1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consum real RS-uri...

Discuție în 'Linia de modele RS' creată de Gorobete, 14 Oct 2008.

  1. Gorobete

    Gorobete Gold Member

    Înscris:
    29 Mai 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Ne poate spune vreun posesor care este consumul real la un RS4/6 ? Atat in oras, cat si exterior, mixt, diferente fata de carte, etc...
    Sunt curios cat consuma in special in oras, cat si in celelalte medii de exploatare, dar de la posesori sau cunoscatori care stiu exact despre ce este vorba....:rolleyes:
    Pareri de genul ca trece de 21-22% la peste 200, sunt sincer, fara suparare niste idiotenii! Eu la toate masinile pe care le-am avut, la o astfel de viteza, consumul este uneori chiar muuult peste 22%, dar e total irelevant.... Este totusi cineva care sa posede vreun RS, sau S-uri si sa ne spuna cat la consuma, in special in oras si intr-un regim de exploatare cat mai detaliat ? Merci.
     
    PyPo apreciază asta.
  2. TA2A2

    TA2A2 Banned

    Înscris:
    22 Ian 2008
    Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    AUDI A4 1.8TURBO-SPORT PACK(163)
    daca esti asa interesat exista NET-ul unde gasesti ce vrei,iar daca chiar vrei sa afli cu adevarat fa un drum pina la audi si chiar o sa afli.
    Ar fi bine sa nu mai fi ironic sau ai deschis acest topic sa ne arati CE!!!!???
    In topicul audi vs bmw erai la zi cu toate in ce priveste motorizarile de la audi,cp,performante,etc.
    chiar nu ai aflat si de aceste consumuri ??? sau esti plin de "impresi"
    Daca esti asa destept aflai si singur(sunt citeva forumuri dedicate RS4:nyah:)sa auzim de bine "my nigger":hi:
     
  3. Gorobete

    Gorobete Gold Member

    Înscris:
    29 Mai 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Stiu si ce zic baietii pe forumuri, dar nu am reusit sa aflu nimic de la cei care folosesc astfel de masini in Romania, Rusia , Bulgaria sau Ucraina, unde starea drumurilor si a traficului in marile orase este relativ similara....de asta voiam sa mai discut cu cei care au asa ceva de la noi, pt ca stiu sa scrie in romana, nu in limbi slavone...
    Nu incerc sa dovedesc nimanui nimic, iar daca tu zici de impresii, e o mare greseala....
    Un lucru e cert, consumurile la astfel de masini, ce circula in majoritatea statelor cu o infrastructura buna, nu au legatura cu cele din RO, si asta nici nu inseamna ca acestea merg intr-un singur sens, ascendent sau invers, ci pur si simplu difera. In plus, am cunoscut o singura persoana cu RS4, dar care sunt convins ca mi-a bagat baliverne cand a venit vorba de consum, laudandu-se ca nu ia mai mult de 22% in oras....
    Ori eu am avut si condus mai multe masini similare, si in oras nici una nu a scazut sub 24% intr-un trafic intens.... Insa eu am si obiceiul de a fi destul de meticulos si a face masuratori cam exacte, deci nu ma iau dupa computerele de bord...si voiam sa fac un studiu mai amanuntit, in special pentru A-MI demonstra ceea ce cred mai nou, si anume ca mai bine iti iei un motor aproape dublu ca cc dar normal aspirat, decat unul turbo, pt ca in trafic intens de oras, consumul e aproape acelasi!!! Oricum, cred ca am fost gresit inteles...dar mai bine nu va dati cu parerea daca nu stiti exact despre ce vorbiti si lasati-ma pe mine cu impresiile mele dac asa vedeti voi topic-ul... :sign_omg:
    Poate da cineva totusi niste raspunsuri ON-TOPIC...:rolleyes:
     
    Bocu George apreciază asta.
  4. FloRio

    FloRio Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2007
    Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    Cei care am dat aici raspunsuri,nu am dat ca sa ne bagam in seama,ci din cunostintele ce le avem care de pe unde ne-am documentat,si nu am vorbit a vrajeala,acuma tu vrei detaliat raspunsuri de la posesori de S sau RS.Din pacate nu sunt asa multi posesori de modele S/RS pe forum,si poate atsepti mult si bine pana aflii un raspuns.noi am incercat sa te ajutam sa iti faci o idee prin raspunsurile pe care le-ma oferit,insa nu au fost bine primite de catre tine
     
  5. cristi_

    cristi_ Banned

    Înscris:
    20 Sep 2007
    Locație:
    București
    Daca vrei sa iti cumperi RS4 de ce te intereseaza consumul ?
    La intalnirea de acum 2 saptamanii a membrilor din Bucuresti a fost un tip cu RS4, iar despre consum a avut de spus decat atat 30, acum nu o fi 30 dar peste 20 sigur este, mai ales in orasele aglomerate.
     
  6. Gorobete

    Gorobete Gold Member

    Înscris:
    29 Mai 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Merci Cristi. Asa cred si eu ca ar consuma, in jur de 30 in oras in trafic ceva mai aglomerat....
    De cumparat,nu am zis ca vreau sa imi cumpar RS...nu imi cumpar cel putin modelul actual :), astept sa apara pe piata ori noul S4 sau viitorul RS, dar vreau sa imi fac o idee generala despre aceste motoare care au in jur de 4 litri si sunt normal aspirate...
    Cat despre consum, niciodata nu am sa inteleg de ce gandeste cineva ca daca X are bani de RS/M/Ferrari, etc., inseamna ca nu il intereseaza consumul!!!:sos: Ma intereseaza foarte mult, din mai multe considerente, nu numai cele economice....si nu numai pe mine, ci si pe amici care poseda astfel de bestii, in special cei care le folosesc zilnic.
    Oricum, la ce vremuri tulburi vin...ar trebui sa fim mai atenti toti la cheltuieli, indiferent de cat ne tine buzunarul....:(
    Merci inca o data.Vad ca nu m-ai inteles gresit ca altii...:beerchug:
     
  7. FloRio

    FloRio Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2007
    Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    Cine te-a inteles gresit?Tu ai fost cel care nu a acceptat spusele altora
     
  8. barladi

    barladi Gold Member

    Înscris:
    10 Dec 2008
    Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A7 3.0 Tdi (CDUC)- cca 300 CP
    La faza cu consumul, iti dau dreptate. Sunt multe persoane care isi permit mai usor sau mai greu un RS4, insa care nu-si permit sa-l intretina. Sau alt caz...poate il primesti cadoul.....:)....dar tu ca proprietar iti permiti sa-l folosesti pe urma :)

    Sau alt caz(caz real)...o cunostinta, plin de bani, si-a vandut Hummerul din cauza consumului exagerat, si nu pentru ca nu ar fi avut bani sa-l intretina sau bani de benzina, ci din cauza ca era mult prea stresant sa-i faca plinul in fiecare zi, sau sa plece la drum mai lung si sa opreasca de 2-3 ori pentru realimentare, pana la destinatie

    Asa ca, eu zic ca este relevant si consumul la o masina, chiar daca este ea scumpa :)
     
    LIVIU_MTM apreciază asta.
  9. Gorobete

    Gorobete Gold Member

    Înscris:
    29 Mai 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Mda, apropo de consum la astfel de motoare si considerentele pentru care acesta te poate interesa... sunt nenumarate, cum ai zis si tu.
    Ceva interesant legat de consumul motoarelor din caeasta gama...recent, am citit foarte mult despre M3 E92 (fiind pe lista candidatelor pentru urmatoarea masina) si am descoperit ca toti cei care POSED unul, sunt foarte nemultumiti de consum, mai ales la drum intins. Este imposibil sa faci mai mult de 350, maxim maxim 400km in cel mai economic mers posibil si de obicei, numai pe autostrada... Asta face din acest automobil, sa fie unul foarte inconfortabil pe distante lungi (pe langa alte caracteristici), cat si foarte greu de intretinut... Apropo de consum la M3 E92...in oras, minim minim 18-20, mers ceva mai sportiv, 25, si mers la figuri (mod d5) cam 30, +30... deci in oras, o autonomie de 200-max 300km. Nu mai zic ca la aceste motoare, la un schimb de ulei (pe care daca tii la masina il faci la max. 10k km) iti intra 10l ulei, impozitul si el a devenit foarte mare la tot ce depaseste 3000cc si mai sunt inca o serie de motive pentru care din ce in ce mai mult, ma conving ca un motor de peste 3000cc pur si simplu nu isi are rostul...:meeting:
     
  10. duud40

    duud40 2nd Gear Member

    Înscris:
    16 Sep 2009
    Locație:
    Constanța / București
    Masina:
    Audi rs4 2007
    Consum minim am avut 12l/100km pe autostrada , la 130km/h. In ultimii 5000km am o medie de 20l/100km dar daca merg atent cu ea , in orash scot minim 16l/100km . Depinde cum o calci... Daca o arzi tare ... se reseteaza display-ul la 41 l /100km.
     
    Bocu George apreciază asta.
  11. DOOM

    DOOM Moderator Staff Member

    Înscris:
    13 Iul 2007
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 35TDI MY2022 / Audi A1 1.6TDI MY2012
    Cumpararea unei masini sport presupune asumarea unor lucruri cum ar fi : taxe si asigurari mari, consumul mare de ulei si carburant, autonomia mica,consumabile scumpe si uzate mult mai repede decat normal si de ce nu existenta unei a doua masini pentru deplasari lungi si confortabile.
    De aceea foarte putine din categoria asta sunt folosibile ca every-day car in adevaratul sens al cuvantului.
     
  12. gabit 1st Gear Member

    Înscris:
    8 Aug 2009
    Locație:
    iasi
    Masina:
    rs4 b5
    minim 12 % mers normal extraurban
    minim 16 % mers normal in oras.

    valorile maxime sunt discutabile. :whistle2:

    astea sunt consumurile la masina mea. un rs4 b4 2.7 biturbo cu soft si alte mici modificari
     
  13. Bogdan.IS

    Bogdan.IS Audi Expert

    Înscris:
    6 Sep 2007
    Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    cam imposibil cu o herghelie de cai , sa scot consumul minim :p , cel putin eu asa cred :) , dar pt o masina cu 380 bhp e un consum bun :)
    (te mai asteptam pe la intalniri:) , intalnirile s-au mutat miercuri la ora 19 , acelasi loc)
     
  14. popeasca 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Mai 2011
    Locație:
    București
    Masina:
    A5 2.0 TDI 2010
    salut,

    am S6 si consuma in oras intre 14 - 17% ( in functie de trafic - a consumat si 20% intr-adevar pe un drum unde se circula infernal: accelerai, aveai impresia ca se elibereaza si ulterior se gasea cineva sa tranteasca o frana, sa blocheze etc ) si am scos chiar 10% pe dn85. cat de puternica ar fi masina, trebuie sa-i "gasesti" viteza optima - este parerea mea :D
     
  15. radulescu george 1st Gear Member

    Înscris:
    3 Ian 2012
    Locație:
    Drobeta-Turnu Severin
    Masina:
    a6 2000cm 2011
    Pana acum ceva timp am avut un RS 4 si va aigur ca imi consuma in oras intre 18-20% si in afara cam la fel. Deci in ziua de astazi nu trebuie masini cu motoare mari ca nu ai unde sa te duci cu ele la ce fel legi s-au dat acum. V-asi sfatui sa va luati masini cu motoare mici, economice nu taxe, nu alea, alea. Cred ca intelegeti.
     
  16. raducu79

    raducu79 Junior Member

    Înscris:
    14 Ian 2011
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi S6 2.2 20v turbo 1997
    Costurile sunt pe masura cat si consumul la aceste masini.Daca ma gandesc ca a mea bara la bara se duce in 15-16 ,mixt undeva la 12 iar la drum nu ma reusit sa scot sub 9,si doar pe benzina dau lunar 1400-1500 ron ,ma gandesc ca la un rs4/rs6 toate aceste cifre orecum se dubleaza .Oricum ar fi iti si arata pe ce consuma .
     
  17. mik15

    mik15 Platinum Member

    Înscris:
    8 Aug 2009
    Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    consumul urban este in jur de 18-20%, usor peste daca o mai si alerg putin prin oras, desi este greu pentru ca trebuie sa fii foarte delicat cu pedala altfel ajungi fara sa iti dai seama la 130-150. Consumul asta urban il fac mergand la lucru si inapoi, asta inseamna maxim 40km/zi, ies dimineata si seara si nu este trafic bara la bara gen Bucuresti, merg si cu 80km/h prin oras. Extra-urban, la o viteza medie de 135-140 pe autostrada, de obicei cu cruise control activat, consuma intre 10-12, media pe BC este de 16.5-17.00, dar cred ca 70% sunt facuti in mod urban!
     
  18. SCHNEiDER- 1st Gear Member

    Înscris:
    2 Ian 2013
    Locație:
    Verona
    Masina:
    Audi a5 3.0
    Stie careva consumul real la RS 5? M-as gândi sa dau A5-ul si sa-mi iau un RS 5 :)
     
  19. Gorobete

    Gorobete Gold Member

    Înscris:
    29 Mai 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Depinde foarte mult de felul in care decizi sa il conduci. Daca merg pe intr-un mod "normal" , adica in modul "comfort", 14-18 urban (Bucuresti), 12-14 extraurban. In trafic infernal, cand stai mai mult pe loc, aproximativ 25 litri si tot cam la fel cand o o coxezi...
    E posibil sa mai scada, deocamdata nu am decat 11k km cu ea, dar probabil va fi o diferenta de maxim 10-15% in cazul in care se va intampla...
    Vezi ca benzina, trebuie sa ii pui de minim 98 ca sa nu risti sa ai depuneri de carbon in timp, desi nu simti vreo diferenta intre ea si cea de 95 la acest motor.
    Bafta.
     
  20. zz8101980 1st Gear Member

    Înscris:
    8 Apr 2013
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi RS3 , 2.5T , 2011
    ultima data cand am urmarit un consum, a fost pe ruta bucuresti - oradea - arad - bucuresti - bacau - bucuresti si a iesit un 10,8 ; cat despre oras intre 12 - 14
     

Distribuie pagina asta