1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Suspensie - inocuire/modificare cu Arcuri si Amortizoare Sport - ce alegem si ce se potriveste

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de IONUT_TM, 24 Apr 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. IONUT_TM

    IONUT_TM 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Dec 2007
    Locație:
    timisoara
    Masina:
    AUDI A6;AN FAB. 2006;2,7 TDI;180 CP
    salutare,am si eu o problema ,vreau sa-mi schimb suspensia sport de pe a4 meu si sa pun una normala (ca pe drumurile noastre ma rupe si o agat tot timpul) am fost la pro motor in timisoara si mi-au zis baieti ca habar n-au ce fel de arcuri sa-mi dea ca exista 8 modele si nu stiu exact care sunt bune.INTREBARE:A mai schimbat cineva suspensia?si cat a costat?e bine s-o schimb?:think::think:
     
  2. Ice_2k

    Ice_2k Gold Member

    Înscris:
    29 Dec 2007
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    eu zic sa nu te arunci la a cumpara una noua. cauta pe cineva cu acelasi motor ca al tau care are suspensia normala si vrea una sport oem, sigur gasesti. Eventual incearca pe vwforum daca nu gasesti pe-aici doritori.
     
  3. vcosmin 3rd Gear Member

    Înscris:
    3 Mai 2008
    Locație:
    Băile Herculane
    Masina:
    Audi S4, 1992
    Recomandare suspensii - ce alegem si ce se potriveste

    Buna,
    As avea nevoie de un sfat, de la persoanele avizate, am cumparat de curand un audi 100 s4, si inainte sa o inscriu doresc sa ii fac reviziile necesare, tren rulare, motor, etc. Momentan caut un set de telescoape+arcuri, care sa imi permita un comfort acceptabil pe drumurile noastre, si sa nu micsoreze garda de sol semnificativ. Dupa mai multe "sapaturi" am gasit un set de Koni yellow, ajustabile, dar nu am gasit arcuri, as dori sa folosesc arcuri OEM, in ideea ca ar reprezenta un compromis acceptabil. As dori o recomndare eventual si pt alte modele de telescoape/arcuri, de la cei ce au folosit. Mersi
     
  4. orgonaskaroly

    orgonaskaroly Audi Expert

    Înscris:
    14 Oct 2007
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Eu am coborat masina 3cm cu arcuri Eibach si sunt foarte multumit. Am avut de ales intre Eibach si HR, dar majoritatea spuneau (forumuri in Germania), ca HR sunt cam rigide. Am luat Eibach si nu-mi pare rau! Bafta
     
  5. adibose

    adibose 6th Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2007
    Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    trebuie sa aveti in vedere ca montarea unor arcuri pe amortizoarele stock aduc o imbunatatire a performantelor masinii dar si un lucru negativ.
    fiind mai joasa masina, la viteza mare la trecerea peste oarece denivelari, balansul din amortizorul stock inca exista si se poate lasa masina de bot mai mult decat dorim, si putem atinge jos.
    desigur sunt mai multe avantaje pozitive decat negative, in montarea doar a arcurilor sport.

    eu recomand un efort pentru un kit de amortizoare si arcuril coilover.
    firme bune sunt multe...dar mai comune: H&R, KW, Bielstein, Eilbach...
     
  6. orgonaskaroly

    orgonaskaroly Audi Expert

    Înscris:
    14 Oct 2007
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Total de acord cu tine, referitor la balans, dar in cazul in care vrei mai mult comfort, amortizoarele stock sunt chiar bune! In cazul meu la roti de 18 cu un kit sport complet, cu siguranta as fi schimbat deja si directia.
    Balansul se simte mai accentuat in cazul in care masina este incarcata (4 persoane si bagaje), dar la 2 persoane cu bagaje cu tot e chiar foarte ok, se comporta bine pe sosea. Tin sa specific ca arcurile ce le-am pus pe masina sunt spotr-confort, (3cm). In cazul in care se monteaza arcuri sport (+/- 5cm) atunci obligatoriu trebuie schimbate si amortizoarele.
     
  7. vcosmin 3rd Gear Member

    Înscris:
    3 Mai 2008
    Locație:
    Băile Herculane
    Masina:
    Audi S4, 1992
    Eu am comanda oricum koni yellow reglabile, problema vine cu gasitul arcurilor, cele originale cost 5mil/buc, iara un set h&R 170E per set, dar micsoreaza garde de sol cu 4cm, si nu as vrea, sa rup tobele pe trumurile nostre, plus ca confortul scade normal. Deci daca stiti o sursa mai ieftina de arcuri stock, dau o bere:P
     
  8. alex_flo

    alex_flo Silver Member

    Înscris:
    13 Sep 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Imi poti spune si mie unde pot gasi amortizoare HR, te rog? Imi trebuie doar 2 pe fata, dar pana acum nu am gasit. Suspensia o am deja completa pe masina, dar un amortizor de pe fata e dus si vreau sa la schikb pe amandoua.
     
  9. pcmarius

    pcmarius 6th Gear Member

    Înscris:
    6 Iun 2008
    Locație:
    Canada
    Masina:
    Audi, Allroad, 2.7 BiTurbo, 250cp
    amortizoare

    Am audi A4 1.9 tdi cu 96kw,2002 mi-am skimbat amortizoarele cu o pereche noi kayaba Excel-G dar parca tot topaie masina, auzisem ca ar putea avea vina si " arcurile" au 98.000km, ma gandeam ca ar fi duse arcurile. Pe modelul precizat de amortizoare as putea pune arcuri sport? sau ceva arcuri mai tari si cu cativa mm mai joase ,,,,,,
     
  10. orgonaskaroly

    orgonaskaroly Audi Expert

    Înscris:
    14 Oct 2007
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Din pacate nu am idee! Eu doar arcuri am cautat pe vremea cand le-am schimbat. Oricum de pe internet le-am comandat (arcurile), ma gandesc ca ai putea sa cauti pe net, cu siguranta o sa gasesti! Bafta
     
  11. orgonaskaroly

    orgonaskaroly Audi Expert

    Înscris:
    14 Oct 2007
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Poti pune arcuri mai joase, numai sa nu depaseasca 3,0 - 3,5 cm! Pana la 3 centimetri mai merge, nu trebuie sa-ti pui telescoape sport, insa daca arcurile iti coboara masina cu 6 cm. atuncea nu mai sunt bune telescoapele stock! Eu mi-am pus Eibach (3 cm mai joase), cu telescoapele vechi si le am de 2 ani! Sunt foarte multumit, cum se comporta masina pe sosea!
     
  12. pcmarius

    pcmarius 6th Gear Member

    Înscris:
    6 Iun 2008
    Locație:
    Canada
    Masina:
    Audi, Allroad, 2.7 BiTurbo, 250cp
    Ultima editare: 2 Noi 2008
  13. Bestie

    Bestie 5th Gear Member

    Înscris:
    7 Apr 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI Quattro AVF 2003
    Arcuri si Amortizoare Sport - inlocuire suspensie

    Se gasesc oare de cumparat arcuri sport, dar nu la set, ci la bucata? As vrea doar 2, pentru fata... Daca da, stiti sa-mi spuneti si mie unde?
     
  14. orgonaskaroly

    orgonaskaroly Audi Expert

    Înscris:
    14 Oct 2007
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Sincer sa fiu, nu stiu, dar de Weitec am auzit, is bune. Eventual intreaba la un magazin de piese daca sunt la fel si pe audi, aia au coduri etc. si trebuie sa stie. Eu unu nu m-as incumeta, chiar daca se potrivesc, arcurile difera de la model la model, ma refer la rigiditate, depinde de greutatea masinii, acuma nu stiu care ar fi diferenta de kg. intre passat si A4, cred ca sunt la fel, dar totusi...bafta
     
  15. Rapier

    Rapier Gold Member

    Înscris:
    22 Aug 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Din anunt vad ca sunt pentru modele de Passat cu motor pe benzina. Acestea sunt diferite de cele pentru motorizarile diesel. Nu ca dimensiuni ci ca comportament si rigiditate. Motoarele diesel sunt mai grele si arcul va compensa asta (sunt mai rigide). Un A4 1.9 TDI 131 CP are aprox. 1480 Kg (in talon)...a mea cantarita are 1500 Kg (cu rezervor plin 1/3 si fara pers in masina). Greutatea variaza usor functie de optionale si dotari. Tractiunea QUATTRO sau cutia automata, cresc semnificativ greutatea masinii. De asemenea trapa sau sistemul de incalzire auxiliar (WEBASTO).

    pcmarius, tu ai un diesel...nu stiu daca merg puse cele de benzina. Eu cand mi-am luat suspensii, erau coduri diferite pentru motoare benzina si cele diesel...chiar pentru 1.9 TDI 131 CP aveam doua coduri diferite, in functie de greutatea pe osie (pe care o gasesti in talon sau specificatiile masinii). Nu lua suspensii la intamplare doar ca e oferta buna sau ca dau bine. Rolul suspensiilor nu este doar de a "da bine"...te poti juca cu viata ta si a altora in anumite situatii.

    De asemenea, nu se recomanda utilizarea arcurilor sport in combinatie cu amortizoare stock (am vazut ca s-a discutat mai sus asta). Pe langa faptul ca vei atinge datorita balansului mai mare, uzura amortizoarelor va fi mai rapida pt ca ele nu mai lucreaza pe intreaga cursa si comportamentul dinamic al masinii se schimba. Sunt si arcuri care sunt facute pentru a le combina cu amortizoare stock. Trebuie doar sa verificati la producator sau vanzator si sa va sfatuiti cu cei care se pricep.
     
    Ultima editare: 4 Noi 2008
  16. orgonaskaroly

    orgonaskaroly Audi Expert

    Înscris:
    14 Oct 2007
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Ai perfecta dreptate, eu nu m-ai uitat bine pe anunt, sunt arcuri pentru un Passat benzinar, deci clar nu merge, sunt mai slabe si nu tine greutatea unui diesel, sunt prea moi! Asa cum a spus si Rapier si cum am spus si eu arcurile difera de la model la model si de la motorizare la motorizare.
    Referitor la combinatia arcurilor cu amortizoarele, cum am mai spus sunt arcuri sport (coboara garda de la 5 cm ...si mai mult) si "sport comfort" (coboara garda pana la 3 maxim 4 cm), acestea din urma se pot monta si cu amortizoarele stock, important este insa ca arcurile sa fie de calitate!
    Uite aici, eu am pe masina Pro-Kit de la eibach, o sa vezi aici si diferenta intre Pro-Kit si Sportline!
    http://www.eibach.com/
    PS: a costat 200 euro setul de 4 arcuri.
     
    Ultima editare: 4 Noi 2008
  17. alex_flo

    alex_flo Silver Member

    Înscris:
    13 Sep 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Mai este un motiv pentru care nu e recomandat sa se puna arcuri sport pe amortizoare stock. MOrtizorul stock are tija si implicit cursa mai lunga decat cel sport; din aceasta cauza arcul nu sta tensionat cat trebuie intre suportul inferior si flansa de sus, existand riscul sa apara zgomote la denivelari, sau chiar arcul sa nu mai stea bine pe pozitie.
     
  18. alex_flo

    alex_flo Silver Member

    Înscris:
    13 Sep 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Importatorii aduc arcuri sport doar la set fata-spate, din pacate. La bucata poti gasi doar daca vinde cineva la sh.
     
  19. 11TUN

    11TUN 5th Gear Member

    Înscris:
    13 Sep 2007
    Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    ...
    eu am cumparat doar arcurile spate la masina mea si mi le a adus fara probleme din germ.
    arcuri spate S-line au costat 130e.
    posibil sa poti cumpara si la bucata dar daca schimbi arcurile cred ca ar trebui schimbate macar cate doua fata sau spate.
     
    Ultima editare: 9 Noi 2008
  20. Bestie

    Bestie 5th Gear Member

    Înscris:
    7 Apr 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI Quattro AVF 2003
    Poti sa-mi spui si mie de unde le-ai luat, cine ti le-a adus... ?
     
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta