1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Masina vanduta si neinmatriculata de cumparator

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de tucudean87, 13 Iul 2010.

  1. tucudean87

    tucudean87 Platinum Member

    Înscris:
    3 Mai 2009
    Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    Am o problema. Am avut o masina cu numere preferentiale si am vandut-o la cineva in timisoara care o vandut-o a doua zi la cineva in Cluj. Problema este ca eu nu mai dau de ala din Cluj si el nu o transcriso pe el si foloseste tot numerele mele.. Acum 4 zile am primit o amenda de parcare pe numele meu. Masina cand am vanduto am radiato de la finante si i-am facut toate actele dar nu ma asteptam ca ala care o cumpara sa nu o inmatriculeze pe el.
    Spuneti-mi va rog daca stiti ce cai legale pot sa urmez ca sa imi recuperez numerele si sa nu mai am eu nici o problema, adica sa nu imi vina pe numele meu amenzile lui. Masina ii vanduta din luna martie. Si eu nu pot sa imi pun numerele alea pana el nu isi transcrie masina pe el si automat isi pune alte numere.

    Rog un moderator sa schimbe titlul daca nu l-am scris corect.
     
  2. Teko

    Teko Gold Member

    Înscris:
    27 Iun 2008
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C2 1,9 tdi (BKC) 2006 + VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007
    Masina vanduta .......

    Mergi la Politia Rutiera din orasul de domiciliu, banuiesc ca si masina este inmatriculata acolo, si explica situatia. Probabil vor spune ca trebuie o declaratie cum ca ai vandut masina, la care anexezi actele doveditoare instrainarii, pentru ca ei sa poata instiinta cel care a cumparat masina de la tine, si asa mai departe.

    P.S. Daca poti si ai cu cine, se poate identifica noul posesor in trafic pe baza numarului de inmatriculare, in ideea de a castiga timp.
     
  3. birou-avocatura.com Banned

    Înscris:
    2 Apr 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Pentru amenzi, normal ar fi sa-ti trimita politia o solicitare in scris pentru a le comunica persoana care a condus masina in ziua respectiva.
    Daca ai datele persoanei, le comunici.
    Daca nu ai datele, pe tine te pot amenda pentru necomunicarea datelor, in niciun caz pentru savarsirea contraventiei respective.
    In cazul in care te-au amendat totusi pentru savarsirea contraventiei, poti contesta PV-ul in instanta, dovedind cu martori ca nu ai condus acea masina in ziua si locul precizate in PV, precum si cu contractul de vanzare auto folosit prin care dovedesti ca ai si instrainat masina.

    Pentru reglementarea situatiei, solutia e sa-l chemi in judecata pe cel caruia i-ai vandut tu masina pentru obligatia de a face (inmatricularea masinii pe numele sau).
    In proces, poate chema si el mai departe prin "aratarea titularului dreptului" pe cel care este acum proprietar, dovedind acest lucru cu contractul dintre el si urmatorul cumparator, astfel incat sa-l oblige direct pe ultimul sa-si inmatriculeze masina pe numele sau.
    Daca in timpul judecatii cumparatorii afirma prin intampinare ca nu doresc inmatricularea masinii pe numele lor, iti modifici actiunea si soliciti radierea ei de pe numele tau.
     
  4. Teko

    Teko Gold Member

    Înscris:
    27 Iun 2008
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C2 1,9 tdi (BKC) 2006 + VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007
    Masina vanduta .......

    Scuze ca deviez de la subiectul in cauza dar : solicitarea de comunicare a persoanei care a condus auto la data de ... si in locul ... se face numai la autoturisme inmatriculate pe persoana juridica. La p.f. se trimite direct procesul verbal de contraventie la adresa de domiciliu, intocmit pe titular.
    Exemplu : amenda primita de initiatorul topicului dupa instrainarea auto.

    P.S. Daca nu se opereaza in baza de date, titularul p.f. este direct raspunzator.:(
     
    Ultima editare: 14 Iul 2010
  5. birou-avocatura.com Banned

    Înscris:
    2 Apr 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Exista obligatia de a comunica datele soferului si pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice.
    Pentru persoane fizice gasiti aceasta obligatie in art. 102, alin. 1, pct. 14 din OUG 195/2002 republicata.
    Pentru persoane juridice, obligatia este prevazuta in acelasi act normativ, in art. 105, pct. 10.
    Este asa pentru ca si persoanele fizice pot imprumuta masina.
     
  6. tucudean87

    tucudean87 Platinum Member

    Înscris:
    3 Mai 2009
    Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

    Va multumesc mult pt raspunsuri. Il mai caut saptamana viitoare si daca nu-l gasesc o sa-l dau in judecata. :(
     
  7. El Greco

    El Greco Bronze Member

    Înscris:
    10 Apr 2010
    Locație:
    Undeva in Moldova...
    Masina:
    Din gama VW !

    In primul rand,iei legatura cu cel din Timisoara,poate iti da numele si adresa cumparatorului din Cluj,dupa care faci sesizare scrisa ,trimisa prin POSTA ROMANA,catre Seful Inspectoratului de Politie Cluj,la care anexezi copii dupa actele detinute si din care reiese ca ai vandut masina iar cumparatorul nu si-a respectat obligatia de a perfecta actele de vanzare-cumparare in termenul legal de 30 zile!
    Politia este obligata prin lege sa-ti trimita raspuns la domiciliu in 30 zile!
    Poate ai noroc si-l depisteaza in trafic,ridica numerele si certificatul pe care doar titularul le mai scoate(in mod normal si legal) de la Serviciul Inmatriculari!
    Tineti minte si scrieti in Certificatul de Inmatriculare al masinii, instrainat catre...la data de...
    Astfel,daca este depistat in trafic,i se poate ridica certificatul pentru neperfectarea actelor!
    Daca ai noroc,scapi de proces,dar daca cel din Cluj a vandut masina la o alta persoana,in alt judet,este mult mai greu!
    Bafta!
     
  8. mario_n

    mario_n 1st Gear Member

    Înscris:
    14 Dec 2008
    Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    Audi 80 B3
    sunt disperat!!!!!!

    buna ziua am o mare problema , am vandut o masina acum 2 ani legal adica contract vanzare cumparare si iam prdat toate actele masinii dar el nu a inmatriculato nici in ziua de azi si tot se aduna la impozit . din cate am inteles singura varianta ar fi sa il chem in instanta dar nu sunt sigur si daca asta e ce acte ar trebui sa pun la dosar si cum procedez. va rog ajutatima!!!!
     
  9. Songoku17

    Songoku17 3rd Gear Member

    Înscris:
    6 Iul 2010
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A 6,2500 TDI-163 hp,2004
    Salutare,

    Eu am aceasi problema,am vandut 2 masini;un FIAT si ALFA ROMEO in anul 1994 in vara, si am asteptat sa inmatriculeze noii proprietari masinile pe numele lor,in anul 1999/2000 am primit somatie de plata a impozitelor de la Primarie.
    Din pacate nu mai am gasit actele /contractele de vanzare/cumparare,am incercat pe toate caile (cunoscute) legale sa "scap" de aceste masini prin radiere ,nu am reusit ,pana in anul 2008 am refuzat plata impozitelor ,dar in acel an am primit o mostenire si aveam nevoie de un Certificat Fiscal de la Primarie,am fost nevoit sa achit impozitele restante.
    Una dintre masini a fost revanduta de cel caruia i-am vandut-o eu ,si au fost probleme cu masina (cred ca a facut recarosare,adica a circulat cu alta masina pe actele care le-am avut eu ),am fost si am dat declaratii la politie prin 2000/2001 ,iar despre FIAT nu mai stiu nimic :(
    Am rugamintea ,daca exista o posibilitate legala de radiere ,sa ma sfatuiti.

    Multumesc,
     
  10. Manuel Cristea

    Manuel Cristea 2nd Gear Member

    Înscris:
    4 Sep 2010
    Locație:
    Bucuresti/iasi
    Masina:
    A8,D3-2004 S420,w140
    Va salut,ati auzit ceva despre ipoteza unei legi in care fiecare posesor auto sa fie urmarit dupa CNP,dupa fiecare contract de Vanzare-Cumparare masina v-a trebuie inscrisa pe numele noului proprietar,adica nu se va mai putea ca sa circulam cu masina ce nu este bagata in financiar.
    Stiti ceva despre acest subiect,ca ma intereseaza in mod expres deoarece mai detin o masina cu motor de 5.8L si vreau sa o scot din financiar cand ajung acasa,ca in 3-4 ani,impozitul depaseste valoarea masinii:)
     
  11. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Tu vrei sa faci radiere la cerere. Se poate, te duci la DRPCIV in Pipera si acolo spui ca vrei sa o scoti din evidentele politiei. Cartea va ramane la DRPCIV si o vei putea si scoate din evidentele Directiei Impozite Taxe Locale ale sectorului unde ai domiciliul. Conditia este ca sa ai un loc de depozitare (garaj, curte, etc.) al autovehicului altul decat domeniul public si pentru asta trebuie sa aduci o dovada cand o radiezi din oficiu. Legea despre care spui tu si care este in discutie se refera la altceva si nu au treaba taxele si impozitele cu circulatul pe drumurile publice.

    O noapte buna
     
  12. floryn34

    floryn34 2nd Gear Member

    Înscris:
    6 Mar 2009
    Locație:
    Focșani
    Masina:
    audi A4 B9 2017
    Problema cu vanzarea unui autoturism.

    Buna ziua,in anul 2011 am vandut un auto unei persoane care a venit sa vada masina in urma discutiei i-am prezentat masina inclusiv actele carte de identitate, certificat,asigurare tot ce tinea de acea masina,omul a fost multumit mi-a dat banii eu masina si toate actele enumerate mai sus urmand sa ne gasim ulterior sa facem formalitatile de vanzare cumparare.Ok toate bune la interval de o luna il sun pe respectivul si il intreb ce facem si cum facem,ne-am gasit am intocmit actele de vanzare cumparare fisa de inmatriculare radiere certificat fiscal tot tot,rugandu-ma se nu-i trec pe certifict instrainat lui x pt ca v-a inscrie masina mai tarzior,vazand ca e un tip ok zic bine nici o problema.Acum o saptamana adica anul curent 2013 ma trezesc cu o plangere la parchet ca datele de pe certificat nu corespund cu datele de pe carte adica pe certificat este modificata data de fabricatie din 2001 in 2004 cu pixul si omu imi face plangere pt inselaciune si sa-i returnez banii diferenta la anii respectivi.Tin sa va zic ca nu mai am nici o copie de pe nimic decat o singura copie de pe cartea masinii atat.Ce pot sa fac eu?
     
  13. Neutral

    Neutral 1st Gear Member

    Înscris:
    16 Noi 2012
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4.B6.1.9TDI
    mergi la o firma de avocatura cu plangerea,platesti consultanta si apoi vei sti ce ai de facut,daca vei avea de facut
     
  14. alien_h2001

    alien_h2001 Silver Member

    Înscris:
    27 Dec 2007
    Locație:
    Bistrita
    Masina:
    A6,2010, 2.7 TDI,CANA,190CP
    Daca in cartea de inmatriculare este trecut anul 2001, ca data de fabricatie,poti sta linistit.Adica o sa ai de mers pe la avocati, tribunale, dar respectivul nu o sa aiba castig de cauza.Plus ca daca justitia si-ar face treaba asa cum prevede legea,s-au chiar tu,ar trebui sa va intoarceti impotriva lui pentru fals,uz de fals,marturie mincinoasa,si alte chestii...Dar cel mai bine ar fi sa faci asa cum a zis colegul de mai sus,sa apelezi la un avocat si el o sa iti explice mai bine. Succes si sa ne tii la curent.
     
    Ultima editare: 12 Feb 2013
  15. floryn34

    floryn34 2nd Gear Member

    Înscris:
    6 Mar 2009
    Locație:
    Focșani
    Masina:
    audi A4 B9 2017
    Am fost la avocat si mi-a zis sa stau linistit ca ceea ce vrea respectivul e greu de dovedit si dupa ce se termina sa-i facem plangere noi pt calomnie si declaratii nefondate sii cerem bani in civil iar cumparatorul zice avocatul nu si-a depus toate diligentele pt achizitionarea unui bun.
     
  16. dcaramarin

    dcaramarin Silver Member

    Înscris:
    27 Mar 2010
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Băieți imi cer scuze dacă s-a mai discutat dar mă grabesc putin si nu mai caut in urmă. Eu până in noiembrie anul trecut am avut un facelift verde ca al lui Ovidiu. Mi l-a rasturnat un prieten si l-am vândut in Iași cuiva care din doua răsturnate l-a refacut si l-a pus in circulație exact pe fostul meu b5. Fiindcă a dormit pe o ureche, nu s-a dus să transfere dreptul de proprietate la serviciul inmatriculări până in 31 decembrie 2012 când putea s-o facă gratuit(fără taxă) și uite că acum mă roagă să-i fac pe numele lui un contract de comodat ca să poată circula fără teamă că-l prinde poliția cu mâța-n sac. Cu alte cuvinte, mașina este pe numele lui la fisc dar eu apar pe certificat si carte ca proprietar si dorește să-i fac acest contract de comodat pe un an, timp in care taxa va mai scade anul viitor datorită vechimii. Nu stiu dacă e posibil să fac asta sau dacă e legal insă aș vrea să vă intreb dacă voi ați mai intâlnit astfel de situații?. Vă mulțumesc și vă rog să mă scuzați dacă s-a discutat deja aspectul acesta.
     
  17. ovidiutm

    ovidiutm Moderator Staff Member

    Înscris:
    16 Sep 2008
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Mergi la un notar, e important (pentru amandoi) ca acel contract sa fie legal/oficial si sa aibe o data de expirare, dupa maxim 1 an.
     
  18. mario79

    mario79 6th Gear Member

    Înscris:
    11 Dec 2011
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    daca mai vindeti masinile faceti un comodat la notar,si opriti si cartea masinii pentru a avea totusi ,,increderea,, ca cel caruia i-ati vandut masina va viziteaza macar la 2 ani pentru ITP sau daca ramane fara certificat,,mai des,,
     
  19. Bejan Stefan 1st Gear Member

    Înscris:
    15 Aug 2014
    Locație:
    Suseni, Jud Mures
    Masina:
    VW Golf IV 1.9 TDI ALH '98
    Salutare! Am o problema si eu, am folosit functia cautare pentru procedurile astea cu contract de comodat. Am o masina care nu e pe numele meu si vreau sa o vand, acum problema e in felul urmator, pot face contract de v/c si comodat de pe mine sau trebuie sa apelez la proprietarul care are cartea? Va multumesc!
     
  20. alien_h2001

    alien_h2001 Silver Member

    Înscris:
    27 Dec 2007
    Locație:
    Bistrita
    Masina:
    A6,2010, 2.7 TDI,CANA,190CP
    In mod normal nu poti face tu acel contract.O sa fi nevoit sa apelez la fostul proprietar.
    Cand sunt probleme mai "delicate" apelati la un notar/avocat/servicul de inmatriculari pentru informatii 100% sigure.Legea se mai schimba si s-ar putea noi, cei care nu lucram in acest domeniu sa te dezinformam.
     

Distribuie pagina asta