1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Distributie motor 1.6 benzina la A4 B5 - interval inlocuire - piese folosite

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de CIPRIOTTU, 23 Sep 2007.

1. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    distributie ...

Cea mai comoda metoda de documentare, denumire si coduri OEM, se poate gasi la : http://www.elitecat.cz/Default.aspx .
    Click pe steagul RO si intrati fara parola. Acolo cautati modelul care va intereseaza, si gasiti o gramada de informatii utile. Trebuie cautat cu atentie.

P.S. Apare si denumirea (traducerea) corecta la majoritatea componentelor precum si producatorul.

2. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Asa este el de fapt amortizeaza vibratiile .
    Amortizor vibratie=amortizor hidraulic =intinzator hidraulic

... este bine ca s-a inteles ideia de baza ca trebuie schimbat la inlocuirea distributiei.

bushman@ daca nu sunt bani pentru un intinzator mergi pe riscul tau,asta este :huh:
    ...insa cei care totusi vor sa-si schimbe distributia trebuie sa stie cum se face corect,pentru a nu avea mari neplaceri :p

3. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    intinzatorul se poate schimba si fara a schimba distributia? E usor sau dat jos tot din fata? Am ceva vibratii si suspectez...

4. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Acest intinzator e mai jos de rola de la distributie. Poate ca ar merge schimbat manual daca nu ar fi intepenite suruburile, insa daca ai nevoie de o pozitie buna pt a desface un surub intepenit trebuie sa dai totul jos. Mai bine desfa capacul care acopera distributia si vezi daca e intinsa bine cureaua, poate totusi nu e de acolo. Si daca te duci la un service sa schimbi intinzatorul, mai fa un efort financiar de vreo 200 RON si schimba si rola si cureaua, macar sa stai linistit o perioada mai lunga, nu are rost sa platesti manopera de doua ori.
    Oricum acest intinzator are o durata de viata foarte mare, el e supus la o sarcina foarte mica atunci cand intinde cureaua.

5. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    pai oricum kitul are 58.000km, trebuie schimbata din noua distributia sau ce o fi peacolo, am sa caut sa ma interesez deocamdata ce si cum.

fusese schimbat in Germania inainte sa o iau.

6. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    La 60.000 km ar trebui schimbata distributia, avand in vedere ca nu e cea originala?

7. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    da nu e cea originala, dar a fost scimbata calumea la nemtzi ...asa presupun :) .

Deja intru in zona rosie pe risc propiu ... macar stiu ce trebuie sa fac.

8. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Nu cred ca are importanta unde a fost schimbata, durata de viata a curelei si a rolei nu poate varia.

9. Andr3yAUDI

Andr3yAUDI 1st Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 ADR, 1996
    aceeasi problema o intampin si eu cu mecanicu meu. imi zice ca nu se potriveste rola asta, ca ar trebuis a fie alta. intradevar nu seamana cu cea originala dar cea originala nu o mai gasesc niciunde. nu se mai fabrica. si astea noi nu se potrivesc. chiar nu stiu ce sa fac nici eu. kitt-u din poza e identic cu al meu. multi zic ca am schimbat distributia recent. ok...zine si noua cum ? ce piese ce, etc...Apropo sunt posesoru unu Audi A4 B5 1996 1.8 cod motor ADR. pana acum catva zile eram MANDRUL POSESOR...acum de cand cu problemele astea nu stiu ce sa mai zic.:|

Ultima editare de un moderator: 6 Apr 2012
  10. keo75

keo75 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audi a4b5 quattro 1.8 125cp ADR 1997
    salut

au fost 2 tipuri de distributii montate pe motorul adr.una pana in '96 cureaua avand 152 de dinti cu un tip de intinzator,si celalalt din '97 curea cu 153 de dinti si al tip de intinzator.nu este nici o problema la inlocuirea distributiei,kitul upgradat in 97 se poate monta si pe masinile mai vechi

11. Andr3yAUDI

Locație:
    Deva
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 ADR, 1996
    da asa e. p masina mea era aia cu 152 de dinti. rola pt 152 nu se fabrica si nam reusit sa o schimb. da pana la urma am reusit.nu avea ghidaju bun...pana iam gasit unu sa se potriveasca.acum e ok...ms d ajutor. RESPECT MAXIM

12. iulyan 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi a4 1.8 96 automatik+audi a4 1,9 tdi 110 cai 96
    salut.am un audi a4 din 96 1.8 adr.mi sa rupt intinzatoru la curea poate sa imi spuna cineva cat costa un intinzator sau tot chitul de distributie

13. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
  14. zolik

zolik Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    pai intinzator gasasti de la 90 ron pana in 350,eu iti recomand role INA,kit dak poti continental, iar pt mai multe informatii intra pa auto karma

15. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Atentie:

Pe motoarelele ADR nu se mai monteaza curele de 152 de dinti din cauza unor probleme la intinzator care apareau in timp.Astfel pe toate se monteaza curele de 153 de dinti dar cu
    o anumita modificare indiferent de anul de fabricatie.

Asta este motivul pentru care este indicat sa cumparati kitul cu cureaua si amortizorul de vibratii inclus in functie de serie.
    Nu este indicat pe bucati ptr ca se vand inca curele cu 152 de dinti,apoi cu ceva dureri de cap gasiti si vechiul intinzator insa Audi a schimbat procedura pentru ca aveau probleme astea cu 152 de dinti.

Cel mai bine mergeti la un service Seat care au avut motorul asta pana in 2006 si stiu mai bine procedura de schimbare.Apoi data viitoare la un service neautorizat.
    Succes.

16. Andr3yAUDI

Locație:
    Deva
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 ADR, 1996
    Ai dreptate.si am avut dureri mari de cap pentru ca am cumparat pe bucati totu. m-am zgarcit la pret si am platit...o saptamana de stat cu masina in service aiurea. cureaua o aveam de 153 dinti rola era cea buna nu aveam insa intinzatorul acela cu arc. si pentru aia numa am tot trimis cureaua inapoi iara am comandat-o si rola la fel in asteptarea rolei acelea vechi care nu se mai fabrica. intr-un final i-am dat de cap cu ajutorul vostru. Multumesc de ajutor

Ultima editare de un moderator: 6 Apr 2012
  17. vladu1987 1st Gear Member

Locație:
    valcea
    Masina:
    audi a4 b5 1997
    am si eu o intrebare dak pompa de apa se schimba cu kitul de distributie sau separat?
    si dak imi puteti arata si mie o poza cu pompa de apa la un motor de 1.6 benzina an 1996 eu am vazut k e langa kompresor dar nu se vede bn

18. iulyan 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi a4 1.8 96 automatik+audi a4 1,9 tdi 110 cai 96
    salut!am si eu o problema ,sper sa ma puteti ajuta
    Am un audi a4 an 96 1.8 ADR.problema e urmatoarea...mi s-a rupt amortizorul de vibratie de la cureaua de distributie,l-am cumparat si cand sa il schimb ....surpriza nu se potrivea cu rola intainzatoare!am cumparat si rola dar de la magazin mi-a dat una care e diferita de ce am eu pe masina!in sfarsit le-am montat dar cureaua mi se pare ca e mult prea intinsa!
    intrebare:cureaua care o am pe masina e mai mica sau asa trebuie sa fie foarte intinsa???ce se poate intampla daca circul asa???sper ca ma puteti ajuta!!!astept sfaturi!
    mersi!

19. zolik

zolik Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    daca circuli mult asa in cel mai bun caz se uzeaza mult prea repede rulmentii din rola,si din pompa de apa daca ai curea comuna,nu stiu la benzinar cum sunt pe aceeasi curea su pompa e pe cea de alternator,iar in cel mai rau caz se rupe,ce-i drept nu prea am auzit dar daca ai km multi cu curea:ermm:

20. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Astazi de curios desfac capacul de la distributie sa vad cum se prezinta cureaua
    apas pe curea si observ ca ramane bleaga acel intinzator hidraulic sau cum ii spune nu revine numa daca o ridic cu mana atunci ramane oarecum intinsa ok
    in mod normal ar trebui sa revina singur? preuspun ca ar fi dus intinzatorul si sa ramana blocat,nu prea se vede acolo jos nu-mi dau seama nici cum ar trebui sa lucreze dar presupun ca nu ar trebui sa ramana bleaga cureaua daca apas pe ea

Distribuie pagina asta