1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A6-C7 Allroad - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 5 Iul 2022.

1. Andi Man

Andi Man 4th Gear Member

Locație:
    Suedia
    Masina:
    A4 B8 Avant, 2.0 TDI 110 KW (CJCD), NYM, 2014
    Chiar arata bine, mi-a luat ceva din prima poza sa imi dau seama de care buton e vorba, integrare OE.

2. Chriss_Deejay

Chriss_Deejay Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi Q5, FY, 55-TFSIe, DLGA
    Pai ce faci, arunci bomba si ne lasi asa? :))
    Pune si tu un link, o treaba, un how-to ...
    Si pe mine ma enerveaza ca daca vreau sa trec din Auto in Dynamic trebuie sa dau cinspe mii de click-uri ...
    Chiar imi place mod-ul si mi se pare ca se integreaza perfect, thumbs-up!!!

K_Man, Ciprian.Mod și eugenr apreciază asta.
  3. Alex_WeS

Alex_WeS Silver Member

Locație:
    Râmnicu Sărat
    Masina:
    SQ5 - 3.0 BiTdi 313 HP (CGQB) - 2015
    Mai are sens să spun ceva ??? :applaus::applaus::applaus:

traian si decebal apreciază asta.
  4. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    super. felicitari ! imi place cum arata !

5. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    @Andi Man multumesc frumos! Da, din acest punct de vedere al integrarii vizuale este super ok.

@Chriss_Deejay multumesc! Nu am dat mai multe detalii deoarece produsul chinezului este intr-o varianta de teste in ce priveste inegrarea software pe platforma C7, eu fiind cobaiul :). Cand va fi gata si voi fi multumit, va voi da de stire.

@Alex_WeS cum sa nu? Orice! :)

@anarchy multumesc frumos!

Chriss_Deejay și Alex_WeS apreciază asta.
  6. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:

Revin cu confirmarea, așa cum au scris și colegii, reîncălzirea cipului, a rezolvat temporar refacerea contactelor. :(
    Am remarcat ca momentul în care a cedat lipitura mașina era în plin soare.

Concluzia, încălzirea cu suflantă cu aer cald, merită doar din punct de vedere al confirmării faptului ca lipitura este problema, dar rezolvarea vine doar cu reballing profesional, lucru pe care de altfel l-am făcut. (reballing-ul nu l-am făcut nici la Brasov, dar nici la băieții de pe FB. Am apelat la serviciile unui electronist profesionist, recomandat de un bun prieten)
    A trecut ceva timp de la reparație, mașina stând în soare în repetate rânduri, fără probleme.

4990c038-6149-4077-a55c-ea21e07db8d0.jpeg

P.S: Atentie, încălzirea cu suflanta cu aer cald sa nu depășească 10 min și să nu aibă temperatura mai mare de 140C - 150C, altfel riscați sa stricați circuitele din placa de baza.

DeViAnS, MRR, stefan550 și alți 5 apreciază asta.
  7. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Astăzi am avut o vizită la service deoarece am făcut schimbul de ulei și filtre.
    Pe lângă operațiunea de rutină am înlocuit:
    - puferele amortizoarelor spate, unul dintre acestea se rupsese deja.
    IMG_1936.jpeg

- suporți tope spate, cu interesul de a mai ridica, vizual, tipsurile în cadrul spoilerului spate, din păcate tobele stau fix la fel :)
    IMG_1938.jpeg

- colierele țevilor de eșapament de la mijlocul mașinii, care erau ruginite bine.
    IMG_1937.jpeg

Ocazie cu care am văzut și interiorul DPF-urilor, imagine care m-a surprins extrem de mult! E adevărat, privite dinspre ieșire, dar tot o surpriză plăcută, foarte curate!
    IMG_1941.jpeg

Alex_WeS, Vlad Fru, smurff și alți 17 apreciază asta.
  8. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    New winter wheels!
    9x20 et.20, model specific Q8-ului, pe care am montat anvelope 255.40R20, conform specificațiilor producătorului.

Desi nu e chiar iarna, de nerăbdare am montat noile jante pe care le voi folosi in anotimpul rece.

IMG_3246.jpeg IMG_3239.jpeg IMG_3234.jpeg IMG_3248.jpeg IMG_3253.jpeg IMG_3262.jpeg IMG_3270.jpeg

Andrei9, gaby-audi, cogdao și alți 24 apreciază asta.
  9. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Timpul trece, motorina se consuma :)

IMG_3559.jpeg

Deoarece nu am mai scris de mult, m-am gandit sa va mai povestesc despre Godzilla:

• De iarna trecuta am observat ca sistemul de ventilatie/incalzire furniza caldura disproportionat in partea dreapta fata de cea stanga. Pe dreapta masinii, temperatura aerului era cu aproximativ 5C mai mica fata de cea furnizata in partea stanga. Deci la o setare de 22C pe panoul de clima, in stanga aveam ce era setat, in schimb in partea dreapta era furnizat aer cu temperatura de aproximativ 17C. Dupa o analiza a senzorilor si actuatoarelor clapetelor instalatiei de climatizare, care nu raportau erori, am decis ca voi schimba radiatorul/schimbatorul de caldura al instalatiei de climatizare.
    a0aa5a87d2a0daabd89a01bb50ed2c58.png
    Procedura nu este una extrem de grea asa cum se vehiculeaza, durata de lucru fiind de aproximativ 3-4h. Se demonteaza colana de directie si pedalierul pentru a facilita glisarea radiatorului pentru a fi extras. Dupa montarea celui nou, temperatura furnizata a fost egala in ambele parti ale masinii.
    cb8ffba5-8a10-4b11-8531-1e36fd98e845.jpeg

• O alta problema aparuta a fost defecatrea incalzirii scaunului soferului. Eroarea raportata se referea la flancurile sezutului, element de incalzire separat de cel de sezut propriu-zis cat si cel de spatar. Se rezolva cu schimbarea rezistentelor cu unele noi sau cautarea zonei intrerupte si relipirea acesteia.
    heater-element-seat-bolster.jpg
    In cazul meu am gasit rupt firul de masa fix la intrarea in plasa de incalzire. Acest lucru se datoareaza intrarii si iesirii din masina in mod repetat. Am refacut lipitura si totul a revenit la normal.
    IMG_3339.jpeg

• Tot din capitolul iarna, nici oglinda exterioara stanga nu se mai incalzea. Reparatia a fost de asemenea "costless" deoarece a fost necesar sa lipesc un fir localizat in apropierea bratului oscilant al corpului oglinzii.
    s-l1200.jpg
    Acesta s-a deteriorat datorita plierii oglinzilor in mod repetat, masina avand acesta functie automata.

Acestea fiind rezolvate asteptam timpul rece cu incredere :)
    • In unul din drumurile lungi si dese de iarna, de la o piatra sarita fix intr-unul din senzorii de parcare aflat in grila, am ramas fara ACC, side assist, lane assist si cele conexe pe partea de asistenta :) Am rezolvat si aceasta defectiune prin inlocuira și vopsirea senzorului de parcare "ranit".
    IMG_3743.jpeg

• De prin toamna aveam cumparata o bara de torsiune spate, de SQ5. Zilele trecute am facut revizia, ulei si filtre, si am zis ca e un moment bun sa montez si bara. Am ales bara de SQ5 din considerente de confort, in detrimentul upgrade-ului cu barele de Porsche Macan. Consider ca allroad-ul are nevoie de mai multa flexibilitate, iar confortul dat de suspensia pe perne nu imi doream sa il scad foarte mult. Prin urmare, cu bara de SQ5 masina a devenit usor mai stabila in curbe, aplecarea ne mai fiind atat de pronuntata. Neregularitățile de pe drum se simt mai pronuntat, in sensul ca acum si spatele pare ca se comporta asemanator părții din față.
    In ceea ce privește barele stabilizatoare pentru spate, posibilitatiele sunt urmatoarele:
    - bara allroad actuala - 19.6 mm
    - bara RS6 - 20.7 mm
    - bara SQ5 - 22.5 mm
    - bara Macan - 25 mm

Bara stabilizatoare de pe fata nu a fost luata in calcul, nedorind sa cresc nivelul de rigiditate, intrucat cele de pe allroad bitdi cat si la SQ5 au aproximativ acelasi diamentru ~ 28 mm. In cazul Macan-ului bara stabilizatoare fata are 31 mm.
    IMG_3823.jpeg
    bara din partea de jos a pozei este cea de SQ5

Și doua poze de sezon:

IMG_3873.jpeg IMG_3863.jpeg

Vlad Fru, DSF, Red_ și alți 23 apreciază asta.
  10. Chriss_Deejay

Chriss_Deejay Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi Q5, FY, 55-TFSIe, DLGA
    Ce bine-i sta in zapada!!
    Faina masina ai, keep it up!! :applaus::applaus:
    Ce interesant este, la vechiul A4 B6 am inlocuit radiatorul de incalzire din habitaclu fara sa demontez nimic altceva, doar scos prin lateral in dreptul soferului.

PS: cand voi trece la setupul de vara, o sa masor si eu bara de torsiune de pe spate ... sa vedem daca putem face ceva acolo. :)

rotitza apreciază asta.
  11. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Timpul trece Godzilla merge :)
    Dacă tot a venit toamna, ma gândeam ca a trecut ceva timp de când nu am mai scris aici, prin urmare incerc sa completez la istoric din ce imi mai amintesc:
    Pe la începutul verii am sesizat o neregularitate în relanti la primele minute de funcționare ale motorului, așa ca am hotărât să nu mai curăț clapeta de aer ci să o înlocuiesc cu una nouă.
    Am optat pentru clapeta pierburg, producător și al piesei originale.
    IMG_4079.jpeg IMG_4076.jpeg

La un moment dat, evacuarea activă, a tăcut. Datorită condensului excesiv, difuzoarele se defectează, prin urmare am carcetat și cumpărat un set de difuzoare conform specificațiilor producătorului eberspacher, pe care le-am montat conform pozelor:
    IMG_4554.jpeg IMG_4556.jpeg IMG_4563.jpeg IMG_4561.jpeg
    După montaj, “lăutarii” au înviat și Godzilla a mai câștigat câțiva cai :)

Din mărunțișuri, am schimbat carcasa cheii cu una stil A8, cu ornamente piano black, am achiziționat un wireless charger pentru zona de scrumieră.
    IMG_4606.jpeg IMG_4956.jpeg

Am fost și la Worthersee, ca îmi era dor. Fotografia “oficială” stă martor :)

IMG_4777.jpeg
    PS: în perioada evenimentului este un fotograf care fotografiază mașinile ce trec printr-o anumită zonă și le postează ulterior pe pagina lui de fb.

Pe drumul de întoarcere de la Worthersee, pe Dealul Negru am tras ceva mai tare de mașină și când am intrat în București am auzit rulmentul față dreapta ca a cedat, prin urmare a doua zi a fost pe rampa:

IMG_4898.jpeg

Andu333, redlife, dvr și alți 2 apreciază asta.
  12. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Volanul începuse să capete uzură, prin urmare, împreună cu @bet am procedat la vopsirea lui cu materialele de mai jos, vopsea profesională comandată pe cod de culoare Audi soul black și aerograf.

IMG_5410.jpeg

rezultatul: este like new! IMG_5420.jpeg

A urmat achiziționarea unui nou set de anvelope Pirelli p zero. Deși mă gândeam ca am să le montez la primăvară, datorită uzurii avansate a celor de pe mașină am fost nevoit să le schimb mai devreme.

6566ab5f-47ad-4847-bdb3-7ba4ced30bee.jpeg

Ultima achiziție au fost un set de capace de oglinzi brushed aluminium, care se cereau, dat fiind cromatica allroad ului, acestea completându-se de minune cu ornamentele specifice modelului. Textura și culoarea fiind identice cu celelalte ornamente metalice aflate pe praguri, spoiler față și spate ale mașinii.

IMG_5558.jpeg
    IMG_5613.jpeg
    IMG_5612.jpeg 1C38A1F7-60AA-4468-8BBB-6681D642D5F2.jpeg

Peto, Vlad Fru, Andu333 și alți 22 apreciază asta.
  13. bubu182

bubu182 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A7 2014 BiTDI S-line Exclusive
    Sunt de mare efect oglinzile, potrivesc f bine cu restul elementelor asemanatoare de pe exterior.
    De curiozitate, nu ti s-a luat de diesel?

rotitza apreciază asta.
  14. Mitiy

Mitiy Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi A6 C7 3.0TFSI 2012
    Arata intr-un mare fel masinuta asta. De altfel, de fiecare data cand vad un Allroad pe strada, mi se pare ca e foarte impunator, insa al tau chiar e o prezenta aparte. C7 inca are cu ce se lauda, chiar daca implineste indata 15 ani de la prima aparitie.
    Felicitari pentru modul in care intretii masina! Imi e tot mai dor de fosta mea.

LE: si eu sunt curios de parerea voastra referitor la diesel si daca in continuare inafara de consum, dieselul mai are alte avantaje in comparatie cu benzinarele.

rotitza și Cosmin ZKG apreciază asta.
  15. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Vă mulțumesc pentru aprecieri!

Nu îmi doresc un versus, așa ca spun doar două lucruri:
    1. Îmi place în continuare motorul diesel mare pe o masina de familie, cum este Godzilla.
    2. Benzinara o vad cu un motor de pana la 2000 cc, turbo sau compresor, pe care sa o folosesc preponderent pentru deplasările zilnice si in eventuale plimbări de fun. Din acest motiv am și cochetat vara aceasta cu achiziția, posibilă, a unui coupe cu soft top pe benzină.

Las și două poze dintr-o parcare de pe o autostradă, în susținerea Godzillei, așa cum e, diesel :)

IMG_5591.jpeg IMG_5586.jpeg

PS: electricele nu intră în calcul, în sensul ca nici opinii nu doresc sa expun :). Nu cred inca in apusul motoarelor diesel, prin urmare nu sunt asa de speriat nici in ceea ce priveste o viitoare masina de familie pe motorina.

Peto, Andu333, AlexMaroga și alți 12 apreciază asta.
  16. WPW

WPW 1st Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    A4 B8 2012 2.0 TDI Stage 1 si A4 B8 FL 2013 2.0 TDI quattro Stage 1
    Salutare :)

IMG_20251116_142753.jpg

IMG_20251116_142808.jpg

rotitza, Peto, RazvanRXR și alți 4 apreciază asta.
  17. Vlad Fru

Vlad Fru 1st Gear Member

Locație:
    București / Horezu
    Masina:
    A4 B8 CAHA 170cp quattro
    Salutare!
    Mereu ai fost o inspiratie pentru mine, inca de cand aveai A4 B6.
    Drept urmare, voila!
    Urmaresc cu drag si entuziasm evolutia Allroad-ului tau si "fur" idei de la tine

rotitza și Ionut Stancu apreciază asta.
  18. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    @WPW m-ai prins! :)
    Mă încântă teribil să văd ca mai sunt oameni ce o admiră pe Godzilla!

@Vlad Fru in ceea ce privește noua ta achiziție, îți urez să ai parte nenumărate drumuri frumoase alături de ea. C7 allroad este o mașină specială și în ciuda vârstei se mișcă nemaipomenit! Confortul și eleganța cu care se deplasează, asezonate cu dotări încă de actualitate o țin în topul mașinilor de familie, cel puțin în accepțiunea mea.

Las aici poza cu încălțările de iarnă, pregătită de alte mii de km ce vor fi parcurși cu eleganță și siguranță.

IMG_6211.jpeg

RazvanRXR, 911turbo, Vlad Fru și alți 10 apreciază asta.

Distribuie pagina asta