1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Scartait pedala ambreiaj AUDI A4 B8

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de serbanfirca, 14 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. serbanfirca 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2008
    Locație:
    Buc
    Masina:
    Audi A4
    Am si eu problema din titlu...nu scartie tare si nu intodeauna dar pur si simplu imi face pe creier...scartaitul se aude doar cand apas putin pe pedala, daca apas pana la capat nu se aude nimic

    Se poate unge si daca da, ce?:)
     
  2. glumaretzuu Gold Member

    Înscris:
    16 Mar 2008
    Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Si la mine scartaie un pic uneori;au spus cei de la service sa trec pe la ei cand mai face asa,dar nu stiu daca e ceva pt care trebuie sa-ti faci probleme. Si la masina anterioara,VW Bora tot asa facea si aveam km putini.
     
  3. serbanfirca 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2008
    Locație:
    Buc
    Masina:
    Audi A4
    nu imi fac griji dar pur si simplu ma enerveaza scartaitul ala...nu prea e normal ca la o masina ca asta sa inceapa sa-ti scartie ca la trabant:)
     
  4. glumaretzuu Gold Member

    Înscris:
    16 Mar 2008
    Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Nu chiar ca la Trabant;:)am scris mai sus ca si la VW am intalnit aceasta problema.;) La mine nu e un scartait evident,mai degraba o pedala ce parca e in trepte(sau parca e "fragmentata" apasarea pedalei). Cand pleci de pe loc cu viteza ff mica(sa zicem ca parchezi si nu accelerezi deloc deplasandu-te f putin) nu trepideaza un pic masina?
     
  5. serbanfirca 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2008
    Locație:
    Buc
    Masina:
    Audi A4
    scuze de intarziere dar acu am avut niste prob cu virusi:P
    nu trepideaza si scartaitul se aude doar prima portiune dupa apasare...restul cursei nu se mai aude...dar daca ridic piciorul de pe ambreiaj si pun din nou aceeasi poveste...
    il pot unge si eu sau tb neaparat sa ma duc la "cei priceputi" de la porsche?
     
  6. eminence

    eminence Pasionat Audi

    Înscris:
    10 Sep 2008
    Locație:
    Turda, jud.Cluj
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Si eu am aceeasi problema, ma streseaza la drum mai lung cum tot scartaie. Mi-am bagat mana pe langa pedale dar nu gasesc nici o articulatie pe care sa o pot unge... Daca gasesti ce e baiul sa ne zici si noua ;)
     
  7. serbanfirca 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2008
    Locație:
    Buc
    Masina:
    Audi A4
    eu mam uitat pe sub pedale si am vazut cateva articulatii si un arc dar nu cred sa fie de la alea...daca gasesc vreo solutie ceva o impartasesc:)
     
  8. serbanfirca 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2008
    Locație:
    Buc
    Masina:
    Audi A4
    nu am reusit sa fac nimic cu scartaitul ala...cred k tb sa trec pe la desteptii de la porsche..
     
  9. serbanfirca 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2008
    Locație:
    Buc
    Masina:
    Audi A4
    am ajuns pana l urma in service...mi-au tinut-o vreo ora si ceva si cica au uns din nou totul p acolo...free of charge pt ca era in garantie cica...
     
  10. claudiu24 2nd Gear Member

    Înscris:
    27 Oct 2008
    Locație:
    Constanta/Bucuresti
    Masina:
    A4 1.8TFSI 2008
    Am ajuns si eu la 5000 km si acum am observat treaba asta :(. Pana acum nu facea pentru ca am fost atent. E ca si cum pedala ar agata. Cred ca traficul de Bucuresti e de vina unde schimbi viteza de 134523453525235235 ori intr-un km. Zici ca ai rezolvat-o la reprezentanta? Daca o sa faca in continuare cred ca o sa imi anunt si eu vizita la un service. O sa incerc sa aflu ce au facut pe acolo mai exact poate ajutam si pe altii care nu au garantie.:hi:
     
  11. serbanfirca 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2008
    Locație:
    Buc
    Masina:
    Audi A4
    dap...la midocar s-a rezolvat...si nu prea mi-au zis aia ce au facut...poate ca au uns si eu totul ca nu stiau de unde iese scartaitul:P
     
  12. glumaretzuu Gold Member

    Înscris:
    16 Mar 2008
    Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Scartait ambreiaj A4 B8

    Am deschis acest thread pt ca problema cu scartaitul ambreiajului nu e prezenta doar la masina mea. Acel scartait al ambreiajului nu este(cel putin la masina mea) datorat articulatiei interioare a ambreiajului;zgomotul provine din zona cutiei si se transmite pana in interior.Scartaitul apare dupa ce se incalzeste bine mai bine cutia,nu e niciodata prezent dimineata cand pornesti masina.Daca nu se merge mai mult cu masina nu apare acel scartait; nu are importanta daca se merge urban sau extraurban,totul tine de cat de tare se incalzeste cutia.
    Prima data mi-au schimbat pe garantie cilindru receptor si scartaitul nu era de la el;apoi a fost gresata nu stiu ce parghie a ambreiajului(cred ca cea care apasa pe rulment,parca asa retin) si am 600km de cand acel zgomot nu a mai aparut. M-am mirat f tare cand au spus ca nici cei de la Porsche Romania in calitate de importator nu s-au intalnit cu aceasta problema cand am citit pe forum posesori care au avut aceasta problema. Daca va aparea problema imi schmba parghia respectiva si o vor gresa mai bine,dar e destul de complicat ca ar trebui sa dea cutia jos si nu cred ca vreau eu.:)
     
    Ultima editare: 20 Sep 2009
  13. glumaretzuu Gold Member

    Înscris:
    16 Mar 2008
    Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Noi informatii despre scartaitul ambreiajului: fabrica a luat decizia sa-mi schimbe pe garantie parghia, axul pe care vine rulmentul, o piesa intermediara(?) si rulmentul daca prezinta uzura excesiva. Astept sa vina piesele, sa le monteze si voi reveni cu noi detalii. Deocamdata ma declar multumit(dpdv al constructorului,nu al importatorului neaparat) ca nu a fost trecuta problema asta la "asa face toate domnule".
     
  14. glumaretzuu Gold Member

    Înscris:
    16 Mar 2008
    Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Update de informatii: la toate A4 pana in martie 2010 ce prezinta acel scartait se face acest schimb. Acestea sunt informatiile preliminare; poate ne ajuta si Miti Bucur sa ne zica daca e 100% adevarata informatia ca eu nu am ajuns la dealer sa intreb mai multe detalii.
     
    Ultima editare: 12 Mar 2010
  15. glumaretzuu Gold Member

    Înscris:
    16 Mar 2008
    Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Am schimbat piesele responsabile de scartait; pana acum e ok, nu se mai aude. Piesele schimbate au fost reproiectate. Informarea e pt toate A4 cu fabricatie pana in martie 2010 ce prezinta acel scartait. Ma declar f multumit de cum au lucrat cei de la Cybernet Bacau, nu a trebuit sa se desfaca brate si nici sa se dea vreo roata jos pt demontarea planetarei. Rulmentul de presiune se schimba daca prezinta uzura.
     
  16. punkkid 3rd Gear Member

    Înscris:
    11 Mar 2009
    Locație:
    Câmpina
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI MT 2008
    Glumaretzuu, scartaitul se simtea doar cand era pornita masina sau tot timpul? Era la fel si la rece sau aparea doar atunci cand masina era calda? Ca si la mine facea la fel, mergea in trepte (spre sfarsitul cursei doar), dar la rece se comporta normal. Dupa ce au schimbat kitul de ambreiaj nu a mai facut, dar acum pare ca iar revine :)) Nu stiu de ce, dar eu am avut tot timpul impresia ca zgomotul care l-am descris avea legatura cu scartaitul, cum acesta aparea doar dupa mers la turatii mari --> se producea si acel zgomot deranjant.
     
  17. glumaretzuu Gold Member

    Înscris:
    16 Mar 2008
    Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Zgomotul se simtea atat cu motorul oprit cat si pornit; nicodata nu era prezent dimineata,cand motorul era rece. La inceput imi facea dupa o perioada mai indelungata de timp. Cand a fost gresat, zgomotul a disparut pt ~ 2000-3000km si apoi a reaparut, facand dupa km mai putini. Rulmentul nou pe care mi l-au pus era putin diferit fata de cel vechi. "Furca"(arata ca o ureche:) se vede si in pozele postate de tine) ce calca pe rulment prezinta un relief putin mai accentuat in locul de contact,fata de cea veche. Informarea aceasta nu e si pt A5? Daca mai ai intrebari nu ezita sa le scrii.:thumbs-up:
     
    Ultima editare: 28 Mar 2010
  18. punkkid 3rd Gear Member

    Înscris:
    11 Mar 2009
    Locație:
    Câmpina
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI MT 2008
    Nu stiu ce sa mai zic.. Mi-e frica ca daca ma duc iar la service o sa fiu lovit de preturi astronomice si de faze de genul - 'de fapt, nu era acoperit de garantie. Sorry!!'. La mine scartaitul disparuse dupa ce am schimbat kitul de ambreiaj. Acum 'parca' iar revine (cateva sute de km mai tarziu :D), dar nu pot sa fiu sigur. Poate cineva sa confirme daca exista acest TSB si pentru A5 / alte motoare? Cand m-am mai dus la service sa-i intreb de TSB, nici nu m-au bagat inseama, zicand sa nu cred nimic de pe forum :| .
     
  19. glumaretzuu Gold Member

    Înscris:
    16 Mar 2008
    Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Eu unul zic ca asta se cheama nesimtire. Nu le-a cerut nimeni sa schimbe ceva pe baza a ce scrie pe forumuri. Sa sune la cei de la Cybernet Bacau si sa-i intrebe daca au auzit de asa ceva; daca voiau seria de caroserie de la masina mea puteam sa ti-o dau,sa verifice ca nu vorbeste lumea pe forum ca nu are treaba. Suna la Cybernet si da seria de sasiu si spune daca te poate ajuta, fiindca ai vorbit cu o persoana cu B8-ul care a schimbat piesele responsaibile de scartait si vrei sa vezi daca e valabil si pt masina ta informarea respectiva.
     
  20. Valush

    Valush 3rd Gear Member

    Înscris:
    7 Mai 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B8 2008, 2.0 TDI
    salut. parca ma aud pe mine vorbind. Si cu scartaitul pe care l-am descris si eu anul trecut. si noul kitul de ambreiaj la 17k km pe care l-am schimbat pe banii mei, si semi-panica ca parca apare din nou scartaitul. Imi pare rau sa spun celorlalti ca asa a inceput la mine probl. cu ambreiajul. Sper sa nu fie cazul la voi. Mie mi-a spus toata lumea anul trecut (Midocar, Prosche Ro, Audi AG) ca nu e nici o probl din fabrica si ca eu am stricat ambreiajul si ca nu mai exista cazuri semnalate (in afara de cel al cumnatului meu cu masina identica, cumparata simultan cu a mea dar cu aceeasi probl.) Acum vad o groaza de lume cu probleme incipiente. Ma apuca dracii cand imi aduc aminte. La cati km ai schimbat ambreiajul?

    @glumaretzu...exact asa era si la mine, facea urat cand se incalzea, niciodata cand era rece. partea f urata este ca era de la VOLANTA.
     
    Ultima editare de un moderator: 13 Apr 2010
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta