1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Recomandare si variante Service auto - Mecanica - Electrica si Diagnoza in judetul Alba

Discuție în 'Service' creată de RaulB, 16 Feb 2011.

  1. RaulB

    RaulB 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Apr 2009
    Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    A4 B5 1.6 AHL
    in urma cu aproape 1 an, am avut masina in service la domnii de la Protos Alba Iulia, dealer VW ... si chiar si in ziua de astazi mai am surprize cu ceea ce au lucrat pe masina mea...

    CONTRA:
    1) m-au chemat sa iau masina din service, dupa aproape 2 luni in care au schimbat in mare doar aripa dreapta, semnalizarea dreapta, bara fata + trager si fuzeta dreapta... si surpriza - mi-au ciobit sticla farului din dreapta (neviind ciobita din accident) ... refuz sa iau masina din service, ma consult cu agentul constatator (de la asigurari) - vad pe pozele lui, clar, ca sticla nu era ciobita... toata "stima" d-lui A. Moldovan, care a facut niste poze de 2 lei cand a intrat masina mea in service ... toate iesite in ceata, desi era zi cu soare :) ... ok, a mai ramas masina inca 5 zile, timp in care mi-au inlocuit sticla Bosch - cu alta ... (cred Depo) :keule: ...

    3) cand sa vin dupa masina, din nou ... observ la usa din stanga fata, un semn de indoire usoara ... le reprosez cum ca nu aveam acea indoitura, si ei se "scuza" zicand ca nu au lucrat pe stanga - deoarce partea cu accidentul era partea dreapta :) ... mai tarziu, observ in deviz-ul de piese si manopera ... citez "Demontare si Montare Fata Usa Stanga Fata" :) felicitarile mele domnilor, pentru ~40 LEI cat au cerut pe chestia aceea, trebuia sa ii "incarc" inca cu cateva milioane! ... pacat ... probabil s-au simtit cu "musca pe caciula" din cauza sticlei de far ... si m-au "rezolvat" pe alta parte ... pacat, pentru ca era prima mea masina, si aveam zeci si sute de poze cu ea, din toate pozitiile ... si stiu ff bine ce indoituri avea, ce zgarieturi ...

    4) dupa ce am luat masina, resemnat intr-un fel dupa toate, si cu gandul ca v-a fi bine ... am mers la un test decent pe un drum de 60km ... unde dupa un timp, in curbe observ ca imi freaca discul de frana de portetrier ... merg din nou, cu ea la domnii care se auto-intituleaza "consilieri service" - care imi spun ca e normal ca distanta sa fie mica intre etrier si portetrier, si ca poate mi-a frecat ca mi-a intrat o piatra, etc. etc. ... deabia la a 3-a vizita in service imi iau masina, o urca pe elevator - si constata ca intradevar, discul freca de portetrier, din cauza fuzetei "cica" care nu s-a asezat bine, a fost vopsita electrostatic si in locul unde vine prinsa, bla. bla. bla. ... lucrul se vedea cu ochiul liber (ca distanta era foarte mica intre portetrier si disc) ... oricum, s-a rezolvat tipic romanesc: rapid, au luat la strung 1mm din portetrier, au mai strans pe aici pe colo ... si le-a iesit distanta :applaus: :keule: ...

    5) ... au mai fost cateva chestii, dar care nu mi le aduc aminte acum, am trecut cred peste ele ... aaa da, din 4 suruburi in cate e prinsa inchiderea la capota pe trager, a mea mai era prinsa in doar doua :) ... restul ...

    6) o ultima surpriza am avut astazi, cand ... observ involuntar ca becul din semnalizarea mea schimbata de catre cei de la Protos (marca Depo) nu e portocaliu ... ok, nu ca m-ar fi deranjat, dar am zis hai sa-l schimb, ca nu ma costa o avere ... ok, merg la mag. si iau 2 becuri PY21W Bosch ... cand ajung sa il montez, surpriza, in loc de un bec PY21W - gasesc un P21W fortat bine-mersi acolo ... :keule: :keule: :keule: sincer, nu am cuvinte, si pe langa asta - la suportul de bec, sunt rupte 2 urechiuse din 3 (care daca s-ar fi rupt ulterior schimbarii semnalizarii, ar fi ramas in corpul de plastic al acesteia) ... deci au fost rupte de dinainte, si totusi - suportul a fost lasat asa :keule: ... ma rog, sunt romani, macar becul sa lumineze, nu conteaza daca nu se potriveste :salute: :keule:

    7) lista cred ca v-a continua ...

    PRO:
    1) mai in gluma, mai in serios, pana acum - nu mi-a crapat lacul sau vopseaua ( auzisem cel putin 2 cazuri in care cei care si-au vopsit diferite elemente ale caroseriei la Protos, le-a crapat lacul si kitul dupa cateva luni ... )

    CONCLUZII:
    daca va hotarati sa mergeti cu masina in service la Protos Alba Iulia, si aveti ceva de "mesterit" la ea ... cei care nu stiti mare lucru despre partea mecanica a masinii voastre (asa cum eram si eu la momentul respectiv) sau chiar si cei cu cunostiinte medii - va recomand calduros, inainte sa va luati masina de la acesti domni foarte respectabili din service - sa verificati fiecare amanunt, fiecare cod al pieselor daca corespunde cu codul pieselor puse pe masina, daca aveti toate suruburile, si nu glumesc ... sunt incredibili :scared2:

    sper sa nu fi ofensat/jignit pe nimeni prin acest topic... intentia mea a fost doar sa atrag atentia mai mult asupra "pericolelor" de care ne lovim in "Service-urile made in Romania"...
     
    Ultima editare de un moderator: 22 Aug 2012
  2. dma

    dma 3rd Gear Member

    Înscris:
    4 Oct 2009
    Locație:
    arad
    Masina:
    a4 , 1,6 ALZ , 2004
    :( nasoala treaba !
     
  3. CipryD

    CipryD 4th Gear Member

    Înscris:
    2 Aug 2012
    Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 B7 '08 2.0 TDI BPW
    Stiu cum este cu cei de la Protos....am un prieten bun care a mers de 2 ori la Protos cu un Audi A6 pentru schimb placute si revizie.Prima data ia spart luneta si a doua oara ia distrus 2 cauciuri ( in valoare de 2000 RON ) si desigur fluierau ca nu ii adevarat ca asa era masina. Nesimtiti si neseriosi...oricum din cate am inteles nu mai au mult si se inchid.
     
  4. increatul 2nd Gear Member

    Înscris:
    17 Mai 2009
    Locație:
    B
    Masina:
    520d
    Se poate verifica istoricul la un audi, la acest service?
     
  5. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cine crezi tu ca ar putea sa-ti raspunde la intrebarea ta formulata anterior ? :) Cumva crezi ca un angajat al reprezentantei din Alba Iulia ? Probabil ca tu daca ai cunostinte acolo te poate ajuta. In alta ordine de idei am mai spus asta in alt topic:

    .... "Este interzis si ilegal sa va ajute cineva in orice reprezentanta cu privire la istoricul de reparatii sau altceva fara acordul proprietarului masinii. Cine iti ofera aceste date incalca legea. Sunt date care au caracter personal si intra sub incidenta legii aceste lucruri. Multe reprezentante din Romania au fost data in judecata pentru acest motiv (istoricul de service si reparatie). Mergi la reprezentanta cu proprietarul pentru ca numai proprietarului i se ofera aceste informatii. Pe forum s-au mai mentionat aceste explicatii de cateva ori pana acum. Bafta"
     
  6. increatul 2nd Gear Member

    Înscris:
    17 Mai 2009
    Locație:
    B
    Masina:
    520d
    Pai cu proprietarul... nici nu ma gandeam altfel, e o masina in alba iulia si m-as fi dus cu proprietarul, daca sunt interesat de ea.

    Adica fiind un service relativ mic, in care numai VW au si la logo si la vanzare, ma gandeam daca se poate merge si cu un audi.

    Mersi
     
  7. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Asta depinde iarasi de mai multi factori pentru ca nu toate reprezentantele VW-Audi au acces la baza de date internationala. Bafta.
     
  8. tdanielv

    tdanielv Bronze Member

    Înscris:
    21 Apr 2008
    Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    Salut,

    Acces au, acum ramine sa ii convingi sa iti arate (chiar si cu proprietaru), prin a arata sa intelegi in cel mai bun caz ca vezi tu pe ecran informatiile.
    Daca vrei listat sau mail poti sa uiti.
    Protos sunt dealer autorizat VW (vanzare / service) si service autorizat Skoda.

    Pe baza seriei de sasiu poti incerca sa obtii informatii la orice dealer, nu e nevoie sa fie masina prezenta.
     
  9. Jude Raul

    Jude Raul 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Iun 2016
    Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 B8, 2000 Diesel, 2011
    Bună ziua.
    Am o fisura la caseta de direcție la un Audi A4 B8 2011 2.0 tdi 143 cp. Îmi puteți recomanda undeva unde sa o recondiționez ? Din ce am auzit la Călan dar nu am nici un număr de contact. Va mulțumesc. O zi buna.
     

Distribuie pagina asta