1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Suspensie pneumatica la Audi Q7

Discuție în 'Audi Q7' creată de doe2001ro, 22 Mai 2009.

  1. Carturaru'

    Carturaru' 2nd Gear Member

    Înscris:
    11 Apr 2018
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0 V6 2008
    Revin. Am aflat ce are. Culmea, pe stanga erau probleme (desi masina mi se lasa pe dreapta fata, si anume cele doua valve puse pe amortizoare, in care intra conductele de aer. Le-am schimbat cu piese originale (1.000 lei 2 bucati) si gata, masina sta corect. Se pare ca cel mai nasol este la amortizoarele pe spate, unde nu ai acces direct, trebuie demontate o gramada.
     
    drvetx apreciază asta.
  2. titusgosman

    titusgosman 1st Gear Member

    Înscris:
    30 Noi 2008
    Locație:
    Arad
    Masina:
    Q7
    Carturaru
    Ai dat cam mult pe ele, sunt cam 300 lei bucata. Daca vedeam mai repede postul tau iti spuneam ca e de la supapa de aer. Pe spate se schimba la fel de usor dar tot in reprezentanta, pentru ca se poate face doar cu o cheie speciala care o au doar ei, din cate stiu.
     
    Stancu Adrian Mugurel și drvetx apreciază asta.
  3. Carturaru'

    Carturaru' 2nd Gear Member

    Înscris:
    11 Apr 2018
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0 V6 2008
    Atat au fost originale. Cat despre demontat, am scos una singur cu un amarat de patent.
     
  4. Miron Alin

    Miron Alin 1st Gear Member

    Înscris:
    3 Ian 2019
    Locație:
    Elvetia / Bacău
    Masina:
    Audi q7, 3.0 tdi, 233cp, 171kw.
    Salut,
    Îmi poți spune și mie care a fost rezolvarea la problema ta ? Am aceeasi problema, partea dreapta fata sta cu 2, 3 cm mai jos decat stanga. Multumesc anticipat.
     
  5. Geo 7777 1st Gear Member

    Înscris:
    30 Mar 2018
    Locație:
    Iasi
    Masina:
    Q7 4L S 3 tdi 2007
    Salut
    La mine a fost parte față și stânga și dreapta. Am dus-o la toate reprezentanțele fără nici un rezultat. Am schimbat la risc compresorul de aer.
    Rezultat ? Nu mai am probleme. Faza este ca acum e aproape anul de când l-am schimbat și imi apare iar eroare in bord mașinuța cu săgeată pe portocaliu însă nu s-a lăsat pe nicio roată, totul funcționează perfect. La tester zice ca se încălzește ceva pe partea stângă față. Nu știu ce mai poate fi. Am sa o mai las ceva timp pana văd exact ce se întâmplă. Apropo, compresorul te va costa aproximativ 1.200 lei. Toate bune.
     
    drvetx apreciază asta.
  6. Miron Alin

    Miron Alin 1st Gear Member

    Înscris:
    3 Ian 2019
    Locație:
    Elvetia / Bacău
    Masina:
    Audi q7, 3.0 tdi, 233cp, 171kw.
    Multumesc mult.
    La mine nu cred ca ar fi compresorul din motiv ca pe toate nivelele sta putin partea dreapta fata mai lasata dar cand il pun pe lift sunt toate la acelasi nivel. Tind sa cred ca ar fi senzorul de nivel.
     
  7. drvetx 1st Gear Member

    Înscris:
    14 Aug 2019
    Locație:
    pitesti
    Masina:
    q7,3.0,2007
    Salut. Sunt nou pe grup. Am achizitionat acum in iulie 2019 la inceput un q7 2007 3.0 tdi cod motor bug toate bune si frumoase. Acum 3 zile am dat cu furtunul de la pompa putina apa ca era plina de praf ...am plecat si cand m am intors am dat in plin in apa din curte. Dimineata urmatoare la plecare in 200 m s au aprins cei 2 martori portocaliu si verde din mmi nu mi ramasese decat pe automat restul stinse..am parcurs pana astazi vreo 50 km pe langa casa si nicio r3zolvare din mers. Azi dimineata masina era low low low ca un ferrari fata/spate. M am hotarat sa gasesc un vraci bun si am plecat la drum. Dupa 20 km s a stins martorul portocaliu si a ramas cel verde..ba apareau pe mmi toate ok ba dispareau si ramanea ori automatic selectat ori automatic si comfort ..offroad..dupa cei 20 km masina din mers am simtit ca s a ridicat..am oprit si era ridicat doar spate ca in modul automat fata tot jos. Am ajuns la un mecanic " cel mai bun" din mai multe recomandări si a verificat compresorul zicea ca baga..apoi a bagat aer pe conducta a zis ca pernele nu s sparte n au nimic..masina tot la fel. Dupa multe incercari cu vcds ul nicio rezolvare doar ca atunci cand selectam alt mod aparea pe mmi sageata alba ori sus ori jos depinde ce selectam dar nu se intampla nimic. Ce poate fi? Unde as putea merge ? Nu vreau sa stric masina pe la unu si altul care zic ca se baga dar mai rau fac. Opinii? Multumesc.
     
  8. drvetx 1st Gear Member

    Înscris:
    14 Aug 2019
    Locație:
    pitesti
    Masina:
    q7,3.0,2007
    Salut. Ma poti ajuta cu ceva sfaturi?
     
  9. titusgosman

    titusgosman 1st Gear Member

    Înscris:
    30 Noi 2008
    Locație:
    Arad
    Masina:
    Q7
    Dupa cum arata prima poza de diagnoza ar cam fii pierderi de aer pe circuit sau mai rau o perna sparta.Da de veste daca ai rezolvat ceva, trebuie sa o pui la punct pana la urma,oricum nu schimba inca pernele ca sant scumpe decat atunci cand esti sigur. In general problemele la suspensie sant minore pot sa spun dar trebuie un mecanic care le analizeaza cu calm si gaseste hiba. Parca spuneai ca a dat pe diagnoza ca se incalzeste ceva... ala e releul de la compresor care-l opreste din cauza ca merge prea mult din cauza ca nu-ti tine presiunea in instalatie. Grav e sa nu-ti opreasca compresorul acest releu pentru ca atunci se arde compresorul si e mai scump. Pernele sant destul de rezistente , problemele la suspensie le creeaza piesele anexe gen supape pe perne,senzori de nivel ... mergi la un profesor cu Vag-Com sa stie interpreta erorile la suspensie, eventual o recalibrare a inaltimii etc..Cauta la reprezentata la tine in oras unul bun care stie cu ce se mananca suspensia la Q7 ca trebuie sa le viseze de atatia ani de cand se face si eventual sa vina la tine acasa cu diagnoza sa iesi mai ieftin.
     
  10. drvetx 1st Gear Member

    Înscris:
    14 Aug 2019
    Locație:
    pitesti
    Masina:
    q7,3.0,2007
    Am fost astazi la un service bunicel pentru ca-i cunosc si a incercat o reechilibrare a inaltimii dar fara succes total totusi mi-a mai lasat putin spatele. Marti m-a trimis ls unul care a lucrat la vw si lucreaza acasa. Compresor am deja unul nou, l-am prinit gratis astazi
    Revin marti cu rezolvarea, daca reusesc
     
  11. titusgosman

    titusgosman 1st Gear Member

    Înscris:
    30 Noi 2008
    Locație:
    Arad
    Masina:
    Q7
    drvetx sa scrii ce ai rezolvat ca sa stie toata lumea pe viitor. Bafta.
     
  12. DarkQ7

    DarkQ7 1st Gear Member

    Înscris:
    16 Iun 2018
    Locație:
    Roma
    Masina:
    Audi Q7,3.0 2006
    Salutare,
    Am un audi Q7 din 2006, 171 kw 233 cp. De ceva timp am o problema cu masina, are 200.000 km si am gasit-o căzută jos de spate. Am mers cu ea la un service si mi-a spus ca ii da eroare senzor de temperatura si ca trebuie schimbat compresorul. Am mers sa schimb compresorul si acolo unde am dus-o mi-a gasit siguranta de 40v de sub scaun arsa. A schimbat siguranta aceea a schimbat compresorul (unul folosit = SH) si acel compresor facea cam zgomot era prea vechi cred si era de vw Touareg. In fine, am facut cu el 5.000 km si acum mi-a cazut fata iar spatele este sus dar compresorul nu se mai aude sa pornească si mi se aprinde in bord prima oara acel simbol verde apoi cel galben. Uneori se mai sting sau uneori sta aprins doar cel verde. Daca merg mai mult se aprinde cel galben. Am cumparat acum alt compresor de data asta este nou. Va rog sa imi spuneti oare este vreo problema cu releu ceva sau valva sau sensori de m-a lasat iarasi compresorul sau doar pentru ca acela ce l-am pus eu era vechi ? Pentru ca nu vreau sa il pun pe cel nou si sa il termine. Precizez ca de data aata nu mi-a mai ars siguranta si daca vreau as risc lift, dinamic, etc., nu funcționează nici un nivel, deci compresorul cred ca este leșinat. Astept raspunsuri. Multumesc anticipat.
     
  13. bmdbmw

    bmdbmw Bronze Member

    Înscris:
    29 Apr 2015
    Locație:
    București
    Masina:
    A4 B9 DEUA 110kw, 2015 / Q3 8U CUVC 110kw, 2016
    Vezi poate ai pernele fisurate si compresorul merge tot timpul pentru a mentine presiunea.
     
  14. DarkQ7

    DarkQ7 1st Gear Member

    Înscris:
    16 Iun 2018
    Locație:
    Roma
    Masina:
    Audi Q7,3.0 2006
    Nu merge tot timpul. Treaba este ca nu mai merge deloc,nu mai cuplează cred ca s-a dus de tot. Am bagat aer in perne pe la furtunul de la compresor ce intra in blocul de supape si masina se ridica si de fata si de spate. Chestia este: oare de ce l-a belit, poate ca era deja terminat.
     
  15. bmdbmw

    bmdbmw Bronze Member

    Înscris:
    29 Apr 2015
    Locație:
    București
    Masina:
    A4 B9 DEUA 110kw, 2015 / Q3 8U CUVC 110kw, 2016
    Pentru ca mers tot timpul, de aia a aparut uzura prematura si a cedat. Verifica tot sistemul, vezi daca exista pierderi de aer.
     
  16. drvetx 1st Gear Member

    Înscris:
    14 Aug 2019
    Locație:
    pitesti
    Masina:
    q7,3.0,2007
    Salut. Revin cu problema mea: dupa 5 zile 7 service uri si 1500 lei cheltuiti degeaba pe testere rezolvarea a venit singura !? Grabindu ma am dat intr o groapa si masina s a reechilibrat. Cauze posibile? De 2 saptamani merge super se ridica se coboara foarte repede
     
  17. MarianMaxx

    MarianMaxx Audi Expert

    Înscris:
    19 Apr 2014
    Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G "break" 2.0 TDI ultra 190 CP S-tronic (CNHA) 2014 "S-Line de Romania"
    Cantarul de nivel era blocat sau nu facea contact bine... cred eu ca era cauza.
     
  18. Dumitru robert 1st Gear Member

    Înscris:
    2 Iul 2018
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Q7 3.0 tdi 171 kw 2007
    Salut,
    M s-a aprins si mie beculetul acela galben cu o sageata in sus si una jos si nu ma mai lasa sa mut pozitia pernelor decat confort si automatic. Am pus diagnoza pe masina si mi-a dat 2 erori. O sa atasez poze cu ele. Le-am sters si am repornit masina si mi-a mai dat decat una, aceea cu blocul de valve. Ceva sfaturi, rezolvari, ma ajutati si pe mine ?
     
  19. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
  20. MariusMarica

    MariusMarica 1st Gear Member

    Înscris:
    21 Sep 2019
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Q7 3000TDI 2014
    Salutare!!! Sunt absolut nou in acest forum și tot citesc despre probleme ivite la suspensia pneumatica . Eu am aceeași problema ca și a ta , Și după o diagnoza mai atenta in reprezentanta mi sa recomandat înlocuirea filtrului de umiditate care dacă este supra saturat ar încinge compresorul ( îl forțează ) și ar declanșa acea eroare . Face parte din compresor ( este prins de chiuloasa respectiv cilindrul compresorului ) și este piesa deschimb. Am comandat-o costa 1500lei pe original Wabco . Îl voi schimba luni și voi reveni cu noutăți .
     

Distribuie pagina asta