1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Usa fata sau spate blocata - Martor portiera deschisa indica eronat - Switch Yala defect la A3 8P

Discuție în 'Audi A3 8P (2003 - 2013)' creată de PeterCJ, 2 Dec 2012.

  1. Podaru 1st Gear Member

    Înscris:
    25 Iul 2019
    Locație:
    Slatina
    Masina:
    Audi a3 19 tdi 2007
    Cand aveti probleme cu inchiderea si usa blocata, verificati si firele, dintre usa si stalpul caroseriei, pentru ca sa nu fie rupte.

     
    lowlife apreciază asta.
  2. sorin_iordache 1st Gear Member

    Înscris:
    8 Noi 2021
    Locație:
    Focsani
    Masina:
    Audi A3 2.0 Tdi Quattro(140hp), 2008(BMN)
    Salut tuturor,
    Citind acest forum alte forumuri am ajuns la concluzia ca trebuie "recondiționate motorașele" din yale. Asa ca mi-am spus sa încerc.
    Cei care au precizat acest lucru au dreptate. Menționez ca modelul yalei de pe modelul meu nu are switch-ul acela mic. Am desfăcut yala de pe mașină cum au precizat majoritatea. Deși vroiam sa ajung direct la motorașe se pare ca nu e posibil fără a detasa partea mecanica de cea electrica (din pricina unui surubel poziționat sub o parte din cea mecanica) având teama de a nu decupla vreun mecanism și sa nu mai știu sa-l repun la loc deși la dezmembrarea aceasteia sunt 2 piciorușe acolo sensibile, dar cu atenție se desfac. M-am chinuit un pic mai mult la reimbinare, dar la fel, cu atenție se rezolva daca lucrați încet, cu calm.
    Cu atenție am ajuns la partea electrica, după scoaterea tuturor șuruburilor, se dezmembreaza în doua unpic greu datorita unei garnituri/lipici între cele 2 părți dar la fel, cu calm, atenție se desface fara probleme. Odată ajuns la motorașe cu o surubelnita forțați un pic sa iasă, pentru ca sunt lipite pe un suport gen banda dublu adeziva (cel puțin asa pare) asta deși tutorialele ce le-am văzut, cu video, arata cum se desfac propriuzis motorașele eu am ales sa nu le desfac asta deoarece având un spray cumpărat anterior pentru curățare senzor aer (se evapora imediat) am insistat cu spray-ul prin toate găurile motorasului de unde a ieșit un lichid negricios. Le-am lăsat sa se usuce unpic și le-am remontat iar acum portiera se deschide cum ar fi trebuit, fără probleme
    Urmează ușa șoferului prin același procedeu și ușa stânga spate care e moarta complet. Sper sa fie de ajutor lungul meu text.
    Seara buna
     
  3. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Este o reparatie provizorie, acele motorase au 2 carbuni inauntru (cauza acelui praf negru) care se consuma/macina in timp, pana nu isi mai fac “serviciul”.

    La cat costa un motoras (4-5 €uro), eu nu as munci atat pentru o reparatie provizorie.
    Eu de aici le-am cumparat pentru C6 si functioneaza perfect: https://a.aliexpress.com/_mtV1uTk

    Ai grija la numarul de dinti de la rotite, sa fie acelasi ca la tine.
     

Distribuie pagina asta