1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Usi / Portiere la A4 B6 - diverse probleme (usi lasate, inchidere dificila, etc. ..) reglare usi

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Gibi, 8 Apr 2008.

  1. Gibi Bronze Member

    Înscris:
    2 Apr 2008
    Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Salutam pe toti de aici! :( Cum ma puteti ajuta si pe mine cu problema urmatoare: cum se poate regla "luftul" de la portiera fata sofer; portiera parca s-a cam lasat spre partea de jos, adica ca si cum cineva foarte greu s-a sprijinit pe ea cand era deschisa. Interesant ca nu freaca in sistemul de inchidere, dar ornamentul din "nichel" nu mai este aliniat cu cel de pe portiera stanga spate.
    Mutumesc mult!
     
  2. serbanfd

    serbanfd 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Apr 2008
    Locație:
    iasi
    Masina:
    Audi A4 105 Cp
    salut Gibi

    aceeasi problema o am si eu la portiera din dreapta fata.nu se inchide bine portiera decat daca o tragi mai tare dupa tine ,nu stiu ce are si la fel ca si la tine nu prezinta urme de frecare precum si ornamentul din cauciuc nu sta aliniat.
    sper ca cineva sa vada acest post si sa da-ie o rezolvare ,un nume de service ceva dar bun ,multa bafta Gibi !!
     
  3. Mihai Em 1st Gear Member

    Înscris:
    16 Apr 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 96`
    Acelasi lucru se intampla si la mine la portiera de la sofer ... si nu stiu ce sa fac ... exista un mic surub :D sau nsuh cum se cheama la balamaua usii era slabit , l-am mai strans un pik cred ca s-a ridicat dar nu in deajuns ... daca stie cineva ceva ..sa ne anunte si pe noi ..
     
    Ultima editare de un moderator: 2 Apr 2012
  4. Gibi Bronze Member

    Înscris:
    2 Apr 2008
    Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    reglare portiere!

    Salut pe toti!!!
    Am reusit si am dat de un meserias la mine in Galati. Service VEST-AUTO, str Constantin Brancoveanu, in spate la sediul BRD de pe str Brailei ,omul se numeste MARCEL IONESCU, TEL:0741/072700; Mai bine sunati ca sa va programati, pentru ca este super aglomerat acolo;
    El mi le-a reglat de parca nici noua nu era asa. Parerea mea ca mana unui specialist ce face asta de 30 de ani este mai ok. Reglare toate portierele m-a costat 40 ron in primavara, dar eram dispus sa dau si 100 ron.
    Daca ai drum prin zona merita sa te programezi si sa-ti rezolvi problema.
    Cum a facut: a demontat de pe stalpii de pe portiere zavorul sau cum sa-i spun chestia metalica in care se agata de fapt zavorul(sa nu-l incurce la aliniere); a pus la incheietura usii respective ( la balamale)un cap de cheie tubulara, cred ca de 10-12, a inchis usa pana aceasta s-a sprijinit pe capul de cheie si a ridicat de usa cu forta dar nu brusc; asa de vreo 2 ori, dupa ce se uita mereu la "luft"; apoi a montat inapoi "zavoarele" si le-a reglat. Mi-a spus ca se lasa usile astea mai ales cand o tii deschisa si te sprijini pe ea cand dai cu spatele; sau sa evitam sa lasam portiera deschisa si prietenul cu care stam de vorba sa se sprijine pe ea! Deasemenea mi-a mai spus ca la service, afara, la vreo 2 luni te cheama sa-ti regleze toata masina: portiere si capote; de exemplu la mine, cele 2 portiere din spate, erau cam 0,5 mm iesite mai inafara; oricum mi-a mai spus ca din suruburi nu ai ce sa reglezi si tipul ( chiar meseriasul)are un service modern la noi in Gl, unde nu vezi masina sub 30 000Eu, a mea era cea mai ieftina pe acolo:yes: cam asta!!Pa
     
    Circiumaru Florin apreciază asta.
  5. pikaciu_2006 1st Gear Member

    Înscris:
    10 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.9TDI 131CP
    Salutare, am o problema cu usile intrebarea este am un loc in care as putea face un reglaj al acestora. Va multumesc...:rulez:
     
  6. bigarel

    bigarel 6th Gear Member

    Înscris:
    12 Iun 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI 140 cp S-line
    mai da-ne cateva detalii...care este natura problemei,ce te deranjeaza la usi...etc
     
  7. pmrazvan 1st Gear Member

    Înscris:
    21 Ian 2008
    Locație:
    Tg-Jiu
    Masina:
    A4 AVANT 1.9 TDI 131CP+
    daca s-au lasat le poti regla din partea aia metalica de pe stalpul usii - nu imi aduc aminte acum cum se numeste- are 2 suruburi si se poate misca stg/dr si sus/jos
     
  8. Ciprian.Mod Bronze Member

    Înscris:
    29 Noi 2007
    Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 3.0TDi CDUC & A3 8P 1.9TDI BKC
    pune te rog o poza cu locul respectiv. ti-am fi cu totii recunoscatori. si mie mi s-au lasat un pic usile pe fatza si as vrea sa le reglez.
    Thank you in advance !
     
  9. pmrazvan 1st Gear Member

    Înscris:
    21 Ian 2008
    Locație:
    Tg-Jiu
    Masina:
    A4 AVANT 1.9 TDI 131CP+
    poza cu ce trebuie reglat
     
  10. QUATTRO BV

    QUATTRO BV 2nd Gear Member

    Înscris:
    7 Iun 2008
    Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4 2.5 TDI Quattro '05 S Line
    pmrazvan nu inteleg cum se regleaza dereglatul usii de unde arati tu . Pai daca usa s-a lasat in jos , singurul loc de unde il poti regla este din balamale sau prin torsionarea usii . Nu de unde arati tu . Ca daca dai suportul ala mai jos atunci usa o sa se inchida bine , probabil , dar usa tot nu va fi alineata cu restul masinii
     
  11. Catalin_1987

    Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

    Înscris:
    27 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Salut

    Si eu am mari probleme cu usile.Nu se inchid usor.Trag de ele tare rau.Le-am gresat dar degeaba.M-am tot uitat pe le ele,par aliniate,in afara de dreapta spate care este usor iesita in afara in partea de jos.Incuietoarea de la usa freaca in piesa aceea metalica de pe stalpi la toate usile si nu este pozitionata la semne.Dar nu stiu cu ce cheie se desfac suruburile acelea.Am crezut ca este TROX surubul si am cumparat un set de chei trox,dar nu merg.In poza este surubul cu pricina
     
  12. dannypapuc

    dannypapuc Bronze Member

    Înscris:
    9 Sep 2007
    Locație:
    Găești
    Masina:
    Audi A4,1.9 TDI,motor AVF,2002,6 viteze,130 cai. The best!!!!
    salut.aceasi problema o ama si eu,usile din fata sunt putin mai lasate decat cele din spate,si ca sa le inchid trebuie sa trag mai tare de ele...
    cele din spate se inchid atat de finut ,zici ca acum a fost cumparata masina.
    cred ca o sa trec si eu pe la un service sa vad ce poate sa imi faca.
     
  13. Catalin_1987

    Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

    Înscris:
    27 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Eu unul cred ca ma descurc singur sa le reglez.Am fost la un service si vroiau sa-mi traga de usi cu forta si am renuntat.Nu e dacie,e audi si deasta are balamale prinse in suruburi si nu sudate direct pe tabla,pentru a fi reglate din suruburi.exista acele semne de reglaj si la mine nu sunt aliniate,dar nu stiu cu ce sa desfac nenorocirea aia de surub.Oricum spor la reglat usile.Nu stiu totusi daca posesorii de audi de pe forumul asta au masini perfecte,incat sa nu fi intalnit unele probleme uzuale,sau poate sunt multi care nu stau langa masina la rezolvarea problemei,sau n-au timp,dar sunt putin dezamagit,pentru ca rar se dau raspunsuri la obiect de la oameni care s-au lovit de probleme si in timp util.Salutare
     
  14. gabig 2nd Gear Member

    Înscris:
    12 Mai 2008
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI berlina 2004
    reglat usi

    am citit in ElsaWin cum se regleaza dar pina acum nu am facut chestia.
    Deci , orice usa are 2 balamale. Cea de sus are 2 suruburi , unul se roteste din afara, iar unul se roteste din interior (deci ar trebui dat jos trimul din interior pentru a avea acces). Aceste doua suruburi sunt in niste gauri special lasate mai largi pentru a se putea face reglajul, adica le slabesti, aduci portiera la loc si stringi iar suruburile. (Am acum programul dezinstalat dar o sa pun poze cum il instalez.
    Balamaua am vazut ca are un fel de silicon la partea superioara probabil pentru a nu intra apa pe acolo.
    Deci nu am facut nimic la usa pentru ca dupa metoda oficiala ar trebui sa desfaci si prin interior.
    Ce cred ca se poate face, fiindca probabil suruburile sunt bine strinse parca la 32 nm, cum se spunea intr-un post anterior, sa ridici de usa. Eu nu am inteles cum punea acea cheie la balama, poate ne pune o poza cumva. Dar eu as trage de usa in sus de partea cu incuietoarea, bineinteles cu usa aproape inchisa ca sa poata sa readuca balamaua superioara la pozitia initiala. Alta varianta ma gindesc sa bati cu un ciocan cu ceva de lemn in balamaua superioara sa se duca usor spre fata. Alta varianta, cu usa aproape inchisa de ridicat usa cu cricul usor (bineinteles cricul sa impinga de ceva metal nu partea cu plastic (daca va uitati de jos la usa se pot identifica suprafetele). Nici eu nu stiu care metoda sa o aplic, fiindca si mie mi s-a lasat de la prieteni care stateau pe usa mea.
    Dupa ce se aduce usa la nivel, se regleaza si piesa aceea de pe stilp, care este pentru reglajul spre inafara al portierelor.

    Am instalat ElsaWin-ul si uite ce arata.
    Suruburile A sunt cele din stilpul A (primul, de la sofer)- A pillar.
    Suruburile B sunt cele de pe usa.
    Piesa numita striker este cea de pe stilpul B al masinii (cea pozata de pmrazvan la postul 13) si care aliniaza usa fata de centrul masinii, adica sa nu fie usa in afara sau inauntru (unii dau acest striker in jos dupa usa cazuta fiindca asa se poate iar inchide usa iar usor - este variata usoara dar ai si usa si striker-ul lasate in jos).
    Al 2-lea document pe care il postez este o poza de la masina mea cu explicatii.
    Deci citind postul de mai sus se pot lua in seama diversele metode.
    Poate ne arata Gibi unde punea meseriasul din Galati capul de cheie tubulara si cum ajuta chestia asta.
    De principiu trebuie ridicat de usa de la partea ei posterioara, fiindca cu forta cu care s-a lasat in jos partea posterioara tot cu aceeasi forta + greutatea usii se poate si ridica iar suruburile A doar isi muta pozitia si datorita frecarii mari la 32 Nm nu mai cade portiera pina cind nu se lasa alti prieteni pe ea.
     
    Ultima editare de un moderator: 23 Aug 2016
  15. Catalin_1987

    Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

    Înscris:
    27 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Salut,
    Multumesc frumos pentru explicatii. Ai fost foarte la obiect si ai pierdut ceva timp sa faci poze+sa cauti in programul acela. Din cate am vazut este destul de complicata treaba cu reglatul usilor,nu vreau sa dau iar fetele de usi jos.Se pare ca tot varianta romaneasca este cea mai usoara,cea cu trasul de usi.Surubul acela(am pus poza mai sus)ai idee cu ce se desface ?
     
    Ultima editare de un moderator: 23 Aug 2016
  16. gabig 2nd Gear Member

    Înscris:
    12 Mai 2008
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI berlina 2004
    Torx-uri

    eu mi-am cumparat diverse torx-uri cu 6 caneluri fiindca astea se folosesc preponderent.
    In poza ta este un torx cu 12 caneluri deci de principiu ar trebui sa mearga desfacut cu un torx de 6 caneluri. O sa ma uit maine la masina si sa vad daca pot sa-ti dau o explicatie mai reala.
    torx-uri cu 12 caneluri se poate sa fie la Praktiker (de unde le-am luat eu pe celelalte -marca Bosch) sau pe la Baumax.
    Pentru reglarea usii nu se da fata de usa jos ci interiorul de la stilpul masinii.
    Din pacate daca ar fi mai usor sa desfaci doar surubul care se prinde din afara ar fi bine, dar la usa din fata nu prea este pozitie, in schimb pentru usa din spate este pozitie foarte buna cu usa din fata deschisa.
    Si tu care te gindeai ca masinile astea nemtesti trebuie sa aiba suruburi de reglare....cred ca nemtii au zis ca au material foarte bun - otelul - si de aia au mers pe varianta simpla cu strins de surub - piulita.
     
  17. Catalin_1987

    Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

    Înscris:
    27 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Am cumparat si eu un set de trox-uri cu 6 canale,dar cel care intra in surub,doar agata putin si cand fortezi scapa.Nu stiu daca mai este o dimensiune intre cel care intra in surub dar scapa si urmatorul care nu intra deloc.Interiorul de la stalpi nu stiu cum sa-l dau jos,dar mi-ar prinde bine un sfat,pentru ca cel din dreapta a fost demontat si nu e pus bine la loc.Am bagat degetul pe sub el si pare ca o clema nu e fixata la locul ei.In afara de usa din dreapta care a fost lovita si reparata(mai mult ca sigur data jos de pe masina)toate usile par aliniate,dar se inchid greu.Cred ca le pot face sa se inchida mai usor doar regland urechea aceea de pe stalp in care se prinde incuietoarea.
     
  18. gabig 2nd Gear Member

    Înscris:
    12 Mai 2008
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI berlina 2004
    torx-uri

    in poza sunt 2 tipuri de torxuri :erba, care cu 40 a scapat cind am rotit si celelate sunt Topex care cu 40 am reusit sa desfac un surub de la striker (urechea de pe stilp).
    Cu ocazia asta am vazut ca ceeace cumparasem eu Bosch are doar pina la 30.
    Uite si niste poze facute cred ca in Baumax cu torx de 40, se dau cite 2, cred ca o sa ma duc sa iau din astea.
    Cele de 45 intr-adevar nu au intrat deci este surub marimea 40.
    De desfacut pe interior stilpul nu am facut.
    Tot cu metodele de ridicare a usii cu forta cred ca o sa incerc realinierea.
    Poate ne lumineaza Gibi cu metoda meseriasului.
     
  19. gabig 2nd Gear Member

    Înscris:
    12 Mai 2008
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI berlina 2004
    despre stilpii A si B

    din Elsa, vezi ce te ajuta
     
  20. gabig 2nd Gear Member

    Înscris:
    12 Mai 2008
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI berlina 2004
    am reglat usile

    Primul pdf arata cum am ridicat usa cazuta de la sofer
    Al 2-lea pdf arata raglarea in adincime a usilor si ce torx am folosit
    Daca luati toate documentele din Elsa pe care le-am pus in posturile anterioare eu zic ca va puteti face o idee despre ce si cum.
     

Distribuie pagina asta