1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

ACC - (Adaptive/Automatic Cruise Control) si functia Pre-Sense la A6 C8 (4H)

Discuție în 'Audi A6 C8 (2018 - prezent)' creată de OctavBalan, 12 Iul 2020.

  1. OctavBalan

    OctavBalan 3rd Gear Member

    Înscris:
    28 Mai 2016
    Locație:
    Bacău
    Masina:
    Q8, 3.0 TDI Mild-Hybrid, 2022
    Salut,
    De când am luat mașina am mers aproximativ 3.500 km, timp în care sistemul pre sense a acționat de 2 ori. Prima data la semafor crezând că eu nu am timp sa opresc până în mașina din față probabil, însă ultima acționare m-a pus pe gânduri. Drum liber, 90 km/h pe pilot automat, cu o bandă pe sens, nu venea nimeni din față și din spate iar mașina frânează brusc, aveam sub 60 km/h după frână, pe toate roțile, s-a simțit destul de puternic, niciun ABS, nimic, împiedicată, afișând iconița în bord audi pre sense, apoi continuând normal.
    Faptul că nu venea nimic din fata și bătea doar soarele ne-a speriat pe toți din mașină, ați pățit vreodată sa frâneze fals ?
    Ma întrebam ce se întâmpla dacă era cineva în spate, oricât ai tine distanța, sunt timpi pierduți din momentul în care realizezi că frânează și calci si tu, nu mai zic de un tir.
    Stiu ca poate nu este ok sa îmi fac scenarii dar ma întreb ce siguranță pot avea în acest sistem dupa experiența asta.
    Apoi ma întreb dacă își salvează ceva date atunci când acționează, pentru a putea verifica ce a provocat eroarea de accident iminent.
     
  2. tim s

    tim s 4th Gear Member

    Înscris:
    4 Apr 2008
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A6 C8 45 TFSI SPORT S TRONIC 2019 EU6 dTEMP NAVI LED ACC 245CP
    Nu venea nimic din fata,adica nicio masina dar......nu era niciun pieton?Mie mi-a franat busc odata pentru ca o mamica isi impingea caruciorul pe carosabil.Nu a fost niciun moment pericol sa o acrosez si totusi m-a bagat cu nasul in volan.Urata senzatia cand te prinde franarea nepregatit.
     
  3. OctavBalan

    OctavBalan 3rd Gear Member

    Înscris:
    28 Mai 2016
    Locație:
    Bacău
    Masina:
    Q8, 3.0 TDI Mild-Hybrid, 2022
    Nimic, insemnand ca era drumul gol, nici animale pe margine, iar la vreo 500 m in departare era curba, a franat scurt, apoi a disparut semnul nu a ramas in bord deloc. Ar fi fost bine daca aveam camera de bord, dar inca nu m-am decis ce model sa iau si ma gandesc ca masina nu stocheaza evenimentele, in primul rand pentru a se scoate ei, daca face vreo eroare. Ar fi fost bine sa faca ceva loguri pe care sa le trimita la AUDI ca sa poata imbunatati sistemul.
     
  4. vibeup

    vibeup Silver Member

    Înscris:
    1 Mar 2015
    Locație:
    Stuttgart
    Masina:
    A3 8Y 2022, 2.0TFSI Quattro
    La A4 B9 este un recall pentru camera(era agresiva la anumite obiecte) Aktion 90K9 Instandsetzung Frontkamera
     
  5. OctavBalan

    OctavBalan 3rd Gear Member

    Înscris:
    28 Mai 2016
    Locație:
    Bacău
    Masina:
    Q8, 3.0 TDI Mild-Hybrid, 2022
    S-a intamplat din nou, de data asta foarte scurt, viteza era undeva la 80km/h, a piscat frana la maxim, culmea e ca in aceasi zona. Acum devin paranoic, poate vede ceva camera ce noi nu vedem... poate stie cineva daca sunt salvate loguri cu detalii despre modul de actionare?
     
  6. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    De ce nu mergi la reprezentanta pentru niste intrebari legate de asta ? Adica o resoftare a sistemului sau poate exista un TPI pentru problema asta ?
    La reprezentanta au posibilitatea sa interogheze electronic sistemul (sunt niste fisiere UDS in ECU care pastreaza toata activitatea masinii de la iesirea pe poarta fabricii). Ce inseamna fisierele alea si ce fac ele nu are rost sa scriu doar te-am informat ca sa stii ce le spui celor de acolo.
     

Distribuie pagina asta