Supapa / Clapeta EGR si ASV - Admisie Aer - Shutt Off - motor diesel 1.9 si 2.0 TDI la A4 B7

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de bugscata, 2 Aug 2013.

1. Bogdan A4B7

Bogdan A4B7 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B7 2.0 TDI BPW 140 CP 2007
    Vineri am programare la un mecanic care mi-a fost recomandat.acum am sa vad si ar putea fii.multumesc mult pt sfaturi si indrumari

2. Bogdan A4B7

Locație:
    București
    Masina:
    Sstie cineva ce este acesta. Pe aici imi curge putin ulei.

20160317_111327.jpg

3. daniell

daniell Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 b7 1,9tdi, AUDI A2 1.4tdi
    E valva asv, e normal sa vezi umezeala de ulei ca nu mai e etansa, vezi garnitura.

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Bogdan daca ti-a iesit garnitura aia, clapeta ASV este pa. Trebuie inlocuita clapeta. Nu ai ce garnitura sa cumperi pentru ca nu exista de vanzare. Iti trebuie alta clapeta noua. Citeste acest topic integral. Bafta

5. Bogdan A4B7

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc mult de sfat.cat ar costa una??? Ce parere ai avea de una SH???

6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Si asa sunt destule probleme cu aceasta clapeta, tu mai si inclini spre una SH ?
    Pretul de reprezentanta nu ti-l mai zic, dar cumpara una aftermarket marca VDO (asta vine si OE).

Daca ti-ai fi trecut in profil motor/cod motor ti-as fi dat un cod si un pret.

ionuk5 apreciază asta.
  7. Bogdan A4B7

Locație:
    București
    Masina:
    Am fost la mecani cu ea si mi-a spus asa cum ati spus si voi trebuie ca schimbat ASV. Unul aftermarket este in jur de 900 de lei si cel original am vazut ca este in jur de 1.600 lei. Cam mare diferenta de pret. Nu stiu ce sa fac, dacat sa cumpar unul aftermarket si la cateva luni sa cada iarasi mai bine mai strang ceva bani si cumpar unul original. Ce parete aveti de cel aftermarket ?

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Bogdan te mai intreb odata si pentru ultima oara: ai citit topicul asta integral ? ASV-ul / Clapeta de Shut Off este Siemens-VDO asa ca tu cumpara marca asta care este identica si acceasi cu ce ai pe masina. Eu am ASV schimbat pe masina marca Siemens -VDO care l-am cumparat in 2014 cu 900 lei. Clapeta AfterMarket VDO are polizata sigla Audi. Respecta titlul topicului si nu mai scrie mesaje care nu au legatura cu acest topic. In consecinta mesajul tau a fost editat.

9. Bogdan A4B7

Locație:
    București
    Masina:
    Imi cer scuze ca v-am zapacit. Am fost putin cam speriat. Merci mult pentru sfaturi

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Codul clapetei este 03G 128 063 J si te sfatuiesc sa o iei din link-ul de mai jos, mai ieftin nu cred ca ai sa gasesti. La "Producator" alegi VDO, ai sa vezi ca au si OE dar este doar carcasa. :)
    Te scuteste si de transport, avand sediu in Bucuresti.

http://www.epiesa.ro/cautare-piesa/?find=03g128063j

Ene Lucica bună și Mihai Daniliuc apreciază asta.
  11. Bogdan A4B7

Locație:
    București
    Masina:
    Am inteles am sa fac comanda maine.mersi de ajutor..

12. XanderX

XanderX 2nd Gear Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A4 - B8 (2012) , 2.0 TDI , 177 cp.
    Aici la capitolul acesta am avut si eu o problema cu care mai sint in dilema . achizitie mai noua aprox 1 luna ( Audi A4 -B7(2007),2.0 TDI , cod motor BRD , 170 cp )
    verificind-o la service au depistat ca supapa EGR este obturat/inchis cu o placuta si scos faptic din functiune ( efectuind testerul care si a confirmat acest lucru ca fiind defect - aparut si martorul check pe bord ).
    S-a demontat de pe masina EGR-ul si defectiunea era ca clapeta era desprinsa de pe Axul lui si misca liber ( adica nu era fixa pe ax ,parca ar fi fost desprinsa din stantarea/presarea de fabrica ) ,si nu era defect din partea electrica .
    Binenteles ca atunci am incercat repararea acesteia prin punctarea pe pozitie a acesteia prin sudura ( nu stiu daca e corect acest lucru sau nu ,s-au daca sa pus pe pozitia originala 100 % corect s-au nu pt.ca la ochi nu e de fabrica si poate nu lucra la parametri optimi !!! dar am incercat tutusi ) .prima incercare a fost cu esec ,pt,ca la doua zile a cedat sudura .
    Am mai repetat asta inca o data mai insistent cu sudura si asa merg cu ea de o saptamina si nu vad vreo schimbare in rau . Merge si trage bine acum .
    Intrebarea ar fi ca e corect acest lucru sau mai bine sa-l schimb cu unul nou ( oare reparatia asta nu ar duce la alte consecinte mai grave ? Am facut si testul pe Vag dar nu mai da eroare la EGR . ) .

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    EGR-ul cand se strica la masina ta se inlocuieste cu altul nou. Nu se curata si nu se fac alte artificii ca suduri sau mai stiu eu ce altceva. S-a mai mentionat asta in acest topic. Citeste si tu integral topicurile in care vrei sa scrii, inainte sa scrii, pentru ca ne repetam inutil cu aceleasi mesaje/raspunsuri. O zi buna.

14. XanderX

XanderX 2nd Gear Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Atunci mai bine il inlocuiesc pt.ca am si achizitionat deja unul nou modelul acesta http://www.epiesa.ro/supapa-egr-aud...o-408-275-002-001z/19844/10651/piesa-2070836/ . si nu risc sa mi se intimple alte cele :(
    miine trebe sa dau raspuns la magazin daca pastrez/ramin cu cel nou sau il returnez la magazin avind un bun prieten acolo si mi-a dat citeva zile sa decid daca il pastrez pt.ca am discutat cu el despre reparatia facuta cu cel vechi .
    Am mai cumparat si o garnitura ca acesta http://www.ebay.fr/itm/GENUINE-AUDI-DIESEL-EGR-SYSTEM-PIPE-GASKET-03L131547D-/321972986966
    mersi si atunci il montez pe masinuta si sper ca am luat modelul/marca corect al EGR -ului

Ultima editare: 2 Mai 2016
  15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    VDO este si cel OE. Ai facut bine ca ai luat si garnitura, dar daca nu ma insel, iti mai trebuiau 2 garnituri.

16. XanderX

XanderX 2nd Gear Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    care ar fi celelalte ? pt,ca le cumpar si acelea .Eventual un link sau cod ar fi de mare ajutor
    mersi inca odata .

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Topicul asta l-ai citit integral ?

18. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Roaga un coleg cu ETKA sa iti dea codurile daca ai citit topicul si nu sunt, mie nu imi functioneaza momentan.

19. Mihai32 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 2.0 TDI BRD, 2007
    Salut comunitatea cu ocazia primului meu post.
    Recent, am avut niste probleme cu masina mea: Audi A4, 2.0 TDI B7 125 kw, 2007; totul pare sa se transforme intr-o telenovela.

Pistonul nr. 4 gaurit din cauza in uleiului introdus in admisie de un turbo stricat; schimbat piston, segmentare totala, reconditionat turbo, curatat egr. Toate bune si frumoase, masina tragea, in schimb imi tot aparea in bord martorul Check Engine, cu eroare pe EGR.

Cei de la service ma suna si imi spun ca e posibil ca EGR-ul sa fie stricat, si ca o sa mi-l anuleze fizic, cu o tablita pusa pe canalul gazelor de evacuare, inaintea lui. Ii dau ok-ul, se face treaba asta, ia altcineva masina in locul meu de acolo, eu nu eram in zona. Masina merge bine, trage.

Dupa 200 de km parcursi, se aprinde iar check engine in bord, eroare intermitenta pe egr. La rece, trage bine, la capacitatea ei de 170 de martoage. Dupa ce se incalzeste, are cuplu continuu doar intre 2500-3000, iar dupa ce trece de 3000, trage in suturi. Innebunesc, ajung la concluzia ca nu am nimic de pierdut si scot tablita aia de la egr, care obtura gazele de evacuare. Masina trage bine, cuplul e continuu, dar pare sa fi pierdut un pic din putere. In tot acest timp, martorul check engine a stat aprins, cu eroarea intermitenta pe EGR.

Acum, dilema mea: sa inlocuiesc supapa EGR, sa sa incerc sa o anulez de tot, atat fizic cat si software?

Dupa cum vad eu:
    Dezavantaj: In privinta anularii, un coleg de-al meu, mecanic la o reprezentanta Audi din Brasov mi-a spus ca acolo este implicat si un racitor de ulei si nu ar fi prea indicat.
    Avantaj: motorul primeste aer proaspat, nu se mai murdareste admisia, si am un mic castig de putere.

Ce credeti ca ar trebui sa fac ?

20. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Audi A4 Avant B8, 2015, 2.0 TDI, CNHA, 190 CP, Quattro, S-tronic
    eu din cate stiu la brd 125 kw 170 cp egr-ul este fara racitor de ulei, doar la modelele mai noi sunt si cu racitor de ulei, iar pretul egr-ului este de 3 ori mai mare....
    si eu am aceeasi dilema, sa inlocuiesc egr-ul sau sa-l anulez? mentionez ca pe tester nu am nici o eroare, motorul se opreste lin, masina trage foarte bine in toate treptele doar ca intre 1800-2000 rpm intrerupe scurt, problema a mai fost intalnita si de alt coleg ce avea aceleasi simptome ca si mine, iar dupa inlocuirea egr-ului au disparut intreruperile...
    multumesc!

Distribuie pagina asta