1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Contract de comodat pentru auto

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de a4avantnl, 8 Aug 2022.

  1. a4avantnl 2nd Gear Member

    Înscris:
    23 Ian 2008
    Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    a4avant,BKE,2005
    Salut,
    Care este baza legala pentru care notarii refuza autentificarea unui contract de comodat pentru auto cu o durata mai mare de cinci ani ? Multumesc !
     
  2. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Legea nr. 287/2009
     
  3. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    @a4avantnl Contractul de Comodat NU trebuie obligatoriu autentificat la notariat si cine te-a invatat asta este un prost (eu sunt mai radical si categoric in exprimare). Contractul de comodat NU trebuie sa fie in forma autentica autentificat la un notariat ci este vointa partilor si atat. Citeste articolul 2157 si altele din Codul Civil (mentionat anterior de @audi66).

    Contractul de Comodat intr-o singura cauza trebuie sa nu depasesca o durata mai mare de cedare in folosinta gratuita (mai mult de 10 ani) si intra sub incidenta legii mentionata de @audi66 si asta cand trebuie prezentat la Oficiul Registrul Comertului.

    Schimba reprezentantul legal (avocatul, consilierul juridic) pentru ca este praf. In al doilea rand daca se tine/doreste neaparat un Contract de Comodat in forma autentica (cedare gratuita a unui bun mobil sau imobil) poate fi autentificat in registru avocatial. Adica orice avocat are un registru special pentru autentificari care NU se supun obligativitatii autentificarii notariale.

    In plus un contract de comodat pentru autoturisme NU trebuie sa aiba o durata mai mare de 5 ani pentru ca intra sub incidenta altor legi fiscale (durata de amortizare) a unui autovehicul sau motociclu (autoturism, autocamion, autospeciala, motociclu, etc. ..). Schimba-ti si contabilul/contabila pentru ca nici el nu stie ceea ce trebuia deja sa iti fi spus el/ea si nu noi aici pe un forum tehnic dedicat masinilor nu problemelor juridice si/sau fiscale. Bafta.
     

Distribuie pagina asta