|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Thread Tools | Search this Thread | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Prietena mea, are un audi tt 1,8T quatrro, 180 CP. Pentru ca facea zgomote pe fata, l-am dus acum o luna la o diagnoza la dealerul Audi din Bacau. Mi-au zis urmatoarele:
- intrucat de apropie de 90.000 km, trebuie schimbata distributia, si transmisia. - trebuie sa fac o schimbare de ulei si filtre ca are martorul aprins in bord - trebuie sa schimb discurile fata, placute frana fata si spate - e dus un amortizor fata. Ei mi-au zis asa „Amortizor dr. fata scurs” - cica calculatorul haldex e dus, de asemenea trebuie schimbat si uleiul la haldex si filtrul - trebuie schimbate si bujiile - bielete fata si spate Vreau sa va cer cateva pareri: Mi-e clar ca tre sa-i fac distributia, dar oare trebui sa schimb si kitul de transmisie?. Pe kitul de distributie mi-au cerut 900 RON, pe transmisie 600RON. Apoi ce ulei ma sfatuiti sa bag in el si ce filtre pentru benzina si ulei ma sfatuiti sa cumpar. Ei mi-au cerut 1000 RON revizia. Sunt foarte scumpi, si fac precizarea ca toate preturile pe care le-am mentionat contin TVA, insa nu au inclusa manopera. As prefera sa cumpar eu materialele de unde pot, caci poate scutesc ceva bani. Dati-mi vreo idee. Voi ce ati facut cu revizia? De unde ati luat piesele Masina merge bine. Doar ca uneori mai simt un impuls de energie, cand masina merge, cam in treapta 1-2, deci viteza de pana in 20 de km pe ora, parca are ozvacnire un plus de forta. E un impuls de maxim 1-2 secunde, apoi revine la starea ei. O fi haldexul?? Cei de la service mi-au zic ca acum, nu trage decat fata, ca-i dus calculatorul haldex. Ala mi-au zis ca ma costa undeva la vreo 3700 Ron. Ma gandesc ca, astia de la reprezentanta m-au incarcat cu chestiuni care nu ar trebui facute: kit transmisie, discuri fata (sunt un pic tocite, au un cant, insa masina franeaza perfect.) Amortozoarele fata, clar ca trebuie schimbate amandoua. Insa bujiile??? Va cer sfatul. Voi ce ati face.??? Last edited by fischer30 : 27th January 2010 at 11:06. |
|
|
||||
|
||||
|
in primul rand eu n-am auzit de "kit transmisie"; transmisia reprezinta schimbator de viteze, ambreiaj, diferentiale, semiarbori planetari eventual arbore cardanicplus reductor daca e cazul
e vorba cumva de kitul de ambreiaj?
|
||||
|
||||
|
eu ti-as sugera daca tot vei baga ceva bani in masina , sa iei niste piese mai bune decat cele originale , daca costa 3700 Ron calculatorul de haldex mai bine iai un Haldex Performance Gen 1 este chiar mai ieftin undeva la 900$ , daca tot schimbi amortizoarele incearca sa pui bilstein , la discuri de frana si placute iti sugerez EBC dar daca tu zici ca esti multumit cum franeaza masina nu are rost sa le schimbi . bujiile trebuie sa vezi daca dau scanteie cum trebuie , la km care ii are masina ar merita schimbate ti-as sugera NGK , iar la cutia de viteze as pune un kit de ambreaj stagiul 1
|
|
|
||||
|
||||
|
Sa fiu sincer nu stiu la ce s-au referit aia la reprezentanta, insa pe hartiile lor sta scris clar "kit transmisie" 600 RON (la ei), care impreuna cu kit distributie (900 ron) + manopera la ei la service-ul audi se duce cica undeva pe la 2000 RON. Acuma, sunt constient ca tre sa bag niste bani in masina asta, dar dupa parerea mea nu schimb nici un kit de ambreiaj, masina schimba bine, nu se ambaleza in gol, deci cred ca renunt la ambreiaj. Oricum Pfaizzzer multumesc pentru raspuns, totusi mai zi-mi ce ulei bagi tu intr-a ta si de unde procuri filtrele. As vrea sa mai stiu astea pe la ce preturi mai ajung?
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Cel mai bine decupleaza Haldex-ul din siguranta si iti v-a trage doar fata , sigur ca iti vor scadea performantele masini si manevrabilitatea .Bujiile NGK iridium sunt bune.
|
|
|
||||
|
||||
|
[quote=fischer30;183921]:
- intrucat de apropie de 90.000 km, trebuie schimbata distributia, si transmisia. - trebuie sa fac o schimbare de ulei si filtre ca are martorul aprins in bord - trebuie sa schimb discurile fata, placute frana fata si spate - e dus un amortizor fata. Ei mi-au zis asa „Amortizor dr. fata scurs” - cica calculatorul haldex e dus, de asemenea trebuie schimbat si uleiul la haldex si filtrul - trebuie schimbate si bujiile - bielete fata si spate QUOTE] O sa le iau pe rand: - Distributia o poti face la orice service autorizat, nu neaparat la reprezentanta(nu ma intelege ca iti recomand service-urile de la colt de bloc). Pe mine m-a dus manopera 200 lei si piesele cca 450 lei - La transmisie nu stiu la ce s-au referit, pentru ca un kit de ambreiaj cu siguranta e mai mult de 600 de lei - schimbul de ulei ti-l poti face la orice atelier unde se chimba uleiul. Eu folosesc Castrol SLX 5W30. Majoritatea, daca nu toti, au manopera gratis daca cumperi piesele de la ei. Si toate filtrele si uleiul in 99% din cazuri se gaseste pe stoc. Pretul variaza intre 500-600 lei - Discurile si placutele trebuie schimbate daca este nevoie intr-adevar. Daca discurile au grad mare de uzura, atunci schimba-le. Daca gradul este de cca 1 mm, nu cred ca este cazul sa le schimbi. Pret discuri: de la 160 lei bucata pana la 500-600 lei bucata, sau cca 700 lei daca vrei Brembo . Pret placute spate cca 150-200 lei(ATE), si pret placute fata intre 250 si 500 lei(marci cunoscute0 - amortizorele se schimba la set, iar daca unul este scurs, clar trebuie schimbate ambele. Ti-au recomandat colegii - La haldex, uleiul costa 80 lei si filtrul 230 lei. Manopera difera de la 50-100 lei. Nu e mare lucru de facut. Calculatorul este intr-adevar cca 700-800 Euro. Automat daca nu vrei sa schimbi calculatorul, nu are nici un rost nici revizia la haldex sa o faci, cu toate ca e pacat sa nu ai quattro, daca masina este echipata cu quattro. Mai exista si varianta second, cumperi tot grupul+haldex+calculator . Pret intre 300-700 Euro....depinde unde il gasesti - Bujiile schimba-le. Nu sunt foarte scumpe si e pacat sa nu functioneze masina bine, plus ca daca nu se face arderea calumea, iti poate creste si consumul - Si bieletele ti-as recomnda sa le schimbi.....asta daca nu te deranjeaza prea tare zgomotele la gropi, si stabilitatea masinii |
|
|
||||
|
||||
|
Salut Barladi. Nu sunt impotriva servisurilor aurorizate, sau de cartier. Probabil o sa merg la unul din ele si nu la reprezentanta audi, ca aia ma rup si la piese si la manopera. Dar totusi cum de te-a ajuns pe tine distributia asa de ieftin?Ai schimbat tot kitul si role si pompa de apa, sau doar cureaua? Cca 450 RON piese si 200 RON manopera mi se pare foarte ieftin. Am vb azi la ei la reprezentanta. Prin "kit distributie" ei ineleg restul de curele: alternator, servodirectie ceva de genul asta care zic aia trebuiesc neaparat schimbate, ca cica daca crapa una rezultatul ar fi similar ruperii curelei de distributie: se distriug supapele , etc.
Sper sa nu va te superi, nu posed cunostinte extraordinare de mecanica, iar masina o am de cateva luni, nu o cunosc. Te rog Barladi zi-mi in primul rand de ulei: AI zis Castol SLX 5W30. Cred ca ala profesional. Zi-mi o chestiune: Pe bidonul de ulei, specificatiile alea tehnice se potrivesc cu ce spune producatorul?? Auzisem pe undeva de Castrol EDGE 5w30. Dar asta Edge nu e numai pentru turbodisel??Si te rog zi-mi ce marca de filtre bagi tu intr-a ta, caci am vazut ca ai o "bestie" pe cinste ...260 CP nu stiu ce marca sunt filtrele "originale", sa pun oare alte marci gen bosch si care sunt mai ieftine?? Eu as prefera sa bag filtre mai de calitate, caci doar o fac pentru mine nu pentru vanzare.Zici ca la haldex uleiul e undeva la 80 si filtrul 230. De unde pot procura astea doua chestii ?? Ce marca sa intreb?? Astia de la reprezentanta mi-au cerut aodr pe ulei haldex si filtru FARA MANOPERA 500 RON. Mi se pare mult, da-l draq ca doar nu-i ferrari ![]() Mai zi-mi te rog, ce placute de frana sa cumpar? Nu mai schimb discurile, caci pe fata cantul are undeva la vreo 1,5-2 mm. Cum ziceam, franeaza bine, cam la jumatatea cursei pedalei , si nu in podea. Insa am intrebat de placute, astia de la magazine de piese ma intreaba de dimensiunea discului de frana. Ce marci ma sfatuiesti sa iau. Daca-ti vine greu sa imi raspunzi la toate astea, da-mi te rog un id de mess ceva sa te contactez acolo. La bujii am sa bag NGK cu iridium. Da si bieletele le voi schimba, dar zi--mi vreo marca buna si aici sa stiu ce cer. Incerc sa cumpar tot grupul la haldex, cu toate ca nu stiu inca in ce stare e, posibil sa-mi trebuiasca doar canculatorul. Astept cu interes un raspuns de la tine. Pana atunci iti multumesc ! Last edited by fischer30 : 29th January 2010 at 12:06. |
|
|
||||
|
||||
|
[quote=barladi;184313]
Quote:
Last edited by fischer30 : 29th January 2010 at 12:06. |
|
|
||||
|
||||
|
la ulei eu as sugera Motul 300v power racing 5w30, iar la frane discuri EBC turbo groove si placute EBC red stuff si daca tot schimbi franele e bine sa schimbi si lichidul de frana tot cu lichid de frana EBC(60 ron) care rezista pana la temperaturi de 300 grade C
Last edited by Predator : 29th January 2010 at 13:40. |
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | |
|
|