1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Usa sofer/pasager - blocata la A6 C5 - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de BullDog, 29 Mar 2011.

  1. BullDog

    BullDog 1st Gear Member

    Înscris:
    19 Aug 2008
    Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A8 3.0 TDI S-Line 2007
    Buna,
    Recent m`am lovit si eu de o problema cu a6`le meu si numai nu ii dau de cap. De ceva vreme mi se blocheaza usa de la sofer si nu o mai pot deschide. Restul usilor se deschid. am pus-o pe tester si imi da ca nu poate sa imi deschida usa. Daca s`a mai lovit cineva de o asemenea problema si daca se poate si o rezolvare ar fi foarte bine primita. Merci mult!
     
    Ultima editare de un moderator: 28 Mar 2012
  2. Mr_StReSs

    Mr_StReSs 4th Gear Member

    Înscris:
    6 Apr 2011
    Locație:
    Craiova/Germany
    Masina:
    A5 CAMA 2.7 TDI 190hp. 2008
    Aceeasi problema o am si eu. nerezolvata inca. Daca aflu ceva o sa te anunt! ;)
    sau daca afli tu problema da-mi si mie raspunsul te rog ;;)
     
  3. BullDog

    BullDog 1st Gear Member

    Înscris:
    19 Aug 2008
    Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A8 3.0 TDI S-Line 2007
    sal

    a mine a doua zi s`a deschis usa si de atunci nu mai am treaba cu ea. Dar asta nu e o rezolvare ceva problema cred ca are. S-ar putea sa fie ceva cabluri, habar nu am ca inca nu am ajuns intr-un service sa imi dea un pronostic. Cand voi afla mai multe o sa te anunt.
    Apropo: cand mi s-a intamplat era destul de cald afara si am tinut`o in soare, poate ca din aceasta cauza. Cine stie s-a fi dilatat ceva cablul, habar nu am. Incearca sa o bagi intr-un garaj poate isi revine. Bafta multa, iar daca ajungi inaintea mea in service si rezolvi problema anuta-ma.
     
    Ultima editare de un moderator: 28 Mar 2012
  4. Mr_StReSs

    Mr_StReSs 4th Gear Member

    Înscris:
    6 Apr 2011
    Locație:
    Craiova/Germany
    Masina:
    A5 CAMA 2.7 TDI 190hp. 2008
    intradevar si eu am probleme tot cand esti in soare! Cred ca trebuie data fata de usa jos si sa vedem ce se intampla acolo! peste o saptamana o sa am timp de ea. Te anunt dupa ce o sa rezolv problema.
     
  5. rcosmin

    rcosmin 1st Gear Member

    Înscris:
    8 Mai 2011
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6, cv automata, 2.5TDI Quattro, 2001
    Salut!

    Am achizitionat si eu un A6 din 11.2001 zilele trecute.
    Am constatat cu parere de rau ceva probleme printre care si cea cu usa soferului.
    Eu am ramas blocat in masina in aceast dimineata, l-am sunat pt vechiul proprietar si mi-a zis sa deschid geamul si sa-i dau o palma pe exterior la clanta....dupa aceasta simpla operatiune, si-a revenit. El zicea ca agata putin si cateodata se mai intampla asta.
    Incercati si voi. Mult succes si sper sa nu avem ceva mai grav.
     
    Ultima editare de un moderator: 8 Mai 2011
  6. Mr_StReSs

    Mr_StReSs 4th Gear Member

    Înscris:
    6 Apr 2011
    Locație:
    Craiova/Germany
    Masina:
    A5 CAMA 2.7 TDI 190hp. 2008
    Eu acum cateva zile am rezolvat aceasta problema (sau cel putin asa cred :D) mai exact am desfacut fata de usa, iar scheletul metalic al usi este prins in patru suruburi. iar la 2 din suruburi (unul sus si unul jos) sunt niste pene de aluminiu pentru reglaj, am schimbat cu o secunda pozitia scheletuli si am obervat ca nu mai am probleme de atunci! Daca inca mai ai aceasta problema ai putea sa incerci! Daca ai nevoie de mai multe detali ma anunti! Bafta
     
  7. mariancostin25 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Mar 2012
    Locație:
    London
    Masina:
    audi a6
    salutare, sunt nou pe forum si am si eu o problema legata de portiera din fata de la pasager la un audi a6 din '98.

    Sa blocat de tot si nu mai vrea nici in ruptu capului sa se deschida. nu cred sa fie ceva legat de partea electrica pt ca geamu si oglinda functioneaza si se aude si motorasu care provoaca deschiderea usii ca merge, dar parca nu are putere sa o deschida!

    nu stiu ce sa ma fac cu ea.

    daca puteti sa ma ajutati cu un sfat, multumesc mult.

    am uitat sa mentionez ca masina este din anlgia si usa pasagerului este pe partea opusa masinilor din Romania, si nici nu reusesc sa deschid usa ca sa pot da jos cartonu din interior.

    multumesc
     
    Ultima editare: 28 Mar 2012
  8. camouflage

    camouflage 2nd Gear Member

    Înscris:
    10 Ian 2011
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    A6, 1.9TDI - AVF, 2002
    Unii nu mai pot deschide uşa, alţii (cazul meu) n-o pot închide.
    Din ce-s făcute sistemele astea, fraţilor? Din plastilină?
     
  9. nucugheri

    nucugheri Audi Expert

    Înscris:
    13 Dec 2007
    Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Salut, am avut si eu aceasta problema cu usa soferului care nu s-a mai deschis, a ramas blocata si am rezolvat-o astfel: am dat usa din spate jos de tot din balamale, si asa s-a facut un spatiu mai mare in zona cirligului ala din usa fata care e prins de stilp in doua surube, in forma de U, care practic se blocheaza usa pe el. Apoi cu flexul si o pinza mai mare in diametru am taiat (cu grija sa nu ating in alta parte) partea de la acel cirlig care e inspre inafara si care odata taiata, am impins cirligul cu grija inspre interior iar usa s-a deschis. Am schimbat acel cirlig cu altul SH si bineinteles broasca din usa, care se blocase (are inauntru mai multe roti dintate de plastic). Aceasta operatiune am facut-o dupa ce am epuizat toate incercarile de a o deschide in alt mod, inclusiv dind curent direct intr-un fir + care merge direct in acea broasca, din mufa maro din stilpul stinga fata al usii soferului, ca sa-i fac un soc, dar degeaba. Poate va ajuta pe careva dintre voi care aveti aceasta problema. Bafta.
     
  10. Bogdan.IS

    Bogdan.IS Audi Expert

    Înscris:
    6 Sep 2007
    Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    Ma adaug si eu pe lista aceasta .... cand am luat ieri masina din service , am observat ca nu se mai deschide usa de la pasager fata ... Am incercat pe interior , pe exterior si tot nu merge. Cand trag de maner pe interior se ridica "sulica" de pe portiera care arata daca-i inchisa sau deschisa , dar cand o eliberez, intra inapoi la loc . Centralizata trimite impuls la poritera , ca da putin sa se ridice "sulica" , dar coboara la loc .
     
    Ultima editare: 8 Iun 2013
  11. hadallex

    hadallex 5th Gear Member

    Înscris:
    17 Mai 2010
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi Q5 FY, 2.0 TDI DETA, 190 cp; Ex: Audi A6 4F2, 2.0 TDI; Ex.: Audi A6 C5, 1.9 TDI-AVF.
    Si eu am avut problema asta cu usa drepta fata. Intr-o noapte cand am plecat cu masina s-a deblocat ca prin minune. N-am pierdut vremea si am dat fata de usa jos (in cazul in care nu se mai descuia iarasi sa nu trebuiasca sa tai pe acolo).
    In zilele urmatoarea am dat jos broasca, si am desfacut-o. Cu ocazia asta i-am refacut lipiturile "reci" (vreo 4 la numar).
    Problema vine de la motorasele din broasca. Sunt 2 la numar. Unul care se ocupa de partea incuiat/descuiat si altul care "siguranteaza" mecanismul cand masina e incuiata. De aceea vezi ca se ridica "sulica" cand incerci sa descui, dar motorasul 2 nu deblocheaza mecanismul.
    La mine (sigur si la Bogdan.IS e aceeasi problema) motorasul 2 care siguranteaza avea contactele oxidate. Am curatat tot pe acolo cu wd40 si cu putin smirghel fin si de atunci nu mai am probleme.
    Bafta.
     
  12. Bogdan.IS

    Bogdan.IS Audi Expert

    Înscris:
    6 Sep 2007
    Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    Salutare , vineri iar mi s-a blocat portiera , si abia duminica am reusit sa o deschid (e vorba de portiera fata dreapta) . "Reteta" e fost sa ma bag in masina pe scaunul din dreapta fata , am incuiat masina din telecomanda , dupa care am apucat manerul de deschidere a usii (din interior) si l-am tinut tras dupa care am descuiat masina din telecomanda si am fost surprins sa vad ca s-a descuiat portiera si a ramas functionala ... Masina e Audi A6 C5 din 2002 Avant .
     
  13. sgdarius

    sgdarius 2nd Gear Member

    Înscris:
    3 Sep 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    A6 1.9 TDI
    Aceleasi problem am si eu din cand in cand ,mai ales iarna sau vara pe canicula. Eu am constatat ca yala e acoperita cu un material de plastic care culiseaza pe zavorul de pe stalp. Acel plastic in timp se exfoliaza de pe fierul propriuzis al yalei si ramane agatat in buza canalului, deschiderea fiind pe arc. Ca solutie temporara, in timp ce tin manerul usii pe deschis sa impingeti putin cu piciorul in zona yalei, iar ca solutie finala decupati cu un cutter zona exfoliata.
     
    Ultima editare de un moderator: 5 Oct 2013
  14. m0fo

    m0fo 1st Gear Member

    Înscris:
    21 Feb 2010
    Locație:
    Sighetu Marmatiei
    Masina:
    Audi A6 1.9 TDI 131CP 2004
    Buna
    Am si eu o problema cu usa de la sofer :( Ma chinui de multe ori cate 2-3 minute sa o deschid din interior si nu pot. De afara se deschide fara probleme.
    Am desfacut capacul din interior de pe toata usa si am incercat sa trag doar de cablu nu de "clanta" de pe usa, nici asa nu merge. Are momente cand se deschide din prima.
    Poate fi ceva in inteiorul broastei?
     
  15. nucugheri

    nucugheri Audi Expert

    Înscris:
    13 Dec 2007
    Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Numai daca inspectezi foarte atent toate parghiile care actioneaza mecanismul de deschidere o sa iti dai seama care face probleme, eventual si broasca data jos daca altfel nu reusesti.
     
  16. m0fo

    m0fo 1st Gear Member

    Înscris:
    21 Feb 2010
    Locație:
    Sighetu Marmatiei
    Masina:
    Audi A6 1.9 TDI 131CP 2004
    nucugheri La broasca este ceva de care trebuie avut mare grija ? nu vreau sa o desfac normal si linistit, sa vad ca sare ceva de pe undeva si sa nu mai stiu sa o pun l.a loc :)
     
    Ultima editare de un moderator: 18 Mar 2014
  17. nucugheri

    nucugheri Audi Expert

    Înscris:
    13 Dec 2007
    Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu, daca desfaci cu grija nu sare nimic, nu sunt arcuri sau altceva de acest gen.
     
  18. kelu84 1st Gear Member

    Înscris:
    7 Mai 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    vw passat b5.5
    @ mofo- verifica atent cablul atasat broastei si manerului interior. Are prostul obicei sa sara de la locul lui. DAca este ok, da jos broasca si vezi care parghie nu lucreaza corespunzator. La modelul tau au prostul obicei s rugineasca parghiile in broasca si lucreaza in gol
     
  19. dany04ncs

    dany04ncs 1st Gear Member

    Înscris:
    19 Sep 2011
    Locație:
    brasov
    Masina:
    audi A4/2003/1.6. Audi A4 B7 2.0 TDI 103 kw cod motor BRE
    Salutare,a mai descoperit cineva vreo metoda de deblocare a usii?ca am si eu un a 6 c5 din 2002 si usa dreapta fata a ramas blocata si nu i dau de capat nici cum...nici din interior ...nici din exterior...dati mi si mie un sfat ceva...multumesc
     
  20. Skywalker

    Skywalker Silver Member

    Înscris:
    13 Sep 2011
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Renault Grand Scenic 1.9dCi
    Incearca inchideri si deschideri repetate din telecomanda.
    Incearca, cu cheia, inchideri si deschideri repetate.
    Daca nu merge va trebui sa tai fata de usa interioara si sa ajungi cumva la mecanism. Alta metoda mai putin invaziva nu cunosc.
     

Distribuie pagina asta