1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi RS5

Discuție în 'Stiri Audi' creată de teg, 16 Ian 2009.

1. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI
    Audi RS 5

:) Iti multumesc pentru generozitate, nu oricine iti da posibilitatea sa alegi...:anbet:

Cu siguranta pererile mele sunt in primul rand personale si dupa aceea mai mult sau mai putin avizate, oricum ma straduiesc sa ofer informatii corecte nu "ma aberez". Nu sunt un inginer celebru specializat in domeniul constructiei de automobile, am doar pasiunea pentru masini si marca Audi, iar in plus am avantajele / oportunitatile de a avea acces la mai multa informatie decat altii prin prisma job-ului pe care-l am (cu vechime de 10 ani).

Iti raspund la acest post in intentia de a readuce thread-ul in termeni normali, din ce fel de intrabari postezi este evident ca nu detii "adevarul", faptul ca detii un RS4 (sincere felicitari) nu te face mai intelept / priceput din punct de vedere tehnic.
    Pot sa te asigur ca in momentul in care am noi informatii privind acest motor proaspat si intens dezvoltat am sa la postez. Apropo, asa cum am mai spus in acest thread, masina v-a fi pe strada doar in iarna / primavara, te rog frumos asteapta macar pana atunci pentru a-i modifica traseul de admisie si a-i verifica / imbunatatii carentele tehnice.

Te rog frumos, nu te simtii dator sa-mi dai o replica.

Ultima editare: 4 Mar 2010
  2. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    si mie mi se pare anapoda sistmul .
    adica tractiune integrala este pt rwd biased insa motorul este in fata puntii fata la la fwd.
    care o fi motivul implementarii acestui lucru?

oare vrea audi sa ne anunte ca va incepe sa produca masini rwd?

3. hungimahar

hungimahar 5th Gear Member

Locație:
    Oberosterreich
    Masina:
    A6
    Meris de explicatii miti bucur.

Sper doar daca tot n-au stors prea mult motorul sa fi finisat la maxim celelate (sasiul, diff-ul, franele, suspensia).

4. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Inainte sa vi se para sau nu anapoda, ar trebui sa cititi ultimul numar Auto Motor und Sport unde este facut un test foarte complex, pentru a determina cel mai bun sistem de tractiune integral.... Cred ca sunt mult prea inteligenti baietii care fac toate testele pentru aceste reviste si echidistanti, incat rezultatele lor sunt cele mai de ingredere, fie ca vine vorba de anvelope, sisteme de tractiune, etc....

In cazul in care nu stiti, printre masinile testate au fost Audi S4, BMW X6 M, BMW X1 2.8, NISSAN GT-R si Porsche Turbo.... Rezultat final, atat ca si tractiune cat si ca timp obtinut pe un traseu de 780m , claseaza AUDI PE PRIMUL LOC !!! ;) Urmeaza spre suprinderea mea Mercedes cu 4Matic apoi Mitsubishi.... GT-R-ul se afla la mijlocul clasamentului din toate punctele de vedere, iar ca timp, cel mai slab e 911 Turbo (am ramas masca...)
    Asa ca pana una alta, cat timp ne dam cu parerea daca acest sistem e bun sau nu, s-a dovedit a fi cel mai bun, rapid si usor de controlat dintre toate sistemele de tractiune integrala existente!!!:moa:

Traian...sa mai aud acum poveste cum ca GT-R-ul are un sistem la care Audi viseaza dar nu il va avea nici macar peste cativa ani! :jester: Lectura placuta tuturor!

5. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Apropo, pe siute-ul Audi.co.uk sunt puse toate informatiile despre RS5.
    Abia acum am inteles de ce a avut nevoie cutia de ranforsare....un motiv extremd e simplu dar la care nu am fost atent...S-Tronic este pus pentru prima data pe un motor de turatii inalte, pana acum, chiar si pe S4, transmisia fiind impinsa pana in maxim 7000rpm in loc de 8500 ca la RS5.
    Iar cat despre livrari....in UK deja se iau comenzi. Pretul incepe de la 57k lire iar primele livrari se fac incepand OCTOMBRIE si nu cum ziceau altii ca va aprea pe strazi incepand din 2011! ;)

6. hungimahar

Locație:
    Oberosterreich
    Masina:
    A6
    Multumim de informare, dar nu era mai misto daca puneai si un link la test?

http://www.auto-motor-und-sport.de/...hn-modelle-im-traktionsvergleich-1582354.html

Rezultatul e destul de previzibil. Masinile cu 4x4 facute sa fie sportive pe asfalt sunt cam inutile in zapada, vezi gt-r si 911. Audi rupe pentru ca datorita diff-ului central mecanic are cel mai bun compromis intre sportivitate si aderenta in conditii dificile. Doar de asta avem audi, nu?

Mie mi se pae ca audi.de are mai nulte informatii tehnice. La englezi au mai mult bla-bla-bla de marketing, air la nemti e mai tehnic-nerdy.

Ultima editare: 6 Mar 2010
  7. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Corect! Nu am pus link pentru ca nu am gasit acest articol si in romana si am crezut ca nu prea intelege mai nimeni germana.... Merci oricum!

8. hungimahar

Locație:
    Oberosterreich
    Masina:
    A6
    Scuze, n-am stiut. Oricum si pt cineva care stie germana si are ceva sunostiine auto e boring articolul. Clasamentul conteaza, Audi pe primul loc si restul...e cancan. :p

Ultima editare: 6 Mar 2010
  9. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Revenim la RS5 ? :)

10. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI
    Audi RS5 - "crown gear differential"

:) Revin cu noi informatii privind evolutia sistemului quattro!
    30 de ani de quattro inseamna: quattro cu diferential central autoblocant "crown gear" si diferential spate "torque vectoring". Aceasta tehnologie este mai eficienta, mai precisa si mai performanta decat vechiul concept si isi face debutul pe coupe-ul de inalta performanta Audi RS 5.
    Spre deosebire de speculatiile din inceputurile acestui thread, noul diferential practic este o evoluti a vechiului "torsen", adica este tot un diferential ce "lucreaza" pur mecanic, dar ca acum este mai rapid si mai eficient.
    Diferentialul central cu autoblocare este pozitionat imediat la iesirea din cutie de viteze si are rolul de a distribuii, in proportii predefinite, cuplul intre cele doua axe motoare. Daca una din roti incepe sa patineze, de exemplu pe o suprafata acoperita cu gheata, diferentialul central livreaza fara intarzieri cuplu catre axa cu cea mai buna tractiune.
    Cand ambele axe se rotesc cu aceeasi viteza, in conditii de aderenta prefecta, cuplul este distribuit 40% fata, 60% spate, aceasta distributie urmarind o foarte buna tractiune si o dinamica superioara. In functie de necesitati axa spate primeste maxim 85% din cuplu (torsen 75%), iar axa fata maxim 70% (torsen 75%).
    Ce ofera in plus acest nou sistem:
    - tractiune mai buna datorata cresterii efectului de autoblocare,
    - fortele si cuplul sunt redistribuite permanent, consistent si fara intarzieri,
    - extrem de compact si usor 4,8 Kg (torsen 6,9 Kg).

Dupa debutul pe Audi RS 5, noul sistem v-a fii implementat la toate noile modele.

Ultima editare: 8 Mar 2010
  11. teg

teg Moderator Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
  12. hungimahar

Locație:
    Oberosterreich
    Masina:
    A6
    Mii de multumiri pentru informatie.

Totusi, nu au zis nimic de un diff activ torque vectoring pe spate ca la S4.

13. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Fii mai atent. Zic chiar ff multe despre torque vectoring si exemplifica totul...;)

14. hungimahar

Locație:
    Oberosterreich
    Masina:
    A6
    ^Nu stiu care din noi doi a fost mai neatent ;) :respekt:

Au zis la greu despre un asa zis torque-vectoring care de fapt e reverse-ESP. :no:

Torque vectoring (real nu fake) foloseste un diff activ cu ambreiaje in interior pt a trimite cuplul catre ce roata are nevoie si NU FOLOSESTE FRANELE! :no:

Ma refeream la diff-ul activ de torque-vectoring fabricat de ZF prezent pe puntea spate la S4 si X6. Nu au zis nimc de el in filmul ala despre quattro-ul de pe RS5. :uhm:

Vad ca au scos azi un film separat despre diff-ul cu torque-vectoring ACTIV pentru RS5. :hi:

Vezi, abia asta e torque-vectoring (original) :hi: : http://www.youtube.com/watch?v=rQowh2Kr38s

15. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Nu au mai zis pentru ca era explicat in clipul de prezentare al noului quattro care a aparut odata cu lansarea S4. Chiar tu ai plus clipul in care este prezentat cum functioneaza exact acesta.

In clipul cu tractiunea la RS5, nu se prezinta decat IMBUNATATIRILE fata de sistemul aparut odata cu S4, si anume acest diferential CENTRAL, crown-gear , asa ca nu am mai prezentat cum functioneaza diferentialul de pe spate, insa daca esti atent, pe langa faptul ca precizeaza ca il are, se poate observa si vizual ca este prezent la si la RS5 in acel clip. Bafta! ;) :hi:

X6 are acelasi tip de diferential ca S4 ??? Nu stiam...am sa mai citesc o data articulul Auto Motor und Sport, ca acolo trebuie sa fi mentionat, dar eu mai mult l-am spicuit....

16. hungimahar

Locație:
    Oberosterreich
    Masina:
    A6
    Ok, ok chill. Eu luasem video-ul ala ca o prezentare la RS5 nu la crown gear de asta vroiam sa aud de T-V. Oricum, abia ala e T-V nu franarea rotii din interor.

Da, cica e acelasi diff desi pe site la ZF n-am gasit nimic legat de S4 si vector drive, numai despre X6. Probabil din cauza ca pe X6 si-a facut debutul. Oricum, par identice.

http://www.zf.com/corporate/en/press/media_service/images/product_images/product_images.jsp

http://www.zf.com/zfXmlServlet?resu...ssUnitShortcut=&divisionShortcut=&search=true

Sau e facut de Ricardo, exista multa informatie pe net, cu multe chestii contradictorii.

http://www.popularmechanics.com/blogs/automotive_news/4225886.html

http://www.ricardo.com/en-gb/Engine...e-Vectoring-Tab-Page/?epslanguage=en-GB&tab=0

17. teg

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
  18. teg

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
  19. teg

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
  20. valimiu

valimiu 2nd Gear Member

Locație:
    Brănești
    Masina:
    Audi A4 2.4 2003
    RS 5 merge in USA

http://twurl.nl/qg7y26
    Pai cred si eu.. si prob k va costa 77000....$..:rockwoot:
    Ca de obicei asa se int.. cumva masinile europene sunt mai ieftine pt piata nordamericana.. Deci in secunda 2 m-am gandit ca ma duc sa inchiriez unul, no matter what..de fapt imi iau angajamentul..si promit ca fac si poze..adica nu se poa fara k apoi cine ma crede??:p..Eh, vanitatea asta..

Ultima editare: 3 Apr 2010

Distribuie pagina asta