1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Propuneri diverse pentru imbunatatirea forumului si probleme diverse privind forumul

Discuție în 'Pareri, sugestii, observatii' creată de micu, 26 Iul 2007.

  1. Mitiy

    Mitiy Silver Member

    Înscris:
    2 Ian 2014
    Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi A6 C7 3.0TFSI 2012
    Nu dau cu “hate” și nu instig in niciun fel la ură, dar din cauza regulilor uneori poate prea stricte, cele mai frumoase proiecte de pe forum au dispărut, iar unii membri au fost reticenți in a-și prezenta noile proiecte.
     
  2. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Eu zic sa ne oprim aici cu privire le cele discutate mai sus. S-a inteles ce ati dorit sa spuneti / mentionati / comunicati. Multumesc pentru intelegere.
     
    MDU apreciază asta.
  3. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    “-Orice reclamatie impotriva unui moderator trebuie adresata unui administrator (PM/E-MAIL).
    - In orice situatie neacoperita specific de prezentul regulament, administratorii forumului au intotdeauna ultimul cuvant.”


    Cum se poate lua legatura cu administrator/moderator in momentul in care esti banat abuziv ? Nu se poate, trebuie sa astepti sa treaca perioada ban-ului.

    Atat mie cat si lui @borsy ni s-a pus pumnul in gura, am fost trimisi sa citim regulamentul si banati.

    Daca tot am fost “amendati”, am avea buna placere sa stim si pe ce motiv, nu doar ca “asa a crezut de cuviinta moderatorul respectiv”.
    Bineinteles, daca este cu putinta, pentru noi, “umilii saci de cartofi”.
    Si nu este o cerere, este pur si simplu o regula de bun-simt si o informatie utila pentru a sti unde s-a gresit si a se avea in vedere pe viitor.

    Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca vom fi banati daca un moderator prefera Castrol iar alti utilizatori recomanda alt produs (strict exemplu, valabil pentru orice alta comparatie) ?
    Daca da, aduceti-ne la cunostinta pe ce produse, aparatura, proceduri, etc. trebuie sa mergem si ca niste “copii cuminti” o sa ne conformam in a recomanda strict cele decise.

    Cum se face ca doar tu Cristi esti aproape non-stop aici, corectezi mesaje, muti topicuri, iti joci rolul si ceilalalti sunt moderatori doar cu numele ?
     
    lowlife, jax și Mitiy apreciază asta.
  4. MDU

    MDU Gold Member

    Înscris:
    30 Oct 2017
    Locație:
    București
    Masina:
    A4 quattro, 2.0 TDI CGLC, 2014
    Nici eu nu vreau sa dau cu hate dar mi se pare comic cum pe unii, care sunt membri de atatia ani pe forum, nu prea i-a interesat subiectul ban-ului pana acum. Probabil ca a devenit interesant de-abia in momentul in care li s-a aplicat lor un ban. :)
    Au fost multe cazuri cand colegi de pe forum si-au luat ban pentru diverse lucruri scrise, asa a fost tot timpul, nu e ceva nou. Poate ca toti au avut motivele lor sa se simta neindreptatiti, dar nu am vazut sa fie sprijiniti de colegii mai vechi cand isi luau ban, ba chiar din contra uneori. Deci nu inteleg de ce ne-ar mira acum unele lucruri.
    Eu cand m-am inscris pe forum m-am invatat cu felul in care functioneaza, cu bune si cu rele.
    Dupa parerea mea, daca alegi sa ramai pe forum, trebuie iti asumi asta din start.
     
  5. TalosCosmin

    TalosCosmin Platinum Member

    Înscris:
    12 Feb 2013
    Locație:
    Sălaj
    Masina:
    A4 B5 Avant Facelift, AJM , fab. 2000
    Ce spui tu e la modul general din punctul meu de vedere. Nu e tot una sa banezi cei mai activi si cam singurii oameni care iti sar in ajutor versus oameni care isi prezinta masina si nu aduc un aport comunitatii.
    Personal nu imi aduc aminte ca cineva vechi care aducea un aport comunitatii sa fie banat. Multi stau in umbra sau nu mai scriu pe forum decat foarte rar.

    In ultima perioada, numaram pe degetele de la o mana persoanele care ajuta comunitatea. Primii sunt @Cristi si @audi66 , mai sunt vreo 3-4 colegi care sar in ajutor dar mai rar. Ei, ce ar fi sa fie banati cu totii ? Asa-i că, cei noi veniti vor pune intrebari fara raspuns deoarece ceilalti, inclusiv eu, nu suntem in masura sa ii ajutam ? Deci linistit ceilalti isi pot lua ban pentru ca suntem aici doar sa citim.
     
  6. MDU

    MDU Gold Member

    Înscris:
    30 Oct 2017
    Locație:
    București
    Masina:
    A4 quattro, 2.0 TDI CGLC, 2014
    Conceptual vorbind ceea ce propui tu este un tratament diferentiat in functie de cat de valoros este perceput un membru. Adica, ceva care tot implica o doza consistenta de subiectivism (pentru ca numarul de postari in sine nu reflecta neaparat 'valoarea'; poti sa ajungi la rang de expert pe forum postand doar in subiectele taranisme si poze funny. Nu fac aluzie la cazul de fata, vorbesc teoretic - e o posibilitate).

    Referitor la remarca 'sa fie banati toti' mi se pare ca exagerezi, nu mi s-a parut ca are cineva ceva cu membri cu experienta, statistic vorbind cred ca aceasta categorie de membri sunt rareori banati.
     
  7. TalosCosmin

    TalosCosmin Platinum Member

    Înscris:
    12 Feb 2013
    Locație:
    Sălaj
    Masina:
    A4 B5 Avant Facelift, AJM , fab. 2000
    Ai facut o afirmatie , dar n-ai venit si cu un exemplu concret. Eu ti-am raspuns prin doza mea de subiectivism deoarece eu impart forumul in doua categorii: pers. care au cunostinte si ajuta la randul lor(cristi,audi66, borsy, ovidiutm , nucugheri, CB927MF etc..aici mai sunt dar nu le stiu la toti nickname'ul) si pers. care au nevoie de sfaturi (restul colegilor).
    Eu nu ma uit la titlu dobandit ci in ce topicuri activeaza si ce informatii utile scriu.

    "pentru ca numarul de postari in sine nu reflecta neaparat 'valoarea'; poti sa ajungi la rang de expert pe forum postand doar in subiectele taranisme si poze funny" - nu cred ca s-a adus in discutie asa ceva si nici nu era loc de interpretari. :laugh:

    Cat despre exagerarea mea cu "sa fie banati cu totii" nu prea are cum deoarece borsy care e acum banat(carui motiv?) si audi66 ( carui motiv? ) restul sunt moderatori si putin mai inactivi. Nu era o afirmatie ci un semnal de alarma, ca sa relatez unde se va ajunge daca o discutie in contradictoriu nu este acceptata, chiar daca audi66 cu cata au avut-o in privat.:p

    Ps: n-am vazut vreun cont inactiv banat. Normal ca doar cei activi si vocali risca sa ia ban.
    Ps2: fara un motiv real , ban'ul tot o forma de subiectivism este.

    O zi faina. Eu ma opresc aici.
     
    Ultima editare: 10 Mai 2021
  8. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    A doua oara mentionez: incetati discutiile cu privire le acest subiect. S-a inteles ce ati vrut sa mentionati / spuneti. Multumesc pentru intelegere.
     
    TalosCosmin apreciază asta.
  9. jax 5th Gear Member

    Înscris:
    13 Iul 2010
    Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 B9 S-line, 2.0 TFSI (CYMC) 252 CP
    Nu inteleg de ce nu se ofera explicatii. Normal ar trebuie sa fie totul transparent fata de comunitate. Si asa nu s-ar mai genera discutii.
     
  10. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cine da BAN userilor ofera sau nu explicatii dar acele explicatii nu se publica pentru toata lumea ci doar celui BAN-at i se ofera sau nu explicatii.
    In general cand esti BAN-at stii de ce si ai foarte habar de ce ai primit acea penalizare dar ca o meritai sau nu, asta este alta discutie.
    Daca acel moderator (atentie nu dati cu pietre in toti moderatorii :)) asa a considerat de cuviinta sa procedeze este alegerea lui.
    Si noi ne certam la propriu intre noi ca si moderatori si nu suntem de acord cu unele "corectii" aplicate dar odata luata o masura ea nu mai poate fi indreptata.
    Unii useri trimit si scriu mesaje pe care voi nu le vedeti sau nu apucati sa le vedeti si automat ei sunt penalizati pentru ceea ce fac.
    Lucrurile si faptele sunt mult mai complicate uneori decat credeti voi si vedeti voi, (sunt amenintari, jigniri aduse comunitatii si membrilor, jigniri si insulte la adresa membrilor si staff-ului si asa mai departe). Printre noi ca si membrii sunt foarte multi "dusi cu capul" care nu se pot controla din punct de vedere emotional si social si nu pot gestiona o situatie de fapt si de drept si iau uneori lucrurile sub o nota personala cam si cum cineva ar avea ceva personal cu ei.
    De aici incep cu amenintarile jigniri, mesaje aici pe forum si telefonice (unii dinte ei) si asa mai departe. Asa ca unii care sunt BAN-ati definitiv si au disparut de pe forum chiar si-au cautat-o cu lumanarea. Incetati aici cu aceste discutii. Nu suntem aici pe mizeriai aia de facebook si acest forum este un forum tehnic nu despre nedreptati sociale si/sau inechitati sociale. Multumesc foarte mult pentru intelegere.
     
    MDU apreciază asta.
  11. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Perfect de acord, daca asa functioneaza, nimic de zis.

    Dar deciziile moderatorilor cine le verifica, sa se asigure ca sunt luate in interesul forum-ului si nu in interes personal ?

    Si in caz ca se stabileste ca un anume moderator a actionat in interes propriu, ajunge sa suporte o mustrare sau o penalizare ?

    Inteleg ban pentru injurii, limbaj inadecvat, etc.
    Dar ban pentru ca nu sunt de acord cu aparatul folosit pentru un schimb de ulei al cutiei de viteze este de noaptea mintii.
     
    waf apreciază asta.
  12. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    @audi66 ai numarul meu personal de telefon. In plus iti ofer eu toate explicatiile posibile si imposibile :) dar te rog sa te opresti aici. Ai primit explicatii si prin PM de la mine. Multumesc pentru intelegere
     
  13. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Este de ajuns Cristi, nu am nevoie de mai multe clarificari, m-ai lamurit in orice privinta.

    Am inteles cum functioneaza lucrurile si o sa ma comport in consecinta.

    Multumesc si eu pentru atentia acordata.
     
  14. waf

    waf Platinum Member

    Înscris:
    15 Apr 2012
    Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Acelasi lucru l-am mentionat si eu acum cateva saptamani, reformulata putin diferit, tot pe acest topic.
    Ce sugerasem era similar cu ce se intampla pe alte forumuri mult mai mari si era un sfat constructiv, nicidecum ca as acuza sau proteja pe unul sau pe altul din toata povestea asta.
    Sunt contrariat de unele chestii scrise pe aici: cum este posibil ca un moderator care a BAN-at pe cineva sa fie considerata exclusiv alegerea lui fara a se mai putea reveni asupra deciziei ? Daca vin restul de moderatori si analizeaza (ma astept obiectiv nu pe prietenii ca intre moderatori) si stabilesc ca nu trebuia sanctionat, nu se poate schimba nimic ? Inseamna ca vorbim impreuna si ne intelegem separat.

    Trecand peste acest aspect, ce este mai grav, insa nimeni care are acces la statistica nu doreste sa recunoasca, este ca a scazut foarte mult calitatea forumului in ultimii ani (din diverse motive) si nu vad nicio directie pt a remedia ceva in acest sens, ci dimpotriva. Poate suna dur, dar multi vinovati pt acest aspect sunt chiar cei au puterea de a lua decizii. Nu cred ca e o noutate faptul ca forumul e oarecum sabotat de grupul de pe whatsapp (ca sa si exemplific: daca vrei sa fi informat in legatura cu intalnirile membrilor, da nu esti pe grupul de whatsup, degeaba folosesti sectiunea dedicata).

    In speranta ca nu se va edita sau sterge post ul, chiar m as bucura sa facem ceva astfel incat sa mai fie forumul ca acum cativa ani.
     
    boresque apreciază asta.
  15. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Am rugamintea sa nu mai judecati voi unde ajunge si spre ce directie se indreapta acest forum. Nu va priveste pe voi acest lucru.
    Sunteti aici pentru a va informa cu privire (ce include mai multe aspecte) la masinile pe care le detineti si atat.
    Nu va aflati aici pentru socializare sau consiliere psihologica de specialitate. Cred ca nu intelegeti asta si va da cu virgula.

    V-am spus sa incetati cu aceste discutii iar daca sa iau masuri pentru ca nu respectati ce vi se spune sau vi se sterg mesaje va suparati aiurea si inutil tot din vina voastra. Nu mai comentati voi de ce vi se sterg mesajele.

    Daca nu va convin aceste lucruri puteti foarte bine doar sa cititi fara sa scrieti nimic sau mai bine zis fara sa intrebati nimic.

    Daca vreti sa ajutati un forum construiti un tutorial sau explicati cum ati remediat ceva fara sa intrebati nimic si va garantez eu ca nu vi se sterge niciun mesaj asta pentru aia vocali care nu sunt in stare sa spuna nimic care sa ajute forumul sau sa explice cum au remediat sau inlocuit ceva ci doar intreaba sau au mereu ceva de comentat.

    Am spus sa incetati cu aceste discutii. Orice mesaj scris in continuare pe aceasta tema va fi sters fara alte explicatii. Gata, ajunge.
     
  16. rotitza

    rotitza Pasionat Audi Staff Member

    Înscris:
    7 Oct 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Si uite cum colegul @waf ne arata cum si de ce unii moderatori au ajuns sa ia hotărâri drastice...
    Inainte sa acuzi si sa arunci cu vorbe nefondate mai bine analizai situatia. In speța, intrai pe topicul de întâlniri săptămânale din Bucuresti si citeai ultimul post. De altfel ultimul post este scris prin Octombrie 2020.
    Astazi, cand ai scris tu, este Mai 2021. Deci sa nu zic 7 luni, zic 6 pline.
    Ei, in cele 6 luni tu ai venit vreodată? Iti răspund eu: NU.
    Informație exista! Daca erai interesat știai locul, ora si ziua din saptamana in care ai fi putut face o plimbare.
    Plimbarea nu ai facut-o dar de scris aiurea ai scris.
    Deci, cum e cu moderarea?
     
  17. lowlife

    lowlife Audi Expert

    Înscris:
    11 Feb 2012
    Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Cred ca nu merge bine cautarea membrilor, nici in dreapta paginii la "Cauta membru" pe /members/, nici in autocomplete-ul de la /search/: pe "celo" nu l-am gasit.
     
  18. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    @lowlife Probabil e din browser-ul tau.

    upload_2021-8-18_12-44-53.png
     

Distribuie pagina asta