1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Inchidere centralizata la A5 - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'A5 B8 (2007-2016)' creată de Francesco1, 30 Dec 2014.

  1. Francesco1

    Francesco1 1st Gear Member

    Înscris:
    27 Apr 2014
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A5 3.0Tdi Quattro
    De curand, am observat la masina mea, A5 din 2009 coupe ca dupa ce deschid usile din cheie, masina primeste comanda dar usa soferului nu se mai deschide, doar cea a pasagerului. Trebuie sa inchid si sa deschid din cheie de cateva ori(4-5 ori) sa se deschida si usa soferului. Din ce cauza credeti ca se intampla asta? A mai intalnit cineva problema? Mentionez ca in rest orice comanda din cheie functioneaza perfect( geamuri, oglinzi, portbagaj,etc). Iar daca scot si deschid manual usa cu cheita din metal functioneaza perfect.
     
  2. FlorinMatt 1st Gear Member

    Înscris:
    24 Mar 2015
    Locație:
    Tulcea
    Masina:
    Audi a6 c6 3.0Tdi 2009
    Am si eu aceasta problema cu inchiderea la un A6 C6 dar la usa pasagerului. Problema e de la yala / încuietoare. Trebuie inlocuita. Bafta.
     
  3. cata181

    cata181 Audi Expert

    Înscris:
    24 Sep 2010
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    :) Cred ca intr-un an omul si-a rezolvat problema...
     
  4. Romeo C. 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Aug 2018
    Locație:
    Krakow
    Masina:
    AUDI A5 COUPE 2.7
    Salut,
    Am facut o prostie: acum o luna, am uitat cheile in portbagaj. Am apelat la diverse companii sa mi deschida A5-ul, insa nu au reusit dar totusi au fortat putin butucul. Am spart geamul, s-a rezolvat totul, insa acum nu mai pot deschide manual usa.
    Intre timp mi-am luat o cheie de plastic, nici cu aceea nu pot deschide manual.
    Acum ma intreb: daca moare bateria sau pierd cheile, iar trebuie sa sparg geamul ? Aveti vreo solutie, idee ?
    Am schimbat deja actuatorul de inchidere centralizata si nimic. Ce este in neregula ?
     
  5. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Trebuie mers la un profesionist pe electrica sa demonteze yala si butucul. Se poate comanda butuc nou la reprezentanta dar trebuie mers la reprezentanta si comandat doar acolo pe baza seriei de sasiu conform cu cheile de la masina ta si mai bine zis cu profilul lamei din cheie. Esti in tara ? Pentru ca vad in profil o localiate din Polonia.
     
  6. Romeo C. 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Aug 2018
    Locație:
    Krakow
    Masina:
    AUDI A5 COUPE 2.7
    Din pacate nu sunt in tara,si asta complica putin situatia..astazi am schimbat actuatorul,am sperat ca se rezolva,insa nimic.
    Tipul care a fortat putin butucul,posibil sa l fi defectat?pana la momentul respectiv,am putut sa deschid manual usa fara nici o problema..s au cand am spart geamul,s a pornit ceva,care securizeaza accestul in masina?
     
  7. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu s-a pornit nimic. Trebuie schimbat butucul si desfacuta yala. Fa ce ti-am spus eu.
     
  8. Romeo C. 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Aug 2018
    Locație:
    Krakow
    Masina:
    AUDI A5 COUPE 2.7
    Yala functioneza ok, stanga dreapta prin cheie, doar ca nu deschide usa. Scuze ca ma reptet dar vreau sa fiu cat de cat sigur cand comand ceva.
    Deja am spart un geam, inlocuit, chei noi, broasca noua si tot degeaba.:) Poate fi acel cablu dintre broasca si yala, sa nu-l fi prins mecanicii astia bine ?
     
  9. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Mergi si demonteza fata de usa si verifica. Noi nu avem cum sa te ajutam mai mult din fata tastaturii.
     
  10. Romeo C. 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Aug 2018
    Locație:
    Krakow
    Masina:
    AUDI A5 COUPE 2.7
    S-a rezolvat. Tipul care a montat broasca, a montat-o prost. Nu a facut corect legatura intre incuietoare si broasca. Multumesc pentru sfaturi.
     
  11. AntonioMariuss 1st Gear Member

    Înscris:
    29 Iun 2018
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A5 2.0 T 2010
    Salut. Am un Audi A5 2010 2.0T quattro si am o problema cu usile din spate. Din interior nu pot fi deschise. Este o setare din masina sau din cheie?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  12. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Se face diagnoza prima data. Mai precis un forum functioneaza in felul urmator: dupa ce ai facut tot ce era de facut (diagnoza, reparatii, demontare, inlocuire piese defecte cu alte noi si originale, curatare senzori si asa mai departe) si ai epuizat toate solutiile, citesti si intrebi pe forum. Tu ai procedat exact invers.

    Ulterior trebuie sa scrii si sa spui cum ai rezolvat o problema pentru ca un forum asa se construieste, nu pe intrebari ci pe cum am rezolvat o problema. Bafta.
     
  13. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Probabil au protectia pentru copii (sau deschidere accidentala) pusa. :) Ar fi aflat cum sa verifice daca ar fi citit manualul de utilizare.
     
  14. EmanuelaC 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Iun 2020
    Locație:
    Suceava
    Masina:
    AUDI A5 COUPE 2.0 2009
    Buna!
    De curand, la masina din profil un Audi A5 an 2009, a aparut o problema legata de inchiderea centralizata: nu se mai inchide centralizat si o pot inchide doar cu cheia, mecanic din yala. Care ar fi problema si daca o pot rezolva cumva ? Multumesc.
     
  15. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cand ne inscriem pe forum nu incepem cu intrebarile ci incepem sa citim adica sa vezi ce au facut altii. Fa diagnoza, se verifica in blocurile de masura cu VCDS cum functioneaza si daca functioneaza butoanele telecomenzilor la apasare, se verifica niste cablaje, se verifica yala din portiera (este o problema comuna faptul ca yala cedeaza la aceasta "platforma" Audi), etc., etc., in traducere: la electrician auto profesionist, nu un agarici, ai fost ?
    Cine are diagnoza trebuie sa cunoasca ELSA si ETKA pe de rost si sa fie si un bun electrician auto care are scule si care stie sa-ti desfaca masina si sa rezolve problema adica stie exact de unde este eroarea si cum o remediaza, nu numai ca o ai. Am mai spus, o diagnoza competenta nu inseamna doar citirea codurilor de eroare. Cine nu indeplineste conditiile astea are degeaba diagnoza aia daca el doar iti arata cu degetul ca ai o eroare dar nu iti si rezolva problema.

    Un forum functioneaza in felul urmator: dupa ce ai facut tot ce era de facut (diagnoza, reparatii, demontare, inlocuire piese defecte cu alte piese noi si originale, curatare senzori si asa mai departe) si ai epuizat toate solutiile, atunci cand ai probleme, citesti si intrebi pe forum. Tu ai procedat exact invers.

    Ulterior trebuie sa scrii si sa spui cum ai rezolvat o problema pentru ca un forum asa se construieste, nu pe intrebari ci despre cum am rezolvat o problema. Bafta.
     
  16. EmanuelaC 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Iun 2020
    Locație:
    Suceava
    Masina:
    AUDI A5 COUPE 2.0 2009
    Multumesc pentru sfaturi. Seara buna.
     
  17. Gavrila Flavius 1st Gear Member

    Înscris:
    30 Mar 2020
    Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A5 2.0 TFSI
    Salut,
    Stie cineva codul pentru cablu de acționare mâner portiera sofer stânga ? Ma tot chinui și nu găsesc nimic. Mulțumesc
     
  18. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Aici: https://www.clubaudi.ro/threads/elsa-etka-tecdoc-si-alte-programe-de-piese-on-line.31407/ ai cautat ? Mai precis in site-ul asta: https://www.ilcats.ru/audi/?functio...O&modelcode=620&year=2009&group=8&language=en

    Ultimul link te duce exact la modelul tau de Audi si la plansele unde trebuie sa cauti (am vazut eu ca ai masina din 2009 pentru ca tu nu ai mentionat asta asa cum de fapt ar fi trebuie sa incepi mesajul).

    Pana iti raspunde cineva, care are acces la ETKA, cauti aici pe forum unde exista programe pentru aflat codurile de piese pentru marca Audi si nu numai.

    Invata sa ceri ajutor adica atunci cand mai ceri ceva scrie obligatoriu seria de sasiu, cod motor si an de fabricatie exact, pentru a putea fi ajutat. Invatati sa cereti ajutor si nu asa cum ai scris mesajul anterior. Fara a identifica exact masina in programele pentru piese = plansele din ETKA si ELSA sau alte programe pentru piese sau reparatii, se poate face sau afla doar pe ghicite ceea ce doresti. Bafta.

    In plus te rog, sa modifici/completezi profilul tau cu masina ce o detii (in speta Audi), adica: tipul masinii, model, an de fabricatie, tipul motor/capacitate cilindrica si obligatoriu cod motor pentru ca data viitoare, daca mai pui intrebari, sa nu stam sa ghicim despre ce tip de masina si motorizare vorbesti. Uita-te la profilul meu si ai sa intelegi, cum trebuie sa arate si profilul tau. Multumesc.
     
  19. Ionut Groza 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Iul 2019
    Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A5 B8 Sportback, 2014, 2.0 TDI 177
    Salutare,
    La masina din profil un Audi A5 an 2014 nu se mai deschide ușa stânga din spate nici din interior nici exterior. Geamul electric funcționează și la închiderea/deschiderea mașinii se aude clickul care închide/deschide portiera. Aveți vreo idee cum s-ar putea deschide ușa fara a rupe/sparge ceva pentru a se putea lucra la ea ?
     
  20. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Citeste aici: https://www.clubaudi.ro/threads/des...fara-sa-sparg-geamul.22815/page-6#post-582179

    Din pacate trebuie sa lucrezi la interior sa incerci sa demontezi fata de usa. Este o problema generala cu yalele si la cel mai mic semn de probleme (inchidere/deschidere dificila sau cu intarziere, blocare aleatorie broasca = yala usa, etc.) trebuie inocuite yalele obligatoriu cu unele noi si obligatoriu OE pentru ca cele AM sunt o mizerie si se defecteaza foarte repede. Despre problema asta s-a mai discutat pe forum in mai multe topicuri, de ani de zile si de foarte multe ori si trebuia sa stii de ea (adica sa fi deja pus in tema). Bafta pentru ca ai nevoie.
    Sa mentionezi si cum ai rezolvat pentru ca altfel mesajul tau este scris degeaba si va fi sters, daca nu mentionezi si rezolvarea. O zi buna
     

Distribuie pagina asta