1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Accidente Auto - vinovatul nu se prezinta la politie sau nu este de gasit

Discuție în 'Accidente auto' creată de Emy_, 13 Noi 2010.

  1. Emy_

    Emy_ Silver Member

    Înscris:
    12 Dec 2009
    Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Salutare!Din neatentia mea am atins cu aripa mea o alt aripa a unei masini.Mentionez ca la mine am rezolvat totul cu un polish(30lei la un service) si aceeasi chestie o poate face si el,bineinteles cu banii mei.Decat sa mergem la politie,am ales sa facem mai bine amiabila.Evenimentul s-a produs joi,am completat amiabila vineri,iar dansu' a plecat din tara pentru ca avea treaba spunanand ca revine luni.Am inteles ca el isi va face masina pe casco-ul lui urmand apoi ca,Casco sa-si recupereze banii de la polita mea RCA.Are nevoie si de niste poze cu masina mea+copie dupa asigurarea mea.Nu i-am dat nici poze nici copie dupa asigurare.Ma gandesc ca pentru o mica zgarietura ma umfla cei de la RCA.Din cate stiu imi baga 30% din valoarea asigurarii.Intrebarea mea este:Daca nu s-a prezentat in 48 de ore la politie,mai poate face ceva in acest caz?As dori sa-l conving sa mergem la un service sa-si faca masina acolo decat sa platesc eu la RCA ani de zile majorarea aceea.Cu vorba buna n-am reusit,deci sa stiu daca ma pot rasti putin...Nu mi-o luati in nume de rau,dar tipu' este foarte recalcitrant.In orice caz ii multumesc ca a acceptat amiabila macar.Are datele mele de contact si nr de inmatriculare al masinii+amiabila completata.O seara placuta si sper sa veniti cu vesti bune! :)
     
  2. birou-avocatura.com Banned

    Înscris:
    2 Apr 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Salut!
    E adevarat ca el e pasibil de amenda + suspendarea permisului pentru ca nu s-a prezentat in termenul legal la politie.
    Totodata nimic nu-l impiedica sa ceara contravaloarea reparatiei sale de la dvs. chiar si in acest caz.
    Retineti "de la dvs."
    Ramane sa apreciati cum il despagubiti:
    1. Ii achitati personal reparatiile
    2. Apelati la asigurarea RCA si achita ei, urmand ca dvs. sa suportati consecintele scumpirii politei ca urmare a unui eveniment rutier.
    Evident, dupa un mic calcul, veti putea decide care varianta e mai avantajoasa pt. dvs.

    Daca alegeti varianta sa platiti personal, luati in calcul ca el poate sa nu se multumeasca cu un "polish". Poate vrea revopsirea elementului respectiv si eventuale alte piese deteriorate si sa nu ajungeti sa va "umfle" cei de la service.

    Daca e recalcitrant, tineti cont de vinovatia dvs. si dati-i dreptate; o vorba buna poate schimba destine.
    De rastit, iarasi nu va recomand. Cu cat il calmati mai bine, cu atat il tineti mai bine sub control.

    Succes!
     
  3. Emy_

    Emy_ Silver Member

    Înscris:
    12 Dec 2009
    Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Va multumesc pentru raspuns,acum urmeaza sa discut luni cu persoana sa vedem cum o scoatem la capat.Aveti vreo idee in legatura cu cat imi va creste polita RCA?Eu m-am interesat si-am aflat de 30% din valoarea asigurarii.Daca ar fi adevarat,totusi cat timp va trebui sa achit acea valoare in +?Luni voi merge si la sediul lor,dar pana atunci poate aflu de la dvs.O seara buna!
     
  4. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cam 12 luni (1 an) calendaristic vei avea de suportat majorarea la RCA. Asta si in functie de societatea de asigurari si de valoarea pagubei. Dar din pacate avem un coleg pe forum care nici dupa 18 luni calendaristice nu i-a expirat perioada de majorare a politei RCA.

    O seara buna
     
  5. Emy_

    Emy_ Silver Member

    Înscris:
    12 Dec 2009
    Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Si cat plateste in + la polita?
     
  6. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu stiu cat plateste in plus la polita. La inceput minimul conform legii este de 30% din valoarea politei. Dar asa cum am mentionat aceasta penalizare poate ramane la latitudinea (alegerea) emitentului de polita RCA. Daca esti recidivist poti sa ai o penalizare si de 50 - 100 % la valorea ei in primul an calendaristic.

    O seara buna
     
  7. Niwi

    Niwi 5th Gear Member

    Înscris:
    12 Aug 2008
    Locație:
    SUA (satele unite ale Almăjului )
    Masina:
    pe jos
    Dupa cate stiu eu daca polita rca e deja platita integral nu se majoreaza nimic pentru ca exact acest risc este asigurat.Recent am "surprins" un baiat ce a schimbat banda fara sa se asigure si mi-a zgariat masina.Nu i-a fost marit rca-ul si cred ca acest lucru depinde de compaia la care esti asigurat si anume de modul in care ei considera ca ai facut o dauna "majora" sau nu. Aspectele astea merg negociate si ai dreptul sa schimbi asiguratorul daca esti santajat cu o majorare.Nu iti recomand sa te targui sau sa te certi cu cel pe care l-ai lovit pentru ca nu are rost. Daca e irascibil da-i asigurarea si cam atit.Nici o societate de asigurari nu te poate obliga sa platesti la ei o majorare de rca pe termen de 18 luni.Orice contract se poate rezilia si iti poti face rca in alta parte.
     
    Ultima editare: 13 Noi 2010
  8. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Din pacate acum politele RCA se emit electronic si TOATE EVENIMENTELE in care este implicat un autoturism cu seria sasiu si numar de inmatriculare figureaza intr-o baza de date comuna cu a politiei la care au acces emitatorii de polite RCA. Asa ca poti sa schimbi cati asiguratori vrei, penalizat tot o sa fii, chiar daca polita este achitata integral. Cand expira si vei fi nevoit sa o reinoiesti vei fi penalizat. Din pacate s-a schimbat sistemul de la inceputul anului 2010. Trebuie sa fim atenti si sa ne intelegem pe cale amiabila (fara a abuza de polita RCA) daca valoare pagubei este minora.

    O seara buna
     
  9. Niwi

    Niwi 5th Gear Member

    Înscris:
    12 Aug 2008
    Locație:
    SUA (satele unite ale Almăjului )
    Masina:
    pe jos
    Corect spus ca vei fi penalizat doar atunci cind prelungesti polita.Nu au dreptul sa-ti majoreze insa o polita deja achitata si la acest lucru ma refeream mai exact.Toti asiguratiorii au acces la acea baza dar nu toti te vor considera un pericol pentru o zgarietura asa ca merita sa negociezi si sa schimbi asiguratorul daca simti ca sare calul cu o majorare. Eu unul nu as prelungi acest rca decat dupa ce am consultat 5 oferte.De multe ori asiguratorii profita de comoditatea clientului spunandu-i ca "la toti este acelas pret".
     
  10. Emy_

    Emy_ Silver Member

    Înscris:
    12 Dec 2009
    Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    De curand mi-am reinnoit polita RCA si surpriza.Cu toate ca am avut un "eveniment" in trafic,dandu-i respectivului polita mea,eu nu figurez cu seria de sasiu in baza lor de date.Mentionez ca evenimentul s-a produs undeva la inceputul lui Noiembrie,iar polita am innoit-o acum 2 saptamani.Posibil ca tipul sa-si fi rezolvat singur masina?Sau cei care mi-au introdus seria de sasiu sa fi gresit o litera/cifra in momentul cand au scris pe calculator...?
     
  11. birou-avocatura.com Banned

    Înscris:
    2 Apr 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    E posibil ca asiguratorul dvs. sa fi refuzat cererea pagubitului de a-si repara masina pe RCA-ul dvs., cu faimoasa scuza "frauda".
    Daca pagubitul a considerat ca e prea mica paguba pentru a mai deschide proces, cel mai probabil s-a intamplat ce spuneti dvs., si-a reparat-o pe cheltuiala sa.
    De gresit numarul de polita... ma indoiesc.
     
  12. Mepyy

    Mepyy 3rd Gear Member

    Înscris:
    29 Apr 2015
    Locație:
    București
    Masina:
    A3 / 1.8 / 2000
    Va salut.. In luna ianuarie ma indreptam spre munca pe o straduta cu sens unic.. In fata mea un X5 da cu spatele (cu toate ca x5 imposibil sa nu aiba senzori) pana ma buseste in bara din fata.. Si imi crapa bara de sus in jos cca 3-4 cm si imi sparge grila.. (+autocolant rupt normal) ..
    Individu vine la mine "domne n.am bani uite portofelu.. " si i am spus frate nu vreau bani ca n.am nevoie.. O repari cumperi alta cum vrei imi dai asigurarea alege.. Domne iti platesc.. Uite ia fa poza la permis ca e masina firmei si ne vedem maine sa nu am probleme si facem.. Fac poza la permis.. La masini.. Plec

    A2a zi cand il sun omu "tare'n clanta"..
    Domne bmw firmei nu are nimic nici o zgarietura.. NU STIU DACA O SA TE CREADA POLITIA CA TE.AM LOVIT EU.. Eu nu iti platesc nimic.. Facem amiabila daca vrei...
    Am o alta masina LOVITA PE TOATE PARTILE si facem accidentu in alta zi.. Are asigurare carpatica ..

    Raspunsul meu a fost nu clar.. Mai ales auzind de carpatica sa fim sinceri..

    Ma duc la politie.. Declar accidentu.. Desenez .. Las numele lui complet.. Nr telefon.. Nr masina.. (A verificat era pe firma ce e drept)..

    Si din ianuarie pana acum nu ma sunat nimeni.. Am primit un proces verbal si atat..

    Eu ce fac acum? Imi suport singur reparatia la bara si sa.mi cumpar alta grila?
    Sau ma rog o alta bara noua+vopsit+colant ..?

    Ce e de facut..
    Vreau sa mentionez CA AM PROBA AUDIO (INREGISTRARE) cand imi spune ca el n.are o zgarietura.. Ca politia nu ma va crede.. Si CAND IMI PROPUNE SA FACEM AMIABILA PE ALTA MASINA BUSITA.. :)

    Astept niste sfaturi.. Multumesc..

    (Nu e cine stie ce.. Dar de ce sa platesc eu.. Bara noua 150-250 lei
    Colant 180 lei
    Grila 100 lei
    Manopera 100-200 lei)
     
  13. SFE

    SFE 3rd Gear Member

    Înscris:
    17 Oct 2013
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A5 sportback, 2012,2.0 quattro, 177cp, CGLC ||| 730Xd, G11

    Cum sa fie pasibil de amenda si suspendarea permisului auto daca nu s-a prezentat la politie? Au incheiat un constat amiabil perfect valabil, niciunul nu e pasibil de suspendare a permisului.
    Domnul pagubit trebuia sa va ceara copie cu asigurarea dumneavoastra si permisul de conducere, oricum are datele trecute in constatarea amiabila, cu putine pile rezolva problema si ceva presiuni).
    Tu nu aveai voie sa iti repari masina fara autorizatie, daca tipul e destept te poate incurca.


    Salut.
    Daca nu ai primit nici acum raspuns de la politie, nici nu vei mai primi. S-a prescris fapta in 6 luni.
    Hai sa iti spun eu care e sistemul (am trecut si prin asta). Masina e pe firma, politia solicita de la firma numele celui care a condus masina iar acestia nu ii raspund. Politia trimite catre firma solicitare o data la 2 saptamani, firma nu primeste plicul de la politie si politia nu face nimic.Eu am patit-o cu un taximetrist, mi-a atins masina si nu a recunoscut. M-am deplasat la politie (Vitan) si am oferit toate informatiile pe care le aveam (nr inmatriculare, marca). Dupa 12 luni ma duc la politie si ei imi spun ca s-a prescris fapta, nu a raspuns firma. Domnii politisti nu s-au sinchisit sa plece pe teren (cica nu se mai practica asa). Asadar a trebuit sa imi fac masina singur.
    Daca au trecut 6 luni fara raspuns, la revedere.
    Inca un aspect, daca iei amenzi si nu semnezi ca ai luat la cunostinta, ei iti trimit plicul acasa, gonesti postasul de la usa, dupa 6 luni se prescrie (asta daca nu au alta modalitate de aducele la cunostinta, spre ex: lasat in usa instiintarea).
    Asta e!
     
  14. djxme200

    djxme200 Silver Member

    Înscris:
    31 Ian 2011
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B9 avant, 2.0tdi, quattro, 2016 Ex A8, 3.0TDI, 2006, B&O
    Si amenzile de pod A2 oricum vin la 5-6 luni lejer dupa ce s-a intamplat fapta. Alea 6 luni de care spui tu de cand incep?
    Si daca imi lasa in usa instiintarea eu poate nu sunt acasa 6 luni, cum pot dovedi ei ca mi-au adus la cunostinta? Daca era asa cu 6luni sa se prescrie cred ca nu mai semna nimeni procesul verbal..
     
  15. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  16. K3nT Platinum Member

    Înscris:
    1 Oct 2013
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4B6 1.9TDI AVF 2003 Berlina 155HP 1BV ; A6C7 Avant Quattro 2,0 TDI -DDDA-2018
    Salut,

    Sper ca subiectul meu se incadreaza aici, o sa fiu cat se poate de scurt.In feb anul acesta un domn cu TIR-ul mi-a acrosat oglinda , masina mea era parcata intr-o parcare privata, s-a dat jos..s-a uitat dupa care a plecat, eu am obs incidentul ca eram peste drum.Am mers dupa el, a oprit mai in fata ~100m sa vb cu cineva si atunci am intervenit si eu sa discutam problema cauzata, l-am rugat de 2 ori sa facem amiablia la care el a refuzat vehement, am zis ok..daca vrei sa te complici pt. 100-200lei eu o sa merg la politie, zis si facut, am declarat incidentul...el nu a declarat, pana la urma a dat politia de el si l-au chemat la sediu...etc
    Eu am primit de la politie chitanta necesara pt. reparatie, mi-am facut dosarul la o firma ce se ocupa cu accidente, ei mi-au decontat suma de bani ceruta si mi-am facut masina in regie proprie.Cand am fost dupa chitanta am intrebat de curios ce sanctiune i-au aplicat...amenda +retinere permis 30 zile(mi-a parut rau de el intr-un fel fiind sofer de TIR de acolo isi castiga banii dar totodata si-a si meritat-o).
    Oki, cuma 2-3 zile ma trezesc cu citatie acasa cum ca sunt chemat in instanta pt. ca el ar fii intentat proces pe motiv ca nu este de acord cu sanctiunea bla bla.

    Intentia mea este clar de a NU merge la proces pt. ca dpmdv am declarat tot ce era de declarat atunci si nu vad de ce as pierde eu timp, bani si nervi intr-o sala de judecata :)
    Sunt obligat sa ma prezint, sunt pasibil de amenda pt. neprezentare?Daca da, eu la randul meu daca tot sunt chemat pot sa il actionez la randul meu in instanta sa imi plateasca banii pierduti, deranjul..etc ?

    Mersi
     
  17. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Nu esti obligat sa te duci. Probabil procesul o sa aibe o singura infatisare.

    Daca nu este de acord cu sanctiunea primita, nu are decat sa faca contestatie si/sau sa actioneze in judecata agentul ce a aplicat acea sanctiune sau Politia Romana.

    Tu nu ai nici o treaba in toate astea.
    Nu ai sanctionat tu, nu ai constatat, nu ai decis sanctiunea sau valoarea daunei, etc.
     
  18. K3nT Platinum Member

    Înscris:
    1 Oct 2013
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4B6 1.9TDI AVF 2003 Berlina 155HP 1BV ; A6C7 Avant Quattro 2,0 TDI -DDDA-2018
    Exact acelasi ganduri ca si tine le-am avut si eu, sa se judece cu agentul care l-a sanctionat, dar am mai intrebat pe un site de avocatura si acolo am primit raspunsul:

    upload_2020-12-3_15-6-44.png

    oricum nu am de gand sa dau curs "invitatiei" :)
     
  19. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    In teorie, in practica ... vezi-ti de treaba.

    Daca chiar e nevoie de tine iti va bate un domn politist/jandarm la usa.
     
  20. dasefx1980 3rd Gear Member

    Înscris:
    14 Dec 2015
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 8p, 2.0 TDI BMM, 2007
    Dacă ai fost citat ca martor eşti obligat să mergi, şi da, eşti pasibil de amendă pentru neprezentare nejustificată. Totodată, se va dispune aducerea cu mandat daca nu te prezinti la citatie.
     

Distribuie pagina asta