1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

AUDI vs. MERCEDES

Discuție în 'Audi vs Mercedes-Benz' creată de alex.petrariu, 19 Noi 2007.

?

AUDI sau MERCEDES

Sondaj închis pe 29 Noi 2007.
  1. AUDI

8 vot(uri)
    88,9%
  2. MERCEDES

1 vot(uri)
    11,1%
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    Fratilor,haideti sa nu mai categorisim masinile dupa forma sau suprafetele lucioase de la interior. Ar trebui sa isi dea cu parerea cei care au mers macar odata cu fiecare dintre ele.Si dupa sa vorbim,nu doar asa din pasiunea orbeste fata de una din branduri.Amandoua sunt navele amiral ale celor 2 constructori si inglobeaza toata tehnologia de care dispun la momentul fabricarii lor.
    Din ce am observat eu,audi da o atentie mai mare design-ului si lasa partea mecanica,o a doua prioritate,spun asta ca nu putine q7 am vazut pe platforma si chiar la noi pe forum sunt ceva probleme la masini de prin 2006 incoace cu probleme destul de serioase la motor(injectoare,nu trage,fum alb..si toate acestea la km acceptabili cu anul fabricatiei-A8) la cutie ,cam ambele modele nu au avut probleme si la suspensie,iarasi am vazut cateva culcate in parcari..si pe forum) pe cand cele sus mentionate nu le-am vazut la mercedes w221.
    La interior,audi a ramas putin in urma,cu display-ul ce se roteste in bord,pe langa afisajul de la mercedes,nu mai spun de ceasurile audi..sunt si pe a4-a5-a6-q7..Iar schimbatorul il vad acelasi din 97'.
    Mercedes a reusit sa iasa din tiparele unei masini oarecare.
    La exterior nu are rost sa vb. ca aici fiecare cum ii place..gusturil nu se discuta.(S-classe-dromader A8-atlet bine proportionat)

2. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    Audi nu este o masina mai putin fiabila decat Mercedes(e si normal sa fie postate probleme, pentru ca e forum Audi), dar eu nu vorbeam de fiabilitate ci de performante. Cutia lui A8 este mai performanta decat orice cutie oferita de concurenta. Interiorul A8-ului este complet nou si diferit de A4, A5, A6, Q7(nu au elemente de design comune). Schimbatorul de viteze chiar nu are nicio legatura cu alt model Audi. Audi nu lasa in niciun caz partea mecanica pe un plan secund.

3. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    Ba este mult mai putin fiabila,cate audi mai vechi de 15-20ani mai vezi pe strada si mai ales sa iti fure ochiii,la starea in care se afla.
    Intra pe forum mercedes si vezi cate probleme sunt acolo la acest model-nu prea ai sa gasesti.
    Cate audi vezi la service si cate mercedes?
    La performante-a8-2006-4.2tdi-240kw/326cp
    -S420cdi-2006-235kw/320cp -Nu stiu daca poti sesiza diferenta de 5kw/6cp.
    Nu stiu ce cutie e pe a8,dar 7 G-tronic(un preten cu cls,ma tras putin..am ramas foarte impresionat de promptitudinea si felul in care raspundea..kick down..)
    schimbatorul...nu are nici o legatura???? Doar la q7 este altfel,ma refer la exterior.(Nu este un aspect asa de important,dar spuneam ca nu este o schimbare totala,noutati,precum a facut mercedes.

Ultima editare: 18 Iul 2010
  4. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    Eu am fost la service Mercedes cu masina de serviciu (Sprinter) sa-i fac revizia si nu am avut loc sa intru. Printre "pacienti" era un E-Classe din 2006 ce dadea fum albastru la greu (i-a gasit 2 injectoare bulite). Si crema cremelor, un E-Classe AMG care se plafona si la fel scotea fum din belsug. Crezi ca daca e Mercedes nu se strica? Mi-a mai zis un mecanic de-acolo ca s-a saturat de cate motoare schimba pe garantie, deci la masini noi. :)

p.s. si Mercedesul e facut din fier ca toate masinile, numai ca pe forumul lor cred ca le e jena sa spuna defectiunile, ca de, e Mercedes :)

5. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    Am condus vreo trei luni un R-classe. Cutia 7G-tronic nu m-a impresionat, fata de DSG este mult mai lenta, in schimb este mai lina in schimbari pe retrogradare. Oricum la o masina cu gabaritul R-ului nu se pune problema sportivitatii. Motorul suna frumos(V6, 224CP) dar suspensia era sau prea moale(cu suspensia pe normal) sau simteai fiecare pietricica pe "sport".
    Despre design nu se pot pune transant calificative, e chestiune de gusturi.
    Fiecare marca are o categorie de clienti cu anumite asteptari, asa ca dezvoltarea modelelor marcii tinde sa confirme doleantele acestora.
    Apropo, un schimb de ulei+filtre la reprezentanta a costat "decat" 1600 ron(poate pentru ca a completat si lichidul de parbriz?!).

Ultima editare: 19 Iul 2010
  6. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    Pai daca sa facut revizia schimb ulei+filtre,nu este nimik deplasat.Numai la cutie cati litri incap si cat e litrul?? plus cel de motor si filtrele aferente.

7. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    Pai de ce a schimbat si uleiul la cutie? Asa se schimba mai nou la revizii, ulei motor + cutie? :think:

8. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    Interiorul noului A8: http://image.automobilemag.com/f/31533627+w750+st0/2011-audi-a8-cabin-at-night.jpg

Noul 4.2 tdi are 350 de cai putere. Nu are ce discuta cu 420cdi. Chiar si vechiul 4.2 tdi de 326 de cai putere are un raspuns mai sportiv si e mai rapid decat 420cdi.
    Audi vechi nu vezi lafel de multe in RO pentru ca nu sunt lafel de multe ca Mercedes-urile vechi. Audi-urile vechi sunt masini fiabile, dar nu la acelasi nivel ca Mercedes-urile din anii 70/80 care erau inaintea vremii lor. Fiablitatea celor 2 marci nu se rezuma doar la modele dintr-o anumita perioada(modelele din anii 70/80 reprezinta apogeul celor de la Mercedes in privinta calitatii si tehnicii raportat la vremea respectiva, pe cand Audi in a doua jumatate a anilor '70 abia revenea pe piata ca marca premium).

Desi imi plac Mercedes-urile foarte mult, Audi e Audi....doar fanii adevarati inteleg si nu e vorba de faptul ca am Audi.

Ultima editare: 19 Iul 2010
  9. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    La aspect credeam ca vorbesti despre modele actuale,excluzand faceliftul asta,ca si mercedes vine cu ceva,dar inca nu este in productie.
    La fiabilitate,eu asta cred ca inseamna ca o masina este fiabila:cat de mult te necajeste,ce randament da,luand in considerare data fabricatie.
    Mai sus vorbeam de masini de 15 ani,nu de antichitati de 30-40 ani.
    Eu nu sunt fan mercedes,nici nu am detinut vreun model,dar am apropiati care au si nu sunt dezamagiti de ele si nu prea dau la service...de aici dezamagirea mea catre audi.Mai toti pe care ii cunosc cu audi,exceptand motoarele sub 2.0 toti se plang de cate ceva si va pot enumara:
    EU-A6 2.5tdi din 2000,199.000km,schimbat axe,tacheti(1500lei+manopera500lei),
    pompa inj. 1000E+100e montaj/demontaj,
    alternator 100E+350lei montaj/demontaj,
    inj.cu fir 100E
    vascocuplaj 300lei
    pompa servo 500e
    Disply bord 120E
    Set brate 1200lei+400lei montaj.
    Curatare turbina 400lei+300lei montaj/demontaj
    astea sunt cam ce imi aduc aminte,dar la asta se mai adauga multe teste platite degeaba,pana sa ajung la adevarata problema.
    Ce ma doare cel mai tare e distributia,care 2000lei+ vreo 600lei kitul de accesorii.
    Toti ce iam intalnit au avut probleme cu Axele(chiuloasa)pompa inj,alternatoare,pompa servo,compresor clima si asta la masini de 2001-2003(A6)
    A6 din 2006 2.0tdi,iau fost schimbate injectoarele,turbina si inca ceva..
    Masina (a6 2.5tdi 2000)o am de 3 ani,de la 150.000km,sincer m-am cam saturat sa fie asa de fiabil audi.In viitorul apropiat am sa aleg mercedes.Eu unu nam auzit ca la 180.000km sa umbli la motor prin reparatii de acest gen.
    Deci cam in 3 ani,am bagat in jur de 140mil lei,mi se pare putin cam mult ptr. cat m-am bucurat de audi si masina nu a fost o epava,ca sa bag banii astia in ea. Revizia nu este scumpa,nu am puso la socoteala.
    Cate S-uri w140 de prin 93' incoace sunt prin tara si cum arata?
    Cate A8 d2 din 95',mai tanar cu 2 ani fata de mercedes mai sunt in viata?
    Sincer nu imi trebuie o masina cu raspuns mai rapid sau mai sportiv,ca dupa 3-4 ani sa incep sa umblu la motor.
    Despre modele noi din 2009 incoace..nu prea este ce sa vb. ca inca is 'puf',dar vom vorbi peste 4-5 ani sa vedem care si cum mai este fiabilitatea celor doua marci.

Ultima editare: 20 Iul 2010
  10. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nu vreau sa te contrazic mai ales daca masina ta te-a dezamagit, dar motorul 2.5 tdi este problematic(cele intre 1997 si 2003 cu coduri incepand cu A, dar si BFC-ul), lafel si cel de 2.0 tdi-pd. Cam astea sunt motoarele cu probleme la Audi. Si Mercedes are anumite motoare mai putin reusite. Eu am avut A4 de 1.9 tdi pd din 2000 si masina nu a avut nicio problema cat a fost la mine(3 ani si jumatate), ba chiar mai mult din istoricul masinii, nu a avut nicio problema nici cand a fost in Germania. Pe scurt, e
    o masina foarte fiabila. Acum am A6 2.5 de 163 de cai, si in vreo 30 de mii de kilometri(atatia am facut de cand am masina), nu a avut nici macar o problema.
    Eu vad pe strada in Timisoara multe A8 D2(chiar azi am vazut vreo 3), W140 nu mai vad asa de multe ca inainte, probabil ca lumea se indreapta spre W220, caruia i-a scazut foarte mult pretul mai ales in Germania, dar si in Romania. A8 nu e o masina care cedeaza prea repede. Cam toate exemplarele din 94,95,96 sunt trecute bine de 300k km si inca sunt pe strada.

Ultima editare: 20 Iul 2010
  11. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    Suma in cauza nu avea nimic de-a face cu uleiul din cutie, doar ulei motor si filtre(nu are oricum relevanta, cine plateste 50 mii pe o masina se presupune ca are si bani de un schimb de ulei).
    Privitor la fiabilitatea unei marci nu cred ca e relevanta experienta personala sau legata de vecinii cu alte marci(care uneori tind sa ascunda problemele si costurile generate).
    Experienta mea personala legata de masinile VAG este de asemenea una pozitiva, neavand probleme legate de motor(si am varianta "proasta" la ambele masini). Daca se inventa masina infailibila industria auto era falimentara demult.
    Tehnologia completa si complexa a masinilor actuale este de asteptat sa aiba o incidenta mai mare a defectelor comparativ cu modelele vechi care dispuneau de o tehnologie mai simplista si performante pe masura.
    Cand ai cumparat masina nu stiai cat te costa un schimb de distributie?
    Acum eu nu spun ca Audi este mama fiabilitatii dar nici alte marci nu exceleaza.
    Cam cand a fost ultima oara cand ai condus un Golf II , Logan etc?
    Confortul, performantele si alte binefaceri vin impreuna cu costurile aferente!:)

12. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    '911 turbo'-atata timp cat discutam civilizat si ne impartasim parerile pro/contra despre acest topic,ai respectul meu.
    Ma bucur ca vobim din experienta,daca si tu ai motorul de 2.5tdi(4b/c5)stii de toate costurile de mai sus,daca nu ai schimbat din cele enumerate de mine se poate sa le fi schimbat propr.trecut sau sa ai noroc,in sensul ca masina a fost exploatata exemplar,dar cunosc multi care au avut aceste probleme+ca la sectiunea a64b/c5,intalnesti aceste probleme.
    Legat de A8 SI W140,se poate sa fin in contradictoriu,ptr. ca suntem din orase diferite.
    'TILU'-daca fiabilitatea unei masini,nu este cea pe care o exploatezi tu,atunci care este???cea pe care ti-o spune vanzatorul? Cum am spus si mai sus vorbesc din cele petrecute mie si la multi care ii cunosc,daca acestea nu conteaza,cum iti explici problemele de la sectiunea a6 4b/c5 si la 4f-aici mentionand special motorul de 2.0tdi?
    'cand am cumparat masina'-am stiut cat e distributia,dar cat costa ea la mercedes??si cand se schimba?
    Sa stii ca toate masinile nu sunt in aceeasi oala,sunt masini care exceleaza,dar trebuie sa bagi mana mai bine in buzunare.
    Ce relevanta are golful si loganul??
    Ti se pare un confort si performante exceptionale la un a6 2.5tdi,din 2003?
    Cum stai in e-cllase din 2003?

13. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    E normal sa ne respectam unii pe ceilalti, vorbim de niste bunuri de consum si nu putem avea toti aceleasi pareri. La 2.5 uri-le mai vechi fara axe cu came din titan e aproape inevitabila aparitia problemelor la un rulaj relativ mare.
    Un e class model 2003(w211, aparut in 2002) e concurent cu A6 C6 aparut in 2004. Un A6 model 2003(desi faceliftat), e un model aparut in 1997. Diferentele nu sunt atat de mari, ca sa spui ca A6 C5 e o masina mult mai slaba decat w211. Imi place mult W211 si daca ar fi sa aleg unul, proabil l-as alege pentru comfort, siguranta, silentiozitate. Un A6 l-as alege pentru design, stabilitate, interiorul care mie mi se pare de foarte mare calitate, si cum se simte masina, directia, pedalele, si pentru ca m-am obisnuit cu Audi si imi place.

14. lucaionut

lucaionut 1st Gear Member

Locație:
    Slobozia
    Masina:
    -
    Mercedes-Benz si BMW sunt mai bune cu 1 singur lucru fata de audi !! Au motoare cu distributie pe lant (facand exceptie cateva modele vechi facute inainte de 90) . In principiu toate sunt o apa si un pamant, sunt facute de acelasi neamt ce acum este mai mult sau mai putin serios. Sunt chiesti care tine de gust. Gusturile nu se discuta.

15. Depanatorul 2nd Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    A4-B5, C-class
    Acuma am vazut votul, este si normal ca pe un forum Audi sa castige marca asta.
    Pe forumul Mercedes este castigator Mercedes.
    Dar in realitate este altceva, sa nu uitam nici de BMW.
    Cei trei rivali au fost si vor fi concurenti cat va exista industria auto pe lumea asta.
    Sincer toate cele trei marci sunt bune, acuma depinde de gustul fiecaruia.

Si acuma ca si raspuns la postarea de mai sus: Mercedes am vazaut care a trecut de 1 milion de kilometri si inca in motor nu sa umblat, dar audi inca nu am vazut sa treaca milionul!

Ultima editare: 25 Ian 2011
  16. Manuel Cristea

Manuel Cristea 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti/iasi
    Masina:
    A8,D3-2004 S420,w140
    Sunt ''OFF'' dar legat de nr de km,am un coleg de servici si are un mercedes din 97' cu 1MILION 700KM 1.700.000KM!!! Fara prostii,cand vine cu ea la servici(sa mai treaca vremea rea,ca nare cauciucuri de iarna:) ),promit sa ii fac poze la chilometraj.Acum stiu si motorul de 2.5tdi din 2002 de la audi,care la 210.000km i-a sarit un culbutor sau sa blocat si a sarit din suruburi si a spart un piston,indoit supape...nu va spun de cat a costat,in fine dar mi se pare cel mai tampit motor la care sa trebuiasca sa ii faci reparatie capitala si pompa de injectie care si aia e in jur de 4000-8000lei.
    Nu mai spun de costul distributiei care e pe curea si la un v6 sau v8 e o caruta de bani,iar o curea e de cauciuc..nu e sfanta,au fost cazuri cand sa rupt dupa 2-3000km si motorul sa facut varza.
    Deci nu stiu cum sta mai bine Audi decat Mercedes.
    Pot spune ca la un motor mai mic e ok audi,dar daca capacitatea creste,nu au reusit sa le faca fiabile.Vad cam si modele mai noi motorul de 2.0 a devenit o regula problemele la injectie,turbina,etc,nici cele de 2.7-3.0tdi nu exceleaza..deci sincer nu vad audi intre mercedes si bmw ci undeva sub ele.
    La capitolul exterior si finisajele din interior este ok,poate mai bun decat cele doua marci,dar nu merg pe sosea cu interiorul de mahon sau farurile cu leduri.
    Detin si audi si mercedes,nu vorbesc din balarii,am avut si un 525 e39 si pot spune ca mercedes e Primul.

17. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Daca 2.0 e motor mare ce cilindree ar trebui sa aiba un motor mic ?!?!?!?!? :):):)
    Si ... cam cate Audi cu motor de 3.0 ai avut astfel incat sa poti critica ?

Eu am am doua ... Un 3.0 TDI trecut bine de 200.000 km si un 3.0 TFSI care imediat o sa faca 100.000.
    Decizia mea de a-mi lua inca un 3.0 cred ca spune ceva ... asa-i ?
    As vrea sa-ti pot arata istoricul sa vezi concret ce inseamna fiabilitate ... ;)

18. black sheep

black sheep Banned

Locație:
    England
    Masina:
    A4 2.0 TFSI S-LINE & A2 ~ MB Aclass 170CDI~Subaru Legacy 2.0L 4WD
    Ultima editare: 27 Ian 2011
  19. iCsq

iCsq 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 allroad 2.5 TDI (BAU) 04' / Audi A3 (8l) 1.6 97'
    @Red sunt facuti in mers normal real , sau pe banda , eventual role , daca e facut pe role sau banda cum au mai facut si altii e facut degeaba..

Vw a facut un test cu Vw passat BlueMotion 800.000 km reali cu un consum de 4,(ceva) reali prin germania mi se pare.
    Si ca subiect de: un motorul fara moarte.... Am un opel omega 2.5 TD(S) ( bmw engine ) are un power box.. iar din 2003 de cand a cumparat masina are pe bord 520.000 km :) si motorul inca trage si merge in parametri normali :)

20. Manuel Cristea

Manuel Cristea 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti/iasi
    Masina:
    A8,D3-2004 S420,w140
    Domnul meu,(deocamdata)ai inteles putin gresit sau ai pus problema cum iti convine,dar inteleg ca e din prisma unui Fan audi.
    Eu am dat exemplu motoarele mai mici ca fiind ok,apoi am pus Punct ( . ) si am luat alta discutie,deci alta idee si spuneam de motorul de 2.0 care e cunoscut ptr. problemele ce le dezvolta si spre dezamagirea mea,il consider un motor de genereatie noua,aceste probleme se gasesc si pe VW.ro la sectiunea Passat,nu am criticat Audi ci motoarele.Am spus si de plusurile care le are aceasta marca,dar la capitolul motoare nu exceleaza,sau macar sa aiba o uzura normala(spuneam de probleme la motor ce pot aparea de la 150.000 si 200.000 unde la a6 de 2.5 i-au cazut axele,spart piston..)
    Daca stiti despre mine,din activitatea mea de aici,am un 3.0 pe A8 din 2004,am vandut de curand un A6 2.5-2001,deci vorbesc concret si ca posesor care m-am confruntat cu astfel de probleme si care a petrecut ceva timp prin service-uri,am vazut constructia acestor motoare dincolo de plasticele ce ii mascheaza fata.
    Se pune altfel problema fata de posesorul care conduce masina de firma/leasing si are serviceul la reprezentanta sau plateste devizul firma si nu pierde el timpul in service si care la 120.000 umbla la motor sa schimbe intinzatoare,patine de la distributie-A8-3.0 sau un 4.0 Lang care la interior spui ca ai tot ce iti poate oferi o masina si rasfat total prin materiale,dar cand vezi ca scoate fum de locomotiva la o apasare de pedala si motorul rontaie ca o rasnita;Chiuloase schimbata,consum ulei cam 3L intre schimb si celebrul Turbo-2.0tdi...schimbat injectoare,turbo sau defecte periferice turbo,am sa va pun si cateva discutii mai jos despre problemele ce sunt aici pe forum care nu sunt nici cele mai bune dar nici cele mai problematice masini,in concluzie sunt mult mai multe cazuri in care motoarele de Audi nu satisfac placut tot timpul posesorul.
    Totusi nu dau vina 100% pe Audi,este de vina si mediul in care folosim si il alimentam pe acest motor,dar sa nu uitam ca in acelasi mediu si exploatare traiesc si Mercedes sau Bmw.Totusi am sa spun ca ii putin mai sensibil fata de cele doua marci.
    In primul rand nu vreau sa schimb statistici sau sa fac prpaganda,este parerea mea,dar conturata din proprie experienta,discutii de pe forum si din viata de zi cu zi.

A8-3.0 2006-concluzii dupa 6 luni de condus:http://www.clubaudi.ro/audi-a8-d3-2003-2010/19853-concluzii-dupa-6-luni-condus-bolidul-a8.html
    Probleme perne/compresor aer.
    2.0tdi-Colegul 97LIR,este un membru cu vechime,nu a intrat eri si incepe sa critice Audi:http://www.clubaudi.ro/motoare-si-transmisii/5253-discutii-despre-motoarele-2-0tdi-2.html
    A8-3.0 2006-Fum alb:http://www.clubaudi.ro/audi-a8-d3-2003-2010/17928-a8-3-0-tdi-2006-scoate-fum-alb.html
    A8-4.0-fUM NEGRU:http://www.clubaudi.ro/audi-a8-d3-2003-2010/18753-fum-negru-combinat-gol-putere.html
    A8-4.0-Bataie motor:http://www.clubaudi.ro/audi-a8-d3-2003-2010/18753-fum-negru-combinat-gol-putere.html

Acestea sunt cateva discutii/probleme doar din sectiunea A8-ca sa dau exemplu motorul 3.0 si 4.0,dar daca sapi putini si in celelalte sectiuni,sunt probleme cu nemiluita.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta