|
|
|||
|
|||
|
Salut la toata lumea,
Deschid acest nou Thread deoarece am cautat pe forum si nu am gasit nimic despre problema mea. Problema: Acum o luna m-a lasat Turbo-ul, am fost la un baiat cu service (recomandat de un prieten), demontat turbo-ul vechi, pus paleti de turbina de 130 CP si ce mai trebuia in ea, in fine. Dupa ce a pus turbina pe masina mi-a dat eroare de Debitmetru, l-am schimbat...a inceput sa scoata fum... (si in prezent inca mai scoata fum cand o accelerez rau) am zis ca e de la soft, ca acum trebuie modificat si softul...nu am ajuns nici in ziua de azi sa ii fac soft (am fost la RBN si a zis sa imi modifice ala care mi-a pus turbina geometria variabila si fumul care e prea mult) .Turbina baga prea multa presiune si ECU o oprea, am schimbat vre-o doua valve responsabile cu pressure control (n75 , solenoid valves sau n ceva...). M-am intors la service mi-a umblat la turbina si mi-a dat presiunea mai mica si asta nu odata...de multe ori m-am intors cu masina la service.ECU inca imi opreste turbina si nu cand e in sarcina neaparat ci si la turatii mici , am alergat pe autostrata cu 180km/h iar cand m-am intors lejer cu 110km/h mi s-a oprit turbina (parca limp mode ii spune), alteori in sarcina... Va rog frumos spuneti-mi si mie ce as putea sa mai fac...ce sa mai schimb / verific...o idee ceva...orice...sa nu imi mai opreasaca turbina si sa nu mai merg cu fumul dupa mine (pe VAG nu da nici o eroare). Multumesc mult si Respect! |
|
|
||||
|
||||
|
..o alta turbina si originala
![]()
|
||||
|
||||
|
In primul rand:atunci cand se reconditioneaza turbina,se inlocuieste miezul ei,deci nu devine turbina hibrid(aia e cu totul altceva) si nu are cum sa-ti puna paleti mai mari sau mici decat ceik standart.Fumul negru denota amestec incorect de aer-motorina,adica prea multa motorina si prea putin aer!Ce au facut cei din service cu turbo sa-ti bage presiune mai mica,e prima data cand aud asa ceva!Cumosc mai multi care au schimbat turbinele stock cu ceva mai mare fara chipuire fara probleme,adica fum sau limp mode,doar o mica crestere in putere!Fa un log in mers cu wag com-ul pt turbina si debitmetru si posteaza-l pe forum,sa vad exact ce presiune ai;parerea mea e ca ar fi trebuit sa cumperi o turbina noua de la bun inceput si te-ar fi scutit de multe batai de cap.Ca o prima parere,o sa ma lamuresc mai bine cand vad log-ul,se poate ca cei din service sa nu-ti fi montat corect miezul si vanele sa stea deschise in permanenta.
DECAT,EGR DELATED, 0,216MM INJECTORS,HYBRID TURBO K03/04,FMIC,BOOST GAUGE,EGT GAUGE,EIBACH PRO KIT,288MM BRAKE CONVERSION,POWER UNKNOWN Last edited by ASHIHARA : 18th October 2009 at 22:11. |
|
|
|||
|
|||
|
Salut,
Turbina mea este de 101 CP, am stat langa baiatu care mi-a desfacut turbina si a pus intr-adevar niste paleti mai mari (cei de turbina cu 131 CP) decat cei stock. Cu presiunea mica am vazut ca a invartit de un "shurubel" deasupra actuatorului parca (nu stiu exact), de acolo mi-a scazut boost-ul in turbina. Saptamana asta ams a fac un log in mers ai am sa te rog ASHIHARA sa te uiti tu...(youre the expert din cate am auzit... .Multumesc mult. |
|
|
||||
|
||||
|
Da,intr-adevar,reglarea presiunii in turbina se regleaza din actuator,dar...nu se face asa ceva,in mod normal lungimea tijei actuatorului trebuie sa ramana identica,tocmai pt evitarea genului de probleme pe care le ai;din felul in care explicase-si eu am crezut ca umblau in turbina sa-ti regleze presiunea.In ceea ce priveste paleti mai mari,mi se pare ca-i vrajeala,pt a intra paleti mai mari,trebuie si carcasa turbinei sa fie mai mare.In fine,fa un log si posteaza-l si eventual,daca doresti o sa-ti dau nr de tel de la cineva din bucales care se ocupa numai cu turbine,bineinteles,totul pe pm.
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | |
|
|