1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

AUDI vs. MERCEDES

Discuție în 'Audi vs Mercedes-Benz' creată de alex.petrariu, 19 Noi 2007.

?

AUDI sau MERCEDES

Sondaj închis pe 29 Noi 2007.
  1. AUDI

8 vot(uri)
    88,9%
  2. MERCEDES

1 vot(uri)
    11,1%
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Si eu stiam la fel :yes:

2. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Cu atat mai bine daca au aparut prima data pe Audi.:yes:

3. TA2A2

TA2A2 Banned

Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    AUDI A4 1.8TURBO-SPORT PACK(163)
    procon-ten cred ca are mai degraba legatura cu cea ce se intimpla cu volanul in cazul unui acidentari frontale(acesta se retrage in bord) http://www.youtube.com/watch?=C-00L3Afzx8

Ultima editare: 1 Iul 2008
  4. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    procon-ten (lower case initial "p") (an acronym for Programmed Contraction-Tension) is a proprietary Safety Restraint System (SRS), used by German car manufacturer Audi, from 1986 until the mid-1990s.

Audi was one of the last German manufacturers to employ airbags in their cars, mainly due to the high reliability, and cost effectiveness of the technology they trademarked as "procon-ten".

procon-ten used thick cables, similar to winch cables, running around the rear of the engine, and linked to it. In the event of a frontal impact, the force and momentum of the impact would shift the engine rearwards, tensioning and 'pulling' the cables, which were in turn connected to the steering column and seat belt mounts. When the cable was pulled tight by the engine, the cables would pull the steering wheel towards the front of the car, clear of the driver, and also remove any slack in the seat belts, holding the occupants more firmly in their seats until the accident had finished.

Audi engines are by tradition mounted longitudinally, as opposed to transverse, with but a few exceptions in more recent models. This meant the engine was close to the front bumper, (especially on 5 cylinder variants) that the radiator often had to be offset to halfway down one side of the engine bay. One advantage of this technique is that the engine is one of the first things to be struck in a frontal impact, taking much of the force, and allowing for high responsiveness of the procon-ten system.

procon-ten was available for cars such as the 100 / 200 and the V8, as well as the 80 / 90. It was discontinued with the introduction of the new A4 and A8 series in 1994, and the 1997 A6.

It is likely that procon-ten was discontinued, because the use of the system in lighter accidents would deem the car a 'write-off'.

procon-ten is a trademark of Audi AG.

5. TA2A2

TA2A2 Banned

Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    DA LAMURIT NU AM CITIT TOTUL CU ATENTIE DE LA CAP LA CAP:icon_thumright: ori cum asta nu demonstreaza ca MB sta prost la acest capitol:)

6. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    E clar ca nu sta prost, poate sta chiar bine, eu vroiam sa te conving doar ca procon-ten a fost lansat de Audi.

7. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    :sign_ot: mai baieti dar ce e cu voi ? :):) parca ati avea 5 ani ( impreuna :):) );)
    poate reveniti la tema initiala si lasati verzele deoparte :friends:

si acum ca sa revenim la subiect ... de ce a fost inchis asa de repede acel sondaj ? ca sa nu apuce si Mercedesul sa ia avans sau de ce ? oricat de inraiti fani ati fi .. tot trebuie sa recunoasteti ca sunt cu o clasa peste Audi ;)

Ultima editare: 5 Iul 2008
  8. TA2A2

TA2A2 Banned

Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    DE ACORD CU TINE GEORGE SI ACEIASI INTREBARE DE SA INCHIS ACEL SONDAJ:think:DACA SUPARA ASA DE RAU ACEST VERSUS DE CE NU IL INCHIDETI DEFINITIV(cine a avut MB sau a condus stie ce inseamna acea clasa in plus fara ai jigni pe ceilalti)

9. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Nu stiu de unde ati ajuns voi la concluzia clara ca MB e cu o clasa peste Audi, dar oricum orice parere e subiectiva si fiecare are dreptul la propria opinie. MB sunt peste Audi mai ales cu CLS-ul si SL-ul la care au fost cazuri in care cutia de viteze s-a stricat si ramas blocata intr-o anumita treapta:). Cred ca acel confort arhicunoscut la MB nu mai este singular pe piata. Prefer o masina confortabila dar care sa nu fie barca pe sosea. Solutia de mijloc cred ca e la Audi.
    Uitati-va la interiorul noului C si spuneti daca este progres sau regres fata de vechiul C. Eu cred ca este vorba de regres si cred ca s-au uitat la Opel cand au desenat acea plansa de bord.:p S klasse intr-adevar are un design ireprosabil poate si datorita inspiratiei de la Maybach.

10. rl_lucian

rl_lucian 2nd Gear Member

Locație:
    oradea
    parerea mea ca mercedes este doar pentru cei de varsta a 3 a si pentru manelisti cu lanturi la gat:p

11. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Nu supara pe nimeni si NU a fost inchis repede, ati intrat voi pe forum mai tarziu.:p
    Threadul asta este deschis de vreo 8-9 luni de zile, sesiunea de votare poate a stat deschisa vreo 2-3 luni, dar se pare nu a fost suficient ca s-o prindeti si voi deschisa. :)

12. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    asta asa e .. am gasit acest forum mai tarziu si nu am apucat sondajul deschis .. dar e total irelevant rezultatul ;)
    diferenta este imensa si se vede ca cei care au votat si-au votat marca pe care o conduc :p
    in afara de noul C care nu este chiar asa de stralucit la interior comparativ cu noul A4.. daca ar fi sa comparam E-ul cu A6 si S-ul cu A8 .. clar ca Mercedes-ul va castiga .. si spun asta desi sunt mare fan al marcii Audi ;)
    alte pareri ? :meeting:

13. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    pai mi se pare doar mie sau si A6 si A8 sunt niste barcute ? :)
    avantajul celor de la Audi fata de Mercedes este ca sunt ieftini si au si masini bune :yes:

14. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    te contrazic putin: A6 arata mult mai bine ca E-Classe, cel putin la exterior ;)

15. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    nu ma contrazici .. e parerea ta si o respect .. dar si eu raman cu parerea mea :p

16. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Pt mine ar fi grea alegerea dintr A6 si E klasse(bine ca nu trebuie sa aleg:)). Ma refer la efectul de barca(adica un ruliu mai accentuat) mai ales de la E klasse(cu S nu am mers:().

17. TA2A2

TA2A2 Banned

Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    ce zici de cei care cinta R&B,RAP,ROCK etc si unde MB este prezent in toate video-clipurile astia tot de virsta 3-ia sunt:) sau probabil asculti manene,sau mai bine nu ca astia au MB:hotareste o data ca toti poarta lanturi la git si au MB;)IRELEVANT CAUTA ALTCEVA:yes:

18. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Sunt curios ... oare cati dintre voi ati condus intr-adevar aceste masini pt a va da cu parerea asa de inversunati ?
    (a conduce = a parcurge MINIM cateva mii de km in conditii diferite)
    (a conduce NU este egal cu a citi reviste, a privi la tv sau a "pleca" urechea la barfele din fata blocului :p )

19. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Dar poate iti dai cu parerea doar din punct de vedere al designului.:p Mi se pare cam absurd sa zici ca trebuie sa mergi cateva MII ca sa ai o parere despre o masina. Cine a hotarat cat trebuie sa mergi ca sa poti sa ai o parere. Sa vina fiecare cu poze(sa se arate dovada) cu masinile cu care a mers ca e interzis datul cu parerea.:) Ar trebui mai multa degajare din partea membrilor ca nu suntem oameni de stiinta sa avem atata rigoare. Traiasca libertatea de exprimare!

20. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Am avut ocazia sa conduc vreo doua modele de MB si vreo doua trei modele de Audi, si va spun sigur ca de la A4 sau clasa C in sus e foarte mica diferenta intre cele doua marci. Cand zic asta ma refer la tinuta de drum, confort, functionalitate si nu in ultimul rand fiabilitate, cu mici plusuri si minusuri deoparte si de alta, care in final se compenseaza unele pe altele.:meeting:
    Parerea mea e ca la MB cel mai mult platesti brandul, pentru ca diferenta de performanta, de fiabilitate sau confort nu se reflecta in diferenta mare de pret dintre cele doua marci. :yes:
    In concluzie facand un raport pret/calitate Audi are un mic avantaj.;)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta