1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Faruri si Lumini de zi (DRL) la A6 C7 - schimbare becuri - demontare/inlocuire far - etc

Discuție în 'Audi A6 C7 (2011 - 2018)' creată de succesio, 23 Oct 2014.

1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Se poate.

2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Conform fabricii nu ai cum sa faci asta dar conform cum au facut altii se poate. Urmareste tutoriale existente pe youtube de la alte modele de Audi daca nu gasesti tutoriale pentru masina ta. Exista si aici pe forum explicatii in alte arii dedicate altor modele de Audi unde s-au inlocuit lupele din far si implicit s-au dezlipit sticlele (impropriu spus pentru ca sunt de plastic) farului. Bafta.

Uite si un topic de unde sa te inspiri: http://www.clubaudi.ro/threads/demontare-sticla-far-la-a4-b6.15494/

3. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi Q7 4M, 11.2016, 3.0 TDI, cod motor CRTC
    Nu ma ajuta nimeni sa ma luminez...din poze se poate face diferenta intre led adaptiv si Matrix la modelul facelift ?

4. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Farul cu led adaptiv are 3 leduri, iar Matrix doar unul. Difera si ramele interioare daca te uiti atent: Matrix are finisajul de tip "ochi de insecte" iar cel normal este cromat.

Surdan Daniel apreciază asta.
  5. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Pe net sunt o multime de masini cu datele scrise eronat. Ma refer la reprezentante din germania, unde nu cred ca e vorba de inselatorie ci mai degraba din cauza ca au multe anunturi si le mai incurca fara intentie.
    Deci ce e cu 3 leduri sunt led adaptiv.......asta ma interesa...Multumesc mult de tot.
    Intentionez sa schimb masina cand e ok momentul si as cauta Matrix-ul ca si conditie obligatorie.

6. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    @dentimarius, nu ai inteles bine, ambele sunt cu LED adaptiv. M-am exprimat gresit eu.:)

Audi le numesc asa: Faruri LED pe cele cu 3 puncte de lumina vizibila in far. Acestea asigura iluminare precisa cu o lumina similara celei naturale. Ofera tehnologie LED pentru lumini de intalnire, de drum, de zi, de autostrada, semnalizare si iluminare statica la virare, cat si all weather light. Include instalatie de spalare faruri, lumini pentru autostrada cu distanta de iluminare extinsa automat incepand cu viteze de aprox. 110 km/h. All weather light diminueaza efectul de reflexie provocat de conditii meteorologice nefavorabile. Dupa spusele lor au cea mai mare durata de viata.

Si Audi Matrix LED... sunt acelea cu in punct de lumina vizibil. Acestea au o tehnologie inovatoare, care este compusa dintr-un sistem cu camera, surse de lumina LED si optica precisa pentru o distributie a luminii cu un grad inalt de adaptare. Ofera iluminarea completa a soselei, fara a deranja ceilalti participanti la trafic. Se poate observa o adaptare dinamica a iluminarii frontale si o distanta de iluminare extinsa considerabil, renuntandu-se la separarea luminii de intalnire de cea de drum. Functiile de confort precum iluminare statica la virare, all weather light, lumini de intersectie, mod de calatorie cu tranzitie asistata GPS intre modurile de circulatie pe partea dreapta si stanga cat si distributia luminii pentru autostrada sunt integrate in tehnologia LED. LED-urile farurilor Audi Matrix LED preiau si functia de iluminare dinamica in curbe. Cu ajutorul datelor de navigatie, acestea reactioneaza cu scurt timp inainte de actionarea volanului. Impreuna cu asistentul de vizibilitate pe timp de noapte (disponibil optional), pozitia pietonilor detectati este evidentiata de 3 LED-uri unitare activate de trei ori in mod secvential.

Cel mai avansat si mai precis este farul Audi Matrix LED... nu degeaba costa de la 2000 euro in sus, depinde de configurare.:)

boditza apreciază asta.
  7. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Băieți despre ce discutați aici ca nu înțeleg nici eu și nici altii
    Aveți asa varianta xenon sau led matrix la facelift

Un far led adaptiv Hella pe modelul meu antefacelift costa 8000 ron bucata iar pe OE 10.745 ron mai exact

Pe facelift asa denumitul Matrix exista doar vatianta OE 14.041 ron mai exact cod 4G0941783 dacă vreți sa verificați

La ambele exista versiuni cu interiorul black cele de RS6... Alți bani cu totul alta distracție

8. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    @Cata_ADC .... Modelul facelift vine echipat cu 3(trei) tipuri de far. Xenon, Led simplu si Led Matrix. Pretul la Matrix depinde de la vanzarea lui in magazin pana la pretul lui de nou, inclus in configurare. Nu este important cat costa, important este sa se inteleaga diferentele intre ele.
    Daca le cumperi ca piese costa enorm, dar daca cumperi masina noua si il pui ca optiune, atat costa... In jur de 2500-3000€.

Surdan Daniel apreciază asta.
  9. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Exact. Practic ma interesa ce diferente sunt vizibile in poze intre LED si Matrix Led pentru modelul facelift .
    Multumesc mult Marian. :)

10. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    da Marian ai dreptate eu doar va recomand sa nu mai vorbiti de sume cand nu cunoasteti preturile

Eu unul nu imi pun piese SH ca faruri , anvelope si altele de siguranta pe masina

Si va sfatuiesc sa nu faceti asa , un far Matrix sau nu nu va avea garantie si in caz de probleme cui te vei adresa ...

11. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Cataline, mai adaug asta si dupa poti sterge mesajul asta si pretul din celalalte mesaje(sau editeaza cum crezi mai bine)... sa nu se mai faca confuzie. Daca te duci la reprezentanta si configurezi o masina noua, sa spunem "Quattro edition" si vrei ca optiune Matrix Led... nu o sa te coste mai mult de 2000 euro plus TVA, in plus de celalalte doua tipuri.... crede-ma.:)

Pretul sugerat de mine in primul mesaj a fost ca o paranteza, pentru a sublinia superoritatea lui fata de LED simplu, pe aceeasi masina, cand o cumperi de noua... nimeni nu a vorbit de SH sau altele. Sper ca m-am facut inteles.:(

Ultima editare: 17 Ian 2018
  12. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Marian recitește mesajele și spune-mi te rog dacă poți înțelege diferenta led vs led Matrix pe facelift. Concret cum se face diferențierea?
    Asta întreabă și Marius iar asta caut sa vad și eu, personal nefiind fan Matrix

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

13. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    2018-01-17 17.55.39.jpg
    2018-01-17 17.23.23.jpg 2018-01-17 17.22.26.jpg

Un alt detaliu care se observa usor este rama interioara. La farul Led simplu are o adancitura, la Led Matrix este dreapta.

2018-01-17 17.59.00.jpg 2018-01-17 18.00.34.jpg

Eu, renunt !:) Ma dau batut. :(

Ultima editare: 17 Ian 2018
    Oudi apreciază asta.
  14. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Exact ce îți ziceam eu nu vad cum ne putem da seama concret...:)
    Bucuria samsariilor ce le vor transforma in Matrix Revolution pe toate la vânzăre

dentimarius apreciază asta.
  15. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Din poze bag seama ca la Matrix s-ar vedea un singur led mare spre aripa masinii. La Led simplu se vad clar 3 leduri mari.
    Asta sa fie diferenta oare, oricum fff greu de dat seama din poze. Desi, din ce am tot studiat diferentele ar fi de ordin functional, la Matrix nefiind faza lunga si scurta, ci una singura ajustata permanent in functie de conditii.
    Led adaptiv daca are si asistent de faza lunga cam tot pe acolo ar fi.
    Poate difera temperatura de culoare sau intensitatea un pic, dar distanta de luminare nu cred sa difere asa mult.
    Matrix mai avantajul de a lumina virajele un pic mai devreme luand date de la navigatie, iar Led simplu un pic mai tarziu primind informatia de la volan.

John99561 apreciază asta.
  16. boditza

boditza 3rd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A6 C7 FL BiTdi
    Salut,
    Despre modelul pre-facelift ai cumva explicatii asemanatoare despre tipurile de far si recunoasterea lor?

17. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Sunt de 3 tipuri:
    - halogen, care se recunoaste usor.
    - xenon. Aici estetic sunt la fel, dar au diferite functii.
    - full LED, acela cu benzile de LED - uri. Acestea din urma sunt toate adaptive.

Tirhoaca Ionut și boditza apreciază asta.
  18. AlinB 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A6 2011,2.0 Tdi
    Va salut cu respect!
    Referitor la farurile pt a6c7 exista vreo diferenta dpdv vizual intre farurile cu halogen si cele cu xenon?...Si daca da care ar fi aceea deorece am tot cautat pe internet si nu am gasit nimic
    Va multumesc anticipat si drumuri sigure sa aveti!

19. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Primul are xenon, al doi-lea halogen.
    Screenshot_2018-02-13-15-43-44.png

20. Znstefan

Znstefan 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C7 , 3.0 tdi , 2012 quattro s-tronic
    Salut,
    Am citit tot topicul si vreau sa confirm ce am constatat dupa ce am citit: se pare ca se schimba sticla la un far led 4G non-facelift
    Am un audi A6 C7 4G 3.0 Tdi quattro cu faruri full led si m-a lovit cineva in parcare si a fugit. Mi-a spart doar sticla si as vrea sa cumpar un far simplu si sa iau doar sticla/plasticul si sa o inlocuiesc la cel avariat. Se poate face asta ?

Distribuie pagina asta