1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutia Automata de viteze la Audi A8 D4

Discuție în 'Audi A8 D4 (2010 - 2017)' creată de alex_box, 9 Ian 2017.

  1. lucian190

    lucian190 Silver Member

    Înscris:
    26 Oct 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A8 - 4H / D4 / 3.0 QUATTRO 250 cp. TDI 2012 cod motor CDTA
    Bună seara. Aproape fără să-mi dau seama au trecut exact 2 ani si jumătate de cănd am schimbat masina din A6 in A8. O alegere aș zice eu elegantă sigur cu mai mari și mai scumpe pretenții, dar și cu satisfacție in cei exact 70.000 km rulați de către mine de cănd am luat această masină. Evindent că zilele trecute am facut schimbul de ulei la cutia de viteze, la diferențialul pe față, la diferențialul pe spate și la un fel de diferențial auxiliar aș zice eu (ceva gen haldex !) tot pe față. La cutie au intrat fix 6 litri de ulei fără cateva grame. S-a efectuat cu VAG-com nivelul de ulei după inlocuire (foarte importantă această operație - trebuie verificat obligatoriu nivelul de ulei al cutiei). Odată cu uleiul la cutie au fost inlocuite și granitură baie ulei, bușon + garnitură baie ulei, filtru ulei. La celelalte 3 componente nu a intrat mai mult de 1 litru (870 g, 950g și 850g aproximativ căteva grame +/-). Menționez că toate reperele au fost OE, inclusiv uleiurile, deoarece nu este de joaca la aceste ansamble și subansamble. Cine dorește poate pune și aftermarket dar.........!!! In general toate uleiurile inlocuite au fost să zic bune la prima vedere dar, mecanicul care a executat toate operațiile mi-a pus ulei schimbat și neschimbat intr-un capacel curat alb și nu am mai fost asa de fericit că sunt clare și frumoase uleiurile schimbate, ele avand o culoare de maro spre cărămiziu. Deci in concluzie vă propun sau vă sugerez să schimbați toate uleiurile mașinii voastre (am mai schimbat in timp ulei servodirecție, lichid antigel, lichid frăna, ulei + freon la instalația de răcire) orice ar zice unii sau alții, reprezentanța lui pește care crede că noi suntem niște proști și credem tot ce spun ei (conform manual/carte de exploatare Audi hmmmm !!!). Precizez că mașina mea are fix 170.000 km de la zero sau cum vreți voi km reali. Dacă cineva doreste codurile pe original la uleiuri sau reperele inlocuite in această operație vă rog să-mi spuneți și le voi scrie. Atenție doar pentru cod motor CDTA (vezi date identificare mașina mea). Succes in tot ce faceți. Numai bine.
     
  2. Laur mugur

    Laur mugur 1st Gear Member

    Înscris:
    7 Ian 2020
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8,4H,3.0TDI,2012
    Salut,
    Asa este cum spui. Trebuiesc toate uleiurile schimbate dar la noi mai dureaza pana se implementează acest lucru. Majoritatea vor sa meargă pana cade masina fara sa schimbe vreun ulei. Cele de la grup sunt 2 uleiuri unul la torsen si celalalt de grup fata si spate si se inlocuiesc la 150.000 km maxim.
     
    lucian190 apreciază asta.
  3. lucian190

    lucian190 Silver Member

    Înscris:
    26 Oct 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A8 - 4H / D4 / 3.0 QUATTRO 250 cp. TDI 2012 cod motor CDTA
    Laur conform celor de la marea reprezentanta Audi si/sau manual/carte de exploatare am primit la rugaminti insistente un info verbal evident ca ar trebui schimbat uleiul la cutia de viteze intre 180.000 - 200.000 km !!! La restul diferențial față, diferențial spate și grup torsen nicicum adica nu este cazul !!! Deci eu nu mai am ce sa spun. Fiecare dintre noi pina la urma ma repet face ce vrea sau ce doreste cu masina lui. Este greu stiu ca doar o simt pe propria piele intretinerea masinii dar asta este imi place si tac din gura. Mergem inainte.
     
  4. vanta 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Apr 2021
    Locație:
    Vadastrita
    Masina:
    Audia8
    Salut,
    Sunt un membru nou pe acest forum. Sunt posesor al unui audi A8 D4 an 2016 de anul trecut. Masina are 197.000 de km reali.
    Acum cateva zile am decis sa inlocuiesc distributia la reprezentanta Nurvil din Ramnicu Valcea. De o zi, doua se simte un mic zgomot la cutia de viteze la ralanti. Poate sa-mi zica cineva daca are vreo legatura cu schimbatul distributiei ? Mentionez ca inainte de schimbat distributia acest zgomot nu se auzea.

    @lucian190 unde ai schimbat uleiul din cutie ?
     
  5. lucian190

    lucian190 Silver Member

    Înscris:
    26 Oct 2008
    Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A8 - 4H / D4 / 3.0 QUATTRO 250 cp. TDI 2012 cod motor CDTA
    Salut @vanta. Uleiul la cutie si restul de uleiuri le-am schimbat la un prieten de-al meu care are service si repara VW si Audi. Are pe cineva care stie cu ce se mananca cutiile automate si nu numai. Ne cunoastem de mult timp si am incredere ca nu se tine de prostii. Este ciudat ceea ce spui tu dupa ce ai facut distributia. Nu prea vad relatia distributie - cutie sincer dar ... poate vad si alti colegi ce ai scris si au o parere sau au avut aceeasi problema.
     
    vanta apreciază asta.

Distribuie pagina asta