1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Trapa la A6 C5 - diverse probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de sorin.art, 4 Iun 2011.

  1. sorin.art 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Feb 2011
    Locație:
    Iasi
    Masina:
    A6 2.4 quattro (C5)
    Buna tuturor!

    Problema mea la trapa e in felul urmator: am cumparat masina cu butonul de trapa rupt, iar trapa functioneaza partial. Adica spre exterior se ridica complet, dar cand sa culiseze in interior pentru deschidere completa, se blocheaza imediat.

    Daca trag cu mana de ea nu se intampla nimic, iar daca ma joc la potentiometru, ori se inchide ori se ridica in exteriorul masinii. Credeti ca problema este de la potentiometrul al carui buton s-a rupt sau este o problema mecanica, eventual la sinele pe care culiseaza trapa cand se deschide ?

    Se poate deschide trapa manual ca sa verific daca e ceva mecanic ? Sau cum pot proceda ? Mentionez ca trapa are si panou solar.


    Multumesc!
     
    Ultima editare de un moderator: 4 Iun 2011
  2. S_bitza

    S_bitza 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Mai 2011
    Locație:
    Brasov
    Masina:
    audi A4 an '99, 2.5TDI quattro
    Salut, ceva similar am patit si eu din pacate. Trapa n-a mai raspuns la comenzi asta dupa ce "m-am jucat" cu comanda de deschidere cand dupa ce i-am dat sa se deschida la jumate, in timp ce trapa culisa, eu i-am modificat comanda sa se deschida mai mult, moment in care s-a oprit la jumate conform primeri comenzi si-apoi n-a mai raspuns la nicio comanda o vreme...(15min.)

    Ulterior indiferent de comanda, ea vroia sa se deschida...pana s-a deschis complet dupa care a fortat in continuare si s-a auzit ca scapa rotitele care o actionau. Am inchis trapa manual (cu imbus de 5 parca), apoi trapa a inceput sa raspunda "normal" la comenzi, numai ca in pozitia butonului de inchis complet, trapa ramane la 3/4 inchisa.

    Eu banuiesc ca e ceva electronic...nu mai face contact cum trebuie si comanda aiurea...astfel mi-a sarit si pasul care il avea reglat. Banuiesc ca trebuie sa desfac trapa si sa reasez la pasul corect. Cum asta ? nu stiu si nici n-am gasit inca pe cineva sa stie. Presupun ca la reprezentanta se vor rezolva problemele dar sunt tare scumpi.

    Numai bine !
     
    Ultima editare de un moderator: 16 Sep 2011
  3. b0n3s

    b0n3s 6th Gear Member

    Înscris:
    1 Iun 2011
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Allroad, 2.5 TDI, 2001
    O problema cu trapa am si eu si anume:
    Dau comanda deschidere trapa si se deschide complet dar cand incerc sa o inchid ajunge pana la jumatatea cursei se blocheaza si o ia inapoi. Singura solutie este sa o inchid manual cu imbusul care imi ia 10 min (merge fff greu)
    Nu se aude nimic suspect, nu scapa nu rontaie. In prima faza am inlocuit modulul de comanda al trapei dar aceeasi problema.

    Vine vara si nu ma pot bucura de ea :p

    Multumesc.
     
  4. b0n3s

    b0n3s 6th Gear Member

    Înscris:
    1 Iun 2011
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Allroad, 2.5 TDI, 2001
    Am reusit sa-mi rezolv problema foarte simplu. Am curatat sistemul de glisare si aplicat solutie de lubrifiere WD40. Merge perfect pe orice treapta.

    Va recomand daca aveti probleme de genul asta incercati pentru inceput sa curatati partile mobile ale trapei si apoi gresate.
     
  5. lemeu

    lemeu 1st Gear Member

    Înscris:
    16 Iun 2013
    Locație:
    saarbrucken
    Masina:
    A6 1.9 tdi 2001
    problema trapa electrica trapa

    Unde se foloseste imbusul pentru inchidere deschidere trapa. Are cineva o schema electrica pentru trapa ? la mine cand aprind pozitiile masini sau cand o turez imi falfaie lumina rosie care inconjoara butoanele de la trapa. A mai patit cineva ? mai am si o mufa care nu e conectata pe nicaieri. Atasez poza. Stima !
     
    Ultima editare de un moderator: 17 Aug 2013
  6. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Din poze mufa aia pare o mufa pentru conectarea senzorului de parbriz. Vezi ca ti-am scris ceva in topicul inchis. Citeste acolo si cauta codul acelor mufe. Prima poza, de mai sus, ai redimensionat-o si este foate mica, nu se vede nimic. Bafta.
     
  7. lemeu

    lemeu 1st Gear Member

    Înscris:
    16 Iun 2013
    Locație:
    saarbrucken
    Masina:
    A6 1.9 tdi 2001
    Am verificat motorasul trapei si daca il alimentez direct cu 12 volti misca. Astfel am cumparat o noua cutie cu circuite, cea atasat de motor, am montat-o si nimic. Trapa tot nu misca. Sa fie oare din comutatorul care o deschide si inchide ?
    Tin sa mentionez ca acel comutator ba se aprinde ba nu iar luminitele rosii, ambientale cred, nu se aprind de loc. Are vreo legatura ? are cineva idee cum as putea verifica acel comutator ? Stima !
     
    Ultima editare de un moderator: 17 Aug 2013
  8. Ionut1995 1st Gear Member

    Înscris:
    30 Mai 2014
    Locație:
    Bacau
    Masina:
    AUDI A6 2.5 TDI, QUATTRO, 2003
    Salutare tuturor.

    Am si eu un Audi A6 din 2003 si am o problema la trapa, cand rotesc butonul ca sa-mi culiseze trapa, ea se ridica in sus si coboara inapoi si nu se culiseaza deloc... Care ar putea fi problema? E posibil sa fie de la calculatorul de confort??
     
  9. catawst22 1st Gear Member

    Înscris:
    14 Apr 2014
    Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi a6
    Salut,
    Am un A6 C5 din 1999 si am o problema la trapa: cand vreau sa o deschid complet coboara putin si incepe si rontaie motorasul apoi ma chinui sa o inchid. Trebuie sa ii dau multe comenzi de deschis de ridicat in sus pana reusesc sa o inchid. Care poate fi problema ? am gasit pe youtube un clip cum ca motorasul nu prinde bine (il curata si merge perfect). E posibil ? nu vreau sa desfac degeaba. Multumesc.
     
  10. Arians 1st Gear Member

    Înscris:
    27 Aug 2017
    Locație:
    Beius
    Masina:
    Audi s6 ,2.5 tdi an 2000
    Buna.imi spune si mie careva cum pot sa inchid trapa cu imbus ???
     
  11. ImSYDE 1st Gear Member

    Înscris:
    30 Mar 2019
    Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi a6
    Salutare am si eu o problema la un audi a6 din 2000 am inchis masina de la cheie si in acel moment s-a deschis trapa singura si a ramas blocata.nu mai merge sa o inchid deloc.am inteles ca se poate inchide manual.ma poate ajuta cineva ?multumesc
     
  12. maharu3 5th Gear Member

    Înscris:
    4 Apr 2014
    Locație:
    pucioasa
    Masina:
    audi a6, 2.4, an 2000, cod motor arj
    Cam asa se face.
     
  13. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    ImSyde de ce nu citesti manualul care il gasesti aici in aria asta ? De ce nu citesti toate topicurile despre trapa existente pe forum si toate informatiile despre trapa existente pe net si youtube ? De ce va repetati cu intrebarile si raspunsurile ?

    Trebuie sa te folosesti de un imbus care trebuie pus in acea gaura din plafoniera. Va inscrieti astazi pe forum si incepeti cu intrebarile in loc sa cititi si sa invatati.
     
  14. KaTzZu197 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Sep 2020
    Locație:
    Vălenii de Munte
    Masina:
    Audi a6 c5 , 2.5 TDI V6 Quattro , 2001
    A reusit cineva sa faca retrofit la trapa ?
    Am achizitionat o masina cu trapa si as vrea sa stiu daca se poate si cum sa iau plafonul cu trapa de pe masina donatoare sa il pun pe masina mea , se poate ?
     
  15. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da, se poate. Ce este scris aici: https://vwforum.ro/topic/115973-passat-b55/ faci si tu. Adica tai plafonul vechi al masinii si il montezi pe cel cu trapa plus faci legaturile electrice, schimbi pafoniera si asa mai departe. Altfel nu se poate. Adica se poate dar faci o tiganie.
     
    KaTzZu197 apreciază asta.

Distribuie pagina asta