1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Aer Conditionat - Climatronic la A6 C7 Allroad - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 allroad quattro C7 (2012 - prezent)' creată de Mihnea Cojocaru, 17 Oct 2018.

  1. Mihnea Cojocaru 1st Gear Member

    Înscris:
    11 Sep 2018
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 c7 allroad, bitdi 313, 2014
    Salutare tuturor,

    Pe scurt, povestea suna in felul urmator: am achizitionat din Germania acum 1 luna un A6 Allroad 4G din 2014. Este luata din reprezentanta Audi, cu garantie, o masina foarte bine intretinuta. Atat eu cat si consilierul de vanzari german am omis la achizitie sa testam modulul de climatronic spate (masina are climatronic cu 4 zone). Acesta era oprit, si dupa ce am ajuns in Romania, am constatat defectul - nu pornea sub nici o forma. Dupa diagnoza de la Nurvil, era necesar acest modul (la demontare am putut observa ca cel de pe masina avea un circuit ars pe PCB). Am semnalat defectul la concesionarul din germania, si ei mi-au spus sa imi cumpar un modul nou de aici, pentru ca apoi sa le trimit factura sa ramburseze 60% din costul de achizitie, ceea ce au si facut. Mi-am cumparat piesa originala de la magazinul stoauto.ro (foarte ok baietii), si am instalat modulul la Nurvil RM Valcea (unde am mai fost si pentru prima revizie + diagnoza initiala). Din ce stiu, acest modul trebuie codat pe masina la instalare, ceea ce aparent a esuat la Nurvil (baietii au facut codarea, dar se pare ca ceva nu a functionat cum trebuie). Intamplarea face ca am un cablu VCDS hex v2 original si am facut o diagnoza de rutina dupa instalarea modulului (ma intriga ca sta permanent in modul AUTO, indiferent de ce butoane apasa pasagerii din spate).
    Atasez aici logul VCDS, se pare ca exista o eroare pe CAN gateway, cu referire la o codare gresita. Aceasta eroare nu exista inainte de vizita la Nurvil. Apoi, se vede si o eroare pe modulul 0E-Media Player 1 precum si la modulul de HVAC spate.
    Intrebarile mele sunt:
    1. Cum pot regla eroarea de la Media Player 1?
    2. Ce pot face cu eroarea de CAN gateway?
    3. Cum fac basic setting pentru modulul de HVAC spate (am incercat cu VCDS, dar dupa aplic basic settings din aplicatie pe acest modul, nu pare sa se intample nimic).

    Va multumesc pentru raspunsuri si ajutor.
     
  2. cata181

    cata181 Audi Expert

    Înscris:
    24 Sep 2010
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Deci:
    1. intri pe GW si bifezi Media Player 1 in installation list.
    2. schimbi broasca stanga fata ca sa functioneze ACC- cred ca am vreo 2 pe stoc :)
    3. stergi toate erorile. Se pare ca pe spate s-a efectuat basic settings asa ca tot ce mai trebuie este sa stergi eroarea ramasa.
    4. Mai faci un scan sa vezi daca mai exista probleme.
    Succes.
     
    Mihnea Cojocaru apreciază asta.
  3. Mihnea Cojocaru 1st Gear Member

    Înscris:
    11 Sep 2018
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 c7 allroad, bitdi 313, 2014
    Salutare Cata,
    Mulțumesc de răspuns. A functionat, totul e ok! Multumesc mult!
     
  4. Cloud 1st Gear Member

    Înscris:
    19 Apr 2010
    Locație:
    Targoviste
    Masina:
    A6 Allroad 3.0 BiTdi 2013
    Salutare tuturor,

    Am un A6 Allroad 3.0 BiTdi din 2013, si iarna asta m-am confruntat cu o problema legata de incalzirea in habitaclu. Problema, in prima instanta, a pornit de la faptul ca sistemul de climatizare nu baga caldura in masina, si in acelasi timp temperatura motorului crestea foarte greu, se ducea la 90 de grade doar in oras, cand mergeam foarte incet, sub 40 km/h, iar in afara orasului scadea brusc la 50 de grade (probabil ca scadea de tot daca nu era electronic) si nu baga pic de caldura. Am rezolvat problema cu temepratura motorului prin inlocuirea termostatului de la motor (cel care este inclus in carcasa filtrului de ulei), temepratura urca imediat la 90 de grade si sta acolo (dupa aprox. 3-5 minute de mers in orice viteza, chiar si in afara orasului, cu motorul plecat de la rece), iar la incalzirea in habitaclu baga caldura doar pe partea soferului, la pasager merge ventilatorul dar baga rece, la fel si in spate (sistemul este cu 4 zone, ca cel al colegului de mai sus).

    Va rog sa ma ajutati cu o solutie sau indrumare pentru ce ar trebui sa fac in continuare.

    Va multumesc.
     
    Malutan Beni apreciază asta.

Distribuie pagina asta