1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Airbag la Audi 80 - 90 - 100 (B3 - B4) - demontare - schimbare - probleme diverse

Discuție în 'Modele clasice' creată de rejo, 8 Iun 2011.

  1. rejo

    rejo 1st Gear Member

    Înscris:
    21 Dec 2008
    Locație:
    reghin
    Masina:
    audi B4 1.9 TDI, 95
    Salutare , am adus masina de doi ani din Germania si cand am cumparat-o erau sarite airbag-urile sofer si pasager (numai astea le are) dar pana acum n-am avut bani sa rezolv problema. Acum am cumparat airbg sofer de la dezmembrari, airbag pasager nu gasesc mai ales ca e si cu mahon si mai trebuie sa iau centuri dar nu prea se gasesc. Trebuie sa cumpar si calculator ? Oare cat m-ar costa sa fie functionale airbagurile ?
     
    Ultima editare de un moderator: 8 Iun 2011
  2. tm_09_bul

    tm_09_bul 4th Gear Member

    Înscris:
    6 Ian 2009
    Locație:
    Caransebes
    Masina:
    Audi 80 B3 1.8 & Audi 80 B4 2.0E & VW PASSAT 3BG 1,9TDI PD AVF
    In momentul in care sar airbagurile, trebuie sa schimbi si calculatorul de airbag altfel degeaba pui alte airbaguri!
     
    Ultima editare de un moderator: 8 Iun 2011
  3. rejo

    rejo 1st Gear Member

    Înscris:
    21 Dec 2008
    Locație:
    reghin
    Masina:
    audi B4 1.9 TDI, 95
    Nu are nimeni raspunsuri?
     
  4. fagarasan

    fagarasan Silver Member

    Înscris:
    14 Ian 2009
    Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Ford fiesta TDCI 2007
    Vezi ca avea un tip din Reghin la dezmembrari un benzinar v6 cu bord cu mahon lovit.Din cate stiu nu era sarit "erbegu" la pasager.Il cheama Dinu,are service-ul la iesire spre Suseni.Daca vrei iti trimit un PM cu nr.O alta solutie ar fi sa iti schimbi bordul si renunti la airbag.
     
  5. FLORIN_SB

    FLORIN_SB 4th Gear Member

    Înscris:
    2 Noi 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    KRAZ, SAVIEM, TATRA......AUDI 80 AVANT
    Solutia "ieftina" e sa schimbi bordul si volanul, solutia "ca la carte", cumperi calculator airbag+ mufa cu firele originale( la cele sarite se rupe mufa cu firele din spatele airbagului)+ airbaguri si te duci la cineva care a mai schimbat, asa nu ai sansa de a simtii pe pielea ta cum e sa iti sara un airbag in fata( la montaj gresit ma refer)
     
  6. CooSmiN Guest

    Salut. Daca vrei sa faci tu montajul mai intai deconecteaza bateria ca sa nu ai surprize. In mod normal daca nu faci vreo legatura gresita nu au de ce sa-ti sara airbag-urile. Pe cel din dreapta il demontezi relativ usor, adica dai torpedo-ul jos si ar trebui sa ai un surub lung cu torx de 55, daca tin minte bine. Cat despre cel de la volan, ai 2 gauri daca nu ma insel si cu un torx de 30 desfaci 2 suruburi care raman pe pozitie si iti iese cu totul centrul volanului. Centrala de airbag ar trebui sa fie undeva sub consola centrala, in fata schimbatorului. Daca vrei mai multe detalii da-mi un PM sau ma gasesti la nr. 0752461491. Nu sunt 100% convins daca e exact la fel la tine, dar la mine cam asa vine. Eu am bordul dat jos din cauza problemelor cu cutia automata si iti pot da indicatii mai clare.
     
  7. denis009 1st Gear Member

    Înscris:
    12 Iun 2013
    Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B6 2001/06 AWX 131 CP
    Airbag-uri

    Buna ziua ! Detin un model Audi 80 B4 fabricat in 12.1995. S-a intamplat un mic accident, rupandu-se bratul fata dreapta, si in acelasi timp s-au declansat si airbag-urile(masina are 2 airbaguri). Trebuie inlocuit bordul sau pot inlocui doar airbag-urile si computerul de airbag? Problema cea mai mare este ca nu gasesc airbag-uri. Ce ma sfatuiti sa fac?:search: Multumesc anticipat! :salute:
     
  8. CooSmiN Guest

    Incearca la dezmembrari si mai cauta aici pe forum la colegi. Nu trebuie schimbat bordul, airbag-urile se desfac si separat, dar cand le iei, ia-le cu tot cu calculatorul de airbag. Dupa montare trebuie pus un tester si resetate erorile. In momentul incidentului aveai centura pusa? Daca da, ti-a ramas blocata?
     
  9. denis009 1st Gear Member

    Înscris:
    12 Iun 2013
    Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B6 2001/06 AWX 131 CP
    Scuze ca nu am mai raspuns de asa mult timp. Sa raspund la intrebarea ta, centrura nu era pusa. Intre timp nu am gasit airbag-uri.
     
  10. bugus 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Mar 2014
    Locație:
    Darmanesti, Bacau
    Masina:
    80 B4 ,1.9 TDI, 1994
    Nu de mult am schimbat contactul iar pentru asta a trebuit sa dau volanul jos cu tot cu airbag.de cand l-am pus inapoi imi sta aprins martorul de la airbag in bord.am verificat mufe..fire toate sunt puse bine. cum rezolv problema?multumesc!
     

Distribuie pagina asta