1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

BMW Afectat de criza financiara

Discuție în 'Audi vs BMW' creată de cristi231077, 3 Noi 2008.

  1. cristi231077

    cristi231077 Audi Expert

    Înscris:
    5 Sep 2007
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Producatorul german de autovehicule BMW si-a suspendat productia in aceasta saptamana si a trimis 40.000 de angajati acasa, 'pentru a se odihni', din cauza cererii reduse de autovehicule de pe toate pietele, informeaza agentia EFE.

    Un purtator de cuvant al BMW a anuntat ca, de luni pana vineri, vor functiona numai liniile de productie din fabricile germane din Munchen, Regensburg si Dingolfing.

    Dupa ce, saptamana trecuta, a suspendat productia la fabrica din Leipzig, pentru patru zile, si pe cea de la Berlin, pentru o zi, BMW preconizeaza ca productia sa va scadea cu circa 25.000 autovehicule, anul acesta.
    In septembrie, producatorul bavarez de autovehicule a inregistrat o scadere a vanzarilor cu 14,6 la suta, pana la 121.000 unitati.
     
  2. TA2A2

    TA2A2 Banned

    Înscris:
    22 Ian 2008
    Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    AUDI A4 1.8TURBO-SPORT PACK(163)
    ....o sai urmeze si MB si de ce nu si AUDI
    sau astea merg cu aer si costa "nimic"
    criza financiara va afecta in primul rind mari producatori de automobile si in special pe cele din clasa premium
     
    Ultima editare: 3 Noi 2008
  3. TTs

    TTs Pasionat Audi

    Înscris:
    1 Sep 2008
    Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Sincer si eu cred la fel,nu prea are cum sa afecteze numai pe unii si altora sa le mearga si mai bine; toti suntem in aceeasi "oala"
     
  4. deocamdata

    deocamdata Audi Expert

    Înscris:
    15 Dec 2007
    Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Uite ca nu e chiar asa:
    "Actiunile Volkswagen au crescut cu 200%, dupa ce Porsche a anuntat ca vrea sa detina 75% din companie

    Actiunile Volkswagen la bursa de la Frankfurt si-au triplat valoarea luni, in urma anuntului Porsche SE care isi propune sa detina in viitor 75% din Volkswagen. In prezent Porsche detine 42,6% din VW, dupa ce si-a marit participatia de la 35%, noteaza Bloomberg.

    Cotatia actiunilor Volkswagen a urcat cu 414 euro, sau 201%, pana la valoarea de 635 euro. Titlurile VW au urcat cu 294% in acest an, ceea ce face ca producatorul de automobile sa aiba o valoare de 153,5 miliarde euro.

    Porsche a anuntat ca detine 42,6% din actiunile Volkswagen, de la 35% cat avea inainte de anunt, dar a adaugat ca mai detine drept de optiune pentru inca 31,5%. Landul german Saxonia Inferioara detine 20,1% din actiunile Volkswagen."

    sau:

    Volkswagen, cea mai valoroasă companie din lume

    Dupa ce valoarea actiunilor sale a crescut de peste trei ori in ultimele doua zile, producatorul auto german Volkswagen a devenit compania cu cea mai mare valoare de piata din lume, depasind chiar ExxonMobil.

    O cauza a aprecierii actiunilor Volkswagen a fost si anuntul prin care Porsche a precizat ca vrea sa isi majoreze participatia in cadrul companiei, cu 75%.

    Daca vineri actiunile producatorului auto german au incheiat sedinta bursiera la o cotatie de 210 euro pe actiune, marti acestea s-au stabilizat la valoarea de 643 euro pe actiune. Astfel, actiunile companiei au inregistrat marti o crestere de 93%, dupa ce luni s-au apreciat cu 143%.

    Valoarea grupului german a crescut anul acesta pe Bursa de cinci ori, urcand marti la 296 de miliarde de euro (370 de miliarde de dolari). Compania americana Exxon Mobil are o valoare de piata de 343 de miliarde de dolari.

    Porsche vizeaza majorarea la peste 75% a participatiei in cadrul Volkswagen, in 2009, detinand indirect 74,1% in acest moment."


    De fapt ... intelege cineva care este adevarata criza sau ne lasam tarati in aceasta mscarada media pseudo macabra despre nimic ?

    Ieri BNR anunta un profit de 1 mld EURO.
    Acum cateva saptamani toti se minunau de cresterea spectaculoasa a economiei (nu a preturilor la imobiliare)
    Deci ....
     
  5. traian si decebal Audi Expert

    Înscris:
    4 Feb 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C8 45tfsi Quattro, Maserati Grecale Modena
    mercedes benz este si mai in groapa. aveam statisiticile pe septembrie si pt ei.

    totusi atasez vanzarile din usa unde au avut o scadere de 34% in octombrie.
    acolo, audi a avut o crestere de 0,3% iar bmw o scadere de 16%.
    year to date, in sua toata lumea a scazut. audi cu 3.9%, bmw cu 15% si merc cu aprox 5%

    worldwide in septembrie audi a crescut cu 11%.
     
  6. cristi231077

    cristi231077 Audi Expert

    Înscris:
    5 Sep 2007
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Am mai postat asta in vreo doua locuri, dar vad ca nu strica sa postez si aici ...

    "In timp ce numerosi producatori auto se confrunta in ultima perioada cu scaderea sau, in cel mai fericit caz, stagnarea vanzarilor, Audi se numara printre putinii fericiti care se situeaza la polul opus, anuntand o crestere a vanzarilor globale cu 12,3% in septembrie a.c.

    In prima luna de toamna, Audi a vandut 95.137 de automobile, ceea ce face ca numarul total pentru anul 2008 sa fie de 762.280 de unitati, in urcare cu 2,9 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Vinovat" pentru vanzarile record de luna trecuta este modelul A4 (in versiunile sedan si breack), care a "ajutat" la cresterea vanzarilor in luna septembrie cu 4%. Pe langa Audi A4, noul A5 Sport Coupe a contribuit si el semnificativ la obtinerea acestor performante.

    Compania germana a inregistrat progrese pe pietele din Asia, Pacific, SUA si Europa. "Datorita cresterilor inregistrate in septembrie se poate spune ca intram in cea mai buna perioada a noastra din 2008. Acum scopul nostru pana la finele anului este sa vindem un million de automobile, cifrele acordandu-ne increderea necesara pentru a spera la o rotunjire a vanzarilor", a declarat Peter Schwarzenbauer, membru al consiliului de Administratie Marketing si Vanzari.

    Anul trecut, Audi a vandut 964.151 de automobile. Cu venituri de peste 33.617 milioane euro si profit inainte de impozitare de 2.915 milioane euro, compania a atins cele mai bune cifre de vanzari inregistrate vreodata. Iar lucrurile ar putea sa stea si mai bine pe viitor pentru Audi, care planuieste ca pana in 2015 sa isi treaca in portofoliu un total de 40 de modele."
     
  7. sere

    sere 3rd Gear Member

    Înscris:
    4 Aug 2008
    Locație:
    Bucuresti & Constanta
    Masina:
    A3 Sportback 2.0FSI
    da pai BMW`u creste in vanzarile SH seria 3 rullz pai cum sa nu scada vanzarile cand modelul seria 3 e vandut si revandut la sh de cred ca unele modele au ajuns la al 200 propietar .... just for Fun


    si acuma on topic : si dacia si-a inchis unzinele ati observat toti la stiri si am auzit ca pana si bentley si-a inchis pentru moment linia de fabricatie
     
  8. kellu

    kellu Platinum Member

    Înscris:
    19 Aug 2007
    Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    Asa si? Ar trebui sa ma simt mandru ca Audi vinde si BMW sau MB nu? Eu zic ca nu e nici un motiv de mandrie, din contra. Daca eu sunt afectat de inchiderea uzinei Dacia, la fel sufera si multi altii de inchiderea altor uzine. Oi fi eu fan Audi, dar in prezent bugetul casei mele este la pamant din cauza inchiderii fabricilor Renault din Franta, cat si a celor Dacia din Romania. Si sunt convins ca si fabricile BMW si MB care sunt inchise produc astfel de pagube altor oameni. Sa fim mandri cand Audi le-o ia inainte celor de la BMW si MB intr-o confruntare directa, nu sa castige meciul prin neprezentare.
     
  9. eminence

    eminence Pasionat Audi

    Înscris:
    10 Sep 2008
    Locație:
    Turda, jud.Cluj
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Nu, dar ar trebui sa fim mandri ca, in conditiile astea de criza, Audi reuseste sa-si pastreze clientii, asta probabil spune multe despre abilitatile manageriale ale celor de-acolo, poate si de calitatea produsului si a raportului pret-performanta. ;)
    Iar prosperitatea firmei se va traduce automat in progresul viitoarelor bijuterii, in vreme ce concurenta afectata de criza va trebui, inevitabil, sa limiteze investitiile in cercetare.
    "Vorsprung durch technik", nu?
    Iar atunci Audi va putea bate concurenta lejer intr-o confruntare directa, "pe teren". :yahoo:
     
  10. CLM

    CLM Platinum Member

    Înscris:
    18 Oct 2008
    Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    B6 1.9 TDI quattro; ex: B5 1.8i quattro; ex: B5 1.8T; 80 B4 2.0;

Distribuie pagina asta