1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia de racire motor - apa nu sta la 90 grade - la Audi A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de mlmmarius, 22 Oct 2007.

1. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    Nu se desface pt ca se rup urechile de prindere in care e fixat, sunt din plastic casant de la utilizare si vechime. L-am montat azi, nu functioneaza. In mers de abia ajunge la 70 grade, pe loc urca la 90, apoi plecat din nou si scade intre 70 si 80.
    Marti o sa pun cel nou NRF, sper sa rezolv telenovela, revin

2. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Montat termostat nou NRF, prima constatare, se incalzeste destul de greu, adica greu ajunge la 90, dar se incalzeste in final. Dupa montare am fost la proba pe centura, dupa ce a ajuns la 90 si ma apropiam de giratorii si trebuia sa franez, scadea pana la 80-85, apoi iar urca la 90 sau o idee sub 90.
    Apoi a doua zi pe oras a mers bine, adica nu a mai scăzut de la 90. Posibil sa mai fi fost aer pe instalație si nu o fi fost aerisita bine. Pana nu fac un drum mai lung nu ma pot pronunta. Dar ce nu imi place e faptul ca se incalzeste greu, adică dupa vreo 10 km de mers prin oras la zero grade afara, de abia atunci ajunge la 90. Adica mai greu ca la diesel. Poate asa e NRF, habar nu am. Revin cu pareri dupa ce mai fac km

3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Panarama de termostat si NRF, testat !!!
    Urca greu la 90 grade. Adica dupa 20 km de mers afara si temperatura -3 grade de abia a urcat la 85.
    Apoi făcut proba, intrat pe autostada si mers cu 160, a scazut la 70.
    Este un termostat care merge doar pe oras si doar vara si probabil la viteze de scuter iarna.
    Deja cred ca o iau pe aratura.
    Poate fi alta cauza ? Senzorii temperatura sunt noi si originali schimbați de max 2 ani.
    Caldura baga foarte bine.
    Mai am o varianta, termostat behr made in germany sau original, gasite pe ebay in USA

4. aldimit

aldimit 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 1.8 , 110 kW AVJ 2003 , A3 Sportback,2,0 LTDI C.R. CBAB 2009 ,A4 1.9 TDI Quattro 2004
    Vezi cu VCD in mers la cat inchide/deschide. La masina mea cu motor1,8 T cod AVJ lucreaza intre 93/103 grade.

5. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Eu stiu asa, orice termostat ca e original sau panarame din astea after market, dupa ce a ajuns la 90, trebuie sa intepeneasca acolo, indiferent de cum mergi si indiferent de cat de frig e afara. Nu m-as mira ca mahle china sa coste la furnizor 2-3 euro si astia sa le vanda la pret de mahle bun, adica 60 euro. Si de aici toate problemele

6. aldimit

aldimit 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 1.8 , 110 kW AVJ 2003 , A3 Sportback,2,0 LTDI C.R. CBAB 2009 ,A4 1.9 TDI Quattro 2004
    Eu as pune vcds sa vad cum lucreaza termostatul la cat deschide/inchide in mers, un test de test co2 antigel cand motorul este cald. La mine pe bord este la 90 , nici nu stiu ce am pus, pe diagnoza am verificat doar la cat inch/deschide.

7. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Sa nu ne intelegem gresit si la mine este la 90 daca merg pe oras, distante scurte. Ai zice ca e cel mai bun termostat. Problema e afara din localitate si la viteze mai mari. Antigelul e hepu, verificat -40 grade, vechime 4 ani si completat cu aprox 2 litri nou cand am schimbat prima oara termostatul in ianuarie 2025

8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Eu am intrat in anul 4 cu Calorstat si doar ce m-am intors de la Predeal, minima -15℃.
    Acul a murit la 90℃ atat pe drum cat si in scurtele deplasari in statiune, in conditiile in care am si EGR delete.
    Cred ca pur si simplu ai avut ghinion si se pare ca ai in continuare.

Ultima editare: 2 Ian 2026
  9. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Am gasit Behr in USA, nou, fabricat in 2011, Made in Germany. Probabil pe stoc nevandut. Aveti idee cat sunt taxele vamale? Pe ebay costul este: 100 termostat, 28 vat, 35 shipping. Cand ajunge ce taxe mai sunt?

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Eu la 350$ am dat aproape 18€.
    Altadata, taxele au fost incluse in transport si Import Fees au fost 0.

marius_bv apreciază asta.
  11. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Cineva priceput pe aici cu o parere ?
    Din discuțiile cu cineva din reprezentanta mi-a sugerat nici sa nu mai caut termostat, ca nu acolo este problema. Imi zicea ceva de calorifer din interior, sa il schimb sau radiatorul de racire motor.
    Mai zicea ceva daca termocupla este pe vascocuplaj insa aceste detalii deja ma cam depasesc.
    O parere?
    Intre timp termostatul behr din USA nu mai este

12. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Ai electroventilator (adica ventilator + motor + modul), nu este pe vascocuplaj.

Ai masina de peste 15 ani.
    Daca antigelul a fost inlocuit regulat la 2-3 ani cu unul de calitate, nu exista depuneri in radiatoare, astfel incat sa influenteze capacitatea/fluxul de incalzire/racire.

Reprezentanta zice 2 ani pentru lichid racire/frana/servo, dar 3 ani este mai mult decat ok.

marius_bv apreciază asta.
  13. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Sper sa rezolv, comandat Behr 1.774.03, made in Germany, direct de la un magazin din New York de piese pt masini clasice. Va ajunge in martie. Sunt curios ce taxe vamale o sa platesc, revin !

14. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Marfa noua direct de la Trump, BEHR, taxe vamale 13 lei. Revin dupa ce il montez. NRF praf si pulbere in continuare

arazvan2002 apreciază asta.
  15. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Schimbat azi termostatul cu cel Behr, problema persista in continuare. Adica mers afara constant cu 100 km/h temperatura pe ceas nu trece mai mult de 80 grade, in oras merge perfect, sta la 90.
    Facut teste cu VAG ul in mers in afara si s-au costatat urmatoarele:
    - temperatura motorului este 90 in mers cu mici oscilatii 87-88 grade ceea ce e normal
    - temperatura din ceasuri scade pana la 72-74 grade cu toate ca motorul are 90
    Deci o diferenta de 15 grade intre ceasuri si motor
    Acum sonda temperatura verde cu 4 fire este schimbata in 17.01.2025 pe original si este inca in garantie. S-a schimbat deoarece temperatura oscila intre 90 si 50, de pe 90 cadea in 50 si iar se ridica si tot asa.
    Sonda de temperatura gri cu 2 fire este schimbata in 2016 tot pe original.
    Primul termostat a fost svhimbat in 30.01.2025 deoarece pe loc temperatura incepea sa scada pe ceas iar in mers statea la 90 ( tind sa cred ca termostatul era bun )
    De mentionat ca nu exista erori, ambele sonde functioneaza pe vag
    Ce poate fi?
    Concluzia a fost ca este ceva electric, vreun fir intrerupt, o mufa ce nu face contact ......etc
    Pot fi ceasurile de bord ?
    Daca da, de ce pe oras arata bine si doar afara la viteze si la aer rece nu.

16. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Problema rezolvata. Era defecta sonda temperatura verde cu 4 fire, ce era pusa noua de 1 an. Este in garantie, a functionat greu inca de la inceput, nu si-a dat seama nimeni. Acum am pus Hella, merge perfect

17. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Epopee rezolvata.

marius_bv și Siegfriedbrunnen apreciază asta.

Distribuie pagina asta