1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Geamuri fata /spate - macara geam la A4 B5 - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de cozmino, 7 Sep 2010.

  1. gabi_74

    gabi_74 Audi Expert

    Înscris:
    6 Dec 2009
    Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Clemele respective sa stiti ca nu se gasesc la orice magazin de piese auto,cel putin eu in Suceava nu le-am gasit,a trebuit sa le comand de pe net.Este un magazin specializat in asa ceva,cleme,grile,si alte prostii.Au costat 50 lei cu tot cu transport(doar pe fata,stanga/dreapta).
     
  2. maryus2007 1st Gear Member

    Înscris:
    3 Ian 2015
    Locație:
    Medias
    Masina:
    Audi a4 b5 1.6 1996
    Salut am si eu un audi a4 b5 din 95 si am vrut sa imi pun geamuri electrice ca nu am deloc nici in fata nici in spate am vb cu cineva pt fetele de usi cu tot cu macaralele electrice si l-am intrebat in felul urmator daca se pot monta pe modelul meu si omu a spus ca da ca am toate firele trase doar trebuie plug and play zic ok hai sa le comand,surpriza cand ajung fetele de usi ma apuc desfac fata de usa de la sofer nici o mufa nimic.intrebarea mea e urmatoarea pot trage eu de undeva fire pt alimentare sau io stiu ce pot face sa le pot monta,vin legate la panoul de control??va rog ajutati-ma mersi mult
     
  3. ovidiutm

    ovidiutm Moderator Staff Member

    Înscris:
    16 Sep 2008
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Omul te-a mintit sa isi vanda marfa.
    Mai rau, e ca tu ai avut incredere ca un vanzator (care ar face orice sa isi vanda marfa) stie ce ai tu premontat pe masina. Vina iti apartine, nu te-ai informat dinainte. Ai nevoie sa aduagi TOATA instalatia electrica, PLUS modulul de comfort. Instalatia are ramnificatii de la fiecare usa si merg in fata prin panoul de sigurante, apoi prin releu si apoi in spatele masinii la calculatorul de comfort (care al tau nu e bun)... adica multi metri de cablu si multe mufe.
    Manopera la cineva care primeste de la tine TOATE piesele necesare, se va ridica la cateva sute de euro. Practic, de sub nivelul volanului, totul vine scos afara, consola, scaune, mocheta, praguri etc
    La nivelul asta, nu vei gasi ajutor pe forum, e imens de scris si nu exista topic cu DIY care sa fi adaugat geamuri electrice pe o masina fara.
     
  4. mikaela4

    mikaela4 Platinum Member

    Înscris:
    7 Oct 2011
    Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Ei...vanzatorul ala stia el ceva, poate...da' in mod sigur a mintit ca sa isi vanda marfa! Sunt masini care au anumite preinstalatii facute deja si pentru a scade costul masinii nu s-a mai montat elementul final. Insa nu am auzit de preinstalatie de geamuri electrice. Eu am avut, de ex., preinstalarea de oglinzi incalzite pana la suportul oglinzilor, dar oglinzile nu aveau incalzire. Am pus oglinzile in sine cu incalzire si merg si in ziua de azi cand pun dezaburirea la luneta. Asta nu inseamna insa ca am sa spun vreodata ca toate vin asa din fabrica.
    Si da, Ovidiu are dreptate, e imensa munca pentru a realiza asa ceva. Sa pui geamuri electrice doar pe spate, s-a mai facut dar numai in cazul in care masina are geamuri el. pe fata.
     
  5. vladut93 1st Gear Member

    Înscris:
    2 Dec 2014
    Locație:
    brasov
    Masina:
    A4 B5 1.8 92kw berlina
    gabi_74 Poti te rog sa postezi si o adresa ceva de unde ai comandat clemele ?
     
    Ultima editare de un moderator: 26 Mai 2015
  6. liviubmedia 1st Gear Member

    Înscris:
    25 Ian 2016
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B5 1.6 ADP
    AM o problema cu geamurile. Imi coboare/urca foarte greu. Se si aude cum se chinuie motorasul. Problema e pa fata, unde sunt geamurile mai grele. Ce solutii sunt? Se poate gresa ceva?
     
  7. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Pana nu demontezi nu ai cum sa stii de unde provine problema. Pot fi macarelele defecte (cleme sarite, rupte, cablu rupt, etc.). Bafta.
     
  8. liviubmedia 1st Gear Member

    Înscris:
    25 Ian 2016
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B5 1.6 ADP
    Chestii rupte sau sarite nu cred ca sunt, pentru ca geamurile functioneaza. Nu se intrerup, sau altceva. Ma gandeam ca e vreo "boala' de-a lor. Dupa dezghet o sa ma apuc de treaba. Mersi!
     
  9. breitner

    breitner Gold Member

    Înscris:
    10 Aug 2010
    Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    De regula cand functioneaza greu este rupta o bucata dintr-o clema si nu mai "calca" bine pe sina, deci demontezi si inlocuiesti clema rupta (gasesti pe net).
     
  10. Assu

    Assu 1st Gear Member

    Înscris:
    19 Mai 2015
    Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    A4,B5 1996 1.6 ADP
    Functia confort la geamuri merge ok la o simpla apasare de buton dar ceeea ce ma deranjeaza acum este la inchidere.Acum ceva timp a trebuit sa inlocuiesc butucul din portiera.pana la inlocuire totul a functionat normal.La inchiderea masinii era nevoie de 1 sec tinand cheia rasucita pe inchis si geamurile urcau singure.Acum nu mai face asa.trebuie sa tin cheia pe inchis pana urca.Ce trebuie sa fac ca sa le "invat" sa urce inapoi din cheie,fara sa tin pe inchis.
     
  11. ovidiutm

    ovidiutm Moderator Staff Member

    Înscris:
    16 Sep 2008
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Inveti din nou toate geamurile sa urce si sa coboare automat.
     
  12. Assu

    Assu 1st Gear Member

    Înscris:
    19 Mai 2015
    Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    A4,B5 1996 1.6 ADP
    Domnu ovidiu.Cu contactul pus ambele geamuri fata lucreaza bine.O singura apasare sau ridicare de buton geamurile coboara/urca.
    Fara contact pus (o singura apasare coboara) la urcare trebuie mentinut butonul tras.
    La inchiderea masinii din cheie(simpla,fara telecomanda) trebuie sa tin cheia in butucul portierei rotita pe inchis pentru a ridica geamurile(daca sunt deschise)Inainte de asta daca geamurile erau coborate jos sau partial,era nevoie doar de 1 secunda sa tin rotita cheia in butuc pe inchiedre si geamurile urcau singure(in acest timp scoteam si cheia din butuc)
    Cum sa le "invat"?
     
  13. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Functia asta de care spui tu adica sa tii doar o secunda pe inchis cu cheia si geamul sa se inchida singur fara sa mentii cheia in butuc este data doar de catre un modul/alarma care nu este instalat/a din fabrica. Ai alarma aftermarket sau un modul de confort instalat pe masina ?
    Audi nu a avut niciodata pe nici un model de Audi A4 B5 instalata aceasta functie de ridicare a geamurilor singure doar la comanda unui impuls (din cheie sau telecomanda). Aceasta facilitate s-a introdus la modelele fabricate dupa 2010-2011.
    Chiar si la modele fabricate dupa modelul tau (A4 B6 - B7 si unele modele de B8) se tine apasat continuu pe butonul de inchidere din telecomanda sau cheia introdusa in butuc se mentine pe inchis pana la ridicarea completa a geamurilor.
    Intotdeauna la modelul tau de masina geamurile s-au ridicat doar daca cheia bagata in usa se tinea rasucita pe inchidere pana se ridica geamul. Acum ai inteles ? Problema ta nu este de la geamuri ci provine de la alarma instalata sau un modul de confort instalat aftermarket. Deoarece ai umblat la yala / butuc s-a intamplat ceva.

    Exprimarea ta initiala din primul mesaj nu a fost prea bine transpusa in scris si de aici confuzia. Bafta.
     
  14. Assu

    Assu 1st Gear Member

    Înscris:
    19 Mai 2015
    Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    A4,B5 1996 1.6 ADP
    Poate ca gresesc eu,desi nu cred.Masina nu are instalata nici o alarma pe ea,iar despre modul........... nu cred sa fie asa ceva instalat pe masina.
    Apropo de butucul de la portiera(la terminatia lui se afla o rotita dintata).Acea rotita face legatura cu un fel de swich(din plastic) care are un fir.Practic ce face acel swich,daca nu are treaba cu geamurile?
     
  15. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  16. Assu

    Assu 1st Gear Member

    Înscris:
    19 Mai 2015
    Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    A4,B5 1996 1.6 ADP
    Gresit.Nu are legatura cu incalzitul.Eu ma refer la butucii cu acele fire.In imagine se observa clar acei butuci cu tot cu swichul de care vorbesc.
    Incalzirea butucului se face tragand de clapeta si actionand ceva la randul ei(nu e si cazul meu aici)
     
  17. kllaudiuss

    kllaudiuss 1st Gear Member

    Înscris:
    14 Feb 2010
    Locație:
    constanta
    Masina:
    A4B5, ALZ, 1,6, 2000
    Salutare,
    În cazul în care clemele s-au rupt în timpul închiderii geamului și acesta a căzut în ușă, cum schimb clemele și cum mai reglez geamul? Am cleme noi si în weekend urmează sa le înlocuiesc. As dori dacă se poate, mai multe lamuriri în acest sens și foto sau chiar video dacă aveti. Multam.
     
  18. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
  19. Mirc Vfr 1st Gear Member

    Înscris:
    30 Aug 2016
    Locație:
    Neustadt bei Coburg
    Masina:
    Audi A4 B8, An 2013, 2.0 TDI, 177 CP, Quattro, Kombi.
    La A4 B5 1,9 TDI - in momentul in care actionez butonul pt coborare geam stanga sofer, foarte interesant coboara cel din dreapta pasager si nu mai pot sa il urc inapoi (ramane pur si simplu blocat). Noaptea cand mai patesc lucrul acesta am obs cand actionez sa urce geamul dreapta inapoi se slabeste lumina din buton dreapta. Pot sa ridic geamul inapoi doar din incuietoarea masinii tinand iala pe inchis. Se intampla cate o data sa coboare geamul fara sa il actionez.Mentionez cand se intampla aceasta problema nu mai functioneaza nici geamul de la sofer (buton, iala). Poate nu am fost destul de explicit dar va rog sa ma intrebati daca nu s-a prins ideea.
     
    Ultima editare: 30 Aug 2016
  20. Mirc Vfr 1st Gear Member

    Înscris:
    30 Aug 2016
    Locație:
    Neustadt bei Coburg
    Masina:
    Audi A4 B8, An 2013, 2.0 TDI, 177 CP, Quattro, Kombi.
    AM GASIT UNDE ESTE PROBLEMA: am demontat panoul de la usa sofer, am scos mufa de la motoras siiiiiii surpriza - functioneaza geamul din dreapta pasager la actionare normala a butoanelor pt geamul respectiv. Am desfacut cele 3 suruburi de la motoras usa sofer si unde are mufa motorasul sunt 4 suruburi mici care le-am desfacut si inauntru are un circuit electronic. Am incercat sa curat cu spray contact dar nu functioneaza. Cand am bagat mufa inapoi in motoras, normal ca nu a mai functionat nici geamul de la pasager. In momentul de fata mufa din motorasul pt geam sofer este scoasa si functioneaza doar geamul de la pasager. Concluzie - trebuie schimbat motorasul cu tot cu mufa unde are circuitele integrate. Este foarte apropiat acest subiect cu ce s-a mai discutat pana acum. Mai jos sunt niste poze cu motorasul si mufa cu circuite.
     

Distribuie pagina asta