Climatronic / AC la A6 C5 - probleme diverse - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de georgeaudi, 9 Iun 2007.

  1. georgeaudi

    georgeaudi 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Iun 2007
    Detin un A6 quattro si de curand am observat niste probleme la climatronic.
    Dupa putin timp ce pornesc climatronicul imi arunca aer caldut. Dar acest lucru s-a intamplat in timp. Careva ma poate ajuta cu vre-o sugestie ??

    Multumesc.
     
  2. chris'80 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Iun 2007
    Iti recomand sa verifici nivelul freonului. S-ar putea sa nu ai destul. Din ce an este masina?
     
  3. tntul 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Iun 2007
    Poate sa fie si de la partea electrica, un senzor stricat sau ceva..daca spuneai ca iti vine aer cald. Iti recomand sa consulti pe cineva de specialitate inainte de a schimba ceva.
     
  4. omega 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2007
    Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a6 1.9cmc,2004
    Vezi daca ventilatorul de la racire freon functioneaza cum trebuie. Este posibil ca dupa 3-4 ani sa i se termine carbunii de la colector. Acum depinde cat ai folosit AC-ul. La verificarea presiunii freonului este posibil sa-ti arate o crestere nejustificata de presiune cand motorul merge si clima este pornita. Nu cumpara alt ventilator ca este f. scump intre 600-1000 ron, fara montaj. Se decapsuleaza f. usor si schimbi carbunii - sunt 4 la numar. ATENTIE: SUNT CARBUNI ROSII, NU NEGRI DE GRAFIT, AU IN COMPOZITIE CUPRU. La cine ceri stie ce sa-ti dea. Poti sa-l schimbi si singur, are o mufa si niste cleme. Succes.
     
    Ultima editare de un moderator: 2 Aug 2007
  5. micu

    micu Bronze Member

    Înscris:
    9 Iul 2007
    Locație:
    Bucharest
    Masina:
    Audi A3 18T 8L
    Parerea mea este ca nu are cum sa fie de la acel ventilator. Oricum, e bine sa fie verificat. De la ventilatorul respectiv, in primul rand se vedea o incalzire a circuitului de apa din motor. Asta ar fi fost primul semn .... Parerea mea !
     
  6. georgeaudi

    georgeaudi 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Iun 2007
    Multumesc de raspuns omega si micu. Vara asta am evitat sa ma deplasez cu A6-le. Nu suna rau deloc cum zici omega.Nu pare greu de incercat, am sa cumpar carbunii..doar sa ii gasesc, si vad cum fac. Sper si eu sa nu trebuiasca schimbat ventilatorul, nu as arunca cu bani :(. Va spun cand am reusit ceva.
     
  7. spulbermit 1st Gear Member

    Înscris:
    2 Oct 2007
    si eu am patzit-o. nivelul scazut de freon. am reincarcat si totul este ok
     
  8. a6benzin

    a6benzin 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Sep 2007
    Locație:
    Buzau
    Din cate stiu eu, nu e nici o problema. Si la mine dupa ce pornesc masina, climatronicul baga aer cald cam 3 secunde. M-am interesatsi mi s-a spus ca este normal. Tu nu ai specificat daca baga aer cald tot timpul sau doar la inceput.
    PS. Sa nu ai cumva apasat butonul Econ deoarece decupleaza compresorul de AC. Bafta!
     
  9. blizzard

    blizzard Bronze Member

    Înscris:
    3 Feb 2008
    Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A6, 2003, 1,9 TDI 131 CP
    Nu pot sa dezactivez functia ECON

    Am o nedumerire (sper sa nu fie vreun defect !!! :(). Butonul "ECON" de la climatronic, sau mai bine functia ECON, in momentul de fata este activata (din ceea ce stiu eu asta inseamna ca, compresorul este oprit); Faza nasoala este ca nu-l pot dezactiva de nici o culoare, el incapatanandu-se sa ramana activa. Care ar putea fi problema sau ce trebuie facut pentru rezolvarea acestei probleme ??? Mentionez ca pe unul din forumurile internationale de la vwaudi ziceau ca este o setare semi-automata si ca la temperaturi sub +5 grade C functia Econ ramane oricum activata. Acesta este link-ul: http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php?t=4461
    Astept orice sugestie ... Sper sa nu fie vreo buba ca ma iau de par si ma dau cu capu' de pereti !:weight_lift2: m-am apucat de tras de fiare sa am forta mai mare !!
     
    Ultima editare de un moderator: 15 Feb 2008
  10. Stefan

    Stefan Audi Expert

    Înscris:
    9 Oct 2007
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Nu pot sa dezactivez functia ECON

    la mine se dezactiveaza...s-ar putea sa fie un opritor rupt sau stricat, evntual un contact imperfect
    eu am renuntat la ideea de a mai merge cu econ pornit pt ca nu mai functioneaza dezumidificarea si se abureau geamurile tot timpul:banghead:
     
  11. kellu

    kellu Platinum Member

    Înscris:
    19 Aug 2007
    Locație:
    Mioveni - AG
    Masina:
    Opel Corsa
    si chiar daca e stricat, nu e mare nenorocire incat sa-ti zmulgi parul din cap, nu de-alta dar poate ajungi ca mine sa te piepteni cu briciul :)
     
    Ultima editare de un moderator: 15 Feb 2008
  12. blizzard

    blizzard Bronze Member

    Înscris:
    3 Feb 2008
    Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A6, 2003, 1,9 TDI 131 CP
    Salut.

    In legatura ci clima; am fost aseara si i-am facut o diagnoza, rezultatul fiind o singura eroare la senzorul de presiune de pe instalatia de freon, senzor situat undeva sub farul dun dreapta masinii. Initial am crezut ca este vreo mufa iesita sau vreun fir ciupit, dar la final s-a dovedit a fi chiar senzorul in cauza. Electronistul (care lucreaza la VW-audi in alba) zicea ca nu-si poate explica cum s-a stricat. Acum asta este, cautam si schimbam ... oricum nu e un lucru foartee grav si sper sa nu fie nici foarte scump. Partea mai nasoala este ca schimbatul acestui senzor necesita sa dau jos bara, farul si scoaterea freonului (daca exista) din instalatie. (cred ca asi putea face niste poze la intreaga operatiune atunci cand o voi face, daca sunteti interesati ... poate va mai ajuta pe cineva). Va tin la curent.
    Multumesc pentru raspunsuri
     
    Ultima editare de un moderator: 15 Feb 2008
  13. cristi231077

    cristi231077 Audi Expert

    Înscris:
    5 Sep 2007
    Locație:
    TM
    Masina:
    <<<<===
    E posibil ca asta sa fie si cauza pentru care nu poti dezactiva ECON-ul, tie practic nu-ti merge clima deloc.
     
  14. kellu

    kellu Platinum Member

    Înscris:
    19 Aug 2007
    Locație:
    Mioveni - AG
    Masina:
    Opel Corsa
    da da poze
     
  15. blizzard

    blizzard Bronze Member

    Înscris:
    3 Feb 2008
    Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A6, 2003, 1,9 TDI 131 CP
    Salut,
    In sfarsit merge si la mine climatronicul. Azi am reusit sa schimb senzorul fara prea multe batai de cap si fara sa dau jos farul si bara de protectie. Mi-a incaput mana la fix. Deci in concluzie este asa cum am spus si mai devreme: cauza a fost senzorul de presiune pentru instalatia de freon, senzor pe care il aveti mai jos putin. Multumesc tuturor si sper sa pot si eu ajuta in problemele ivite.
     

    Fișiere atașate:

    paul.alexandru apreciază asta.
  16. HerrDoc 1st Gear Member

    Înscris:
    8 Mar 2008
    Locație:
    TARGU-MURES
    Masina:
    Audi A4 1.9Tdi-131CP
    Salut, e f. posiibil sa am si eu aceeasi problema avind in vedere ca nu mai pot anula comanda ECON. Daca e aceeai problema, unde si la ce bani gasesc alt senzor? mersi mult
     
    Ultima editare de un moderator: 30 Apr 2012
  17. blizzard

    blizzard Bronze Member

    Înscris:
    3 Feb 2008
    Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A6, 2003, 1,9 TDI 131 CP
    Salut,
    Senzorul l-am cumparat de la un magazin de piese auto import (senzor presiune instalatie freon ... asa i-am spus tipului de la magazin si mi l-a gasit in catalog), l-am comandat si a doua zi l-am avut. Pretul: 195 lei noi ... de schimbat se schimba foarte usor ... cred ca am zis mai sus cum ... daca n-am zis o sa mai scriu o data. Bafta multa !:icon_thumright:
     
  18. orgonaskaroly

    orgonaskaroly Moderator Staff Member

    Înscris:
    14 Oct 2007
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4
    Multumim blizzard pentru informatii, cu siguranta o sa fie de folos si pentru multi altii (ex:HerrDoc).
     
  19. HerrDoc 1st Gear Member

    Înscris:
    8 Mar 2008
    Locație:
    TARGU-MURES
    Masina:
    Audi A4 1.9Tdi-131CP
    mai mult ca sigur imi va fi de ajutor...am facut un tester si mi-a dat erroare la "high pressure sensor". Asa ca se pare ca e aceasi problema...mersi mult, sa speram ca se va rezolva la fel de rapid si usor. Din pacate mi-a mai dat si un "positive deviation" la turbina...deci s-ar cam impune o curatare.
     
  20. blizzard

    blizzard Bronze Member

    Înscris:
    3 Feb 2008
    Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A6, 2003, 1,9 TDI 131 CP
    N-ai pentru ce. De aceea suntem aici: sa ne ajutam unii pe altii.
    Cam tarziu raspund la topic, dar ai rezolvat problema pana la urma ??
     
    Sandor Marius apreciază asta.

Distribuie pagina asta