1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Rovinieta - Taxa pentru circulatia auto pe diferite categorii de drumuri

Discuție în 'Contraventii' creată de alex.petrariu, 29 Dec 2007.

  1. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    lxl adica exact ce a zis si BEBE BEBE. Numere rosii (provizorii) nu se mai elibereaza niciodata daca autoturismul are numere definitive de Romania. Se numeste procedura de inmatriculare continua.

    Tu circuli cu numerele vechiului proprietar pana cand te duci si inmatriculezi masina in alt judet de exemplu, acolo unde predai si numerele vechi ale masinii care se trimit inapoi la serviciul inmatriculari de unde a fost inmatriculata masina ultima oara.

    Deci legal poti circula cu numerele vechiului proprietar dar asa cum a zis si colegul BEBE BEBE el face dovada ca masina a fost vanduta si amenda o sa o iei tu in speta colegul de mai sus pentru ca nu a cumparat rovinieta pentru 1 zi sau cateva zile pana inmatricula masina cu un nou numar asta ca sa nu se mai duca din nou la CNADR si sa spuna ca el este noul prorietar si are alte numere exact cum am explicat in mesajul adresat colegului bogdans75.


    O seara buna
     
  2. cipdavid 4th Gear Member

    Înscris:
    6 Mar 2011
    Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    VW Passat CC 2.0 tdi, 170 cp, 2009
    multumesc pentru raspunsuri!

    deci, amenda o va primi fostul proprietar dupa 6 luni pentru ca inca sunt cu numerele lui, va face dovada ca a vandut masina la CNADR iar la ei va mai dura inca vreo 6 luni pana imi va trimite mie amenda!

    dar sunt curios daca acel program pe care il au ei va depista ca am cumparat rovinieta dupa aproximativ 2 ore - se tine cont de ora si minut? - stiu ca pe rovinieta apare data, ora si minutul!
     
  3. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da, este corecta constatarea facuta de tine, dar cum se misca lucrurile la noi poate dura si mai mult pana primesti tu amenda la adresa ta.

    Da, se tine cont de data ora si minut cand ai cumparat rovinieta pentru ca inregistrarea se face instantaneu in baza lor de date. Precum ai observat de unde ai cumparat rovinieta citirea si scrierea s-a facut electronic cu un aparat special. Acel aparat este conectat permanent la CNADR.


    O zi buna
     
  4. cipdavid 4th Gear Member

    Înscris:
    6 Mar 2011
    Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    VW Passat CC 2.0 tdi, 170 cp, 2009
    bun, mai este un aspect pe contractul de vanzare cumparare nu e trecuta ora, deci pot sa spun ca fostul proprietar circula cu ea!!!

    oricum va atasez raspunsul de CNADR (le-am trimis mail si mi-au raspuns):

    Ca urmare a mesajului trimis de dumneavoastra pe casuta de mail a CNADRN-SA, prin care ne informati despre tranzitarea drumurilor nationale fara a avea achitat tariful de utilizarea (rovinieta) a retelei de drumuri nationale din Romania, va comunicam faptul ca exista posibilitatea de a primi un proces verbal de constatare a contraventiei, deoarece conform legislatiei in vigoare ( Ordinul MTI 769/2010, Normele metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelie de drumuri nationale din Romania), Art. 1, alin (2) prevede urmatoarele: "tariful de utilizare se aplica utilizatorilor romani si straini pentru toate vehiculele detinute de acestia, inmatriculate temporar sau definitiv, care circula pe reteaua de drumuri nationale din Romania".
    De asemenea, conform Ordonantei nr. 2/2001privind regimul juridic al contraventiilor, respectiv art. 13, alin. (1) "aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei".

    Cu stima,
    Serviciul Comunicare si Relatii Internationale
     
  5. exxon 2nd Gear Member

    Înscris:
    3 Feb 2009
    Locație:
    Tg Mures
    Masina:
    Audi A6 4G 2016 Avant 2.0 Tdi 190 CP Ultra
    Sunt in aceasi situatie si cei de la CNADNR mi-au spus ca pot contesta amenda altceva nu am ce sa fac! Trebuia sa merg din timp sa le spun ca mi-am schimbat numarul de circulatie.
     
  6. Mr_StReSs

    Mr_StReSs 4th Gear Member

    Înscris:
    6 Apr 2011
    Locație:
    Craiova/Germany
    Masina:
    A5 CAMA 2.7 TDI 190hp. 2008
    Am si eu o intrebare. Stie cineva panoul ala exact de langa vama cenad catre timisoara (la peco Lukoil) este camera pentru rovinieta? Si daca trimit cumva amenzile si in strainatate la masinile inmatriculate in alta tara? sau le este lene :moa:
     
  7. wug

    wug Platinum Member

    Înscris:
    1 Oct 2010
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C6 Avant 2.0 Tdi BRE 2007
    Eu din ce stiu, le trimit la adresa din talon, dar peste un timp, in jur de 6 luni.
     
  8. teg

    teg Moderator Staff Member

    Înscris:
    6 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
    Sigur nu ştiaţi: amenzile pe roviniete, nule în lipsa semnăturii.

    Judecătorii anulează amenzile pentru că procesele-verbale au semnătura electronică a CNADNR şi nu semnătură olografă. În legea din 2001, nimeni nu se gândise la noile cuceriri ale ştiinţei.

    Un nou fenomen se propagă în instanţele din România: anularea amenzilor pentru neplata rovinietei, motivul fiind că procesele-verbale trimise prin poştă nu sunt semnate. Găselniţa a apărut în ultimele săptămâni, fiind folosită de câţiva avocaţi din Cluj, iar judecătorii încep să anuleze pe bandă rulantă aceste amenzi . Incă o dată, nişte jurişti isteţi speculează o mică scăpare a legii.

    Amenzile sunt generate automat, printate şi trimise prin poştă avand semnătură electronică. Insă legea spune că documentele pe hartie trebuie să aibă semnătură olografă. Cealaltă este valabilă doar pentru actele in format electronic

    http://www.infrastructura.info/?articol=Sigur%20nu%20%C5%9Ftia%C5%A3i:%20amenzile%20pe%20roviniete,%20nule%20%C3%AEn%20lipsa%20semn%C4%83turii.%20_articol5140.html
     
  9. socratestanculescu 2nd Gear Member

    Înscris:
    15 Noi 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi 100 2.3cod mot.NF,Audi 100 e.2 Turbo,Audi 200 mot.1B
    CORECT,conf.art 17 din....

    Mister Teg,

    Pe langa actiunea in sine si copia dupa P.V. de Constatare,STII ce taxe trebuie platite-pentru judecatorie- pentru a "intra"in lucru ??:aggressive:

    Multumesc anticipat pentru raspuns !
     
  10. teg

    teg Moderator Staff Member

    Înscris:
    6 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
    Nu stiu sa iti zic. Am postat doar ce am gasit pe net. Nu am contestat personal o astfel de amenda.
     
  11. raika

    raika 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Ian 2012
    Locație:
    Coronini
    Masina:
    Audi A6 C7 3.0 (CZVA) 218 CP
    Am cumparat o masina acum 2 saptamani si am inmatriculato pe numele meu.Ma intreb oare revinieta mai este valabila si pe numarul asta nou.
     
  12. Nepotu66

    Nepotu66 4th Gear Member

    Înscris:
    4 Mar 2011
    Locație:
    Ploiești
    Masina:
    A4 B6, 2.0 ALT
    "In cazul in care schimbati numarul de inmatriculare al automobilului dumneavoastra, rovinieta este valabila insa doar daca dumneavoastra depuneti o cerere catre CNADNR pentru a se face modificarea necesara in baza de date. Cu alte cuvinte, daca urmeaza sa va schimbati numarul de inmatriculare, nu va faceti griji ca aveti rovinieta platita pe un an inainte, ea este valabila.

    Pentru a depune cererea despre care vorbeam mai sus, sunteti nevoiti sa mergeti la unul dintre sediile CNADNR (le puteti gasi aici pe toate) si sa completati o cerere tip.

    De asemenea trebuie sa aveti la dumneavoastra si un act de identitate a masinii in copie dar si in original. Trebuie sa mai stiti ca pentru a schimba rovinieta de pe un numar pe altul, trebuie sa platiti o taxa de 20 lei."

    http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=150

    Succes! :)
     
  13. Sini

    Sini Silver Member

    Înscris:
    17 Iul 2008
    Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    A4 B6 / A3 8L
    Salutare,

    Stie cineva daca dupa o anumita perioada se prescriu aceste amenzi?
     
  14. shumy

    shumy Silver Member

    Înscris:
    17 Noi 2009
    Locație:
    Focsani
    Masina:
    Audi 80 b4 ,1.6 CC, 74 kw, tip motor ADA (1994)
    Din cate stiu eu nu se mai prescrie absolut nici o amenda :)
     
  15. mario79

    mario79 6th Gear Member

    Înscris:
    11 Dec 2011
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    in mod normal ar trebui sa se prescrie dupa 5 ani dar desteptii de la primarii au gasit o solutie>Cand platesti impozitul anual al locuintei etc. daca lasi bacsis 5 000 lei vechi sau orice alta suma, casiera iti va taia o chitanta si pe acei bani,Atentie!!!! fara ca tu sa stii .Chitanta e nesemnata BINEINTELES sa nu creeze consecinte penale.Urmarea........inca 5 ani fiinca esti bun platnic si platesti totusi ceva din suma restanta.Va spun din proprie experienta fiindca am gasit aceasta practica in Craiova.
     
  16. teg

    teg Moderator Staff Member

    Înscris:
    6 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
    CNADNR tocmai a lansat un serviciu online, disponibil pe pagina de internet a companiei, prin care șoferii își pot verifica online rovinieta.

    VERIFICĂ AICI ROVINIETA: http://cnadnr.ro/pagina.php?idg=184

    Pentru a vă verifica rovinieta, aveți nevoie să introduceți numărul de înmatriculare al mașinii și numărul șasiului.

    Serviciul CNADNR vă comunică dacă rovinieta pe care o aveți mai este valabilă și dacă da, care este data la care aceasta expiră.
     
  17. teg

    teg Moderator Staff Member

    Înscris:
    6 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
    Şoferii nu pot fi amendaţi de două ori într-o lună pentru lipsa rovinietei

    Deputaţii au aprobat un proiect de lege prin care se stabileşte că, dacă în termen de 30 de zile, o persoană primeşte mai multe amenzi pentru că a circulat pe drumurile publice fără a deţine rovinieta valabilă, persoana în cauză va plăti doar prima dintre amenzile primite

    Camera Deputaţilor este decizională pentru acest act normativ. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va modifica Normele metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 769/2010, cu modificările şi completările ulterioare, în mod corespunzător modificărilor aduse prin prezenta lege.

    http://www.realitatea.net/decizie-s...ru-lipsa-rovinietei_956404.html#ixzz1ytosaDOK
     
  18. remix

    remix Silver Member

    Înscris:
    2 Iul 2013
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 1.9 TDI (BKE), 2005
    Pentru cei in dubii privind valabilitatea rovinietei la schimbarea numarului de inmatriculare (ca de exemplu, in urma inmatricularii unui vehicul SH pe alt judet), vreau sa va transmit ca procedura de depunere a cererii de schimbare a numarului (la oricare din locatiile CNADNR/SDN) nu se aplica decat in cazul in care la plata rovinietei de catre proprietarul anterior, casierita a gresit seria de sasiu a vehiculului.

    Astfel ca daca v-ati schimbat numarul de inmatriculare si aveati rovinieta valabila pe numarul vechi (cu seria de sasiu corecta), aceasta va ramane valida.
    In practica, verificati pe site-ul cnadnr dupa seria de sasiu si numarul vechi al masinii iar daca va rezulta rovinieta valabila, puteti sa o folositi in continuare pana la expirarea ei (asta pentru ca pe cei de la CNADNR ii intereseaza doar seria de sasiu a vehiculului - exact cum citisem si cum mi-a spus si Cristi).

    Ca sfat, daca va opreste politia e bine sa aveti printat rezultatul verificarii de pe site + o copie a cartii de identitate a masinii.

    Pare ca CNADNR e intr-adevar printre singurele institutii ale statului care functioneaza cum trebuie. Mi-au confirmat adineauri, dupa un timp relativ scurt, toate cele povestite mai sus.

    "... va informam ca rovinieta isi mentine valabilitatea, fara a intreprinde dvs. vreun demers daca seria sasiu inscrisa pe rovinieta coincide cu seria sasiu inscrisa in certificatul de inmatriculare, emis pentru noul numar. In aceasta situatie nu se fac modificari in baza de date cu roviniete valabile. Trebuie doar sa verificati corectitudinea inscrierii seriei sasiu de pe rovinieta, in raport cu cea din certificatul de inmatriculare pentru noul numar.

    Verificarea in baza de date cu Roviniete valabile se efectueaza si dupa nr. de identificare (seria sasiu) care corespunde actualului numar de inmatriculare al vehiculului."

    Acum stiu ca legea vorbeste de la sine insa nici nu pot sa-i blamez pe cei care spun ca pentru siguranta noastra e mai bine sa nu stam cu mainile in san asteptand vreo amenda.
    Si eu m-am indoit de lege (si doar ce o citisem) si am trimis-o pe mama la sediul din Ploiesti doar ca sa vada ca programul lor se incheie nu mai tarziu de 2 jumate...
    Cum confirmarea lor de mai sus e recenta, pentru mine subiectul este destul de clar acum.
    Sper sa va ajute si pe voi. Eu am scutit 9 luni de rovienita :)

    Numai bine!
     

Distribuie pagina asta