Cutie de viteza automata la Audi Q5 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi Q5' creată de Vanssitoo, 27 Noi 2014.

  1. GunX

    GunX Gold Member

    Înscris:
    14 Mar 2012
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 2013
    Multumesc pentru raspuns! Apreciez foarte mult ajutorul pentru ca aici foarte rar vad ca apar si raspunsuri, de obicei doar intrebari. De asemenea, colegul care m-a ajutat si cu diagnoza si imi poate realiza si flashul fara scorurile de reprezentanta este audi4ever, recomand!

    Intre timp am gasit un tip care a patit ceva fff similar : http://www.audizine.com/forum/showt...rol-Module-P0613-00-032-Processor-Malfunction

    Citez solutia
    Daca este sa ma iau dupa cazul lui, se pare ca placa de baza de la cutie cu firmware 003 (cum am si eu) are aceste mici buseli pe pornire, la momentul la care el a postat acolo cea mai recenta versiunea era 005, acum exista chiar 007. Se pare ca un simplu flash de firmware rezolva problema, ma gandesc ca daca cumperi kitul prezentat de tine si vine cu softul nou, poate ai dat 1000Eur pe un update software...

    Momentan am decis sa stau cuminte, pentru ca exista un risc la orice update de firmware si nu as vrea sa mi-l asum, dar o sa-l fac daca eroarea revine sau devine deranjanta. Alta idee nu am
     
  2. biciu 2nd Gear Member

    Înscris:
    13 Apr 2012
    Locație:
    Bucharest
    Masina:
    Audi Q5, 2.0TDI CGL, 2011
    Problema ce se rezolva cu achizitionarea kitului de mechatronic pare sa fie doar la modelele non-face lift. Cele FL (fabricatie dupa 2013), cum are si GunX, nu mai au problema asta, deci nu cred ca un kit din ala ar fi reprezentat solutia pt el.
     
  3. BRT

    BRT 6th Gear Member

    Înscris:
    6 Apr 2008
    Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    Audi Q5 2.0 2012
    Tot ce se poate. Eu detin un model 2011.
     
  4. GunX

    GunX Gold Member

    Înscris:
    14 Mar 2012
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 2013
    Am investigat si am firmware tot cu 003, intre timp a aparut si versiunea 007. Am abadonat insa rezolvarea, mi-e putin jena sa-mi fac flash-ul ala si daca nu ma simt nevoit, as mai amana la infinit :) eroarea nu a mai aparut, a fost probabil ceva intamplator.
     
  5. Alexbeje1988 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Dec 2017
    Locație:
    Resita
    Masina:
    Q5
    Buna! Am o problema la cutia de viteza a unui Audi Q5 2.0 Tdi , tip cutie MSJ , nu imi apare nici o eraoare in bord, nici la testarea cu VAG, in mers schimba normal , dar cand incetinesc , si masina ajunge la 5-6 km/h , se aude o galagie, ca o ratare a vitezei, iar uneori pe loc cand mut maneta din P in R in D se aude acelasi zgomot ! Precizez inca o data ca in mers nu face nici o problema si nici martori aprinsi nu am !!! A intampinat cineva aceasta problema?? Multumesc anticipat!!
     
  6. Dragos D.

    Dragos D. 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Noi 2017
    Locație:
    Munchen
    Masina:
    Audi Q5, 2.0TFSI, 2009
    Masina este un Q5 2.0T benzina 02/2009, cutie automata . Nu am nici o erroare in bord si masina merge perfect. Numai ca in momentul in care sa zic merg cu 70-80km la ora in modul Drive si accelerez brusc sau mediu sa zic asa se simte o "zguduitura" in partea din fata. Specific ca doar in intervalul 80km - 100km se intampla asta. A mai avut cineva problema asta sau imi poate da un sfat. Multumesc!
     
    Ultima editare: 17 Dec 2017
  7. vali2017 1st Gear Member

    Înscris:
    5 Ian 2018
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q5 2017
    Salut,
    Am si eu un Audi Q5 2017 si am urmatoarea problema la cutia de viteza stronic. In momentul cand plec de pe loc se acceleraza putin si nu pleaca, iar in momentul cand pleaca smuceste de parca iti da senzatia ca nu se cupleaza cutia cu motorul. Asta se intampla intr-o fractiune de secunda si nu mereu. Masina este noua, are aprx 800km. Are cineva idee ce ar pute fi?
    Multumesc!
     
    marmureanuweb apreciază asta.
  8. Cristi Staff member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sigur nu are nimeni idee. Masina fiind noua eu mergeam direct la garantie la dadeam cheile si sa se spele cu ea pe cap. Nu o luam de acolo pana nu se rezolva inclusiv cu schimbare cutiei daca este cazul. Sincer vorbesc.
     
  9. vali2017 1st Gear Member

    Înscris:
    5 Ian 2018
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q5 2017
    Ok. Multumesc. Am facut deja programare.
     
  10. Cristi Staff member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cel mai bine, fiind noua si in garantie. Vezi ca o sa inceapa cu texte ca de exemplu: "asa face toate" :) pe urma o baga pe aia ca nu stii sa mergi tu cu masina si termina apoteotic ca nu se poate schimba in garantie ca nu are nimic cutia si functioneaza foarte bine.
    La ultima ii ameninti si tu frumos cu un proces pentru inselarea bunei credinte si vanzarea unui produs neconform si pe urma sa vezi cum schimba cutia imediat. Bafta.
     
  11. alintorba

    alintorba 3rd Gear Member

    Înscris:
    18 Feb 2014
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q5 ; 2.0 TDI Quattro ; 163CP ; 2017 ;
    Vali2017, ce cod motor ?
     
  12. Cristi Staff member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Alin, deja ai morcovul intrat asa putin, nu mult doar putin ? :)
     
  13. Vintu 1st Gear Member

    Înscris:
    22 Sep 2017
    Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi Q5, 3.0TDI SLINE
    Salut guys, am o problema poate ma puteti ajuta. Am avut o problema la o planetara(partea stanga), am comandat una noua dar cand baietii au incercat sa o schimbe, au constatat ca "tija" care vine din cutia de viteze are un joc, se pare ca o bucsa sau un rulment de acolo s-a stricat, din ce am inteles e destul de complicat ca ar trebui data jos/desfacuta cutia. Imi puteti da niste sfaturi daca se poate rezolva, sau cat de complicat e, din ce am inteles de la baieti nu sunt multi care se baga la asftel de reparatii. Multumesc!
     
  14. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    Bucuresti / Italy
    Masina:
    A6 C6 2.7 TDI (BPP) & 3.0 TDI (BMK) 2005
    Nu e deloc complicat daca stii ce trebuie facut.
    S-a mai discutat pe forum.
     
  15. MarianMaxx

    MarianMaxx Audi Expert

    Înscris:
    19 Apr 2014
    Locație:
    Trebuie sa ma decid
    Masina:
    Audi A6 4G "break" 2.0 TDI ultra 190 CP S-tronic (CNHA) 2014 "S-Line de Romania"
    De obicei acolo se invarte rulmentul in carcasa si isi face joc. Trebuie inlocuita acea carcasa... este o problema frecventa pe Q5. Nu ai specificat despre ce cutie este vorba, dar banuiesc ca este un S-tronic.
     
  16. Vintu 1st Gear Member

    Înscris:
    22 Sep 2017
    Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi Q5, 3.0TDI SLINE
    Scuze @MarianMaxx , da e un S-tronic. Ai vreo idee de costuri? multumesc!
     
  17. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    Bucuresti / Italy
    Masina:
    A6 C6 2.7 TDI (BPP) & 3.0 TDI (BMK) 2005
    Este o problema frecventa pe mai multe cutii. N-ai ce sa schimbi, la un moment dat tot isi va face joc.
    Singura solutie este sa o duci la strung sa o rectifice si sa o bucsezi dupa.
     
  18. iosifb 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Ian 2018
    Locație:
    alba
    Masina:
    Q5, 2.0 TFSI, 2009
    Salut, sunt posesorul unui Q5 2.0tfsi din 2009 s-tronic 7 trepte, 107k km, in ultima perioada(de cand a dat frigul) cand dau in marsarier la rece imi moare motorul cand las pedala de frana, ea vrea sa plece dar moare. Dupa ce moare o bag iar in P si o repornesc si marsarierul merge perfect fara probleme.
    Alt caz, daca in loc sa dau cu spatele, merg in fata(~1km) si ajung la un semafor si incetinesc, cand trece din D2 in D1 masina smuceste un pic (jerky) , dar dupa 3~4 minute de mers masina merge bine si schimba bine.
    Uleiul si filtrul din cutie au fost schimbate. Am fost la tester si nu apare nimic, nici o eroare, absolut nimic. Mecanicii or zis...alt ambreiaj, alta mecatronica, alt senzor , ...alt.... alt...alt si atunci sigur nu mai face asa :)
    Oare ce sa aiba mai exact (ca dupa mecanici mai bine dau masina), s-a mai ivit careva de problema asta?

    Ms.
     
  19. Cristi Staff member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cel mai bine mergi la reprezentanta. Daca scapi doar cu mecatronic sau doar blocul de valve sa fi fericit. Pana nu incepi sa le iei prin eliminare nu o sa rezolvi nimic. La sigur nimeni nu o sa stie. Bafta.
     
  20. iosifb 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Ian 2018
    Locație:
    alba
    Masina:
    Q5, 2.0 TFSI, 2009
    Totusi are voie ca la 100k km sa faca astfel de figuri? Si la reprezentanta dau cutia jos, pot sa imi zica tot felul de baiuri ca nu am cum sa ii combat si nici sa ii verific nu pot. Devizul sigur va fi gros, ca daor asa-i la reprezentante. Ma gandeam ca poate e ceva contact imperfect pe undeva si nu neaparat o problema mecanica.

    Am citit pe undeva ca se poate reseta cutia de viteze, cu ingnition on si apasata blana pedala de acceleratie timp de 30 secunde, se poate asa ceva?

    MS.
     

Distribuie pagina asta