1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Usi / Portiere la A4 B5 - Yala usa si /sau Butuc Usa - usi lasate - usi blocate - reglare usi

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de cj80gdi, 10 Mar 2009.

  1. cj80gdi 1st Gear Member

    Înscris:
    15 Noi 2008
    Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.8
    salut.
    ce trebuie sa fac ca sa se inchida usa mai bine, in special cea din dreapta fata. de inchis se inchide dar trebuie trantita. am vazut problema asta la mai multe modele de b5. in schimb cea a soferului este mai usor de inchis, pe cand cele din spate nu au nici o problema de genu acesta.
    Nu stiti, este o problema doar la masina mea, sau este o problema frecventa la b5? Cum as putea sa o remediez?
     
  2. ans 3rd Gear Member

    Înscris:
    24 Feb 2009
    Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 ; 1.9 TDI 1Z ;1996
    Nu stiu cat de frecventa este problema la B5 dar exact acceasi problema o am si eu. Cea de la sofer se inchide bine iar cea de la pasager trebuie trantita un pic.
    Usile spate se inchid f f f usor. Trebuie doar impinse foarte usor.
     
  3. deocamdata

    deocamdata Audi Expert

    Înscris:
    15 Dec 2007
    Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Verificati balamalele. In timp isi fac un joc si pot fi usor stranse cu un inbus.
     
  4. Ionutz M

    Ionutz M 3rd Gear Member

    Înscris:
    6 Oct 2008
    Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Audi A4 B5 1,6 benzina '96
    Cred ca e o problema a modelului A4,si eu trebuie s-o trantesc umpic.
     
  5. mircea_glontzu

    mircea_glontzu Audi Expert

    Înscris:
    11 Sep 2008
    Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    da. s-a mia discutat pe tema asta . e o problema la audi.sunt grele portierele si de la o vreme se lasa..( portierele.. nu va ganditi la prosii:):):):):) )da-i un search "reglare portiere" ;) bafta
     
  6. leo

    leo 6th Gear Member

    Înscris:
    4 Noi 2007
    Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 B7 2005 2.0TDI 140CP BLB Multitronic GYJ
    O problema este ca o deschideti si va lasati pe ea cand dati cu spatele, ii lasati pe prieteni sa stea de vorba cu voi cu coatele pe usa cu geamul deschis, o lasati deschisa mult timp sa se auda muzica la iarba verde, etc. Usa este grea, are multe componente grele in ea si in timp se lasa. Din fericire am gasit la mine in oras cineva care chiar se pricepe si le-a reglat sa se inchida la fel de usor ca si cele din spate. Necesita o operatie brutala menita sa va sperie, respectiv se trage de ea puternic in sus si jos, portiera deschisa fiind, cat mai aproape de caroserie, cu geamul dat jos ca sa nu plesneasca, se pune si un capat de cheie tubulara pe la balama sa fie fortata din tabla si nu din axul ei...toate acestea dupa ce s-a slabit balamaua de la inchizatoare. Putini mecanici stiu sa faca asta deoarece necesita experienta si "ochi" format. Eu nu va recomand sa faceti singuri si nici la habarnistii din service care o fac pentru prima data! Nu este suficient sa umblati la reglajele inchizatorii (cum fac fraierii de mecanici) deoarece se lasa din prinderea in caroserie! Ceva asemanator am vazut in niste filmulete ca se facea pe liniile de asamblare a masinilor din anii 1960-1970!
     
    Ultima editare: 10 Mar 2009
  7. ans 3rd Gear Member

    Înscris:
    24 Feb 2009
    Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 ; 1.9 TDI 1Z ;1996
    Cand dau de bani iti dau un PM sa-mi dau si mie adresa si telefonul meseriasului tau. Tot din Galati sunt si eu.
     
  8. mircea_glontzu

    mircea_glontzu Audi Expert

    Înscris:
    11 Sep 2008
    Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    da.. asa e leo. insa eu am o alta problema la a mea. doar usa soferului e cu probleme.. si nu merge din "reglaj brutal". astept caldura sa o desfac sa vad care-i treaba cu ea. cand e larg deschisa e ok. nu are nici un joc. insa daca o apropiu( deschisa vreo 10 cm.) are un joc din balamale. :think:
     
  9. leo

    leo 6th Gear Member

    Înscris:
    4 Noi 2007
    Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 B7 2005 2.0TDI 140CP BLB Multitronic GYJ
    omul ala ia 10-20 ron de portiera...ii lasi din bun simt! La vest auto in spatele bancilor!
     
  10. 4AUDI Silver Member

    Înscris:
    26 Aug 2007
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 Avant, 2003, 1.9TDI, 131CP
    si la mine am observat ca se inchid putin mai greu usile("greu" poate avea alt inteles pt. fiecare) dar nu pt ca ar fi descentrare. ce am observat eu e ca fenomenul are loc datorita presiunii aerului care se formeaza in masina cand vreau sa inchid usa. daca las un geam putin deschis nu mai am probleme, se inchide f. usor pt. ca aerul are pe unde sa iasa. bineinteles ca deschid mereu geamul cand vreau sa inchid usa :) ci o trantesc putin in loc sa fiu finutz.
    stiu ca unii vor rade, dar e verificata treaba.
     
  11. mircea_glontzu

    mircea_glontzu Audi Expert

    Înscris:
    11 Sep 2008
    Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    4AUDI. nu e de ras. stiu despre ce e vorba :p acelasi fenomen exista in trecut si la iveco. se facea o presiune de aer in interior si trebuiau trantite usile mai tare ca sa se inchida. au descoperit si eu problema asta si la generatia asta noua de dube au gasit rezolvarea. cand deschizi usa geamul se deschide singur cam 1 cm. si dupa ce inchizi usa. se ridica la loc ;)
     
  12. gaby1773

    gaby1773 Banned

    Înscris:
    14 Mar 2008
    Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Aveti dreptate cu presiunea creata in interiorul masinii cand se vrea inchiderea usii. Chiar spunea suntzmeu parca pe un alt topic despre asta, si la acea vreme eram sceptic.
    Insa am avut de curand ocazia sa inchid de cateva ori usile la un A4 B7 avariat, dezmembrat, la care ii lipseau cateva geamuri si una din usi. Am ramas surprins de cat de usor se inchideau, chiar daca era putin sifonat dupa accident. Parca imi tragea cineva usa din mana, iar aceasta se inchidea perfect.
    Pe moment eram cam suparat, ca la masinuta mea trebuie sa inchid usile cu mai multa hotarare (nu trantite, dar inchise ferm). Daca doar le lasam sa se traga singure, se inchideau doar in primul "pas".
    Acum m-ati facut curios, si am coborat la masina sa incerc si cu geamul deschis. Parca am alta masina cand e geamul deschis... usile se inchid perfect, exact asa cum ma asteptam de la un Audi.
    Si cand ma gandesc ca luam in calcul un eventual reglaj de pe la balamale si tot felul de interventii fizice asupra mecanismelor responsabile de inchiderea mecanica...

    Incercati si voi cu geamurile deschise inainte sa umblati dupa toti specialistii si sa-i lasati sa mestereasca la masina voastra. O sa realizati ca de fapt nu e o problema, sau poate este, dar nu din cauza pe care o banuiti voi...
     
  13. tdy 3rd Gear Member

    Înscris:
    25 Feb 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4-B6, 2003, 1,9TDI AWX, 130 CP
    Nu pentru a ingrosa randurile forumului la rubrica "Defecte Audi" ci doar pentru a remarca un mic inconvenient, adaug si eu comentariul meu. Intampin si eu o mica opozitie din partea usilor din fata.Eu ca eu dar sotia .. mereu suporta criticile mele cum ca nici dupa atata timp nu a invatat sa inchida o usa :D dar .. ideea este ca .. se inchide doar pe prima treapta si necesita o aII-ua tentativa de inchidere. Nu sesisez joc in balamale chiar deloc. Eh .. ma cam streseaza putin.
     
  14. Catalin_1987

    Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

    Înscris:
    27 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Asa este,se formeaza presiune in interior si usile se inchid mult mai greu.Am spus asta si in tread-ul de care amintea Gaby(ai vazut ca aveam dreptate:P).Dar nu doar presiunea aceasta impiedica usa sa se inchida usor.Eu aveam usile fata lasate(cea de la sofer din balama si cea de la pasager era slabit un surub de reglaj).Am incercat in fel si chip sa le reglez(degeaba umblii la urechea de pe stalp ca nu faci mare lucru) si pana la urma am fost intr-un service unde mi-au desfacut un surub de la balama si au ridicat de usa pana la pozitia normala.Partea proasta este ca nu m-au ascultat si au slabit balamaua de sus,desi usa era lasata din balamaua de jos.Acum am un luft cu 1 mm mai mare la usa de la sofer,dar il voi rezolva singur cand va fi mai cald afara.Presiunea din interior se formeaza,dar masina este prevazuta cu gauri pe unde aerul ajunge in portbagaj si de acolo banuiesc ca trebuie evacuat cumva.Si daca ridicati portbagajul se vor inchide mult mai usor.Am un prieten cu un B7 aproape nou si se inchid usile lui de imi vine sa plang(cam cum se inchid ale mele pe spate).Usa este grea,dar asta nu conteaza(usile lui rapier se inchid super usor),trebuie sa se inchida usor.Odata cu demontarea barii spate voi cauta eventuale aerisiri pe unde aerul ar putea sa fie evacuat din portbagaj(poate sunt infundate).Verificati daca usile sunt lasate prin apropierea usoara a usii(fara inchidere).Daca usa se aliniaza perfect cu cea din spate,nu este lasata,daca este mai jos veti observa ca se ridica odata cu inchiderea ei.
     
  15. leo

    leo 6th Gear Member

    Înscris:
    4 Noi 2007
    Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 B7 2005 2.0TDI 140CP BLB Multitronic GYJ
    Chestia cu aerul este valabila dar sa nu credeti ca ati descoperit apa calda inaintea inginerilor de la Audi. La reglajul incuietorilor la masinile noi s-a luat in considerare si acest aspect si se inchid usor cand sunt din fabrica iesite, dar odata cu trecerea timpului usile fata se lasa pentru ca sunt cele mai folosite si de asta ajung sa nu se mai inchida. De ce nu ar opune rezistenta semnificativa aerul si pentru usile din spate....care sunt sigur ca la toti se inchid usor. Eu cred ca este luat in calcul si aerul la reglarea balamalelor dar cu timpul portierele se lasa din tabla caroseriei ..mai ales cea a soferului si apare discomfortul de a fi nevoit sa iti inchizi usa de doua ori atunci cand te dai jos din masina. Si o sa va chinuiti asa pana o sa gasiti pe cineva sa se priceapa cu adevarat!
     
    Ultima editare: 10 Mar 2009
  16. gaby1773

    gaby1773 Banned

    Înscris:
    14 Mar 2008
    Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    La mine usile pe spate se inchid mai greu decat cele de pe fata cu geamurile inchise si spun asta cu siguranta. Cand spun mai greu nu inseamna ca trebuie trantite cum mai fac altii prin parcare, de se aude doua blocuri mai la vale, ci doar ca daca le las sa se traga singure, nu se inchid decat in primul "pas" de cele mai multe ori. Altfel, daca le apropii de caroserie, e de ajuns o mana ferma pe ele si se inchid normal, deci nu cred sa fie deplasate. Noroc ca nu le deschid prea des :p
    Cu geamurile deschise de inchid relativ la fel si cele de pe fata si cele de pe spate. Numai ca e cam greu de aplicat metoda, sa stai sa deschizi geamurile si dupa aia sa le inchizi inapoi...

    Offtopic: La mine o fi stat mai mult in spate posesorul... de aia or fi usile mai lasate :p :nyah:
     
  17. Catalin_1987

    Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

    Înscris:
    27 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Sunt multe aspecte ce duc la inchiderea usilor greu.Am intalnit cazuri asemanatoare cu al tau Gaby(un prieten la BMW avea probleme cu cele de pe spate datorita nefolosirii).Incuietorile trebuie gresate periodic.La reprezentanta iti regleaza usile la fiecare revizie(sau cel putin se lauda ca o fac,din ce am vazut in facturile primite odata cu masina).Treaba cu geamurile nu rezolva mai nimic,o poti pune in aplicare si inchizi geamurile dupa din buton,dar strici bateria intr-un final.
     
  18. gaby1773

    gaby1773 Banned

    Înscris:
    14 Mar 2008
    Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Fac un filmulet cat de curand (si maine daca am timp) sa vedeti care e diferenta la mine intre geamuri inchise/deschise si intre usile fata/spate.
    Si eu tind sa cred ca usile spate la masina mea au fost deschide de foarte putine ori, cred ca mai mult le-am deschis eu in astea 10 luni de cand o am ca sa sterg de praf decat proprietarul anterior.

    Eu nu sunt nemultumit de cum se inchid usile mele, doar ca inainte sa incerc faza cu geamurile deschise ma gandeam ca se poate si mai bine (vazand acel B7 care iti "fura" usa din mana). Acum, deschizand geamurile, m-am convins.
     
  19. cj80gdi 1st Gear Member

    Înscris:
    15 Noi 2008
    Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.8
    am incercat sa inchid usa cu geamul deschis. s-a inchis perfect, fara nici o dificultate. din cate am citit aerul e facut sa iasa afara din masina prin ceva aerisiri la portbagaj si poate alea sunt infundate... Cum as putea da de ele ca sa le desfund? sau problema este varsta masinii si nu are rost sa incerc...
     
  20. Catalin_1987

    Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

    Înscris:
    27 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    saptamana viitoare urmeaza sa dau bara jos la masina mea si voi cauta acele aerisiri.daca ele exista si sunt infundate(nu m-as mira la cat noroi poate ajunge sub bara),fac poze si tot ce trebuie.
     

Distribuie pagina asta