1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

High Beam Assist la Audi A4 B9 (8W)

Discuție în 'Audi A4 B9 (2015 - prezent)' creată de niccoo, 10 Aug 2018.

  1. niccoo

    niccoo 2nd Gear Member

    Înscris:
    28 Feb 2008
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4 8W2 B9, 2016
    Asa se poate activa High Beam Assist la un audi a4 B9!

     
    bgd.radu apreciază asta.
  2. MajeStik

    MajeStik 5th Gear Member

    Înscris:
    11 Dec 2017
    Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    A4 B9 2017 2.0 TDI
    O codare gasim ?
     
  3. Bogdan123

    Bogdan123 6th Gear Member

    Înscris:
    30 Mar 2014
    Locație:
    Mioveni - Argeș - ROMÂNIA
    Masina:
    Audi A4 B9, cod motor DETA, an 2018
    Da. Eu am codat HBA la A4 B9 urmind pasii descrisi pe Stemei.de si folosind o interfata VCP originala. Functioneaza perfect.

    Sent from my HTC U11 using Tapatalk
     
    Morar Raul apreciază asta.
  4. vibeup

    vibeup Silver Member

    Înscris:
    1 Mar 2015
    Locație:
    Stuttgart
    Masina:
    A3 8Y 2022, 2.0TFSI Quattro
    bobalex18 și MajeStik apreciază asta.
  5. MajeStik

    MajeStik 5th Gear Member

    Înscris:
    11 Dec 2017
    Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    A4 B9 2017 2.0 TDI
    Am activat si eu la mine (vcds care nu e original) folosind pasii de mai sus, a functionat in sensul ca pe bord imi apare acel martor cu auto headlight insa n am apucat sa testez sa vad in ce fel functioneaza. Revin.
     
    bobalex18 apreciază asta.
  6. Tutu Ionel 1st Gear Member

    Înscris:
    22 Oct 2019
    Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4 B9 quattro
    salut baieti. Sunt nou aici. Am o mica problema legata de functia High Beam assist. Am incercat azi sa fac pasii de mai. sus dar undeva am gresit si nu imi mai. functioneaza semnalizarea fata. Masina are faruri Led (nu matrix). Rugamintea mea este daca are cineva a4 cu faruri led si poate face o poza la 09 Central electrics byt 4 si byt5 pt a vedea ce am gresit la selectiile facute. Va multumesc frumos!
     
  7. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ai facut o mare prostie. In 09 Centrala electrica si mai departe in Adaptari dupa ce bagi codul de Login sunt peste 2.500 - 3000 de codari si cele mai multe nedocumentate adica nu se stie ce fac, ce rol au, ce se schimba la masina si asa mai departe. Da, vezi si citesti bine. Cum crezi tu ca se va nimeri cineva cu exact aceleasi codari care le-a avut masina ta ?

    Acum trebuie sa o aduci la stadiul initial si asta se face doar on-line cu fabrica. Se numeste parametrizare.

    Cand va mananca undeva asa va trebuie: sa suportati consecintele prostiei facute. De asta cand nu ne pricepem trebuie sa apelam la profesionisti care doar asta fac adica "umbla si se joaca" cu VCDS, ODIS, VCP, VS-PC si altele si trebuie sa platim indiferent cat face daca vrem sa dormim linistiti.
     
    djxme200 și marcelush apreciază asta.
  8. djxme200

    djxme200 Silver Member

    Înscris:
    31 Ian 2011
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B9 avant, 2.0tdi, quattro, 2016 Ex A8, 3.0TDI, 2006, B&O
    Cristi are mare dreptate, si eu imi cumparasem o interfata ODIS si am vandut-o cand am vazut cate se pot intampla. Prefer sa apelez la cine se pricepe sau sa imi iau o interfata cu codari "automate".
     
  9. Tavvi 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Sep 2019
    Locație:
    Nasaud
    Masina:
    Audi a4 2016 2.0
    Salut , stie careva o codare pentru functia “high beam assist “( schimba automat faza lunga in faza scurta in momentul in care din fata se aproprie alta masina )?
     
  10. kimdiesel

    kimdiesel 2nd Gear Member

    Înscris:
    14 Iun 2019
    Locație:
    București
    Masina:
    A4, 2.0 TDI, 2016, cod motor DETA
    Eu am Matrix, nu stiu la celelalte cum este. Codarea este in centrala electrica, nu o stiu pe dinafara.
    Incearca asa:
    Unit 09
    Coding
    Byte 5, activate Bit 0, Bit 5 and Bit 6

    Unit A5
    Coding
    Byte 21, activate Bit 5

    Schimba automat in sensul ca stinge fasciculele de lumina in functie de ce ai in fata, indiferent de sensul de mers, adica nu ii orbesti din spate pe cei care circula in fata ta. Deci uneori ai faza mare la capacitate maxima, alte ori ai aprinse doar anumite parti din ea sau deloc, in functie de trafic.
    Ce nu imi place: nu face diferentiere intre luminile altor masini si luminile inconjuratoare cum ar fi stalpii de iluminat. Când mergi pe o straduta mai intunecata si in fata e un amarata lumina de la un stalp, iti stinge faza mare :)
     
  11. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Tavvi daca ai fi citit acest topic ai fi aflat. Acum am facut o concesie si ti-am mutat mesajul unde trebuia sa citesti dar data viitoare mesajele scrise aiurea si care se repeta vor fi stesre direct si fara explicatii.
     
  12. RobertHEH 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Aug 2020
    Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi, a6, an 2013
    Salut. Intampin si eu o problema la un audi a6, an fab 2014. Imi apare mesajul de eroare AUDI ADAPTIVE LIGHT - system fault, urmat de MAIN BEAM ASSIST . Nimeni nu ii da de cap, mesajul nu poate fi sters . Am schimbat de curand parbriz, poate fi asta un motiv? Ce sfaturi imi puteti da?
     
  13. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sa faci diagnoza.

    Se merge la electrician auto profesionist, nu un agarici si la care tu nu ai fost. Cine are diagnoza trebuie sa cunoasca ELSA si ETKA pe de rost si sa fie si un bun electrician auto care are scule si care stie sa-ti desfaca masina si sa rezolve problema adica stie exact de unde este eroarea si cum o remediaza, nu numai ca o ai.

    Am mai spus, o diagnoza competenta nu inseamna doar citirea codurilor de eroare. Cine nu indeplineste conditiile astea are degeaba diagnoza aia daca el doar iti arata cu degetul ca ai o eroare dar nu iti si rezolva problema.
    Pentru problema ta Nu mecanicul face diagnoza ci electricianul.

    Un forum functioneaza in felul urmator: dupa ce ai facut tot ce era de facut (diagnoza, reparatii, demontare, inlocuire piese defecte cu alte piese noi si originale, curatare senzori si asa mai departe) si ai epuizat toate solutiile, atunci cand ai probleme, citesti si intrebi pe forum. Tu ai procedat exact invers.

    Ulterior trebuie sa scrii si sa spui cum ai rezolvat o problema pentru ca un forum asa se construieste, nu pe intrebari ci despre cum am rezolvat o problema. Bafta.
     
    Marcel moa apreciază asta.
  14. Oudi

    Oudi Bronze Member

    Înscris:
    9 Oct 2015
    Locație:
    Bihor - Oradea
    Masina:
    Audi A4 B9 quattro 2.0 DETA
    Unde ai schimbat parbrizul? Imposibil sa nu ii dea nimeni de cap. In cazul tau cred ca trebuie sa recalibrezi farurile cu aparat special la o reprezentanța audi!
     
  15. djxme200

    djxme200 Silver Member

    Înscris:
    31 Ian 2011
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B9 avant, 2.0tdi, quattro, 2016 Ex A8, 3.0TDI, 2006, B&O
    Senzorul de lumina/stergatoare functioneaza normal? Am patit la A8 dupa ce am schimbat parbrizul (cu non-OE) si dupa aceea nu mai functiona bine senzorul respectiv. Am fost la reprezentanta si mi-au explicat ca parbrizul non-OE are alta culoare si trebuie recalibrat senzorul respectiv pe culoarea parbrizului de pe masina.

    Sper sa te ajute. Sa ne spui cum s-a rezolvat.
     
  16. spartan

    spartan 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Ian 2009
    Locație:
    Valenii de Munte
    Masina:
    A4 B9 Avant Quattro, 2.0 140 kW, 2016
    Dragi colegi,
    Recunosc, stau ca prostul în fața mașinii. Nu am reușit să activez funcția de schimbare automată a fazei lungi. Dar cred că prostul nu sunt eu, ci idioții de la Audi care au făcut o chestie simplă să fie super complicată. Am avut și un B8 care schimba automat faza lungă, la B9 zici că îți trebuie facultate să faci chestia asta. Am găsit un video pe youtube, am urmărit și clipul din acest topic, dar nu reușesc ce ar trebui să fac pentru a activa această funcție.

    Am citit și manualul, selectorul pentru lumini este clar pe AUTO, am avut și un B8 Avant Allroad 2010 la care funcționau farurile ok deci cunosc sistemul cât de cât. Din manual reiese că atât pe manual cât și pe automat, împingi maneta în față și gata. Da, împing maneta și trece de pe faza scurtă pe lungă și atât, fără să apară simbolul de fază lungă și AUTO dedesubt. Bănuiesc că mașina are această funcție. în manual scrie că se poate activa și dezactiva dar nu am reușit până acum să înțeleg ce trebuie să fac. Mulțumiri anticipate dacă mă poate ajuta cineva.
     
  17. marcelush

    marcelush Banned

    Înscris:
    22 Feb 2016
    Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4, B9, (DETA), S-tronic, 2.0 tdi, 190cp, quattro
    Pai - nu poti sa o activezi ziua - o activezi noaptea. Dai din maneta, dinspre volan, catre bord si apare simbolul de far, cu text AUTO scris sub simbol. Va fi de culoare alba. Nu functioneaza instantaneu ci dupa o vreme - probabil ca isi face niste teste, reglaje de senzori, luminozitate and shit
    inca o data - nu merge ziua - doar noaptea, pe intuneric si daca nu ai lumini puternice in fata

    Cand se activeaza si funcioneaza, atat simbolul cat si textul auto se fac de culoare ALBASTRA
    Conform manualului - asa am aflat si eu ca una dintre premise e sa ai selectorul de lumini pe AUTO - vezi atasat pagini din carte unde explica exact ce sa faci.

    L.E.:

    Din ce spui tu aici, reiese faptul ca nu ai aceasta opțiune pe masina. Tu bănuiești doar ca o ai... dar te rog sa afli sigur pentru ca discutam degeaba in continuare
     
  18. vibeup

    vibeup Silver Member

    Înscris:
    1 Mar 2015
    Locație:
    Stuttgart
    Masina:
    A3 8Y 2022, 2.0TFSI Quattro
    La mine merge perfect, singura treaba urata este atunci cand vrei s-o dezactivezi trebuie sa dai putina faza lunga.
     
  19. marcelush

    marcelush Banned

    Înscris:
    22 Feb 2016
    Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4, B9, (DETA), S-tronic, 2.0 tdi, 190cp, quattro
    De ce vrei sa o dezactivezi? E automata
     
  20. spartan

    spartan 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Ian 2009
    Locație:
    Valenii de Munte
    Masina:
    A4 B9 Avant Quattro, 2.0 140 kW, 2016
    1. Am masina doar de 3 săptămâni, încă nu am apucat să o cunosc foarte bine, e posibil să nu aibă funcția asta, dar...
    - în setări îmi apar cele 3 poziții: devreme-mediu-târziu
    - poate greșesc, pentru că nu am văzut cum e la alte mașini, dar par a fi faruri led (nu Matrix), pe fiecare parte sunt 4 blocuri de lumini plus proiector plus farul cu lupă din exterior... la o astfel de mașină să nu fie oare și această opțiune?
    - mi se pare corect să poată fi și dezactivată, la B8 uneori nu își făcea treaba bine și trebuia să schimb manual ca să nu orbesc partenerii de trafic, sau mergeam pe un drum izolat și mă ținea pe faza scurtă, iar eu voiam pe cea lungă.

    P.S. La mine, simbolul de far nu apare pe consola centrală, ci în partea din stânga a cadranului din dreapta, cel cu vitezometrul. La voi este așa sau ca în clipul din deschiderea topicului?
     
    Ultima editare: 5 Sep 2020

Distribuie pagina asta