1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Distributie motor 1.6 benzina la A4 B5 - interval inlocuire - piese folosite

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de CIPRIOTTU, 23 Sep 2007.

1. iacovita 2nd Gear Member

Locație:
    Gălănești
    Masina:
    AUDI Q5, 2.0, MHEV, DTPA, 2022
    Cam mult 1600 lei!
    Eu am dat 180 euro pe role si curele, aduse din Germania si 200lei manopera. Asta acum doi ani.

2. yulian

yulian 4th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    Utilitara japoneza cu triunghi in mijloc...
    Eu am schimbat in iulie la Tess Sibiu cu 1600 distributia+pompa+revizia de 15000 cu filtre, ulei...tot... Mi s-a parut foarte ieftin tinand cont ca 700 dau regulat la verificarea de 15.000km + TVA crescut la 24%.

3. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Ai idee daca pot cumpara kit-ul de distributie cu 20% reducere si pt un B5?

Inca o problema: ce piese se schimba cand se schimba distributia la un B5? Cei de la Cormar mi-au trimis in oferta lor o curea de distributie si o rola pt intinzator. Mai sunt si alte role? Pompa de apa se schimba odata cu distributia?

Ultima editare de un moderator: 6 Apr 2012
  4. iacovita 2nd Gear Member

Locație:
    Gălănești
    Masina:
    AUDI Q5, 2.0, MHEV, DTPA, 2022
    Salut!
    Din cate mi-aduc eu aminte, sunt vreo trei curele, cel putin doua role, una pentru compresorul de AC. La modelul asta de motor, pompa de apa nu este pe distributie.

5. yulian

yulian 4th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    Utilitara japoneza cu triunghi in mijloc...
    cristisor, eu as zice sa dai un telefon la ei. Numarul il gasesti pe Audi.ro la service-uri autorizate. Bafta.

6. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Tensionator hidraulic la distributie

Azi ma pregateam sa cumper kit-ul pt schimbul distributiei si am aflat o chestie pe care n-am mai gasit-o pe forum. In cazul motorului 1.6 ADP distributia este formata dintr-o rola si o curea. La unul din magazinele de piese mi s-a recomandat sa schimb si tensionatorul hidraulic, al carui pret ajunge la aprox 300 RON. Presupun cam ce este acest tensionator, dar l-a mai schimbat cineva la schimbarea distributiei?

7. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Trebuie schimbat numai in cazul in care nu functioneaza respectiv ramane blocat sau nu nai opune rezistenta , in cazul meu nu a fost nevoie am testat piesa si nu a dat semene de oboseala

8. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Acela se schimba obligatoriu plus pompa de apa.
    In fapt de ce nu o spuneti verde in fata si va ascundeti dupa cires acea componenta este cea mai scumpa piesa de pe distributie.:p
    Daca o sa citest tot topicul 1.8i o sagaseti toate detaliile,cu scheme cu tot.

9. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Pai am zis si eu ca e scump si nu ma incanta sa dau 300 lei aiurea, de asta am cerut parerea voastra.

10. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    schimba tensionatorul si pompa apa, asa ar trebui sa vina kit distributie. Fara e degeaba...

11. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Daca pompa de apa nu are joc in lagare si intinzatorul se prezinta ok potzi sa ramai cu ele eu asa am facut , potzi sa scimbi o piesa buna care mai tine pana la distributia urmatoare cu una noua si mult mai proasta in cazul in care cumperi piese foarte ieftine

12. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    ...daca ai facut tu asa nu inseamna ca este si corect.
    Cu ce garantezi tu ca va functiona tensiometrul si pompa de apa pana la ''urmatoarea'' schimbare?!
    ...desigur cu vorbe.:blow:

13. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Mecanicul a zis in cazul meu nu eu ,daca omu asi gaseste un mecanic cinstit care nu al pune sa schimbe juma de masina o sa vezi ca ai zice ceva asemanator sau paote ai zice sa schimbe tot in caz ca sunt uzate rau piesele ,ramane de vazut ,parerea mea e sa nu ne avantam la cheltuieli inutile doar pt ca asa zice un mecanic care vrea sa faca burta mare , sa se ma iduca omu si la altzii sa vada ce zic si celialtzi

14. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    un mecanic cu capul pe umeri care da garantie reala nu cred ca iti va spune vreodata ca mai merge acel intinzator pentru ca nu are de unde sa stie.
    parerea mea e ca se schimba impreuna cu pompa de apa
    bucurati-va ca e numai 300 ron, la mine a fost 650.

15. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Ok asa e schimbi tot si ai garantzie asa trebuie sa procedam totzi , priblema apare cand nu ai bani de tot kitul dat nu vrei sa se intample ceva la masina , fie e ca voi si hai sa terminam de deja s-a intins threadu prea mult

16. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Am cautat pe autokarma.ro, ingaraj.ro si unixauto.ro dar nu am gasit aceasta piesa. Va rog sa imi ziceti denumirea oficiala, daca o stiti.

17. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    distributie ...

:sign_ot:
    Aud niste denumiri pe aici ..... :blink: " tensionator hidraulic " :) in loc de intinzator hidraulic, mecanic, electromecanic, etc.

Se gasesc o gramada de manuale, de reparatii, de exploatare, de initiere, etc. De ce nu rasfoim putin, daca tot declaram ca suntem pasionati sau "prinsi" de "cerculete" ?! :)

18. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
  19. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Pentru ca nu sunt mecanic si nici nu ma pricep. Mecanicul a zis "tensioner", eu am cautat pe google si am gasit in engleza "hidraulic tensioner", si l-am tradus tensionator hidraulic, la facultate n-am invatat despre intinzatoare.

@Stefan Multumesc mult pt sugestie. Eu credeam ca aceasta rola e rola care vine impreuna cu cureaua in kit-ul complet. Ca o concluzie, pt a schimba distributia am nevoie de 3 piese: 1 curea, 1 rola si 1 rola intinzatoare, nu?

20. florinbiris

florinbiris 2nd Gear Member

Locație:
    rasnov
    Masina:
    audi a4 b5 95 1,6 ADP; audi a4 b7 2008 1,9 BRB
    Eu am schimbat distributia la 1,6 ADP si inafara pieselor (role, intinzatoare curele) a aparut pe factura "AMORTIZOR DE VIBRATIE" . Banuiesc ca este vorba de aceeasi piesa.

Distribuie pagina asta