|
|
||||
|
||||
|
Buna seara...Am si eu problema cu masina lenesa...A mea are si motor mai mic..de 1,6 benzina si 101 cai...Problema nu e de mult,de aia ...mi-am dat seama ca e ceva schimbat! Am fost la tester si imi zicea de debitmetru, ca da erori. Problema e alta...cateodata e ok...fuge de rupe asfaltul cand bag talpa in ea...alteori..nu... OK, sa trec la subiect: imi poate spune cineva despre EGR-ul asta?Cu ce se mananca?
Sa incerc intai cu asta, sau sa schimb debitmetru(care nu e ieftin deloc!!!) Si inca o mare curiozitate..Am auzit, ca un motor bun, la 3000 rpm, are 130km/h. A mea la 3000 are abia 100..e ok? Multumesc Frumos!!!..Sunt femeie..dar asa ce imi place sa discut despre masini..... ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Nu exista EGR la benzinare,doar la diesel;daca mecanicul ti-a spus ca ai probleme cu debitmetrul,schimba-l;viteza la o anumita turatie e data de cutia de viteze(ce ti s-a spus tie,se aplica la diesel,nu benzina,care intr-adevar multe dieseluri la 3000 rpm au 140km/h,dar asta este direct data de cutia de viteza).Ca sa intelegi concret,intotdeauna rpm la o anumita viteza sunt date de cutie,unle fiind de demaraj,rapoarte mai scurte in cutie,iar altele cruiser,rapoarte mai lungi in cutie.La tine,la 3000rpm cred ca ai cuplul maxim,deci de acolo incepe sa traga motorul,sa ai demaraj si forta.
|
||||
|
||||
|
Mersi mult, Ashihara! Am inteles......
|
|
|
||||
|
||||
|
Si inca ceva,motorul tau nu este de putere,are cilindreea mica si implicit mai putini cp,daca s-ar pune o cutie cruiser pe acest motor,nu ai mai avea demaraj deloc,asa ca ai o cutie cu rapoarte scurte,sa fie mai sprintara;100km/h la 3000rmp e viteza corecta pt motorul si cutia ta.
|
|||
|
|||
|
Am un audi a4 1.9 TDI 116 cp iar de la un timp am observat ceva. Accelerata brusc masina se plafoneaza dintr-o data si nu mai trage. Daca iau contactul si il pun masina isi revine. ajutati-ma cu un o solutie si unde as putea sa o repar. sunt din targoviste
|
|
|
||||
|
||||
|
Bag mana in foc ca iti intra in limp-mode pe la vreo 2.5 bari presiune undeva la turatia de 2700 RPM cand accelerezi. Cred ca turbina iti baga prea multa presiune. Fa un log in mers si vezi daca iti apare o eroare gen "Control charge pressure - Positive deviation". Daca va fi asa vom discuta cauzele.
|
|||
|
|||
|
imi dai si mie numarul tau de telefon ?
poate ma ajuti |
|
|
|||
|
|||
|
Salutare, am si eu o problema.Masina mea se comporta ca un SDI. Acum cateva luni cand am luat-o, alergau sub capota toti cei 110 caluti, dar acum nu mai are sprint. Nu am auzit nici un zgomot mai deosebit de la turbina afara de un tacanit care cred ca e de la un injector care nu-si face treaba perfect, dar zgomotul asta il are de cand am luat-o. Poate fii turbina infundata? Sau debitmetru?(Apropos, unde e localizat?) Stie careva vreau service bun prin zona mea (Sibiu, Mures)?
|
|
|
|||
|
|||
|
debitmetrul este situat imediat dupa filtrul de aer
|
|
|
||||
|
||||
|
E foarte probabil sa trebuiasca sa curati turbina...cam astea sunt simptomele...
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | |
|
|