|
|
||||
|
||||
|
Daca imi poate spune careva cum se regleaza frana de mana caci imi prinde doar pe roata din stanga iar cand opresc in rampa mi se duce masina taras, probabil are ceva dispozitiv de reglare sau trebuie aerisit ceva, inca nu stiu. placutele de frana sunt bune caci nu sunt schimbate de mult doar trebuie reglata de undeva de la roata. Daca stie careva sa ma ajute (mecanicii probabil imi iau vreo 50 de ron pentru treaba asta si ma programeaza peste o saptamana)
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu cred ca se regleaza,posibi sa fie nevoie sa schimbi unul dintre cabluri.
|
|
|
||||
|
||||
|
Pai prinde ceva dar foarte slab, am sperante ca trebuie doar strans ceva surub acolo.....
|
|
|
||||
|
||||
|
Frana de mana la masina ta este 100% mecanica, actionata de cablu din otel (mai gros decat cel de bicicleta). Reglajul se face prin tensionarea, mai mult sau mai putin a cablului de otel (este o singura bucata, parca?) de la baza manetei de frana.
Normal, frana de mana trebuie sa fie eficienta (sa tina) la "dintele 4 - 5" din cursa. Daca tine stanga si dreapta mai putin, problema este fie la etrier, placute sau, foarte rar, la disc. Daca nu ai mai facut asa ceva, apeleaza la cineva care stie ce si cum. Se poate ca si frana de serviciu (la pedala) sa nu lucreze cum trebuie pe acea parte. ![]()
|
||||
|
||||
|
Am dat jos roata si am desfacut si in spatele manetei de actionare a franei si am constatat ca, cablul pe roata din dreapta era blocat. Am curatat bine arcul din partea interioara a etrierului (este un ansamblu mecanic care actioneaza pistonul) deoarece se stransese multa mizerie si nisip ceea ce facea ca arcul sa ramana blocat si sa nu revina la pozitia lui normala, am gresat putin si acum am frana pe ambele roti
Atentie la reglajul tensiunii cablurilor (este un surub care se poate regla daca se scoate scrumiera din spate) daca acestea sunt prea tensionate roata va merge infranata si se va incalzi. Eu am reglat cu rotile suspendate dupa reglaj rotile trebuie sa se invarta in voie fara sa existe frecare. |
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | |
|
|