Salutare, Am achiziționat in urma cu doua luni un Audi Q8 3.0 diesel an fabricație 2018 cu 60.000 km model si de 3 săptămâni simt un ușor șoc la schimbarea vitezelor 1-2-3-4 și se aude și un zgomot in timpul schimbărilor de viteza plus un vibrat destul de fin in mașina. Mai precis pana in urma cu 2 săptămâni sa comportat extrem de bine, nicio problema, am făcut aproape 10.000 km cu el de la achizitie și eram extrem de mulțumit iar acum doua săptămâni am fost in vacanța și am făcut un drum de 1000 de km, caldura mare aglomerație, bara la bara in jur de 2-3 ore si de atunci am observat când schimba vitezele 1-2-3-4 se aude un sunet ciudat (ca doua bătăi) si se simte un șoc la schimbarea vitezelor. Socul când schimba vitezele nu este unul mare, dar, clar este o diferența pe care o simt . Iar pe lângă asta mi se pare ca nu mai este așa silențios motorul si are un tremurat, vibrat foarte mic Am fost la o reprezentanta Audi și au zis ca nu au găsit nimic și ca dacă problema persista am putea începe prin a schimba uleiul din cutia de viteze pentru ca asta ar fi cea mai ieftină procedura cu care ar trebui sa încerc Problema persista și an fost azi la o alta reprezentanta Audi sa mai aud o părere iar aici au zis ca nu au găsit nimic și sa încerc un aditiv diesel pentru ca nu are rost sa schimb uleiul la cutia de viteze deoarece nu se schimba deloc conform recomandarilor fabricantului. A mai întâmpinat cineva aceasta problema sau aveți idee ce ar putea fi ? Mulțumesc
Salut, In cazul tau nu te va ajuta cu nimic un aditiv diesel, chiar si cel mai bun. Raspunsul "nu se schimba deloc" este similar cu ulei "Long life care se schimba la 30 - 45.000 km". Eu cred ca este cea mai ieftina investitie care o poti face in cazul cutiei (probabil in jur de 1000 €uro costul schimbului de ulei). Asta este o politica de managment a producatorilor auto - ei nu recomanda schimbul de ulei insa producatorul cutiilor recomanda asta. Citeste toate topicurile dedicate de pe acest forum privind cutia automata.
Am înțeles si eu treaba cu uleiul și oricum costa in jur de 500-600 de Euro dar eu speram sa aflu dacă a mai întâmpinat cineva aceasta problema sau care ar fi cauza ca nu cred ca este din cauza uleiului neschimbat la o mașina cu 60.000 km. Am citit și pe forum dar nu prea găsesc ceva asemanator. Mulțumesc