1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi RS5

Discuție în 'Stiri Audi' creată de teg, 16 Ian 2009.

1. hungimahar

hungimahar 5th Gear Member

Locație:
    Oberosterreich
    Masina:
    A6
    Lamauriti-ma si pe mine va rog in legatura cu urmatoarele aspecte daca stiti:

1. cu ce e mai bun noul diff central "crown gear" care da max 70% fata si 85 % spate fata de "vechiul" torsen care da max 80% fata si 100% spate?

eu vad un regres aici

2.va fi disponibil numai cu s-tronic sau si manuala?

nu de alta, dar la S4 varianta cu s-tronic e mai lenta de la 0 la 100 fata de manuala (cam fail tinand cont ca BMW cu DCT e mai rapida ca o manuala)

3.merita oare o asteptare de 4-5 ani de la vechiul RS4 pt 30 cai si niscai electronica in plus care pana al urma ofera acelasi timp de 4,6 secunde pana la 100 ca vechiul RS4?

4.merita oare diferenta de bani de la S4/S5 + MTM/ABT chip tuning la 430/435 cai pt 20 cai in plus cat are RS5 (bine, nu am socotit franele si supensia superioare la RS5, dar vorbeam strict de performante la sprint)

Nu ma intelegeti gresit, evident ca RS5 e per total mai bun ca vechiul RS4, dar nu vad vorschprung-ul celor 4-5 ani diferenta intre generatii care sa justifice achizitia de catre cineva care deja are un RS4 sau un S4 tunat sau care ar vrea un M3. Poate doar pasionatii cu bani.

2. teg

teg Moderator Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
    2. numai S-tronic

3. barladi

barladi Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A7 3.0 Tdi (CDUC)- cca 300 CP
    4. S4/S5 + ABT/MTM chip tuning, castigi 20-25 cp. Adunati la cei 354 cp ai S5-ului, rezulta cca 375 cp....in nici un caz 430-435 cp :p

4. ovytt

ovytt 2nd Gear Member

Locație:
    Rm. Valcea / Bucuresti
    Masina:
    Audi RS5
    Pentru varianta 3.0T obtii mai mult de 20-25 cai adica 435cp in total (ABT)

5. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI

Ultima editare: 22 Feb 2010
  6. black sheep

black sheep Banned

Locație:
    England
    Masina:
    A4 2.0 TFSI S-LINE & A2 ~ MB Aclass 170CDI~Subaru Legacy 2.0L 4WD
    Din cite se observa din poze RS5 arata mult mai bine decit M3
    De interior nici nu mai are rost sa amintesc....intotdeuna a fost peste;)
    In legatura cu motorizare .....cei 30cp in plus fata de M3 nu stiu cum se vor comporta tind cont ca RS este mai greu..
    In fine eu zic sa nu ne grabim si sa asteptam un vs intre cele doua.
    un alt dejavantaj din ce am citit ar fi pretul de vinzare prea mare pt RS 5
    Ce nu imi place la RS5 este cutia de viteze......personal eu preferam Manuala:)
    Si inca ceva chiar as vrea sa cred ca consumul mediu este 10,8:ohmy:

7. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI
    Audi RS 5

RS 5 are din standard Audi Drive Select iar acesta in combinatie cu S-tronic duce la "lipsa" portului "S" in selectorul cutiei, asat nu inseamna ca nu poti comuta cutia pe sport, functia se regaseste la capitolul Dinamic al cutie de viteze in Audi Drive Select.

8. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    ce sa zic?
    masina e faina insa faptul ca va intra in productie in primavara lui 2011 mi se pare penibil si umilitor la adresa celor de la audi. daca va uitati cu 3-4 pagini in urma, anticipasem ca aceasta masina se va produce incepand cu primavara lui 2011. audi sunt foarte previzibili.
    in primul rand este f clar ca aceasta masina a fost gata inca de acum minim un an insa audi o vor baga in productie abia la anul pt ca nu au capacitate sa produca doua/ trei rs-uri veritabile in acelasi timp. lasam tt-rs la o parte.
    practic in grajdul in care se produce rs6 nu mai exista loc si pt rs5.
    amaratul de rs6 care a aparut la 4 ani de la lansarea lui a6 , nu putea fi scos din productie dupa un an si jumatate adica in primavara acestui an ca sa ii faca loc lui rs5 in fabrica, chit ca rs6 la cateva luni de la aparitie a fost depasit tehnic de E amg(aparut pe piata la 6 luni dupa lansarea lui mercedes E klasse). ce ar fi fost daca rs6 ar fi fost pe piata inca din 2005!

rs5, daca ar fi fost intrat in productie in primavara lui 2009 cand era gata, ar fi fost o sfaraiala, insa la anul va aparea un nou bmw seria 3. practic rs5 va avea maxim un an de liniste pana la apritia unui nou m3 care il va spulbera indubitabil.

dezamagit de audi pt ca nu pot sa faca si ei lucrurile asa cum trebuie si nu pot sa-si depaseasca acea conditie de etern loc trei.

9. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Dupa ce am analizat detaliile tehnice ale acestei masini, am ajuns la concluzia ca este cel mai bun Audi al momentului, dream-car-ul meu!:wub:
    In primul rand, TRATATI CAM CU SUPERFICIALITATE DATELE TEHNICE.... Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect al acestei masini, ESTE CONSUMUL !!!:hubbahubba::hubbahubba: Apoi puterea...
    Daca stam sa analizam , acest motor, consuma 10,8L in medie, fata de 12,4 la BMW M3 sau MAI ALES, fata de cei 12.1 la S5 care are cu 100 cp si vreo 70kg mai putin !!! (iar S5 Coupe nu este decat EU4 , alta mare problema :( )

Acum....in privinta puterii, nu pot sa spun decat ca ma lasa fara cuvinte! Pe langa cei 108,1cp/L (deci peste M3 sau 911 4S, adica motoare aspirate de top) sunt convins ca acest motor isi arata cu adeavart puterea nu in 0-100km/h unde se compara cu M3 ci peste aceasta viteza unde cred ca este mult ai puternic. FOARTE IMPORTANT SI DOVEDIT este faptul ca nu intotdeauna, cifrele anuntate sunt si cele reale, ca si in cazul lui RS6, unde desi se spune ca ar face 0-100 in 4.5, in realitate reuseste 4.2-4.3...deci e posibil si la RS5 sa fie vorba in primul rand de marketing....

In priivinta cilindreei, desi am fost un fan infocat al folosirii unui 3.0 T FSI pe RS5, imi dau seama ca puterea si performantele lui, oricum nu le-ar fi depasit pe ale acestuia, ci cel mult le-ar fi egalat. Iar in privinta fiabilitatii, ar fi fost la jumate din cea a 4.2 FSI... Deasemenea, nu mai vad rostul in a-ti cumpara un S5 3.0 (cand se va lansa) daca ai ganduri de tuning! :noway: Degeaba ii pui soft si evacuare, degeaba scoti untul din el si arunci la gunoi fiabilitatea, ca nu vei scoate performante decat egale cu ale RS5-ului si la aceeasi bani. Un soft performant + o evacuare si eventual o admisie (care teoretic te-ar apropia de performantele RS5) costa intre 6500-7000 euro...si nici nu va arata masina ever ca un RS... AH, IAR CONSUMUL CU SIGURANTA AR FI SI EL MAI MARE, din moment ce MTM declara ca el creste la 10,8, adica acelasi cu RS5!:ermm:
    Singura chestie pe care nu o inteleg la acest motor, este de ce a avut nevoie cutia S-tronic sa fie ranforsata cand pe S4/S5 Sportback ea suporta 440 NM pe o plaja imensa iar aici doar 430 NM (deasemenea alta mirare, fiind mai putin NM decat la S 4 sau 5, indiferent de motor!) ??? Singura varianta care imi vine in minte, este fiabilitatea extrema a acestui motor, impreuna cu puterea maxima si consumul minim pe care ar fi fost capabil sa le dezvolte vreodata acest "batran" 4.2 FSI!
    Pretul, o fi el cu 10k peste M3, dar vine mult mult mai dotat si cu inovatii tehnice, deci e justificat! Plus ca vine cu o cutie automata cu dublu-ambreiaj stock!
    In concluzie, este cea mai echilibrata masina pe care o cunosc! :hi:

P.S. traiane, un M3 nou, nu va aparea mai devreme IN PRODUCTIE DE 2013, iar ca lansare 2012...deci are destul timp RS5-ul sa isi manance painea.Iar E AMG, nu este peste RS6 tehnic vorbind, desi face parte dintr-o noua generatie...am numerele Auto Bild si Auto Motor und Sport unde sunt facute comparatiile cu cifre scrise negru pe alb. Oricum, sunt similare...dar trecem in off-topic.

10. hungimahar

hungimahar 5th Gear Member

Locație:
    Oberosterreich
    Masina:
    A6
    Gorobete , tot respectul, dar, daca ar fi sa-mi permit o masina la banii aia ultimul lucru care m-ar interesa ar fi consumul. As prfera sa consume si sa polueze mai mult in schimbul a 20-30 cai in plus. Acum serios, pariu pe cat trebuie ca daca conduci in stil RS nu scoti valoarea aia. Nicioadata nu corespund in practica valorile. Si BMW decalrase la M5 11% :)))))))

Au ranforsat cutia pt ca e un Audi si pt ca e un RS si nu sunt americani care baga un motor puternic pe un sasiu stoc si gata. Nu mai zic de atentia la detaliu cu care sunt construite masinile la nekarlsum (sper ca am scris bine). Decat M3-uri albe care ies be banda rulanta pe lina de productie, mai bine RS-uri care sunt aprope unicat.

11. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    m3 deja este in teste. seria 3 este programat pt toamna lui 2011 si probabil m3 pt primavara lui 2012 tinand cont ca aceasta masina deja este testata deci, maxim un an avantaj pt rs5 daca e adevarata informatia cu primavara lui 2011.
    iar e 63 amg este mai rapid cu mult pe circuit ca rs6 ceea ce spune multe despre cum este construita aceasta masina. intr-adevar pe linie dreapta este mai lenta ce de, are multi cp in minus.
    http://www.fastestlaps.com/comparisons/481c0cdbbdd8c-vs-_Mercedes_E63_AMG.html

totusi, Miti esti sigur de productia in 2011 ? in comunicatul de presa audi spune ca :
    Sales of the Audi RS 5 will begin in the spring. Its basic price will be approximately 77,700 euros.
    se subaintelege ca in aceasta primavara incep vanzarile.

si eu subscriu la ideea ca informatia despre consumul lui rs5 nu este importanta decat pt marketing si pt a scoate ochii unora, pt ca cine are bani de o asa masina nu este interesat de consum.
    apoi toti stim ca rs5 va lua 20% urban, 15% extraurban la mers normal si tot 20% extraurban atunci cand te grabesti.

au ranforsat cutia nu pt ca este un audi si este un rs, ci pt ca o cutie cu dublu ambreiaj nu rezita la multi cp si mai presus de toate nu rezista la cuplu mare. daca nu o ranforsau, probabil cutia murea in primii 5000 km. pt cine priveste dincolo de cifre, este usor de explicat de ce S5 are cuplu mai mare ca rs5 cu toate ca primul are 354 cp iar al doilea 450 cp.
    s5 foloseste cutie automata tiptronic ce rezista si la 1000nm iar al doilea are s tronic ce este mult mai firava. detunarea cuplului este artificiala si eu cred ca din acest motor se puteau scoate lejer aproape de 500 nm.

Ultima editare: 23 Feb 2010
  12. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    traian, ma asteptam sa stii ca S4 si S5 Cabrio cat si Sportback, folosesc S-tronic, nu tiptronic care se gaseste duoar pe S5 Coupe. CU toate astea, toate cele 3 variante, au STOCK 440nm si pe o plaja mult mai mare! Desemenea, sunt convins ca aceasta cutie rezista fara probleme la STAGE I de la MTM sau ABT, adica 380cp si ce e mai important, 490m, mergand pana la 513nm la stage II si cred eu limite maxime ale cutiei...fara sa fie ranforsate!
    Cred ca deocamdata raman la acelasi raspuns la aceasta intrebare pe care am incercat sa mi-l dau singur...:readit:

Referitor la productie, am citit ca va fi disponibil din Iunie-Iulie pe strazi, ceea ce e normal din moment ce se vor lua comenzi incepand din Martie. Iar daca M3 apare pe strazi mai devreme de 2 ani (cat e distanta de fapt intre oricare alte 2 modele aflate in competitie directa de la Audi si BMW), eu iti dau o sticla de ce iti place tie mai mult....te bagi de fun? :)

13. barladi

barladi Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A7 3.0 Tdi (CDUC)- cca 300 CP
    Consumul chiar pare desprins din cartile cu povesti :). Si poate veti fi mirati, dar foarte multi oameni se uita la consum.....multi chiar cu foarte multi bani. Momentan masina este noua si costa 77 000 E. Cineva care isi permite o masina de atatea mii de euro, poate nu este interesat de consum.....dar ce ne facem dupa 3-4-5 ani, cand pretul unui RS 5 poate ajunge sub 30 000 E? Eu zic ca nu mai este o suma atat de mare, si mai multe persoane si-l pot permite.....persoane pentru care conteaza consumul......

Si un alt exemplu, pentru ce mai apareau A8 tdi, Seria 7 D, etc, daca oamenii nu erau interesati si de consum? Ca totusi vorbim de masini de peste 60 000 E. Nu as vrea sa mai amintesc de Touareg V10 tdi cu pretul de nou de cca 70 000 E, care acum ti-l poti lua second cu 15 000 E. Oare pentru cineva care are 15 000 E de dat pe o masina credeti ca ar conta un consum de oras intre 20-27%? Eu cred ca da.......

14. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    In privinta consumului, daca toti ar gandi ca tine, ar fi ceva...si nu ar mai arunca vesnicele pastile cu "ce conteaza cat consuma daca ti-o permiti"... stiu multi oameni care si-au luat masini de peste 90, chiar 100k euro, dar se uita f mult la consum...ma rog...e alta discutie.... ce voiam doar sa subliniez la aceste capitole, este ca are consumul cat un S5 Coupe , acelasi motor,echipat cu tipronic, desi are 100cp si 75kg in plus, etc.....
    Cred ca RS5 este echivalentul pe circuit cat si ca performante (inclusiv consum) al unui 911 4S (facelift) cu PDK! SI va constitui aceeasi diferenta intre el si M3 cum si cel din umra a facut cu RS4...adica ceva imbunatatiri, dar nu uimitoare si sesizabile de obicei doar pe mana profesionistilor...:box:

15. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    stiu care-s cutiile pt S-uri. dublu ambreiaj sunt doar cele cu 3.0 tfsi.
    cel mai probabil, asa cum spuneam, cutia cu dublu ambreiaj nu putea tine atat 450 cp , 4.2 litri, cat si 450-500nm.
    asta e toata povestea.
    sa nu-si inchipuie cineva ca 430 nm sunt atat de putini doar pt ca nu au fost in stare sa scoata mai mult, ci pt ca nu permitea cutia.
    cu siguranta 333cp si 440nm este mai uman pt o astfel de cutie. cred totusi ca la 450 cp , 430nm si motor de 4.2 un s-tronic este la limita de jos a fiabilitatii si probabil audi nu si-au asumat nici un risc adaugand 10/20nm in plus.
    acum tunerii sunt liberi sa faca ce vor, putand sa puna si 550nm pt o astfel de transmisie, asta nu inasemna ca este si indicat sa o faci.
    f interesant ar fi faptul ca pt a8 3.0tdi audi au pus tiptronic . cica limita superioara a cutiilor cu dublu ambreiaj ar fi 500nm insa conteaza si cati cp ii pui. nu poti avea pretentia la 500 nm si 500 cp.posibil la un motor de 500 cp sa nu iti dea voie la mai mult de 400 nm.
    repet, tunerii sunt liberi sa face ce vor. eu nu mi-as da masina pe mana lor stiind ca deja transmisia este la limita fiabilitatii

16. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    omul meu, tu nu vezi ca la motoarele otto, toate s-tronicurile se opresc la 430-440nm.
    ce __ mai vrei?
    cum naiba, indiferent de cilindree, 2.5, 3.0, 4.2 toate aceste cutii se opresc la acelsi cuplu.
    nu ti se pare ca asta este limita superioara a cutiei ?

pt cultura ta generala, cutiile dsg de pe vw si skoda se opresc la 250 NM. asta este limita lor superioara. asta o stie tot prostul de pe net si ma mir ca nu o stii si tu.

inainte sa deschizi gura fara a sti nimic despre cutiile cu doua ambreiaje, mai bine stai la o parte, mai rasfoiesti netul si apoi te amesteci in discutie.

si btw, cutiile astea de viteze nu-s produse de audi asa cum ar tinde un neinformat sa creada. sunt produse de altii, iar audi le cumpara si plateste bani grei. ca la piata.

Ultima editare de un moderator: 23 Feb 2010
  17. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    350 NM la cutiile cu dublu ambreiaj la VW, Skoda, S3, etc, nu 250 ;)

18. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    my bad,
    250 nm pt dsg cu 7 viteze si 350 nm pt dsg cu 6 viteze.

19. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI
    Audi RS 5

:) Photo Update

20. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare