Motor 3.0 si 3.2 Benzina la A8 D3 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A8 D3 (2003 - 2010)' creată de kokoloi, 17 Aug 2013.

1. kokoloi

kokoloi 2nd Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A8 3.0 TDI 2004
    Salut. Am o problema si as avea nevoie de niste sfaturi.
    Acum o luna de zile cumnatul meu a luat un Audi A8 3.2 Fsi din Germania. Kilometrii reali verificati la Audi (apx. 100.000) . Cand sa plece spre Romania , dupa vreo 1 săptămână de mers prin Germania fara probleme, pe la granita cu Cehia a inceput ca motorul sa trepideze foarte tare si sa se auda urat, sa se aprinda esp si martorul de la motor. Am vorbit aici la un service si mi a dat un numar de la un alt service din Cehia . Acolo i-au schimbat o bujie si o bobina. Au dispărut toate erorile si masina a mers perfect pana aproape de casa cand a inceput sa trepideze iar. A doua zi a schimbat toate bujiile, , bobinele si uleiul (ulei care cica era aproape negru) .dupa aproximativ o săptămână s-a stricat iar. Aceeasi chestie, trepidat etc.
    Cel la care s -a schimbat uleiul a inceput sa se bage la ea si a descoperit ca o bobina are ulei
    Pe ea. A desfacut el pe acolo si a zis ca a gasit si "rugina in motor" si ar fi bine daca l ar desface tot sa il.curate. dupa ce l a desfacut , surpriza
    Uzura axe cu came , cilindru piston uzAt si consum f mare de ulei se vede pe supape(am pozele dar nu pot sa.le urc pentru ca sunt de pe.telefon. daca imi puteti lasa un email sa va trimit pozele si sa le urce cineva v as ramane recunoscător )
    Ce trebuie facut in situatia de față? Ce sfaturi imi dati? E posibil ca omul sa se insele ?

2. kokoloi

kokoloi 2nd Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A8 3.0 TDI 2004
    Am rezolvat si cu pozele. Ma ajuta imediat lowlife. Mulțumesc încă o data

3. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Deci cum ai rezolvat problema ca nu inteleg .. sau care problema ai rezolvat ..
    Mai ai nevoie de ajutor ?

4. kokoloi

kokoloi 2nd Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A8 3.0 TDI 2004
    am rezolvat problema cu pozele . am primit un pm cu o adresa de mail in care sa pun pozele. vad ca colegul inca nu le-a urcat. poate le pune azi.
    problema cu masina nu am rezolvat-o.. astept niste sfaturi

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  6. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Ulei negru la benzina se intampla extrem de rar iar cand se intampla e grav dupa cum ai relatat si tu. Daca ai zis "rugina in motor" e clar. A facut un lucru bun ca a desfacut motorul si remediaza problemele. 3.2 e un motor bun pe benzina insa are si el "bubele" lui. Destul de zgomotos pentru un benzinar, consum nejustificat de mare urban pentru puterea oferita si cum ai spus si tu bobinele sunt "specialitatea" lui. La impozit din cauza celor 200 cmc extra platesti 4600 ron/an in loc de 2200 ron/an daca se situa sub 3 litri.

7. kokoloi

kokoloi 2nd Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A8 3.0 TDI 2004
    Masina e pe germania si impozitul e 200 euro. . . Problemele s au complicat. La service ni s a spus ca trebuie motor nou... am gasit unul , l-am luat (chel) si acum.nu se potrivesc piesele gen alternator , arbore cotit... belea in texas..

8. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    La ei totul se schimba si nimic nu se repara. Sunt multi rusi in zona Berlin destul de priceputi insa trebuie sa-i cauti asta in cazul in care nu vrei la reprezentanta sa dai vreo 15k euro pe motor. :)

Max_marius apreciază asta.
  9. vlad22

vlad22 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    3.0i 2004
    Salutare lume

Am si eu un A8 2004 3.0 benzina nu stiu de ce nu a fost fabricat motorul acesta doar an. Am masina de un an jumate si am facut in jur de 40 mii, nu am avut probleme cu motorul decat ceva marunt, nesemnificativ costisitor.

Ultima editare de un moderator: 29 Noi 2015
  10. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    Iti raspund si la intrebare: motorul de 3.0i de pe masina ta este un motor lansat la sfarsitul anului 2000, pe modelul A4 B6. A echipat modelul A8 D3 de la lansare in 2002 pana in 2005. In 2005, A8 D3 a suferit un facelift, motorul de 3.0i fiind inlocuit cu motorul 3.2 FSi cu injectie directa de benzina. Astfel, motorul nu a fost montat doar 1 an in gama Audi, ci de la sfarsitul lui 2000 pana la inceputul lui 2005 cand si-a incheiat ciclul de viata pe toate modelele din gama. A8-ul tau a prins un motor al carui ciclu de viata sa terminat pe parcursul ciclului de viata al modelului masinii.

Ultima editare de un moderator: 29 Noi 2015
  11. vlad22

vlad22 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    3.0i 2004
    Vlad22

Cum sa fac sa pot incarca cateva poze pe forum

12. TalosCosmin

TalosCosmin Platinum Member

Locație:
    Sălaj
    Masina:
    A4 B5 Avant Facelift, AJM , fab. 2000
  13. LiviuE320 Junior Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    A8, 3000 benzina D3
    Fluctuatii relanti A8 3.0 Benzina ASN

Buna tuturor, detin un A8 3.0 benzina ASN din 2004 si am o problema in ceea ce priveste relantiul, la modul ca fluctueaza intre 1000 si 700 de rotatii. Aceasta problema se intampla dupa ce motorul este cald si dupa ce fac accelerari bruste si franari bruste, iar cand opresc pe loc motorul da sa moara iar apoi relantiul se ridica la 1000 de rotatii si de acolo incep fluctuatiile. Eroarea de pe tester este: 18406 - Friction too High; Intake Cam Adjustement Bank 2 P1998 - 008 -.
    Parerile mecanicilor sunt impartite de genul: distributia nu a fost bine pusa la punct sau trebuie schimbate defazoarele/variatoarele de la axele cu came. Mentionez ca aceasta problema a aparut la scurt timp dupa revizia tehnica in care am schimbat uleiul si filtrele.
    Astept sfaturi/pareri.
    Multumesc anticipat!

14. Marduk Von Dell

Marduk Von Dell 3rd Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A8 D3 3.0i (ASN) an fabricație 2004
    Diagnoza făcută azi.

15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
  16. Marduk Von Dell

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Multumesc. Era singurul care il aveam la dispozitie. In mare am inteles ce e de facut la masina.

17. Marduk Von Dell

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Am schimbat pompa servo, și am descoperit piesa din poze rupta. Ce rol are mai exact? E defecta de mult timp, mașina funcționează bine.

18. stefan550

stefan550 Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ex: S4 Quattro, CGXC 3.0 TFSI, 2013
    Piesa respectiva este de la admisie variabila, iti aprinde din cand in cand check engine, se rup tijele de plastic si influentează mersul motorului.

19. Marduk Von Dell

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Momentan este pe "închis". Nu mai funcționează sistemul de Vaccum de când am luat mașina( 3 săptămâni). Acum m-am apucat de Reparatii. Mulțumesc. O sa înlocuiesc piesa și toate furtunasele de la Vaccum. Pompa de Vaccum unde se afla? Am eroare pe VAG.

Sferlea ovidiu apreciază asta.
  20. Marduk Von Dell

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Am schimbat actuatorul, ceva furtunase de vaccum care erau coapte si pompa de vaccum. Mai este un furtunas care vine de la acctuator si "cobora" pe langa pompa de servo directie. Acel furtunas era din PVC si s-a spart bucatele cand l-am atins si nu imi pot da seama de unde vine, sa il pot inlocui. Ma poate ajuta cineva? Motorul merge mult mai bine de cand am inlocuit piesa, dar numerge in parametrii normali fara acel furtunasl la locul lui.

Distribuie pagina asta