1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor Diesel merge intrerupt - trepideaza - nu se accelereaza - nu trage - se opreste la A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de ziggo, 25 Feb 2008.

  1. bigarel

    bigarel 6th Gear Member

    Înscris:
    12 Iun 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI 140 cp S-line
    problema cu vibratia la relanti se rezolva cu o programare la service si cu o resoftare. am vorbit cu un consilier de la pbv2 si mi-a zis ca e o versiune de soft mai noua si se rezolva problema cu trepidatia la relanti.
     
  2. leo

    leo 6th Gear Member

    Înscris:
    4 Noi 2007
    Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 B7 2005 2.0TDI 140CP BLB Multitronic GYJ
    Poti sa afli care sunt costurile unei astfel de operatii la reprezentanta? Multumesc!
     
  3. RadOne

    RadOne Banned

    Înscris:
    6 Iul 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    vezi avatar
    Si tu ai incredere in cei de la PBV cum am avut si eu in cei de la MIDOCAR AUDI !!! nu e prea bine....crede-ma ca vorbesc din proprie experienta ! :banghead:
     
  4. wowo

    wowo 3rd Gear Member

    Înscris:
    2 Noi 2008
    Locație:
    wonder land
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI quattro
    e un truc vechi chestia asta :) dar si la mine a mers...important e sa stie lumea la o masina cu turbo si mai ales diesel mai trebe un 4 mii/ture asa ...nu schimbat la 1500 d ture..se resimte la turbo, nu mai trage asa de bine tremura masina la relantii exista oscilatii de turatii la relantii...si eu am avut problema asta si s-a rezolvat un 200 km/h cu a 5a si a mers:)
     
    Bano apreciază asta.
  5. NCA 1st Gear Member

    Înscris:
    26 Mar 2008
    Locație:
    cluj
    Masina:
    Audi A4
    SALUT SI A MEA A TREMURAT LA 50 - 60 DE GRADE ..PE LA 80 DE GRADE DISPAREA.IN ZIUA CAND AM SIMTIT CA TREMURA AM PUS UN ADITIV IN MOTORINA , AM SCHIMBAT FILTRUL DE MOTORINA ,DUPA 2 ZILE NU AM MAI AVUT TREPIDATIA LA RELANTI...SPER SA MERAGA SI LA VOI !!
     
    Bano apreciază asta.
  6. crisfad 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Aug 2008
    Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, '96, 1.9 TDI, 110cp
    Salut! Am si eu o problema cu trepidatiile. Cand pornesc motorul masina trepideaza foarte tare mai ales acum cand e rece afara. Trepideaza, tot la pornire, si cand e cald motorul dar ... acceptabil. Dupa ce porneste merge foarte bine. Nu e nevoie sa se incalzeasca ca sa dispara trepidatiile, dispar la o secunda dupa ce motorul a pornit. Mai trepideaza si cand opresc motorul. Masina e un A4 TDI din '96 110cp
     
  7. Sorin87

    Sorin87 Gold Member

    Înscris:
    25 Sep 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    --

    ziggo amice....si eu am avut un a4 din 2001,modelul intermediar,cu motor pe injectie normala de 90cp(cred ca il stii,AHH,cel mai economic din seria lui) care avea aceleasi simptome ca si al tau.La turatii mici 900-1100 trepida toata ziceai ca iti face masaj si se simtea si sub scaun.Am fost cu ea pe la toti mecanicii pe care ii cunoasteam,unii au zis tampoanele de la motor(bun,le-am schimbat,degeaba...la inceput mai rau facea,cica pana se lasa),apoi altul mi-a zis de volanta,dar un prieten avea un a4 din 2004 motor de 131cp si tot asa avea un vibrat a scimbat volanta si degeaba,mai rau facea...In plus la mine cand stateam pe loc,la realanti,vedeam,asa cum ai zis si u,ca se misca toba de esapament(am scimbat si tampoanele la toba,tot degeaba) acelasi trepidat.Intr-un final m-am obisnuit cu el si pana la urma am vandut-o.;))
    Concluzie: la reprezentata mi-au zis ca asta e "boala" la masinile audi,kit-ul de ambreiaj si in special volanta "se duc" rpd si provoaca aceste trepidatii.Asa ca poti sa incerci sa schimbi tampoanele la motor dar nush dak o sa ai sortii de izbanda.In plus nu-ti recomand ca schimbi kit-ul de ambreiaj pentru ca este f.scump(2500ron).
    P.s:acum am un a4 din 2005,131cp si tot asa face la turatii mici(nu in aceeasi masura dar tot are trepidatii)...asta e.....m-am obisnuit.
     
  8. LuChIaN0

    LuChIaN0 Gold Member

    Înscris:
    2 Feb 2008
    Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    salut baieti

    sa va supn o poveste mai lunga dimineata cand am plecat la munca am pornit masina totul normal bineinteles motorul fiind rece trepida putin ca intodeauna daca il turam cam la 900 1000/rot/min mergea brici mergand dintro data mi s-a aprins martorul ulei si scria langa el sensor uleiul la nivel verificat in final am ajuns la munca si pana seara cam 12 ore cand am iesit de la munca pornesc masina totul ok am facut niste ture de oras cu niste treburi s-a incalzit motorul la 90 grade si cand am ajuns in parcare am observat ca la relanti trepida mam gandit sa il turez putin ca si dimineata cand e rece 900, 1000/rot/min si trepida mai tare. am incercat sa fortez putin ambreajul cu frana de mana dar merge beton in pedala nu se simte nimik diferit de pana acuma totusi ce cred eu este ca vreun injector lucreaza aiurea din cauza motorinei de la noi si apropo am cam 20.000 cu filtrul de motorina il am cumparat si urmeaza sa le schimb pe toate daca a mai patit cineva asemanator ceva sa posteze ms si bafta la toti
     
  9. LuChIaN0

    LuChIaN0 Gold Member

    Înscris:
    2 Feb 2008
    Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Va Rog

    baieti nu m-am putut abtine sa nu mai verific odata si am coborat iarasi la masina si am facut cateva ture de oras span 4000 ture si s-a incalzit motoru si in fericirea mea este ca nu mai trepideaza dar vam spus despre becul de ulei si scira sensor inainte sa se aprinda imi arata service in 5900 km acuma nu mai imi arata numai service ! care sa fie problema trebuie stearsa eroarea care a dato sensorul de ulei? idei va rog
     
  10. LuChIaN0

    LuChIaN0 Gold Member

    Înscris:
    2 Feb 2008
    Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    chiar nu raspunde nimeni la topicu asta?
     
  11. andrein

    andrein Bronze Member

    Înscris:
    21 Aug 2007
    Locație:
    piatra
    Masina:
    Audi
    as indica sa faci o diagnoza la injectoare sa vezi ce valori iti da !
    Si totodata vei putea vedea si daca ai vreo eroare stocata legata de senzorul de ulei !
     
  12. alexx 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Feb 2009
    Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi,131 cp,2004
    problema cu acceleratia dupa spalare

    salutare tuturor...scz k postez...am kutat dar nu am gasit ceva asemanator...azi am fost ku masina la o spalatorie...toate bune si frumoase..masina se comporta absolut normal...dupa c am terminat toate cele,cand sa plek pur si simplu masina numai accelera...abia am reusit sa trag p dreapta...si am oprit...mi a aparut p bord un semn p kre nu l mai vazusem aprins pana akum...cel d la instalatia de preincalzire...si clipea...am incerkt sa accelerez masina dar nu se tura absolut ddelok...acceleratie era blana dar turometrul nu depasea 1000...dupa vreo 2 ore..in kre asteptam sa vina cineva sa ma ajute am pornit masina...si totul a revenit la normal...intre timp o mai pornisem d cateva ori dar in zadar...am plekt aksa...si totul e bn...d fiekre knd o porneam si incerkm s o accelerez...aparea semnul ala...si pur si simplu turometrul nu se misca...akum...stie careva c s a intamplat?sa fi intrat apa p undeva?multumesc frumos...
     
  13. mircea_glontzu

    mircea_glontzu Audi Expert

    Înscris:
    11 Sep 2008
    Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    in primul rand, te rog ca atunci cand mai postezi sa scrii si tu ca tot omu. nu cu "limbaj de mess" si mai stiu eu ce prescurtari. nu stiu nici eu ce are masina dar pot sa-ti spun ca asta e o problema generala la motoarele de renault alea de 1,9 diesel,, care-s si pe daciile papuc.i se spune ca "ramane pe bujie".tot asa , la pornire ramane becul de preincalzire aprins si masina nu se tureaza.dar daca opresti mortorul si-l repornesti isi revine. un singur caz stiu care a remediat problema. cica ar fi fost nu stiu ce senzor de la acceleratie. bafta ;)
     
  14. LuChIaN0

    LuChIaN0 Gold Member

    Înscris:
    2 Feb 2008
    Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    baieti am facut schimbu de ulei filtre si am pus si testeru si nu imi apare nici o eroare legata de senzoru de la ulei si nici nu mi s-a mai aprins legat de trepidatii nu a mai facut deci cred ca se trage de la motorina bafta la toti drumuri bune
     
  15. a6hd06rxs

    a6hd06rxs 3rd Gear Member

    Înscris:
    24 Feb 2008
    Locație:
    Deva
    Masina:
    audi A6 2.5 TDI
    La fel am patit si eu acum cativa ani cu un passat si problema a fost ca aveam o probl. la cutia in care este asezat calculatorul motorului in care intra apa cind ploua .In acel moment nu mai aveam acceleratie mai mare de 1000 de ture.Am schimbat cutia respectiva si nu am mai avut probleme.Sper sa te ajute cu ceva patania mea:arco:
     
  16. Ice_2k

    Ice_2k Gold Member

    Înscris:
    29 Dec 2007
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
  17. alburici

    alburici 1st Gear Member

    Înscris:
    16 Oct 2008
    Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    A4 8E Avant, 2004, 1.9 TDI, 116 cp. Audi A4 B8, Avant, 2018, 2.0, DEUA, 150cp
    salutare la toata lumea!am citit cuvant cu cuvant acest thread si mi-am dat seama ca problema pe care o am eu e prea mica pe langa ce se intampla pe la altii, DAR...e si la mine un inceput de sfarsit:la relanti cand apas numai 2-3 centimetri pe pedala de ambreiaj, se simt destul de pronuntat trepidatiile motorului si cand am 4-5 persoane in masina trepideaza la plecarea de pe loc...din tot ce ati spus voi pana acum inseamna ca e pe duca volanta sau kitul de ambreiaj...acum astept sa vedem ce se mai intampla!
    in rest masina merge struna...!bafta extrema !
     
  18. alexx 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Feb 2009
    Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi,131 cp,2004
    multumesc pt raspunsuri baieti....acum sa vdm...parca imi e si frica sa ma duc la spalatorie din nou...daca o sa mai am probleme, sa revin sa cer informatii,in special lui ice...momentan totul e ok...
     
  19. LevY

    LevY Gold Member

    Înscris:
    26 Dec 2008
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    Imi cer miiiii de scuze ... vreau sa ma asigur ca la problema mea sunt cele 3 cauze care le`am gasit mai sus .
    Deci ... eu am un A6 avant , atunci cand stau la relanti cu motorul rece , exista o vibratie mica pe care numai faru o detecteaza ( imi tremura xenonu). Dupa un drum lung ( CTA-BUC) am constatat ca si schimbatorul de viteze trepideaza atunci cand masina e la relanti , xenonu parca tremura un pic mai tare si mai nou a inceput si toba finala sa vibreze . Atunci cand ridic turatia la 1ooo nu mai vibreaza nimic , e totul ok si normal !
    Cauzele pot fi : volanta de inertie,tacurile motorului sau injectia... ?!
    Eu asta am inteles .

    Va multumesc !
     
  20. LevY

    LevY Gold Member

    Înscris:
    26 Dec 2008
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    Nu ma ajuta nimeni ?! :(
     

Distribuie pagina asta