|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Thread Tools | Search this Thread | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Am testat azi doar ca proba sa vad cum merge un A6 din 2000 150 cai ( 1600kg) cu aproximativ 215 mii km in BORD.
Vreau sa va spun ca in acelasi timp am testat un FORD mondeo 2.0 din 2005, 100 mii km in bord, Inchiriat, de 115 cai din 2005 foarte uzat/rulat de cei care mi l-au inchiriat. Ce credeti? Ford mondeo trage cu 20% mai bine chiar daca are 115 cai si cu 150 kg mai putin (1430kg ca masa total a masinii). Adica cand o calci, scartaie roata la Ford inevitabil in treapta a 1 si a 2-a pe cand la Audi nu este nimik impresionant. Am condus si un Ford Mondeo 2005 cu 131 cai care zici ca sta timpu in loc ia scat si in a 3-a, si care trage cu 50% mai mult ca acest A6 2.5 tdi 150 cai din 2000 condus de mine. Ceva ma face sa nu imi explic performantele scazute la Audi A6, se confirma senzatia de barca pe care am auzito despre A6 si faptul ca din anii 2000-2002 motorul este obosit. Ma indoiesc ca un A6 din 2002 chiar si de 180 cai s-ar apropia de un Mondeo 2005-2006 de 2.0 131 cai desii pe HARTIE Audi A6 scoate cu 1 pana la 2 secunde mai putin ca Mondeo in functie de motorizare 150, 163 sau 180 cai la 2.5 tdi. NU stiu ce sa mai zic, sant dezamagit de A6 Interiorul se mentie mai bine la A6 decat la Fordul acela uzat, dar motorul la Ford se comporta superior de la distanta! Last edited by sempedia : 5th June 2009 at 08:32. |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Am a6 2004, 2.5TDi 163cp - Cutie manuala 6+1... daca tu imi zici ca iti gasesti masina din 2002-2003 care o sa iti manance sub 12 % in oras eu incep sa o mananc!!! Bine acum vorbim de a o folosi in regim normal - un aer cand e nevoie, nu mers cu 40km/h cu a 4-a si alte alea... Eu zic sa te astepti la un 12% minim in oras! Si cred la fel ca si colegii de mai sus, nu o sa gasesti masina buna cu toate specificatiile tale la 8.000 euro chiar daca e criza ...
|
|||
|
|||
|
Soto cum ti se pare Audi-ul tau ca trage?
Ai condus Passat 131 cai sau A4 131 cai, 1.9 ? Ai condus mondeo 131 cai 2.0 2004-2005? Poti face o comparatie? |
|
|
||||
|
||||
|
Am avut eu Passat 131 CP pana acum 2 luni si trage foarte bine.Nu cred ca-mi statea vreun Fordulet in fata.Sezatia de barca la A6 pe care l-ai testat poate veni si din cauza dimensiunilor mari ale masinii ,amortizoare duse,motor forjat si terminat,etc
Ca idee,daca ai doar 8000 euro ia-ti totusi un Ford cinstit mai bine. Bafta la cumparaturi! |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Eu zic sa te mai documentezi putin. Fordul are 131 cai dar cuplu 330NM Passatul are cuplu 131 cai dar 280NM. Asa sant posesorii astia de Passat daca vad ca trage passatul zic ca Fordul mai ales ca nu e VW nu are cum. Eu inteleg ca trage passatul dar totusi Oricand. Mondeo are 1417kg http://www.autoevolution.com/engine/...di-130-hp.html Passatul are 1342kg http://www.autoevolution.com/engine/...ci-130-hp.html Cum Eu sant mai slabutz de fel, doar 75 KG am curaj sa ma dau cu un Gras de 100kg in Passat oricand fara probleme si fordul il va face! Asta daca passatul e din 2005, ca daca passatul e din 2003 sau 2004 clar mai rulat ca fordul atunci poate sa aiba soferul Passatului si 35 Kg LOL Gandestete ca timpul pana la suta este identic 9.9 dar cuplu in favoarea lui Mondeo cu mult. Datele reale confirma ca Mondeo este PESTE asteptari, conduci si vezi dupe aia. Last edited by sempedia : 5th June 2009 at 10:48. |
|
|
||||
|
||||
|
Eu cand am luat A6-le, pe dinamotest a iesti cu 125 CP (o lipsa de 25 CP).
Il suspectam ca are clasica problema cu axele cu came. La un timp a inceput motorul sa ia "limp" (calc. ii taie alimentarea cand simte o diferenta in plus sau in minus la presiunea in turbina). Am rezolvat problema cu turbina (infundata cu funingine-ca e din 2000 masina, am schimbat actuatorul turbinei-avea membrana sparta si i-am inlocuit senzorul debitmetrului de aer) si am pus-o iar pe dinamotest: 151 CP (mai mult cu unul decat scrie in talon! Eu stiu un Ferarri de prin 1980 care a iesit cu 280 CP din fabrica. Acum mai are 63 CP... La fel, stiu si un opel astra de vreo 3 ani, cu 90 CP din fabrica, acum are tot 90 CP. Daca le pui la intrecere, e clar ca opelul bate ferarri-ul... Daca repari ferarri-ul, treaba se schimba. Iti recomand sa testezi un A6 in stare perfecta, asa vei avea ocazia sa vezi ce inseamna un C5 2,5 TDI. Daca tu testezi rapciugi... normal ca-ti ies fordurile pe locul I. Te invit la cateva scarturi in tr. I si II cu C5-ul meu, sa vedem daca poti atinge parbrizul in plin demaraj. Problema e ca dupa, s-ar putea sa ti se para toate C5-urile de pe piata prea lente (nimeni nu desfunda si nu investeste in turbina inainte de a vinde masina, asta o faci tu dupa ce o cumperi).
|
||||
|
||||
|
Quote:
Daca faci o alegere gresita macar sa sti ca tu ai luat decizia respectiva![]() |
|
|
|||
|
|||
|
A6 la 8000 Euro, inmatriculat si cu ceva optionale...poate doar vreo dauna totala sau vreo masina de firma/taxi care a facut 100.000 km pe an.
E normal ca sa ti se para distrus A6-le care l-ai testat, pentru ca asa este. Cine stie cand a avut schimbate ultima data filtrele, suspensia o fi cea de fabrica, debitmetrul cine stie daca mai poate ceva...sa nu mai vorbim de posibile probleme pe la turbo, etc. Toate astea sunt firesti la o masina cu 350-400k km din care peste 100k pe drumurile noastre mirifice, cu intretinerea cand isi mai aminteste proprietarul... In gerenal la banii de care dispui tu, un Ford este alegerea mai buna, dar subliniez, in banii pe care ii ai pt masina acum. Cu toate ca nici Mondeo 2005/2006 cum spui tu nu cred sa fie in toate mintile la 8000 Euro. Poate vre-un break alb fara AC...si cu km pe masura. Ia dute si testeaza un A6 2.5TDI chiar si varianta de 163CP, o masina pe care se cere ~13-14.000 Euro pe autovit, din 2003-2004 si scrie-ne impresii dupa. N-am spus s-o cumperi, doar prefa-te ca esti interesat...si o sa vezi ca C5-ul inca mai are ceva de zis. PS: Vezi ca este passat si de 310N/m (AVF). Si in legatura cu grasul cu passat vs slabul cu mondeo...daca ala cu passatu are roata de rezerva la vulcanizare, ca tocmai a facut pana... te-a mancat .. Daca mai are si vasul cu lichid de parbriz gol, e clar ca nu-l mai vezi. In schimb, tu poti sa dai drumul la uleiul din baie, ca mi-a zis mie nenea Ghita ca ala are o densitate foarte mare si ca e foarte greu, echivalentul a doi pasageri de 100 kg bucata. Si atunci ai din nou sanse sa depasesti passatul... ![]() Last edited by gaby1773 : 5th June 2009 at 13:49. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
E drept ca am aavut mare grija de masina,combustibil,filtre,etcHai noroc! P.S. Am uitat sa precizez ca am o silueta de invidiat si poate m-am batut cu Forduri conduse de grasani. ![]() Last edited by harpagid : 5th June 2009 at 14:15. |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Comparativ cu un 131cp cutie 5+1, pot sa zic ca a mea e moarta in viteza 1... Daca e sa compari 131 cai 6 trepte cu 163 6 trepte atunci e de comparat... Fiind altfel structurate rapoartele la cutie, asta cu 6.1 este facuta si pentru un consum mai decent in oras deci la demaraj mai puturoasa... de la a 2-a , a 3-a in sus trage bine ...
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | |
|
|