1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

AUDI vs. MERCEDES

Discuție în 'Audi vs Mercedes-Benz' creată de alex.petrariu, 19 Noi 2007.

?

AUDI sau MERCEDES

Sondaj închis pe 29 Noi 2007.
  1. AUDI

8 vot(uri)
    88,9%
  2. MERCEDES

1 vot(uri)
    11,1%
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    pai stiu ca e vorba de A4.
    hai sa o luam asa: dintr-un milion de masini cate vand audi anul asta, 500.000 sunt A4 din care putem presupune ca aprox 350.000 sunt vandute in europa.
    asta inseamna ca bmw si mercedes vand cate 175.000 de seria 3 si C in europa. dar in acelasi timp mercedes si bmw vand 1.250.000 masini worldwide(cel putin asa a fost anul trecut).
    regula de baza este ca masinile din clasa medie adica seria 3 si C-ul aduc jumate din vanzari adica aprox 625.000 bucati. sa inteleg ca piata lor de seria 3 si C este in afara europei. adica vand afara aprox: 450.000 bucati?

este absolut imposibil. pt ca daca in europa bmw si merc ar vinde 175.000 de seria 3 si C, atunci nu ar fi capabili sa se apropiede un milion la vanzarile totale worldwide .

anyway, mercedes , audi si bmw merg cap la cap cu vanzarile exceptand un singur loc: SUA. acolo audi au dat anul trecut aprox 90.000 bucati, mercedes aprox 220.000 iar bmw peste 250.000. daca vanzarile audi in SUA erau bune, acum ar fi fost egalii lui mercedes si BMW in wanzarile worldwide.

trecand de la una la alta, audi vor vinde mai multe masini devat bmw si merc mai devreme de 2015 cum si-au propus ei si asta pt ca au pus mana pe 3 piete f importante: china, india, si rusia iar acolo ei vand mai mult ca bmw si mercedes la un loc.

2. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI

Audi a avndut in primele 9 luni ale lui 2008 265.615 modele A4 (!) din totalul de 539.934 modele vandute in aceeasi perioada. Culmea e ca aceasta proportie de vanzari se pastreaza si in Romania (vanz A4 = vanz 3 + vanz C)

3. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Eu oricum nu raman impresionat de cine vinde mai mult(si Logan e f bine vandut:p). Mercedes poate sa se laude cu motoare de 1000cp din cilindree de 1.2 atata timp cat nu au o cutie ca lumea; dupa cum probabil stie toata lumea o cutie bine etajata poate ajuta la performantele respectivei motorizari si bineinteles ca si viceversa este adevarata.
    Din cate stiu dintr-un motor pe benzina de 2.0 fara turbina se scoteau in jur de 140-150cp(bineineteles ca exista producatori care au si mai mult si mai putin,am ales o valoare medie);2.0tfsi are turbina si de aceea puterea mai mare. Toti producatorii inclusiv Audi pun accentul pe performante si consum si mai putin pe fiabilitate;traim intr-o piata de consum,asta e. Acum depinde care marci se mai gandesc cat de cat si la fiabilitate...
    Daca este sa vorbim de incoerenta la Audi eu as aduce in discutie motorizarea de pe A6 facelift de 2.0tdi ce are mai putin cp decat precedenta(136 fata de 140cp). Eu cred ca trebuia pus doar 2.0tdi,170cp.
    In opinia mea punctul forte al Mercedesului ce era cunoscut pt calitatea materialelor de interior a inceput sa se cam clatine,cu exceptia indiscutabila a S klasse ce ramane un Mercedes adevarat.

4. coktail 1st Gear Member

Locație:
    aici
    Masina:
    in curs de
    Ce tare esti tu ma. Compari o capodopera de R cu o berlina de clasa medie, acest A4 al tau. In primul rand clasa R nu se presupune a fi o masina sport, ea se adreseaza familiilor care vor un automobil sigur, comfortabil si spatios. Calitatea materialelor nu cred ca este mai slaba decat la un A4, cred ca ai incurcat showroom-ul si te-ai dus la Dacia! Voi uitati ca acesti producatori fac unele masini care nu sunt adresate noua, romanilor, asa ca va rog nu mai comentati asupra unor masini al caror target nu il cunoasteti!
    Faza cu S-ul e chiar tare, cum poti tu sa "trantesti usa putin" ? Nu ai facut nimic de ras, sistemul se adreseaza momentelor in care usa este pe jumatate inchisa, daca ar fi asa cum ai gandi tu, usa s-ar inchide automat chiar de la o deschidere maxima!
    :box:

5. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Intr-adevar sunt tare "mai". Imi cer mii de scuze ca nu am aceleasi pareri ca tine,mai gurule.
    Nu am spus ca R klasse este o masina sport;daca tu intelegi ca doar o masina sport trebuie sa plece cand accelerezi inseamna ca esti f mare cunoscator. Nu am spus ca R trebuie sa fie o masina violenta la demaraj ci una care sa trag decent pt caii pe care ii are. Cred ca puteau sa-i puna si motor de 100cp ca veneai tu si ziceai ca e o masina axata pe confort. Ce frumos e sa te bagi in depasire si masina de abia sa se miste si tu sa zici vai ce confort avem si dupa aia zdrang in ala din fata(sa nu-mi spui ca posesorul de R klasse este cel mai chibzuit om din lume care nu se grabeste niciodata).
    Nu stiu cine te crezi tu de iti permiti sa spui ca nu am dreptul sa am o parere despre Mercedes si cred ca stiu destula lume cu Mercedes care nu sunt nici rromi si nici recuperatori;nu-mi vorbi tu despre ce target are Mercedes.
    Usa la S am inchis-o f incet,balamaua de pe usa a intrat in contact cu cea de pe stalp deci ce ai zis tu e total ilogic.
    "Calitatea materialelor nu cred ca este mai slaba decat la un A4, cred ca ai incurcat showroom-ul si te-ai dus la Dacia! "
    Ai incercat sa fii ironic. F dragut si inteligent! E problema ta ce credinte ai tu care nu stiu daca se bazeaza pe ce ai vazut ci mai degraba ce ai mai auzit si tu. Intr-adevar Audi are o calitate mai buna doar fata de Dacia.

Ultima editare: 3 Noi 2008
  6. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    In timp ce numerosi producatori auto se confrunta in ultima perioada cu scaderea sau, in cel mai fericit caz, stagnarea vanzarilor, Audi se numara printre putinii fericiti care se situeaza la polul opus, anuntand o crestere a vanzarilor globale cu 12,3% in septembrie a.c.

In prima luna de toamna, Audi a vandut 95.137 de automobile, ceea ce face ca numarul total pentru anul 2008 sa fie de 762.280 de unitati, in urcare cu 2,9 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Vinovat" pentru vanzarile record de luna trecuta este modelul A4 (in versiunile sedan si breack), care a "ajutat" la cresterea vanzarilor in luna septembrie cu 4%. Pe langa Audi A4, noul A5 Sport Coupe a contribuit si el semnificativ la obtinerea acestor performante.

Compania germana a inregistrat progrese pe pietele din Asia, Pacific, SUA si Europa. "Datorita cresterilor inregistrate in septembrie se poate spune ca intram in cea mai buna perioada a noastra din 2008. Acum scopul nostru pana la finele anului este sa vindem un million de automobile, cifrele acordandu-ne increderea necesara pentru a spera la o rotunjire a vanzarilor", a declarat Peter Schwarzenbauer, membru al consiliului de Administratie Marketing si Vanzari.

Anul trecut, Audi a vandut 964.151 de automobile. Cu venituri de peste 33.617 milioane euro si profit inainte de impozitare de 2.915 milioane euro, compania a atins cele mai bune cifre de vanzari inregistrate vreodata. Iar lucrurile ar putea sa stea si mai bine pe viitor pentru Audi, care planuieste ca pana in 2015 sa isi treaca in portofoliu un total de 40 de modele.

7. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    la masinile normale , mercedes este cel mai slab comparativ cu audi si bmw.

din mercedes a mai ramas doar S, SL, CL, GL si SLR.
    restul sunt la ani in spatele lui bmw si audi.
    C, E, SLK, CLK, ML, G, R. CLS va intra imediat in aceasta categorie pt ca bmw si audi au deja antidotul.

R este o rusine. au vandut cateva mii de bucati si au investit pt producerea acestei masini cateva sute de milioane. o masina inutila si in acelasi timp urata in draci.
    mercedes nu au o cutie manuala decenta, nu au o cutie automata decenta.

C320cdi are niste performante de toata jena. consultati cifrele de pe site si apoi mergeti la modelul echivalent bmw si audi.

de mercedes a mai ramas istoria si cateva modele

8. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    Sper sa nu mai provoci pe nimeni prin limbajul tau inadecvat,poti face afirmatii sau sa dai replica cuiva intr-un mod mai original decat cum ai facut-o.Atentie pe viitor

9. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    R klasse este o masina exceptionala care are o cutie excelenta.
    Audi are finisaje ceva mai bune decat Dacia dar nu se poate compara cu alte marci,nici macar cu Renault.
    Mercedes este o marca despre care eu nu voi mai vorbi niciodata fiindca nu sunt destul de rafinat si mai sunt si roman.
    Acestea sunt concluziile mele dupa ce am facut o introspectie.

Ultima editare de un moderator: 4 Noi 2008
  10. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Serios ?
    Oau ... m-ai iluminat ...
    Renunt la comanda pt Allroad si imi iau Megane ... chiar 8 bucati cu aceeasi bani ...
    Acum inteleg de ce Renault e considerata o marca premium ... :arco:
    Datorita finisajelor .... Pfuuuuuuuuu
    Cat despre Mercedes ... mda ... probabil tiganii pt care S-ul este uniforma au rafinamentul necesar ... si nici nu sunt romani ...
    Introspectie spuneai .... :p

11. coktail 1st Gear Member

Locație:
    aici
    Masina:
    in curs de
    Scuzati

Scuzati, tot ce vroiam sa spun este cat de misto e Audi si cat de bine trage A6 cu motorul de 2 litri motorina. Scuze! Ah, uitasem, azi de dimineata mi se paruse ca vad inca o cioara la volanul unui A8 dar cand m-am uitat mai bine am observat ca era un om de afaceri super misto FRATE!
    (Incetati ma cu tiganii si cu manelistii, cred ca putem cadea de acord macar la capitolul acesta ca acele persoane sunt peste tot, de la Dacia la Aston Martin sau ce alta marca doreste domnia voastra)
    Apropo, tu nu ai inteles ce am vrut sa zic prin sistemul de la S, cum ziceam si mai sus, balamalele nu trebuie sa fie TANGENTE , ci semi-inchise. Cheers!

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Cat am mai putut sa rad la astfel de "afirmatii":);nu am obiceiul de a lua pe altii in ras,dar de unde le scoti?Sau vrei sa fii comic sa ne amuzi?:)

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Glumaretzu mi-a trimis pe PM ca postul lui de fapt era o ironie;ma simt obligat sa-mi prezent scuzele de rigoare.

14. KASSEL

KASSEL Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI TT 3.2 DSG Quattro 250CP / VW TOUAREG 3.0 TDI / VW GOLF 1.4
    Bine ca ai postat asta ca deja vroiam sa ma iau de el, sa ii zic ca a gresit forumul si ca renaultforum deabia il asteapta :)
    :racer: prudent....nu ca mine ;)

15. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Din postul meu nu s-a inteles ce trebuia pentru ca o parte a fost sters pt offtopic.
    Mie nu mi se pare destul de studiat acel sistem de inchidere a usilor de la S; nu trebuie sa stau eu sa ma gandesc daca usa s-a inchis sau nu pana la jumatate; eu am inchis usa astfel incat daca doar trageai de ea fara sa o deschizi din maner nu o puteai face. In nici intr-un caz nu e o chestie pt care nu ti-ai putea lua masina,dar vreau sa spun ca nici Mercedes nu face lucruri perfecte.

16. coktail 1st Gear Member

Locație:
    aici
    Masina:
    in curs de
    Eu cred ca tu devii un pic prea carcotas cu acel sistem, e cum ar veni unu pitic ce conduce un A8 ca sistemul B&O de pe masina lui e foarte prost pentru ca in momentul in care se ridica tweetere-le ii blocheaza vederea atunci cand parcheaza masina:sos:

17. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Poate intr-adevar sunt carcotas,dar la banii pe care ii dai pe un S cred ca poti fii. La fel de carcotas sunt si cu masina mea care nu costa in nici intr-un caz cat un S klasse. Faza cu B&O mi-a placut.;) Nici chiar asa de carcotas nu as putea fi.
    In nici intr-un caz nu m-a dezamagit Mercedes pt acest lucru ci pt cele scrise anterior care sunt opiniile mele,nu inseamna ca sunt si adevaruri absolute.

18. TA2A2

TA2A2 Banned

Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    AUDI A4 1.8TURBO-SPORT PACK(163)
    .........uite ca sunt si baieti isteti care au pus capat acestui versus....
    ..concluzia cea mai buna si mai ieftina ramine audi.....dar sa fie "incaltata" de SLR:):):p
    restul:blahblah1::blahblah1::blahblah1: cine nu are bani de un pur singe....macar cumpara "potcoave" de firma;)

19. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    In opinia mea mercedes este peste audi,desi iubesc audi.Si cand spun ca este peste audi nu ma refer la performante ci la calitatea materialelor din interior in primul rand(sa nu uitam ca la audi se exfoliaza butoanele lucru care mi-se pare cel mai jalnic).Am avut ocazia sa conduc inclusiv un S 350 diesel.Mercedesul este pentru o categorie de varsta mai inaintata(in special S-ul),finisajele interioare iti taie rasuflarea.Un mercedes clasa S din 87(am fost pasager intr-un exemplar)avea dotari pe care masina mea nu le are desi este fabricata in 2004(bancheta spate incalzita,scaune electrice).Stiu exista pe masini similare cu a mea,dar ce vroiam sa spun este ca un audi din aceeasi perioada nu cred ca avea dotarile astea.Plus de asta la capitolul fiabilitate tind sa-i dau un + mercedesului.Nu sunt foarte bine informat,imi exprim doar opinia personala din ceea ce am vazut.Acum putin off topic,audi din poza de mai sus este un B6 cu bara spate de b7?Se potriveste(eu le-am analizat si pare ca se potriveste).Sau este alta bara?

20. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    si Audi are scaune incalzite si climatronic inca din 1992, daca nu si mai devreme :p

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta