Bine ai venit pe acest forum Gabi. Asteptam sa deschizi un topic. Imi aduc si acum aminte de evenimentul organizat de noi la Provindenta cand ti-am vazut prima oara masina,am ramas Pacat ca juriul de atunci se uita doar la spoilere si alte accesorii. "Niste tarani"
am un brieten ce are un s6 si sscoate o medie de 15.5 extraurban iar in oras(circula prin barcelona unde traficul e mult mai intens ca si prin bucuresti) ajunge undeva intre 24 si 30/100 asta depinde cum isi trateaza bestia.dar mai putiin de 24 nu a scos.
salut, am S6 si consuma in oras intre 14 - 17% ( in functie de trafic - a consumat si 20% intr-adevar pe un drum unde se circula infernal: accelerai, aveai impresia ca se elibereaza si ulterior se gasea cineva sa tranteasca o frana, sa blocheze etc ) si am scos chiar 10% pe dn85. cat de puternica ar fi masina, trebuie sa-i "gasesti" viteza optima - este parerea mea :D
Pana acum ceva timp am avut un RS 4 si va aigur ca imi consuma in oras intre 18-20% si in afara cam la fel. Deci in ziua de astazi nu trebuie masini cu motoare mari ca nu ai unde sa te duci cu ele la ce fel legi s-au dat acum. V-asi sfatui sa va luati masini cu motoare mici, economice nu taxe, nu alea, alea. Cred ca intelegeti.
Costurile sunt pe masura cat si consumul la aceste masini.Daca ma gandesc ca a mea bara la bara se duce in 15-16 ,mixt undeva la 12 iar la drum nu ma reusit sa scot sub 9,si doar pe benzina dau lunar 1400-1500 ron ,ma gandesc ca la un rs4/rs6 toate aceste cifre orecum se dubleaza .Oricum ar fi iti si arata pe ce consuma .
consumul urban este in jur de 18-20%, usor peste daca o mai si alerg putin prin oras, desi este greu pentru ca trebuie sa fii foarte delicat cu pedala altfel ajungi fara sa iti dai seama la 130-150. Consumul asta urban il fac mergand la lucru si inapoi, asta inseamna maxim 40km/zi, ies dimineata si seara si nu este trafic bara la bara gen Bucuresti, merg si cu 80km/h prin oras. Extra-urban, la o viteza medie de 135-140 pe autostrada, de obicei cu cruise control activat, consuma intre 10-12, media pe BC este de 16.5-17.00, dar cred ca 70% sunt facuti in mod urban!
Depinde foarte mult de felul in care decizi sa il conduci. Daca merg pe intr-un mod "normal" , adica in modul "comfort", 14-18 urban (Bucuresti), 12-14 extraurban. In trafic infernal, cand stai mai mult pe loc, aproximativ 25 litri si tot cam la fel cand o o coxezi... E posibil sa mai scada, deocamdata nu am decat 11k km cu ea, dar probabil va fi o diferenta de maxim 10-15% in cazul in care se va intampla... Vezi ca benzina, trebuie sa ii pui de minim 98 ca sa nu risti sa ai depuneri de carbon in timp, desi nu simti vreo diferenta intre ea si cea de 95 la acest motor. Bafta.
ultima data cand am urmarit un consum, a fost pe ruta bucuresti - oradea - arad - bucuresti - bacau - bucuresti si a iesit un 10,8 ; cat despre oras intre 12 - 14
RS5 imi consuma in oras cam 25%, mers sportiv. Sub 15% in oras nu am reusit niciodata, oricat de usor as merge. In afara orasului minim 10% daca merg foarte lejer si nu depasesc viteza legala
Eu am pe S5 in oras peste 25%, dar merg distante scurte,3-4 km pana la munca si inapoi. Cand merg mai mult si e aglomeratie medie in Bucuresti scade pe la 19-20% dar dupa ce se incalzeste motorul. Daca se sta bara la bara (am facut o data 1 ora de la obor la perla) am avut 41%. Doar atunci. Extraurban...am facut Transfagaranul, plecat din Bucuresti. Am ajuns in Brasov cu consum de 14%. I-am dat talpa! Din Brasov pana in Bucuresti, mers tare pe dn1 (90-95 localitati,110-140 inafara, 130-175 autostrada, am scos 12%. Consumul e normal pt un V8 aspirat. A NU SE LUA CA UNICA MASINA. Autonomie imi zice 400 km inafara cand ies cu ea. Eu zic ca senzatia de accelerare, stabilitatea si sunetul isi merita banii. Daca nu as avea venituri mari as vinde-o. Sau as munci mai bine
Din cate observ, ai aceleasi consumuri ca si mine. Apropo, dupa ce am pus evacuarea Capristo, cand mergeam cu valvele deschise, consumul mai scazuse cam cu 1 L...
Pai da, aceeasi masina. Am urmarit o vreme consumul la inceput, dar acum il ignor, oricum nu fac multi kilometri cu masina, asa ca nu conteaza cat consuma. Eu merg cu valvele deschise permanent, am decuplat conducta de vacuum din portbagaj Suna foarte misto la turatii joase.
nu am suficienti km incat sa am o idee despre cifra dar consumul nu e mic. ca o comparatie cu ce mai conduc, civicul 1.8 ivtec supraalimentat compresor (aprox 230-240 hp) consuma cam 10-12 in oras cu mers agitat, consum regim autostrada cu acc on (100-120 km/h) 7 , la rs3 intervalurile de alimentare s-au injumatatit. adica alimentez civicul o data, rs3 de doua ori cam la acelasi interval de rimp, acelasi mod de exploatare. e empirica treaba dar asta e prima mea impresie.
Drum 1000km pe autostrada mi-a consumat mai putin decat Q5 3.0tdi condus de cine m-a insotit sa iau masina, am scos 8.3-8.4% consum real la pompa. Mers legal cu mici accelerari 160 --2xx In afara pe national 10% in fctie de trafic si cate depasiri fac. Cand merg tare ..consum nelimitat lol.