1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

2012 Audi A1 SportBack 1.4 TFSI 185 HP S-Line (masina sotiei)

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de stefan550, 25 Ian 2016.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. stefan550

    stefan550 Platinum Member

    Înscris:
    19 Ian 2015
    Locație:
    București
    Masina:
    Ex: S4 Quattro, CGXC 3.0 TFSI, 2013
    Va salut dragi colegi, am ceva vreme pe forum insa tot aman prezentarea masinilor: A8 (masina mea), A1 (masina sotiei).

    Incep cu cea mica: am sondat piata vreo 2 luni de zile cu ochii dupa o masina pe care sa o cumpar sotiei, sa fie folosita cu precadere in oras sau, ocazional, pt drumuri scurte (sub 150km). Am mai avut un A4 B8 facelift care mi-a placut foarte mult insa era prea mare pt doamna. Initial am vrut A3 insa mi se pare prea mare, totusi, pt o masina hatchback care urma sa fie folosita aproape numai in oras. Am aruncat priviri si noului seria 1 insa unul cu dotari peste medie si cu o motorizare cat de cat ok (am vrut neaparat benzina) ajungea la un pret mult prea mare decat eram dispus sa cheltui.

    M-am uitat inclusiv la VW Golf 6 GTI insa, din nou, problema gabaritului si era prea mult pt sotie ca sa mearga la servici. Recunosc, eu avand A8, doresc sa pot conduce si eu, din cand in cand, masina cu drag si sa nu am impresia ca as fi preferat sa merg cu bicicleta. Asa am ajuns sa sondez piata masinilor mici: initial am vrut Polo GTI insa nestiind ca cei de la Audi au fabricat si A1 sportback, l-am exclus din start, asta pana cand mi-a aratat fratele meu cateva anunturi pe mobile.de.

    Am citit cateva recenzii ale modelului si m-am devis sa compar aceasta buburuza. Caut pe mobile iar dupa 2 saptamani apare un anunt cu o masina care m-a incantat pe deplin: A1 Sportback, 1.4 tfsi S line (interior si exterior), scaunele cele ce vin in echiparea lui S1 cu piele integrala, privacy glass, transmissive automata, jante rotor si avea cateva dotari la care tineam: sistemul de navigatie, scaunele incalzite, clima automata, rulajul mic (68000 km), istoric service si m-am decis. Sun, rezerv masina, compare bilet de avion si via Germania.

    Ajung la dealer dimineata, vad masina, arata foarte bine, ii dau o cheie, porneste foarte frumos, inspectez documentele de service, aflu ca in afara de revizii a avut un recall pentru o resoftare (nu am inteles prea bine pentru ce anume), plec la drive test si ma decid sa cumpar masina.

    A doua zi dimineata plec spre casa si cand am iesit pe autostrada surpriza: masina era senzationala, reprize geniale de demaraj, stabilitate incredibila, sound-ul si senzatia de control pe care o aveam asupra masinii mi s-au parut de vis. Eram pur si simplu extaziat de alegerea facuta, nu ma asteptam sa fiu surprins intr-o maniera asa placuta de o masina mica.

    Sper ca nu v-a plictisit mica povestioara insa am incercat sa dezvalui cateva detalii care m-au determinat sa fac aceasta alegere.
     
  2. Theseus

    Theseus 1st Gear Member

    Înscris:
    8 Iun 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 quattro, 3.0TDI CDYA, 2009
    Sa o stapanesti sanatos si multi kilometri fara probleme. Frumoasa "buburuza" :). Asteptam cu interes si prezentarea A8-ului.
     
    bzn_marius apreciază asta.
  3. stefan550

    stefan550 Platinum Member

    Înscris:
    19 Ian 2015
    Locație:
    București
    Masina:
    Ex: S4 Quattro, CGXC 3.0 TFSI, 2013
    Multumesc. La A8 este ceva mai mult de povestit fiindca am avut o groaza de probleme cu ea, insta toate au fost rezolvate si masina, actualmente, merge foarte bine. In momentul asta mai am un Seria 5 F10 in familie, insa nu imi place de loc. Am condus si seria 7, nu se poate compara cu A8-ul desi sunt similare dpv al dotarilor, al gabaritului, insa mi se par total diferite. Acum mi se pare foarte amuzant pentru ca in urma cu 4-5 ani eram fan BMW!

    Atasez si un videoclip facut in ziua in care am pornit cu masina catre casa. Sunt, in continuare, fascinat de masina asta pentru ca nu ma asteptam ca ceva asa mic sa imi placa, mai ales ca eu prefer masinile mai mari insa de fiecare data o conduc cu zambetul pe buze. Imi place cum pune puterea pe asfalt, imi place cum se transforma odata ce e trecuta in modul sport, insa are si minusuri: este prea rigida, chiar si acum cand are rotile de iarna montate (16 inch), iar calitatea materialului din care sunt fabricate centurile de siguranta sunt o gluma proasta: se scamoseaza in ultimul hal.
    Evident, ca orice femeie, sotia spunea ca este prea puternica, spunea ca nu se va obisnui cu ea, ca are roti prea mari, etc. Dupa o luna de zile a constatat ca masina i se potriveste ca o manusa si efectiv nu se poate vedea conducand altceva.

    Intre timp masina a implinit 75000 km, i s-a facut revizia la PBV1 care a inclus schimbul complet de filtre, uleiul si schimbul lichidului de frana.
     
  4. Cosmin ZKG

    Cosmin ZKG Moderator Staff Member

    Înscris:
    12 Oct 2015
    Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A3 8P 2004 Coupe 2,0 BKD+
    Frumos pocket rocket :) Felicitari pentru achizitie !

    Pacat ca nu are farurile cu xenon si LED ca veneau manusa pe acest model, cu toate ca are destul optiuni extra care costa ( navigatia, cutia automata etc. )

    Ce consum scoate urban ?
     
  5. sel

    sel Silver Member

    Înscris:
    17 Iun 2013
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 C7 3.0 TDI (2O12) CDUC
    Foarte foarte misto jucaria, caut si eu ceva similar pentru sotie de ceva timp.
    Felicitati pt. achizitie, si daca nu este prea mare secret poti sa-mi spui un pret aici sau PM?. Ms.
     
  6. alexclipea

    alexclipea Bronze Member

    Înscris:
    22 Apr 2015
    Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    A3 8L, 1.8T AUQ, 2001
    super-masinuta!
     
  7. fbbb 2nd Gear Member

    Înscris:
    1 Dec 2011
    Locație:
    Brăila
    Masina:
    Audi R8 V10 Plus Performance 2020
    Superb exemplar.Sa il stapanesti sanatos!
     
  8. stefan550

    stefan550 Platinum Member

    Înscris:
    19 Ian 2015
    Locație:
    București
    Masina:
    Ex: S4 Quattro, CGXC 3.0 TFSI, 2013
    @Cosmin ZKG: Nu am tinut neaparat la farurile cu xenon fiindca masina merge aproape numai in oras si prin minunata capitala nu-ti trebuie neaparat cele mai bune lumini; mi-ar fi placut, insa am preferat rulajul mic si scaunele de S1 care sunt absolut fabuloase, le fac cateva fotografii si le postez.

    Are stopurile LED (arata senzational), iar la capitolul lumini sta foarte bine, am inlocuit deja becurile standard cu Phillips +130% vizibilitate, am reglat farurile pe stand si sunt multumit de rezultat.
    De masina, per total, sunt extrem de multumit, are dimensiunea ideala ca masina pt oras, suficient loc in portbagaj pt cumparaturi sau poate chiar si pt bagaje daca vrei sa pleci pt un weekend prelungit, incape scaunul copilului pe bancheta din spate, special pt el am activat video in motion sa-i putem rula desene animate.
    Consumul: in oras variaza intre 8 (seara cand este liber si se parcurg distante mai mari), iar consumul maxim l-am vazut 13.7 (dimineata in trafic bara la bara cand merge sotia la servici). Media masini pe ultimii 6000 km este 9.8.
     
  9. nucugheri

    nucugheri Audi Expert

    Înscris:
    13 Dec 2007
    Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Foarte frumoasa buburuza. Cred ca o invidiaza colegii pe sotia ta :p
    Asteptam insa cu interes si balena
    :hubbahubba:
     
  10. stefan550

    stefan550 Platinum Member

    Înscris:
    19 Ian 2015
    Locație:
    București
    Masina:
    Ex: S4 Quattro, CGXC 3.0 TFSI, 2013
    :hi:Am gait prin Telefon o poza de cand am echipat masina cu rutile de iarna si in primele doua zile nu m-am putut obisnui cu aspectul buburuzei.
     
  11. radu20

    radu20 Silver Member

    Înscris:
    15 Oct 2011
    Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A6 ;2.0 TDI,2009(CAG) 136CP, Multitronic + Audi A3 8P, 2.0 TDI,2007(BMM) 140CP,DSG
    Fițoasă rău asta mică!!!!☺
    Să o stăpânești sanatos!
     
    Adrian z apreciază asta.
  12. Cata_ADC

    Cata_ADC Moderator Staff Member

    Înscris:
    14 Feb 2008
    Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    frumoasa tare , nu de mult am verificat si eu piata tot pt sotie insa personal nu am putut baga un carucior de dimensiuni mari in portbagaj si cu suparare am dat bypass
    Eu zic ca merita farurile led , nu neaparat pentru safety cat mai mult pt look
    Foarte frumos pachetul s-line pe A1 masina ta este deosebita
    Km fara probleme
     
  13. Cristian D

    Cristian D 2nd Gear Member

    Înscris:
    26 Dec 2015
    Locație:
    Timis
    Masina:
    A5,2.0 TDI, 177 PS, 2013
    Sa o stapaneasca sanatoasa. Pe cat sunt jantele rotor?
     
  14. Cosmin ZKG

    Cosmin ZKG Moderator Staff Member

    Înscris:
    12 Oct 2015
    Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A3 8P 2004 Coupe 2,0 BKD+
    E decent consumul pentru herghelia de cai pe care o are sub capota :)

    Asa cum a spus si Catalin, as fi preferat farurile pentru look, nu neaparat pentru eficienta lor, schimba aspectul, oricum nici specificatiile masinii nu sunt prejos.
    Jantele Rotor ii da o nota aparte de sportivitate. 18" sau 19" ?
     
  15. mik15

    mik15 Platinum Member

    Înscris:
    8 Aug 2009
    Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    superba jucaria, nici nu cred ca nu avea cum sa nu "te dea pe spate", la 185cp pe cu S-tronic si masa mica cred ca e super fun masinuta, asta da masina pentru sotie :). Am avut GTi MK6 dar sunt sigur ca asta a ta e mai fun si mai agila, deci sa nu-l regreti plus ca sunt finisajele mai bune, totusi mi se pare cam mare consumul, dar cred ca sunteti inca la inceput cu ea si cam ia "forja" buburuza. Sa o conduceti sanatosi si fara probleme!
     
  16. stefan550

    stefan550 Platinum Member

    Înscris:
    19 Ian 2015
    Locație:
    București
    Masina:
    Ex: S4 Quattro, CGXC 3.0 TFSI, 2013
    @nucugheri: cu balena cred ca mai dureaza putin pt o prezentare, trebuie sa adun poze si sa scriu ditamai romanul la cate am impartasit impreuna, de mai bine de un an, de cand suntem "prieteni"

    @radu20: multumesc frumos!

    @Cata_ADC: Piticul nostru are 3 ani si 5 luni, am depasit de multa vreme perioada carutului, altfel alegeam fie Golf fie un A3. Aspectul, clar, este mult mai interesant cu farurile Xenon insa mai astept o perioada, poate prind modelul de pe A1 facelift la un pret decent. Cand m-am uitat la A1 am vrut neaparat sa aiba pachetul S-Line (exterior si interior), am vrut rulaj mic, istoric service, scaune incalzite, am vrut navigatia, clima si transmisia automata, iar cand am bifat toate aceste criterii nu am avut foarte multe alegeri la dispozitie, insa am preferat rulajul mic, scaunele de S1 si jantele rotor (era singura masina disponibila echipata cu asa ceva). Multumesc mult pentru urari!

    @Cosmin ZKG: sunt multumit de consumul masinii, iar jantele rotor sunt 18"

    @mik15: masinuta e super fun si sotiei ii place foarte mult, a prins incredere si i se potriveste foarte bine. Nu regret alegerea, iar la capitolul finisaje sunt perfect de acord, Audi se prezinta mai bine. Consumul nu a fost resetat 6000 km, cred ca din rulajul asta vreo 4000 i-am facut eu (2200 au fost doar drumul din Germania) si, de multe ori, nu ma pot abtine sa nu o conduc un pic mai sportiv, pur si simple ma corupe la nebunii. Sotia, in schimb, merge foarte domol, scoate un consum mic, insa dezavantajul este ca ea o conduce cu precadere la orele de varf si un drum dus/intors la serviciul ei dureaza cam 2 ore si distante este de 23km, iar sub 11.5% (caz fericit) nu prea scoate. Pe A1 1.4 tfsi cu varianta asta de putera nu exista start/stop, sunt sigur ca ar fi ajutat un pic la consum, tinand cont ca la orele respective se stationeaza foarte mult. La drum intins, daca se merge cu 110 KM/h, masina are consum intre 6 si 6.5 l/100km. Iti multumim pt urari, asemenea si tie cu actuala masina! Am urmarit, mai demult, cu interes, topicurile masinilor pe care le-ai avut si fiecare a avut cate ceva deosebit. Din curiozitate, cum statea media consumului pe RS6-le C6?

    L.E. urasc autocorectul de la Mac, desi am limba romana instalata, imi schimba cuvintele dupa ce scriu, mereu gasesc cate ceva de editat.
     
  17. amotida 3rd Gear Member

    Înscris:
    27 Apr 2010
    Locație:
    Iași
    Masina:
    A3 sportback 2.0 TDI Quattro, 170 PS, S-line, 2010, Cod motor CBBB
    Felicitari, aveti o masinuta super, sa va bucurati de ea la maxim.

    Cat despre consum, sunt absolut normale valorile pe care le dai, sa nu uitam dragi colegi ca vorbim de un motoras benzina si turbo care scoate o putere intinsa spre maxim. Convingator este faptul ca ai mentionat consumul la drum intins cu cca 110km/h; cu 90-100 va fi si mai decent. Si tot convinator este consumul de cca 11,5-12 in trafic intens al orelor de varf in Bucuresti. Cu acelasi motor 1.4tfsi (dar cu o putere mai mica si o greutate mai mare a unei masini a3) scoteam in trafic foarte intens (Atena) undeva intre 11 si chiar 14 uneori. Media de 9,8 de care amintesti este una facuta doar in conditii in care motorasul tau a consumat mai mult, caci, o buna parte a celor 6k km sunt pe autostrada, ruland deci cu viteze mari si foarte mari, cand un motor benzina de 1.4 consuma destul de mult iar probabil si mai multi km au fost prin Buc in conditii de care ziceai mai sus. In timp, resetand eventual sau urmarind doar consumul unei singure calatorii in extraurban si daca "jucaria" va fi folosita si in exteriorul capitalei, veti vedea ca pe unul normal consumul.
     
  18. stefan550

    stefan550 Platinum Member

    Înscris:
    19 Ian 2015
    Locație:
    București
    Masina:
    Ex: S4 Quattro, CGXC 3.0 TFSI, 2013
    @amotida: multumim frumos! A nu se intelege ca amintesc despre consum ca si cum ar fi o nemultumire, nu sunt deranjat absolut de loc si avand in vedere traficul sunt de parere ca este in limite normale. Dupa cum aminteai, vorbim despre un motor turbo care scoate putere spre maximum. Referitor la consum am avut in urma cu aproape un an A4 B8 facelift, 2.0TDI S line 177CP, transmisie manuala, iar consumul in oras oscila intre 8 si 12.5 in regim normal de mers, fara demaraje in forta.
     
  19. Cata_ADC

    Cata_ADC Moderator Staff Member

    Înscris:
    14 Feb 2008
    Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Este foarte ok. Eu pe 1.4 tsi la Scirocco am la fel doar cu 1L în minus fiind cutie manuală
    Mai pune poze Ștefan și cu interiorul :)
     
  20. mik15

    mik15 Platinum Member

    Înscris:
    8 Aug 2009
    Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    la C6 consumul varia foarte mult, urban la un stil linistit de condus, mers la munca si inapoi, un total de vreo 30km/zi, media era de vreo 27-28%, facut la pompa, cu un plin de cca 80L faceam cam max. 260km, iar la extra-urban, in regim de autostrada minimul era 11-11.5%, vreo 12-12.5% la un 140kmh, iar maximul era de genul vazand cu ochii cum scade acul la nivel daca mergeai cu peste 200kmh :), sau cam maxim 600km de autostrada dar fara excese mari de viteza, ceva gen mers normal cu 140kmh.. Era foarte gurmanda acum ca ma gandesc la ce ar fi insemnat daca o aduceam in RO, acolo, in afara de range-ul mic, altceva nu ma deranja la cat de ieftina era benzina.
     
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta