am spus masina a fost condusa de unul din baieti de la departamentul de vanzari asa ca una este sa conduci tu...... altfel se vad lucrurile de pe scaunul pasagerului viteza maxima cu care s-a mers a fost cea legala pe autostrada 70mile/h iar in localitate 30mile/h a fost imposibil sa ma bucur de cele 4.6 secunde -0-60 mile/hsi nu la dealeri Audi primele impresii...amazing carcu un interior super reusit in primul rand scaune iti ofera o protectie laterala de exceptie,piele neagra nappa,reglaje electrice....etc.etc.. interiorul elemente din fibra de carbon si aluminiu sistem audio Bang/Olufson 505 watt,+ alte multe gadget-uri pentru care iti trebuie minute bune sa inveti sa le folosesti si pentru ca este un coupe locurile din spate nu pot fi folosite in special daca ai 1.90 si poti sa-ti pui picioarele dupa cap consumul in oras cu 20 mile/h ......cu siguranta NU vrei sa-l afli ce scrie in cartea masini si ce promite producatorul nu se potriveste cu realitatea dar daca ai peste 57mi £ chestia asta nu mai conteaza ce am observal jantele de 20" erau incaltate cu cauciucuri Dunlop SP SPORT MAXX GT......Cred ca se putea ceva mult mai performant pt bani care ii dai si pt vremea din UK O sa ma inscriu pt un test drive cit de curind
astia-s culmea. asa cum rs4 avea 420 cp doar pe hartie si in realitate avea sub 400 sau chiar sub 380 pt cei mai ghinionisti cumparatori, niste flacai s-au gandit ca e cazul sa urce un rs5 pe un dyno. cati cp are rs5, va las pe voi sa ghiciti. intai un filmulet cu tt-rs pt a arata ca le merge bine standul oamenilor: http://www.youtube.com/watch?v=-ehmMOtdyp0 si apoi rs5: http://www.youtube.com/watch?v=5e0WLKFiAIo&feature=related
se pare ca e reconfirmata. acest motor are cu aprox 30 cp in minus fata de cat declara producatorul, la fel cum se intampla si cu r8 si cu rs4: Has only 422 horsepower Audi RS5? The French car magazine has recently Motorsport Magny-Cours the Audi RS5 compared to the Nissan GT-R. It's not surprising that Nissan made the cut RS5, but it was really interesting only when the cars were put on a roller to the ability to measure. And when it appeared that the GT-R than did (505 hp) up to expectations, but noted with 422 horsepower RS5 somewhat disappointing. Especially when you've read that shiny brochure that the Audi RS5 should deliver 450 hp. Well it is true that car manufacturers use a standard of 5% in terms of deviations from the power a motor. But in this case the deviation is still a "significant" 6.2%. Does this mean that every RS5 is underpowered? Probably not, but it sets you thinking anyway. Obviously we do not know exactly what the circumstances were under which Audi has been tested and how "good" that the roller was used. Aluhoedjes will undoubtedly suspected a conspiracy BMW (or BMW or Nissan and Nissan), but more likely is that this is an Audi rotten apple in the basket. We will only know for sure if there are multiple RS5 were tested and all conditions are known. (Via: caradisiac.com) articolul original aici: http://www.autoblog.nl/archive/2010/10/28/heeft-de-audi-rs5-slechts-422-pk#post-38819
Nici un motor aspirat nu scoate cat scrie pe "eticheta". Mai ales daca pui in ecuatie si pierderile de la sisteml 4x4 vs RWD/FWD. Crezi ca M5 de exemplu scoate cei 510 cai? Poate e aproape, dar e RWD. Producatorii decalra de obicei puterea aia la "crank" nu la roata. Deci motorul are 450, dar pe asfalt ajung 420. De exemplu S4 a fost testat ca fiind la cel putin 333 hp, deci minim cat declara. Dar e supercharged, e mai usor sa pastrezi puterea aia in diverse conditii. Aspiratele sunt mai sensibile.
stai sa nu facem confuzii. rs 5 are 420 cp la flansa, ca la roata are probabil mult sub 380. doar nu te astepti ca un 4wd are pierderi prin transmisie de doar 6,2 % adica 28 cp. aceste pierderi sunt mult peste 15% spre 20% cu o cutie manuala. cu o cutie automata pierderile sunt si mai mari. deci un motor cu 450 cp reali ar putea pune la roata intre 350 si 380 cp maxim. da, orice m5/m6 are minim 500 cp la flansa spre deosebire de masinile cu 4.2 fsi ale caror cifre sunt supraestimate. probabil 4.2 fsi are probleme doar pt versiunile ce-s impinse la maxim si este posibil ca pe s5, a8 sau q7 sa nu aiba probleme, versiunile alea fiind mai soft. in sua au fost procese pt ca marea majoritate a masinilor rs4 aveau la flansa aproape 10% in minus fata de cat spunea producatorul.
Si cum au masurat puterea la flansa? Au scos motorul si l-au conectat la aparate? Probabil vrei sa zici ca au aproximat puterea la flansa prin masurarea puterii la roti apoi aplicand o formula matematica. Ce vad eu in film e puterea la roti masurata. La faza cu RS4 si america, ce pot sa zic? Nu prea ma intereseaza ce zic ei, americanii sunt prosti, nu stiu cum numai la ei toyota accelereaza brusc si nu franeaza.
bun, deci aia care au au masurat spun prostii cu 421 respectiv 422 la flansa si puterea este de fapt la roti. asta inseamna, tinand cont de 4wd si de transmisie automata ca motorul de pe rs 5 are la flansa vreo 500-525 cp, luand in calcul pierderi de 15-20% pt a se ajunge cu 420cp la roti. ce interes ar fi avut audi sa declare 450 cp pt un motor ce are de fapt peste 500 cp sau chiar peste 520? un astfel de scenariu este de disney land. dar oamenii din articol spun clar ca se refera la putera de la flansa si nu de la roti:..."but noted with 422 horsepower RS5 somewhat disappointing. Especially when you've read that shiny brochure that the Audi RS5 should deliver 450 hp" pur si simplu atat are motorul de rs5 : 420 cp, indiferent ca nu vrem sa acceptam asta. iar r8 si rs 4 sub 400(in general pe la 380).
Eu nu inteleg decat un singur lucru din tot ce spuneti voi acolo. Audi cu mai putini cp sta in fundul la Bmw care are pierderi mai mici. Asta este o veste exceptionala.
N-ai inteles Audi cu RS 4.2 scoate asa zisii 420 cp si se tine de M3 E46 3.2 cu @350 cp.ADica 420 cp de audi sunt aproximativ egali cu cei 350 de la BMW iar diferenta de cilindree este de 1.000 cm3.Asta iti spune ceva?Apoi daca va bagati in M5/6 deja acolo se intrece masura.
Hungi, traian are dreptate ce zice, iar omul ti-a explicat cat de bine se poate. Nu voiam decat sa precizez insa, ca VAG de cele mai multe ori, declara mai putin si nu mai multi cp fata de cati au.... incepand de la muuult subestimatul S4 B8 care are declarati 333cp cand pe orice dyno scoate 385-400 STOCK ! , pana la Golf GTD care cu cei 170 cp sta in fata celor 177-180 de pe la alti producatori . Insa in privinta motoarelor aspirate, la S5 dupa cum ai zis traian, e interesant ca declara exact cat produce pe orice dyno. Singura lor problema a fost la modelele exclusiviste cu motoare aspirate, unde mai mmult ca sigur, din ratiuni de marketing au declarat mai mult.... Exemplu,ce naiba ar mai face un client cand ar sti ca un S4 cu motor de 3 L, are in ralitate aproape 400cp si doar cun un banal soft de 1500 euro are 430cp, cand varful de lance similar, RS5, are doar 420 cp???? Ca sa nu mai amintesc ca un S4 cu soft MTM, a fumat BMW M3 E92 cu pelcare de la 50km/h si nu de pe loc unde ar fi fost chiar dezastru pentru un M3... Cu alte cuvinte, mai toti producatorii au ceva probleme cu aspiratele de ~4 L, acestea fiind mult prea apropiate ca performante de motoarele de 3 L cu supralimentare si declara chestii diferite, doar din ratiuni de marketing! Mai ales in cazul lui S4 B8 (385-400cp) si al BMW 335 i (340-350 pe dyno in loc de 306). P.S. UN MOTOR ASPIRAT DE TOP, NU DEPASESTE IN ACEST MOMENT 105-108cp, incepand de la RS-uri, M-uri, si pana la Lamborghini, Porsche si Ferrari, cam aici este limita motoarelor aspirate DECLARATA! traiane, cu toate ca RS 5 a scos doar 422 cp pe acel dyno, sunt convins ca acesta nu are sub 370 la roata cu toate a are tractiune integrala iar pierderile sunt duble fata de tractiunea spate M3.... Cu alte cuvinte, in nici un caz RS 5 nu pune pe asfalt mai putini cai decat M3 (370-380 roata) si acest lucru se poate observa cu usurinta in putinile comparatii disponibile pe circuite, unde RS 5-ul cu peste 200kg in plus, este la "centimetri" in spatele M3-ului
400 de cai stock??.Probabil in NFS ai vazut.Pe dyno scoate in jur de 340-350,dar pana la 400...Pune un grafic dyno sa vedem si noi daca ai gasit cu 400.Ca sa scoata 430 are nevoie de soft plus evacuare.
pai gorobete, daca atat m3 cat si rs5 au cate 420 cp iar rs5 are pierderi mai mari prin transmisia integrala, ar insemna ca rs5 pune mai putini cp jos pe asfalt ca m3. la s4 b8 nu am gasit nici eu vreo masuratoare dyno cu peste 350 cp. intre 340 si 350 le-am vazut pe toate.
Nu stiu asta sigur, si rog sa ma corecteze cineva daca gresec...dar altitudinea, calitatea si cantitatea de O2 nu afecteaza puterea si performanta unui motor aspirat?eu asa am auzit..am vazut si un comparativ pe youtube intre un 335i si un S5 si S5-ul era lipsit de vlaga datorita altitudinii de cca. 3000m
ai perfecta dreptate cu altitudinea care influenteaza puterea motoarelor. masuratorile respective nu au fost facute mai sus de 200-300 m de nivelul marii.
Chiar deloc. Nu aveau cum sa masoare puterea la flansa prin roti! Ca si cum ti-ai masura temperatura corpului cu termometrul intre degetele de la picioare. Uitati ce spune wiki: Deci ce masori la rori e putere la roti. Cel multi proti aproxima matematic puterea la flansa.
klaudyiu, acum chiar nu am timp, dar te rog cauta primele topicuri de la S4 B8 pe audizine.com, cel mai mare forum din lume de specialitate. Vei gasi peste 10 dyno-uri (si cel putin 5 masini diferite) unde puterea crank este de obiccei 385-400 cp in functie de marca dyno-ului, dar intotdeauna la fel pe aceeasi marca de dyno desi in locatii diferite. De fapt, asta e si ideea, ca atat MTM , ABT cat si alti soft-tuneri de profil, nu ofera un plus de 95-100 cp cum declara ei (ceea ce e in mod evident amuzant sa crezi ca iti ofera doar din soft ) ci doar 30-35 cp! DE ALTFEL, PE NICI UN DYNO, S4 B8 (STOCK!!!) NU SCOATE SUB 300 CP LA ROATA!!! (iar cu soft cam ~360 la roata!) Daca voi avea timp, voi pune si link-urile, dar le poti gasi tu foarte usor acum...asta daca nu esti prea ocupat cu NFS-urile...
Nu stiu de unde scoti astea. Eu vin cu facts si nu am zis niciodata ca are sau nu are 500 sau cat crezi tu. Te-am contrzis si am adus dovezi ca nu poti masura puterea la flansa prin roti. Atat. Cat o avea sau nu o avea RS5, depinde de multi factori/parametri care nu-i pot prezice/dovedi.