1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Asigurari RCA si CASCO - Despagubiri Daune pe RCA si CASCO - probleme diverse

Discuție în 'Asigurari, Daune' creată de micu, 8 Aug 2007.

  1. ovidiutm

    ovidiutm Moderator Staff Member

    Înscris:
    16 Sep 2008
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ia-ti un avocat.
    E normal sa primesti mai putin insa nu sub 50% din valoarea calculata de ei, ci undeva in 60%. Nu primesti TVA-ul (de parca tu cumperi piese fara TVA) si nu primesti manopera (de parca o repara vreun duh din lampa).
    De asemenea, nu semna nici un act daca nu ai citit/consultat cu cineva despre ce semnezi.
    La deschiderea dosarului tu trebuia sa faci o cerere de calcul pentru reparatie in regie proprie. Daca totalul de acolo era nemultumitor, mergeai la agent si cereai sa o repare ei, nu erai obligat sa accepti oferta de calcul in regie proprie. Insa pentru orice schimbare e nevoie de semnatura ta. La un moment dat ai fost chemat sa semnezi... insa nu cred ca stii ce ai semnat cu adevarat si am o presimtire ca nu ai primit o copie a documentului/documentelor ce le-ai semnat. Nici un service nu comanda piesele daca tu ai cerut si calcul de reparatie in regie si ai lasat raspunsul in aer. Asadar, eu cred ca ai semnat ca esti de acord sa ti-o repare ei.

    Nu in ultimul rand spui initial ca manopera e 485 ron, apoi spui ca ti-a calculat 630 ron. Repet, banii de manopera nu ii primesti si chiar daca i-ai primi, niciodata nu se calculeaza o suma mai mare pentru regie decat pentru service. De asemenea, la ce sume se invart piesele si vopsitul, manopera mi se pare suspect de putini bani.
     
  2. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    ovidiutm banii de manopera ii primeste dar se scade TVA-ul din banii de manopera. Restul este cum ai mentionat.

    O zi buna
     
  3. jaguarxkr

    jaguarxkr 6th Gear Member

    Înscris:
    23 Oct 2012
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A5 Sportback 3.0 TDI 2011
    jonnyb_emy in situatia ta sunt incidente dispozitiile art. 50 alin. (10) din Normele privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, aprobate prin Ordinul nr. 14/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora
    „În cazul în care pentru reparaţiile vehiculului se solicită plata despăgubirii înainte de efectuarea reparaţiilor, cuantumul pagubei se stabileşte luând în calcul preţurile practicate de către unităţile de specialitate sau prevăzute în sistemele de specialitate pentru evaluarea daunelor auto, pentru manopera aferentă reparaţiei/înlocuirii pieselor avariate, precum şi pentru părţi componente, piese înlocuitoare noi şi materiale.” In aceste conditii, trebuie sa soliciti societatii de asigurari, documentele care au stat la baza stabilirii costului total al reparatiei, precum si devizul in baza caruia ti-a facut oferta, defalcat pe fiecare categorie de lucrări in parte. In situatia in care refuza sa iti puna la dispozitie aceste documente edificatoare, iti recomand sa formulezi o contestatie pe care sa o inregistrezi la societatea de asiguri, aceasta din urma putand avea, in eventualitatea unui litigiu, rol de plangere prealabila. In alta ordine de idei, ofertele societatilor de asigurari sunt foarte subiective, de la caz la caz, in ceea ce priveste valoarea despagubirilor acordate. Iti pot da un exemplu concret din experienta mea vis-a-vis de societatea Carpatica care, a refuzat sa imi repare masina contra sumei de 918 RON (bara usor fisurata) la un service agreeat si care, dupa o serie de sesizari, mi-au propus sa-mi repar masina in regie proprie, contra sumei de 4.880 RON cu conditia de a-mi retrage plangerea, ceea ce mi-a convenit.
    In concluzie, sfatul meu este urmatorul, daca vrei intradevar sa-ti repari masina, alege un service bun si lasa societatea de asigurari sa-ti achite devizul, insa daca vrei sa faci o „afacere” din acest eveniment, in sensul de a ramane cu o parte din banii asiguratorului dupa reparatie, o sa ai mult de furca pentru a realiza asta, lucru pe care nu ti-l recomand.
    PS. ovidiutm o singura mentiune la postul tau, nu este normal sa primeasca mai putin, intrucat actul normativ stipuleaza in mod clar faptul ca valoarea pagubei se stabileste conform preturilor practicate pe piata, dispoziile mai sus mentionate fiind imperative, or diferenta dintre valoarea de reparatie estimata de service si cea estimata de societatea de asigurari ( 14.966,33 RON) ridica cel putin un semn de intrebare asupra modului de realizare al ofertei.
     
    Ultima editare: 13 Noi 2014
  4. lowlife

    lowlife Audi Expert

    Înscris:
    11 Feb 2012
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Am si eu o intrebare. Daca ai montat elemente mai scumpe pe masina (bare fata/spate in cazul meu) si te pocneste cineva, ce apare pe deviz? codul de pe masina sau cel luat dupa VIN?
     
  5. ovidiutm

    ovidiutm Moderator Staff Member

    Înscris:
    16 Sep 2008
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    lowlife, ce spune seria de sașiu.
    Cristi, eu știu ca tva-ul se scade din sumă numai dacă o repari în regie proprie.
    jaguarxkr, o diferență destul de mare poate apărea între piese pe producător și piese pe original.
     
  6. coco_catalin

    coco_catalin Gold Member

    Înscris:
    31 Aug 2011
    Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Exact cum ai spus tu Ovidiu... TVA-ul se scade numai in regie proprie.
    Anul trecut pe vremea asta am avut un eveniment din pacate, dar din fericire pentru mine era minor si am avut suma de 1400 si ceva de lei (nu mai retin exact) si daca vroiam sa o repar in regie proprie imi dadea 1000 si ceva de lei pana in 1100 (nu mai stiu sigur)
     
    Ultima editare de un moderator: 15 Mar 2021
  7. paul14

    paul14 Platinum Member

    Înscris:
    28 Dec 2015
    Locație:
    Târgu Jiu / Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant Quattro, 2.5 TDI AKN, 2000
    Ajung și aici, din păcate, în căutare de informații.

    Am fost lovit în spate ceva mai tare. Băiatul are asigurare la Generali, iar vinerea trecută am fost la ei pentru constatare și acte. A făcut pozele și a trecut ce era vizibil pe foaie, mai puțin aripa spate deplasată și vopseaua sărită in colțul portierei. N-am văzut-o, n-a trecut-o.

    Astăzi am fost la constatare într-un service agreat de ei, iar băiatul de acolo a zis că e posibil să fie de daună totală. A trecut multe repere noi, majoritatea fiind elemente de rezistență și caroserie care nu se pot schimba. Deci îndreptat, sudură si vopsit.

    Mi-a zis că a avut cazuri când au așteptat și două luni după răspuns din partea asiguratorului.

    Care este termenul legal în care asiguratorul trebuie să emită un răspuns, fie acceptul pentru reparație sau daună totală?
    Ce pot să fac dacă nu-mi convine suma oferită pentru daună totală? Este mașina de la profil și am fost cu km reali, 330k, nu am stat să umblu cu măgării.
    Dacă asiguratorul își dă acceptul pentru reparație și nu-mi place cum arată, o face din nou ?

    Mulțumesc.
     
  8. 11TUN

    11TUN 5th Gear Member

    Înscris:
    13 Sep 2007
    Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    ...
    La mine a durat 6 saptamani pana la intrarea in servis Audi.Daca era masina mai veche de 3 ani nici nu se pune problema sa o repare in reprezentanta. Nu schimba toate elementele, mai si repara din ele, de ex capota. Nenorocitii sunt OMNIASIG!
    Ar fi trebuit sa cheltuiesc probabil aproximativ 3000e si sa i dau in judecata ulterior. As fi avut castig de cauza dar dureaza si doi ani. De asta isi permit sa faca ce vor cu noi, pagubitii.
     
  9. paul14

    paul14 Platinum Member

    Înscris:
    28 Dec 2015
    Locație:
    Târgu Jiu / Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant Quattro, 2.5 TDI AKN, 2000
    Eu am vrut să merg la Porsche, dar e mai veche de 2001 și nu mai asigură piesele. Ca și la tine, capota spate au trecut-o pe reparație.
     
  10. radu35 2nd Gear Member

    Înscris:
    30 Apr 2009
    Locație:
    satu mare
    Masina:
    A4 B8.5 avant 2TDI quattro 177 cp 2012 Ex a4 B7avant 3tdi quattro
    Buna tuturor...am avut un accident,din care,datorita valorii pieselor de schimb(inlocuit) si,MAI ALES,DATORITA VALORII MAXIME DE DESPAGUBIRE stabilite de societatea de asigurari a vinovatului,afost declarata dauna totala....mai exact,au spus ca valoarea de piata e de 6700 e....e un A4 3tdi quattro ,2005,210k km,f bine intretinuta...nu sint de acord cu aceasta valoare,pretul uneia similare(si ca virsta si ca km) afara fiind intre 8000 si 10000 e...
    Ma poate ajuta cineva de aici cu un mod de calcul actual al valorii de piata?
    euroinsul spune ca lucreaza cu ceva sistem DAT...(care le-a dat doar pe partea de tablarie o dif de 12000 ron fata de AUDATEX)...
    Va rog,daca puteti sa ma ajutati cumva...
    multumesc
     
  11. 11TUN

    11TUN 5th Gear Member

    Înscris:
    13 Sep 2007
    Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    ...
    Mie personal mi se pare destul de ok suma oferita, mai ales daca iti lasa si masina! Mai mergeau un 500e macar. Ca si pret real la masina poti sa te raportezi la piata de la noi pentru ca in Romania o sa vinzi masina. In Germania e cu totul altceva. Ca sa ti dau un exemplu, masina buna la km reali, adusa acum din Germania la pretul de 19000e se vinde in Romania cu 13 , 15000e maxim, in cel mai fericit caz. Lumea vrea sa cumpere B8 la 8000e. Daca te uiti pe autovit gasesti B7 S-line limuzina sub 7000e.
    Sper sa nu fie cu suparare ce am scris. Eu m as grabi sa pun mana pe bani.
     
    sandumbogdan apreciază asta.
  12. paul14

    paul14 Platinum Member

    Înscris:
    28 Dec 2015
    Locație:
    Târgu Jiu / Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant Quattro, 2.5 TDI AKN, 2000
    Iti calculeaza si restul epavei si se scade din totalul masinii.
    Mie de exemplu la A4 B5 mi-au calculat masina pe baza seriei de sasiu si km la 8.142 lei, deviz prezumtiv de reparatie 7.080 lei, reperele neavariate 2.035 lei si mi-au platit 6.106 lei. Calculele s-au facut conform "Normelor de Raspundere Civila in vigoare".

    In cazul tau, unde ai facut devizul de reparatie? La ei, service agreat de ei sau reprezentanta?

    A durat putin peste o luna pana am primit banii in conditiile in care am sunat dupa 2 saptamani de la data depunerii cererii de despagubire pentru ca agentul din Timisoara nu a trimis cererea la Bucuresti.
     
    Radu83B apreciază asta.
  13. Vlad CMV

    Vlad CMV 2nd Gear Member

    Înscris:
    9 Iun 2016
    Locație:
    Iași
    Masina:
    A6 C5 1,9 TDI AVF 2002
    Va salut dragilor, nu cu o veste tocmai buna. Astazi am avut un eveniment rutier, am fost implicat intr-un accident din vina unei persoane cu masina inmatriculata in bg. Am fost la politie am declarat toti care am fost implicati, am primit asigurarea ,copie dupa carte de identitate,cartea masinii, el avand asigurarea valabila (verificata de cei de la politie). Asigurarea este de la bul ins si corespondent avus, V-ati mai lovit de aceasta firma? e ok cu despagubirea?
     
  14. smurff

    smurff Gold Member

    Înscris:
    22 Ian 2015
    Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi A4 (B9 - DEUC, B8,5 - CJCB, B8,5 - CGLC, B8 - CAGB, B7 - BRD, B6 - AWX)
    Da, este in regula.
     
  15. Vlad CMV

    Vlad CMV 2nd Gear Member

    Înscris:
    9 Iun 2016
    Locație:
    Iași
    Masina:
    A6 C5 1,9 TDI AVF 2002
    Dar se pare ca dureaza destul de mult,dupa 3 saptamani inca nu am primit un raspuns de la ei... Sper sa vina mai repede confirmarea bulgarilor.
    Multumesc de raspuns smruff, ai avut de a face cu ei?
     
  16. Vlad CMV

    Vlad CMV 2nd Gear Member

    Înscris:
    9 Iun 2016
    Locație:
    Iași
    Masina:
    A6 C5 1,9 TDI AVF 2002
    S-a rezolvat destul de repejor 1.5 luni a fost asteptarea asigurarii ( ca si sfat mai insistati cu un telefon, mai uita doamnele ca sa confirmat asigurarea,eu cand am sunat era de genu : aaa...da era confirmata de 4 zile.. Super si eu de ce nu am primit un semn? ) apoi a fost totul simplu, mi-au trimis prima oferta in care nu mi-au pus puntea decat ca verificare, am fost eu la service am trimis si verificarea unghiuri ( punte cu 1 grad convergeta) si mi-au dat totala. Joi le-am trimis actele marti mi-au bagat banii! Deci daca e valabila asigurarea e totul ok! Numai bine si fara incidente!
     
  17. mirceateodor

    mirceateodor 2nd Gear Member

    Înscris:
    5 Aug 2015
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    ex Audi A4 B7 2TFSI
    Salut,

    Luna trecuta, de Paste, am avut un eveniment auto din care mai mult ca sigur masina v-a fi declarata dauna totala.(daca luam numai airbagurile si farurile deja depasim valoarea masinii).
    Este vorba despre un Audi A4 B7 - 2TFSI, 2004.
    Aveti idee la ce valori sa ma astept ? Din ce banuiesc, si din carcoteala asiguratorului , nu mai mult de 4.500 -5000 euro(suma care include si epava).

    thumbnail9.jpg
    thumbnail1.jpg
    thumbnail8.jpg thumbnail7.jpg
    Asa arata inainte de eveniment :
    thumbnail4.jpg
     
  18. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Daca nu ai Casco asiguratorul celui care ti-a provocat dauna va stabilii suma. Noi vorbim degeaba aici. Se va stabili o suma la o valoare care are la baza un calcul care doar asiguratorul respectiv il cunoaste. Va fi cat mai apropiat de cel mai mic pret din piata, de asta sa fi sigur. Bafta ca ai nevoie
     
  19. mirceateodor

    mirceateodor 2nd Gear Member

    Înscris:
    5 Aug 2015
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    ex Audi A4 B7 2TFSI
    Mersi frumos Cristi. Voiam sa stiu parerea voastra referitoare la o posibila suma. Acum 3 ani am avut o situatie similara cu un Golf 4 GTI (dauna totala). Suma oferita a fost o bataie de joc (Omniasig). Totul s-a terminat dupa 2 ani de proces. Tare imi e teama ca asa o sa fie si acum....
     
  20. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Din pacate asta este sistemul si asta este procedura. Bafta.
     

Distribuie pagina asta