1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Retapitare vs Huse

Discuție în 'Interior' creată de Catalin_1987, 19 Noi 2008.

  1. bigman55

    bigman55 2nd Gear Member

    Înscris:
    8 Apr 2008
    Locație:
    Valcea
    Masina:
    Audi A6 C5 2002
    Da, au iesit super.
    700 ron cu tot cu transport si montajul lor facut de tine.
    Vreau sa te intreb daca tu ai arbag lateral la scaune fata. Am vazut ca n-au lasat loc acolo.
    Cat timp ti-a luat sa montezi husele? Si eu la fel, la bancheta din spate nu pot scoate spatarul care nu e fractionabil. Sper sa reusesc.
    In cat timp ti-au venit husele?
    Thx
     
    Ultima editare de un moderator: 17 Sep 2012
  2. gigi72 1st Gear Member

    Înscris:
    25 Iun 2008
    Locație:
    slatina
    Masina:
    Audi Q3, 2.0 tdi (E5 sau 4 sau 3....)
    cam 2 saptamani a durat, airbag-uri sunt dar ei spun ca in zona respectiva cusatura nu este intarita astfel ca pot actiona.
    sper sa nu am nevoie niciodata de aceasta verificare.
    timp de montaj cam 2 ore
     
  3. Catalin_1987

    Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

    Înscris:
    27 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Eu am interior gri cu negru(scaune gri) si am ales varianta : piele gri pe laterale si alcantara perforata gri pe interior(aceeasi culoare amandoua).Nu sunt exact aceeasi culoare cu interiorul(sunt mai deschise),dar se potrivesc foarte bine per total.
    Referior la montaj,poate dura 2 ore,sau 2 zile,depinde cat de mult insisti.La textil recomand sa intindeti materialul cat se poate de bine si sa nu va speriati daca husa nu sta lipita pe scaun pentru ca va lua forma scaunului dupa mai multe ore de stat pe el.
    La piele montajul dureaza mai mult.Eu am folosit un aparat ce scoate aburi pentru a umezi si incalzi pielea(se poate folosi cu succes un fier de calcat) si astfel am intins cat am putut de bine husa pe scaun.Aburul si caldura fac materialul mai elastic,astfel le puteti intinde bine si cand se racesc\usuca se mai strange putin husa.Daca aveti cute rezultate de la transport sau montaj le puteti scoate folosind tot aburul,dar atentie daca folositi fierul de calcat sa puneti un prosop ceva pe husa.
    Cusaturile pentru airbag sunt realizate cu o ata speciala(cusatura aratand identic cu celelalte) si au aprobare TUV pentru ele(sunt testate si se pare ca isi fac treaba bine),dar eu sper sa nu avem nevoie de airbag-uri
     
  4. bigman55

    bigman55 2nd Gear Member

    Înscris:
    8 Apr 2008
    Locație:
    Valcea
    Masina:
    Audi A6 C5 2002
     
  5. Catalin_1987

    Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

    Înscris:
    27 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    nu,m-a costat 1900 ron dupa mai multe probleme cu ei.Pretul stabilit era undeva la 2300-2400 ron(in functie de cursul valutar),dar pentru ca au fost probleme(sezuturile de la scaune au fost executate proste,eu avand scaune sport,ei facandu-le pentru scaune normale),am avut de asteptat 2 luni lejer plus un montaj sub orice critica,am considerat ca trebuie sa mai scad din bani.Acum nu stiu cat te-ar costa,vorbeste cu baietii,dar sincer iti recomand varianta pe textil pentru ca sunt mult mai practice,mai ieftine si arata bine daca alegi niste materiale frumoase.Colegul care a platit 700 ron cred ca a avut de ales intre anumite materiale(erau in promotie atunci parca).Acum am vazut ca fac si fete de usi,burduf schimbator,dar si imbracare volan cu diferite materiale.Desi pe site-ul firmei mama am vazut mai multe poze cu astfel de lucrari,nu cred ca sunt in stare baietii sa monteze asa ceva pe masina si sa arate bine(montajul se face exclusiv la Tg Mures pentru fete de usi,volane si schimbatoare).
     
  6. bigman55

    bigman55 2nd Gear Member

    Înscris:
    8 Apr 2008
    Locație:
    Valcea
    Masina:
    Audi A6 C5 2002
    Interesant. desi mi se pare putin mare pretul.
    Uitati-va putin aici la preturi: www.huse.ro . Materiale destul de bunicele. Nu fac reclama. Doar ca sunt la
    Daca ma hotarasc, o sa merg pe textil atunci.
    Ai cumva poze facute ?
    thx
     
  7. Catalin_1987

    Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

    Înscris:
    27 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Pai ce ne arati tu pe site-ul ala sunt niste huse care vin foarte urat(uita-te cum sta materialul pe scaune umflat,cute la bancheta spate),iar materialele sunt cele clasice din care se fac huse de 2 lei(cel putin ca si culori,model,nu stiu calitatea).Uita-te la pozele puse de colegul ce si-a facut huse din textil si o sa vezi imediat diferenta(husa vine lipita de scaune,fara cute,arata impecabil).Sper sa apuc sa-ti fac niste poze inainte sa plec la munca,ca acum sunt lesinat(am facut curat in masina 2 ore:)).Pretul la mine a fost mai mare pentru ca am ales materiale mai spumpe(alcantara perforata si piele ecologica).Ce este imbucurator,ca dupa 4 luni si 10 mii de km husele se prezinta impecabil,nici urma de uzura.Desi port blugi mai mereu,nu s-a murdarit alcantara de nici o culoare de la ei.
     
  8. gigi72 1st Gear Member

    Înscris:
    25 Iun 2008
    Locație:
    slatina
    Masina:
    Audi Q3, 2.0 tdi (E5 sau 4 sau 3....)
    de pe huse.ro l-am "combinat" pe un coleg de serviciu sa-si comande pentru o skoda octavia, înainte sa le comand eu la Tg. Mures.
    au costat cam 500 de lei cu tot cu transport, insa materialul lasa mult de dorit. daca-ti comanzi ,o sa ai o surpriza mare cand vei vedea cum se face scaunul pe sub husa respectiva, mai ales in zonele unde exista frecus mare (şezutul scaunelor , mai exact).
    nu le fac reclama, dar sa stii ca ieftin si bun nu prea se gaseste
     
  9. bigman55

    bigman55 2nd Gear Member

    Înscris:
    8 Apr 2008
    Locație:
    Valcea
    Masina:
    Audi A6 C5 2002
    Ok, cred ca m-ai convins.
    Cred ca difera f mult calitatea.
    Da, nu prea exista ieftin si bun.
    Dai un ban dar face, stai in fata.
     
  10. marius design

    marius design 1st Gear Member

    Înscris:
    29 Mar 2009
    Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4
    salut.am si eu o opinie legata de acest topic si cred ca este o opinie avizata,lucrand de 10 ani tapiteri auto din piele.retapitarea scaunului cu piele sau cu stofa este cea mai indicata , fata de huse. deoarece tapiteria este un produs finit,incheiat,care cade foarte bine pe scaun, pe cand husele sunt doar huse.
     
  11. Catalin_1987

    Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

    Înscris:
    27 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    este foarte adevarat ce spui tu,o retapitare facuta bine este clar mai buna decat o husa.Dar trebuie sa te gandesti bine ce vrei sa faci cu interiorul masinii tale.O husa are ca rol principal protectia interiorului.Cu totii ne dorim sa ne bucuram de interiorul masinii asa cum a iesit ea din fabrica,dar de multe ori asta inseamna distrugerea interiorului in scurt timp.Atunci ne gandim la o husa care sa il protejeze si care sa poata fi data jos oricand scotand la iveala un interior perfect.
    O retapitare se impune in situatia cand interiorul masinii este uzat,sau se doreste trecerea de la un material la altul.Eu aveam nevoie de un interior nou,cel actual fiind uzat(efecte secundare ale spalarii interiorului la firme de detailing combinat cu folosirea neadecvata a masinii),dar nu am vrut sa risc o retapitare(pret mai mare,efect mai bun,dar nu mereu) si am ales aceste huse si pana in momentul de fata nu regret.Nu te gandi ca aveam tapiteria facuta praf,ci doar putin uzata.
    Deci sunt multi ce nu vor o retapitare si vor doar o husa care sa arate bine,sa se potriveasca bine,dar sa indeplineasca si rolul ei principal : protectia.Cum husele au preturi incepand cu 150 ron(cred) variante sunt multe,dar totul este dupa zicala: cat dai atat face.
    Eu recomand husele din textil produse de baietii de la xxl center pentru calitatea materialelor,calitatea lucrarii(masuratori exacte,cusaturi rezistente) dar si pentru garantia de 5 ani(poate in 5 ani se alege praful de firma,dar sigur nici o husa din targ sau supermarket nu tine cat o husa de la xxl).Pretul este mai mare,dar se amortizeaza in timp.
    Pentru cei ce vor o retapitare variante sunt multe,dar si costurile sunt mari spre foarte mari.
     
  12. ionutbld 3rd Gear Member

    Înscris:
    1 Feb 2009
    Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 140Hp
    Pana la urma a fost cineva la pieleauto.ro ? A retapitat cineva la ei ? Eu as fi interesant dar acum vreau sa stiu daca merita sa bat sau nu drumul pana la Bucuresti.Astept un sfat/raspuns daca stie cineva cum lucreaza cei de acolo sau daca a facut tapiteria.Multumesc
     
  13. dew

    dew 5th Gear Member

    Înscris:
    6 Apr 2009
    Locație:
    Gorj
    Masina:
    Audi a4 B5 1.8i .Toyota Corolla 1.6vvti. Honda CBR F4I
    credema ca sunt interioare impecabile la masinisecond in Germania,cum le intretin nu am idee :uhm:...bine au si spalatorii nu "bombe" ca noi
     
  14. redlife

    redlife Silver Member

    Înscris:
    30 Mai 2010
    Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Salut, exista o firma care produce huse auto de calitate cu certificat TUV din materiale originale Vw-Audi dar pretul lor este destul de ridicat. Dar odata puse pe masina greu iti dai seama ca sunt huse si nu este tapiteria originala a masinii. Ca si idee de pret pentru Golf IV m-a costat 950 RON. Daca vrei detalii iti dau PM cu siteul unde ii gasesti. Bafta
     
  15. soosy

    soosy 6th Gear Member

    Înscris:
    19 Aug 2009
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi a4 b7 motor 2000 tdi cod Blb
    A cumparat cineva huse scaune dedicate ? vad in comert ca sunt asa zise huse dupa modelul masinii.
     
  16. ador13

    ador13 4th Gear Member

    Înscris:
    22 Oct 2016
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B8.5 Avant 2013, motor 2.0 CGLC/177 hp, Multitronic
    Salut, doar ce mi-am cumparat eu huse dedicate de la o firma din Tirgu Mures, dar nu au fost chiar ieftine.
    Eu mi-am ales un model din material textil, si tot am ajuns la ~1400 lei. Daca alegeam piele de exemplu, saream de ~2,200 lei.
    Arata bine la prima vedere, voi reveni cu poze dupa montaj.
    Am vazut huse dedicate si pe un alt site la un pret aprox. de 600-700 lei, dar negasind review-uri despre ei, nu m-am riscat.
    Pe cei de la Tirgu Mures toata lumea ii lauda pe net, voi vedea dupa montaj daca au meritat sau nu banii.
     
    andy_beb apreciază asta.
  17. soosy

    soosy 6th Gear Member

    Înscris:
    19 Aug 2009
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi a4 b7 motor 2000 tdi cod Blb
    Asteptam cu nerabdare. Mai ales eu sunt curios cum arata si cat sunt de ok (nu de alta dar am cerut o oferta si la ce as vrea eu pretul e undeva la 1.600 lei) Nu sunt chiar ieftine si nu stiu daca merita sau nu.
     
  18. finex 1st Gear Member

    Înscris:
    16 Aug 2012
    Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A3 8p, 2004, 1,9 TDI,1896ccm,(105cp),77Kw,motor BKC
    Aveti noutati??
    Poze?
     
  19. ador13

    ador13 4th Gear Member

    Înscris:
    22 Oct 2016
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B8.5 Avant 2013, motor 2.0 CGLC/177 hp, Multitronic
    Scuze pentru întârziere, am reușit în sfârșit să fac poze cu husele.
    Pe spate s-au lipit perfect dar a fost ceva de munca, a trebuit demontata toata bancheta.
    Si pe fata husele s-au lipit perfect pe spatar si pe tetiere, pe sezut insa nu au cum sa se lipeasca perfect pentru scaunul nu este plat, oricum, eu sunt supermultumit de ele.
     
  20. rbestea

    rbestea 1st Gear Member

    Înscris:
    14 Mar 2014
    Locație:
    București
    Masina:
    A6 Avant, 2002, 1.9 TDI, AVF, 131 PS, 6+1; A6 Avant, 2014, 2.0 TDI, 177 PS, 6+1
    Arata foarte bine! Ceva recomandari de huse pentru scaune, dedicate, in Bucuresti?
     

Distribuie pagina asta