Cutia automata la Q7 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi Q7' creată de Ovidius, 29 Iun 2009.

  1. Ovidius 1st Gear Member

    Înscris:
    25 Iun 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Q7 3.0 TDI S-Line, 2009
    Succesiune frana mana, pozitie P cutie viteze la parcare

    Salut!

    In manual scrie ca atunci cand vrei sa parchezi, trebuie sa actionezi intai frana de parcare, apoi treci schimbatorul in "P".
    Stie cineva de ce trebuie actionate in aceasta ordine? :think:
     
  2. LevY

    LevY Gold Member

    Înscris:
    26 Dec 2008
    Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    Pai .... nu stiu sa iti spun care e logica ... dar si eu la cutie manuala ... mai intai trag frana de mana dupa care o bag si in viteza ..
     
  3. claudiu88 2nd Gear Member

    Înscris:
    8 Ian 2009
    Locație:
    constanta
    Masina:
    audi q7 2009
    pentru ca daca ai parcat masina in panta, si nu ai tras frana de mana, si o lasi doar pe P, atunci cand vrei sa pleci cu ea si o dai pe D sau R se scoate greu de pe P si se aude de zici ca se rupe:P
    e chiar si cum ai avea cutie manuala, parchezi masina in panta o lasi doar in viteza...si pe urma vrei sa o scoti pe liber fara sa calci ambreaju` si cred ca ai obs. ca nu merge...si daca o fortezi iese dar greu si cred ca strici ceva pe acolo:)
     
    NY Q7 apreciază asta.
  4. Johnny Bravo

    Johnny Bravo Junior Member

    Înscris:
    16 Sep 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 2.0TDI 2006
    Trebuie trasa intai frana de mana pentru ca atunci cand cutia de viteze este bagata in P si lasi frana de picior, masina sa nu se miste.

    Cand selectezi P la cutiile automate, nu este similar cu bagatul in viteza la cele manuale, adica nu motorul oprit este el care tine masina ci niste furci care blocheaza un pinion. Daca masina se misca, chiar si cativa cm, este suficient ca acele furci sa se blocheze. In cazul fericit, le poti debloca miscand masina insa se poate ca ele sa ramana blocate sau chiar sa se strice. Citesem pe vwforum un caz la un Golf parca la care s-a intamplat nasol.

    Este bine deci ca masina sa fie tinuta cu frana nu din cutie.
     
  5. bobitzu99 1st Gear Member

    Înscris:
    29 Sep 2011
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q7 , 3.0 D , 2009
    Am si eu o nelamurire. Am luat un audi Q7 , 3.0 D, de vreo 7 luni, care ulterior am aflat ca a fost dauna totala de vreo 2 ori. Masina a functionat bine pana de curand cand a inceput sa se auda un tacanit puternic in mers si un fel de fluierat, dar mai mult spre scartait.

    Este ciudat pentru ca am fost cu masina la Porsche si mi s-a spus ca este din cutie. Este posibil ca aceste zgomote sa se auda din cutie ? masina trage perfect, nu se simte nici o diferenta. :huh:
     
    Ultima editare de un moderator: 29 Sep 2011
  6. isvaly

    isvaly Gold Member

    Înscris:
    25 Aug 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,In prezent astept un A8 D4
    Este posibil sa fie rulment de presiune ceva poate fi ... dar depinde exact cum reactioneaza masina si cand face zgomot in ce perioada sau face mereu indiferent daca e pe loc sau in mers sau la schimbarea vitezei .. ?
    Depinde de multi factori .. nu poti sa iti dai cu parerea pana nu vezi exact ,..
     
  7. bobitzu99 1st Gear Member

    Înscris:
    29 Sep 2011
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q7 , 3.0 D , 2009
    Nu era de la cutie. Mi-au gasit cauza. Aveam vreo trei garnituri sparte si pe acolo pierdea aer. Mi-au dat cutia jos si abia atunci au vazut ca in cateva locuri era innegrit, si abia atunci s-au apucat sa dea mai multe jos pana au gasit garniturile care trebuiau inlocuite (masina e 2009).
     
    Ultima editare de un moderator: 4 Oct 2011
  8. gigismenn 1st Gear Member

    Înscris:
    16 Apr 2011
    Locație:
    pitesti
    Masina:
    a8,4.2 v8,2003
    bobitzu99 Cat te-a costat ?

    Am probleme la cutie de viteze la Q7 3.0 tdi - 2007.
    Smuceste cand este in un pic in panta din R in D sau din P in R sau D. Mi s-a spus ca ar fi senzorul de rotaie din cutie. Senzorul este ieftin dar problema mai grava este datul cutiei jos. Apare in bord P R N D S cu rosu, aprinse toate.
     
    Ultima editare de un moderator: 5 Noi 2011
  9. ovidiubi 1st Gear Member

    Înscris:
    13 Iun 2010
    Locație:
    Botosani
    Masina:
    a3 alh 2002
    Daca se aprinde in bord PRNDS cu rosu cel mai bine este sa it faci o diagnoza sa vezi ce are cutia , motorul si ABS-ul abia dupa poti trage o concluzie...
     
  10. gigismenn 1st Gear Member

    Înscris:
    16 Apr 2011
    Locație:
    pitesti
    Masina:
    a8,4.2 v8,2003
    am facut

    am facut diagnoza,senzoru de turatie din cutie,,de fapt calculatoru din cutie sau ceva de genu
     
  11. MLK08

    MLK08 1st Gear Member

    Înscris:
    18 Iun 2012
    Locație:
    Urziceni
    Masina:
    4,2tdi 2008
    salut. am un q7 4.2 tdi din 2008 160000 de km in bord luat de nou de mine si am o nelamurire in privinta schimbarii uleiului in cutie. Se schimba sau se completeaza uleiul la cutie.? O zi buna
     
  12. Cristi Moderator Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sunt mai multe topicuri deschise despre cutia automata pe acest forum. Citeste-le integral si o sa inveti/o sa afli mai multe despre cutia automata.

    Ca sa-ti raspund la intrebare: da, se schimba uleiul la cutia de viteze dar depinde de felul cutiei la cati Km faci aceasta operatiune.
     
  13. MLK08

    MLK08 1st Gear Member

    Înscris:
    18 Iun 2012
    Locație:
    Urziceni
    Masina:
    4,2tdi 2008
    eu nu i l-am schimbat niciodata . ce-i de la pbn miáu spus ca in cartea tehnica scrie ca nu se schimba uleiul. Nici nu stiu ce sa cred
     
  14. mark113

    mark113 2nd Gear Member

    Înscris:
    14 Dec 2012
    Locație:
    Craiovia
    Masina:
    Audi Q7
    Uleiul la cutie :thrashi: nu-i pe viata - aia au zis pe viata lor.
     
    Ultima editare de un moderator: 14 Dec 2012
  15. mario68 1st Gear Member

    Înscris:
    21 Apr 2014
    Locație:
    onesti
    Masina:
    audi q7, 3000s-line, 2008
    salut,am si eu o intrebare..la cati km.se schimba uleiul la cutia de viteze?..multumesc anticipat!
     
  16. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    Bucuresti / Italy
    Masina:
    Audi A6 C6 2.7 TDI 180 hp BPP 2005
    La 4 ani sau 60.000 km.
     
  17. MarianMaxx

    MarianMaxx Audi Expert

    Înscris:
    19 Apr 2014
    Locație:
    Italia
    Masina:
    Masina cu 4 roti si volan pe stanga
    Am si eu un audi Q7 din 2006 si acum am ajuns la 200000km.Nu am schimbat niciodata uleiul,deoarece nu mi-il considera nimeni(Italia).Singura interventie a fost sa ii sterg memoria,deoarece aceasta memorizeaza in timp stilul de condus. Trebuie doar sa introduci cheia in contact fara sa il aprinzi, apesi pedala de acceleratie timp de 30 secunde, scoti cheia, iar apoi lasi pedala.
     
    Ultima editare de un moderator: 2 Mai 2014
  18. claudiu88 2nd Gear Member

    Înscris:
    8 Ian 2009
    Locație:
    constanta
    Masina:
    audi q7 2009
    Salut,
    Am o problema la masina: când merg constant cu masina de exemplu cu 70km/h in treapta a 5-a imi joaca turometrul vreo 100 de ture si se simte si in masina. Asta face numai pe D si daca am 1.100-1.600 de ture, daca am peste nu face. Pe S sau pe manual nu face si nici daca merg cu pilotul automat. La service la Audi au dat din umeri. Am si galeria de admisie din partea soferului stricata, poate sa fie de la asta ? Merci
     
    Ultima editare de un moderator: 4 Sep 2014
  19. baddboy 1st Gear Member

    Înscris:
    14 Feb 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 4.2 quattro 2001
    DA, galeria de admisie poate provoca simptome de acest gen! Repara sau schimba galeria si se va remedia problema, daca vrei te pot ajuta cu detalii.
     
  20. Ali84

    Ali84 1st Gear Member

    Înscris:
    10 Mar 2010
    Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi Q7 3.0 TDI, 2008, Audi A8 3.0 TDI 2007
    Deci pana la urma se schimba sau nu se schimba uleiul in cutie? Ca si eu am tot 200.000 cu a mea si nu stiu ce sa fac. E normal sa smuceasca usor cand o pun pe R, am observat ca se intampla doar cand motorul este rece...
     

Distribuie pagina asta